Jump to content

Önerilen İletiler

Sıcak Sıcak

 

Anime Tanıtım

 

Toaru Hikuushi e no Koiuta

 

9xphXBv.jpg

 

Tür: Dram, Macera, Romantik, Askeri, Fantastik

 

Yayınlanma Tarihi: 06.01.2014

 

Bölüm Sayısı: 12

 

Yönetmen: Suzuki Toshimasa

 

Senaryo: Inotsume Shinichi

 

Firma/Stüdyo: TMS Entertainment

 

Başlıca Seiyuular: Hanae Natsuki (Kalel Albus), Yuuki Aoi (Claire Cruz), Taketatsu Ayana (Ariel Albus)

 

Mangaka: Inumura Koroku & Morisawa Haruyuki

 

Açılış: azurite – petit milady

 

Kapanış: Kaze ga Shitteru – Akai Kouen

 

 

Toaru Hikuushi e no Koiuta (The Pilot’s Love Song) açıkçası ben bu animeyi askeri ve savaş temalı diye izlemeyi planlıyordum fakat gerek birinci bölüm gerek kapanış şarkısı olsun romantizm ağırlıklı olacakmış izlenimi yaratıyor -Evet, ismine de sonradan dikkat ettim-. Sarışın ana karakter Kalel henüz bilinmeyen bir sebepten ötürü askeriyeye katılarak pilot oluyor. Üvey kız kardeşi Ariel ise onun yardımcısı olarak peşinden askeriyeye katılıyor.

 

e1HVftT.jpg

 

Askeriyerinin yerleşkesi olan Isla adası fantastik bir hikayesiyle birlikte havada süzülerek yol alıyor. Macera, Isla adasının zincirlerini kopararak bilinmeyene doğru yol almasıyla başlıyor. Animenin son dakikalarında da belirtildiği üzere bunlar daha iyi günleriymiş. İleride romantizmden sıyrılarak savaş sahneleri göreceğiz gibi. Romantizm olayı da pek bir aceleye getirilmiş. Kalel-Claire ikilisi tanıştı, birlikte bisiklete bindi ve aşık oldular. Ayrıca ikili arasındaki statü farkına hiç değinmiyorum bile bu yönden çok klişe bir romantizm olacak. Hikayenin merak edilen noktası soğuk tavırlarıyla dikkat çeken, beyaz saçlı Ignacio Axis karakterinin geçmişi ve prenses ile Kalel arasındaki ilişki. 12 bölüm gibi kısa bir anime olacağı için yakın zamanda merak edilen soruların cevaplarını alırız, korkum hikayenin çok aceleye getirilmesi yönünde.

 

99y1N8e.jpg

 

Grafikler açısından bakarsak daha iyi olabilirmiş. Görselliğin ön planda olduğu bir seri için grafikler sınıfta kalmış diyebiliriz. Ayrıca manzara ve uçak tasarımları orijinallikten çok uzak kalarak Laputa filmini anımsatıyor. Ortalama seiyuu ekibi, ortalama müzikler ve yine ortalama bir hikaye. Bu tarz yapımların takipçisiyseniz bu seriyi de seversiniz. Toaru Hikuushi e no Koiuta, roman serisi olarak Japonya’da 2009 yılında yayınlanmaya başlamış. Mangakası olan Inumura Koroku’nun bu seriyle aynı atmosferi taşıyan bir kitap serisi daha var ismi “Toaru Hikuushi e no Tsuioku”. Bu seferki ana karakteri prens yerine prenses ve hikaye 2011 yılında film olarak yayınlanmıştır.

 

[ İyi Seyirler. ]

 

_________________________________________________________________________

 

Kaynak: AnimeFantastica: http://www.animefantastica.com/toaru-hikuushi-e-koiuta

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.