Jump to content

Önerilen İletiler

Sıcak Sıcak

 

Anime Tanıtım

 

Nisekoi

 

Iy2fqEd.jpg

 

Tür: Komedi, Romantik, Shounen, Harem

 

Yayınlanma Tarihi: 11.01.2014

 

Yönetmen: Tatsuwa Naoyuki

 

Senaryo: Shinbou Akiyuki, Tou Fuyashi

 

Firma/Stüdyo: Shaft

 

Başlıca Seiyuular: Uchiyama Kouki (Ichijou Raku), Touyama Nao (Kirisaki Chitoge), Hanazawa Kana (Onodera Kosaki)

 

Mangaka: Komi Naoshi

 

Açılış: CLICK – ClariS

 

 

Nisekoi, bu dönemin en çok dikkat çeken romantik komedi serisi. Mangası 2011 yılından beri düzenli olarak devam eden seri kış sezonunda animasyon olarak sevenleriyle buluştu.

 

Ichijou Raku, normal bir hayat sürmek isteyen, normal şartlar altında bir üniversiteye girmeyi amaçlayan ama normal olamayan liseli bir gençtir. Raku, bölgede söz sahibi olan yakuza ailesinin tek çocuğu ve mirasçısıdır. Yakuza ailesinde büyümesine rağmen olaylara hiç ilgisi yoktur. Bir an önce üniversiteyi kazanarak evden uzaklaşma derdindedir. Bu sevdası yüzünden öğrencilik hayatı boyunca sürekli ders çalıştığından hiç sevgilisi de olmamıştır fakat bir çocukluk aşkı vardır. Adını ve yüzünü hatırlayamadığı bu çocukluk aşkıyla 10 yıl önce birbirlerine büyüdüklerinde evleneceklerine dair bir söz verirler. Bu sözün anahtarı kızda, kilidi ise Raku’da kalır. Gelecekte birbirlerini tekrar bulduklarında kilidi açarak evleneceklerdir. Raku bu sözünü unutmamıştır ama kızın hala böyle bir sözü hatırlayıp hatırlamadığından emin olamaz. Raku bu düşünceler içerisinde, normal saydığı günlerden birinde okula geç kalan Kirisaki Chitoge ile çarpışması sonucu hayatı tam bir karmaşaya döner.

 

FRraQM1.jpg

 

Kirisaki Chitoge çarpışmanın etkisiyle Raku’ya bir güzel tekme atar. Daha sonra Chitoge’nin sınıflarına transfer olan yeni öğrenci olduğunu öğrenir. Chitoge ve Raku karşılaştıkları ilk andan beri kelimenin tam anlamıyla kedi köpek gibidirler. Karşılaştıkları her anda kavgaya tutuşan ikilinin birbirlerine tahammülleri yoktur. İkili tartışırken aynı zamanda şehirde çete olayları boy göstermiştir. Yakuzaların bölgesinde olay çıkaran gangster çetesi ve yakuzalar ortalığı birbirine katmaktadır. Savaşa son vermek adına yakuzaların ve gangster çetesinin patronu bir karar varır; çocuklarını sevgili yapmak. Gangster çetesinin kızının Chitoge çıkmasıyla ortalık iyice karışır. Birbirlerine tahammül edemeyen bu ikili artık sevgili gibi davranmak zorundadırlar, sahte sevgililer gibi.

 

HQcvx8H.jpg

 

Anime tam anlamıyla bir romantik komedi. Sürükleyici ve keyifli bir izlenim sunuyor, ne zaman başladı ne zaman bitti anlamadım bile. Çok fazla gizlisi saklısı yok gibi görünüyor. İlk bölümden önemli olan karakterleri ve ilişkilerini tanıttı. Onodera Kosaki’nin olayıda az çok ortaya çıktı. Onodera, kendisini 10 yıl önce Raku’nun söz verdiği çocukluk aşkı sanıyor fakat o durum da biraz karışık. Animenin kapanış şarkısında gördüğümüz üzere ortada bir kilit ve iki anahtar mevcut. Kimin çocukluk aşkı olduğu belli değil. Çocukluk aşkı Onodera olsa bile Raku bu sözünü ne kadar tutabilecektir?

 

Q2LA15s.jpg

[ Raku vs Chitoge ]

 

Manga vari animasyonunu pek beğendiğimi söyleyemem, arka plan olayını tamamen bitirmiş seri. Görsellik açısından çok bir şey beklemeyin. İlk bölümde duyduğumuz üzere şimdilik ortada bir tane şarkı var. Onunda açılış mı kapanış mı olduğu belli değil, ikinci bölümde anlarız ne olduğunu. Seiyuu ekibinde ise birçok animeden tanıdığımız başarılı seslendirmenleri var. Kısaca anime izlemeye değer. Harem sevmeyen bir kişi iseniz konusu ve eğlenceli karakterleri için bir şans vermenizi öneririm.

 

Nisekoi, 2011 yılından beri devam eden mangasının yanı sıra tek bölümlük bir mangası daha ve iki bölümlük kitap serisi de bulunmakta.

 

[ İyi Seyirler. ]

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=WLXW5JIqkBg

 

_______________________________________________________________________

 

Kaynak: AnimeFantastica: http://www.animefantastica.com/nisekoi

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Eline sağlık güzel inceleme olmuş. Harem çok sevmem ama eğlence faktörü için şans vermeye değer bir anime gibi gözüküyor. Şu depresif animelerden bir vakit bulursam kesin izleyeceğim.

 

Teşekkürler ama çoğu zaman ,bunu söyleme ihtiyacı duyuyorum; Bu tanıtımı ,ben yapmışım gibi yazmışsın ama tanıtımın altında da yazdığım gibi, tanıtım "AnimeFantastica'dan" alıntıdır.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.