Jump to content

"The Wind Rises" !f İstanbul'da !


Misafir 3ira

Önerilen İletiler

Hayao Miyazaki’nin Sinemaya Veda Filmi "The Wind Rises/Rüzgâr Yükseliyor", Türkiye’de İlk Kez 13. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali’nde

Maximum Kart partnerliğinde yapılacak 13. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali’nden tüyolar gelmeye devam ediyor. !f İstanbul’un “Digiturk Galalar” bölümünde yer alan filmlerden biri de, Rüzgarlı Vadi, Gökteki Kale, Ruhların Kaçışı gibi her biri başyapıt sayılan filmleriyle anime tutkunlarını büyülemiş Hayao Miyazaki’nin veda filmi olacağını söylediği The Wind Rises/Rüzgâr Yükseliyor.

Miyazaki’nin uçaklarla ilgili saplantısı, iki dünya savaşı arasında ülkesinin maruz kaldığı ve sebep olduğu trajediler, bütün engellere direnen sonsuz aşk teması ve şaşırtmaktan asla vazgeçmeyen Miyazaki’ye has bir animasyon üslubuyla Rüzgâr Yükseliyor, ustanın hayranlarını yine büyüleyecek bir deneyim vadediyor.

 

9842_805472142812825_73844441_n.jpg

2. Dünya Savaşı’nda kullanılan Mitsubishi A6M Zero avcı uçaklarının tasarımcısı Jiro Horikoshi’nin hayatını anlatan film, savaş karşıtlığı tavrıyla dikkat çekiyor. Miyazaki’nin, “Silahlarla işi yoktu. Tek arzusu nadir güzellikte uçaklar yapmaktı” diye tanımladığı kahramanı Horikoshi’yi uçma tutkusu olan ve ordu tarafından kullanılmış bir mucit olarak yorumladığı film, bu yorumu nedeniyle Japonya’da milliyetçi kesim tarafından ağır eleştirilerle karşılanmış ve deyim yerindeyse ülkeyi ikiye bölmüştü.

Seslendirme kadrosunda ise Joseph Gordon-Levitt, Emily Blunt, Stanley Tucci, Elijah Wood, Werner Herzog gibi ünlü isimlerin yer aldığı Rüzgâr Yükseliyor 2014 Altın Küre Ödülleri’nde yabancı dilde en iyi film dalında aday olup, New York’tan Boston’a, pek çok film eleştirmenleri birliği tarafından da yılın en iyi animasyon filmi seçilerek Oscar’a bir adım daha yaklaşmış görünüyor.

 

Kaynak: OAYOK 

            http://www.filmhafizasi.com/

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

 

 

sırf şu konuya yorum yapabilmek için kullanıcı adımı filan unuttuğumdan foruma tekrar üye olmak zorunda kaldım :D neyse yardımcı olabileceğim bir konu olduğu için uzun atlama yaptım hemen :D ..arkadaşlar ankaralılar ve İzmirliler üzülmesin festival bu sene biraz rötarlı da olsa sizde de olacak inşallah.. resmi sitesinden takip edebilirsiniz ;) ama önce İstanbul tabiki.. <_< 23 ocakta bülten çıkacak ..bu sene kendi sinemamda ben sorumluyum !F ten ve keyfini süre süre izleceğim..DİYEMİYORUM.. bu festival öyle bir şey ki her film her sinemaya gitmiyor ve hergün her seans farklı film oynuyor, gidenleriniz varsa bilirler..film başladığı anda kapılar kapanır 10 saniye dahi farkeder..sevgilisi, kardeşi, arkadaşları içerde kendi dışarda kalan bir yığın insan olur..yok trafiğe takıldım arızası çıkartmayın boşuna kimse sizi dinlemez :P istanbulda fitaş-istinye-caddebostan budak sinemalarından birinde olacağı kesin ama hangisi henüz muamma..ben geçen yıl ookami kodomo yu kendi sinemamda değil istinyede izledim mesela.. dediğim gibi kataloglar 23 ocaktan evel elime geçerse bilgi veririm size tavsiyem GEÇ KALMAYIN yeter ;)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 4 hafta sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.