Jump to content

Rurouni Kenshin’de Çekimler Bitti


Skadi

Önerilen İletiler

Geriye sadece beklemek kaldı.

 

74cEjNU.jpg

Rurouni Kenshin’nin devam filmleri bilindiği üzere bu yaz vizyona girecek. Rurouni Kenshin: Kyoto Taika-hen ve Rurouni Kenshin: Densetsu no Saigo-hen sırasıyla Japonya’da 1 Ağustos ve 13 Eylül tarihlerinde izleyici ile buluşacak.

1 Haziran 2013′te başlayan film çekimleri yaklaşık 6 ay sürdü ve Japonya’nın çeşitli bölgelerinde (Ibaraki, Yamagata, Kumamoto, Shiga, Hyogo, Kyoto, Nagano, Tochigi, Chiba, Kanagawa ve Tokyo) gerçekleştirildi. Nihayet çekimler sona erdi.

Filmin Kumamoto bölgesinde yapılan çekimlerde yörenin sevimli maskotu Kumamon film setini ziyarete gelmiş ve birbirinden eğlenceli görüntüler ortaya çıkmış.

ZcxuIoa.png

Ünlü Japon Maskot Kumamon ve Rurouni Kenshin ekibi
(11.08.2013)


 

Filmin çekildiği bölgeler arasındaki mesafe ölçüldüğünde, neredeyse 20,000 kilometreye denk geliyor ki bu uzaklık dünyamızın çevresinin yarısına eşit sayılır. Bu kadar geniş bir alanı kapsayan film çekimleri bitince Takeru Satoh (Himura Kenshin) ve Emi Takei (Kamiya Kaoru) filme ilişkin düşüncelerini paylaşmayı ihmal etmedi.

Kenshin rolüyle herkesin beğenisini kazanan Takeru Satoh: “Bu karakter üzerine derinlemesine düşünürken bir de baktım ki ona sıkı sıkıya bağlanır olmuşum. İlk defa oynadığım bir karaktere aşık oldum. Kenshin’e tarafsız bir şekilde bakacak olursak, o benim içimde yaşayan; sevdiğim, yalnız bırakamadığım ve korumak istediğim bir dost gibi… İşte onu bu kadar çok seviyorum. O gerçekten iyi bir adam. Hayatımda ilk kez böyle hissediyorum.” şeklinde en samimi duygularını dile getirdi. Anlaşılan Kenshin, oyuncu için yeri doldurulamaz bir rol olmuş. “Filmde aralıksız aksiyon dolu sahneler süregeldiğinden her zaman bir yaralanma riski vardı. Yaptığınız her harekette ciddi bir hasar alma olasılığınız bile var. Bu nedenden ötürü bir sahneyi usulüne uygun çekerken on kat daha fazla konsantre olmamız gerekti. Her daim odaklanmak zorundaydık. ” diyerek kimi sahnelerin çekimlerinin hiç de kolay olmadığını ifade etti. Hatta kazasız belasız biten çekimlerde oyuncunun yüzünde bir rahatlama ifadesi beliriyor. :)

h9crezs.png

Ve çekimler biter!
(Solda yönetmen Keishi Otomo ve Takeru Satoh)
(07.01.2013)

Kamei ise gerçek aksiyon sahnelerinde resmen kendine meydan okumuş: “Egzersiz yapmak ilk filme kıyasla daha çok zaman aldı. Haliyle ben de egzersizlere kendimi kaptırdım. Bu kez naginata isimli yeni bir silahım oldu, bu yüzden eğitimler-alıştırmalar oldukça önemliydi. Ayrıca bana ayrılan hareketleri yaparken her kısmını yavaş yavaş anlamaya başladım, gerçekten çok eğlenceliydi.” şeklinde yorumda bulundu.

Filmin çekimlerine ve istatistiklerine dair bu kısa videoyu izleyebilirsiniz. Yeni filmlerde daha çok aksiyon sahnesi göreceğimizin sinyalleri veriliyor. Ayrıca Emi Takei, Takeru Satoh hakkında bakın neler söylemiş.

1tR6sHE.png


 

Çekimler tamamlandığında Takeru Satoh: “Her şey günün birinde sona ermek zorunda (gülüyor). Bu filmde iyi bir oyunculuk sergileyip sergilemediğimle ilgili endişelerin öncesinde -ki iyi bir film olacak- içimizde çekimlerin tamamlanıp tamamlanamayacağına dair bir huzursuzluk vardı. Bu yüzden şimdiye dek dayandığım için gerçekten çok rahatladım. Filme gelince; tek bir şey hissediyorum: Bir ömre nadiren sığabilecek pek çok konuda deneyim kazandığımı hissediyorum.” diyerek duygularını ifade ederken, filmin biricik Kaoru-donosu Emi Takei ise: “Hakiki bir iş yapma fırsatı bulduğum için bundan zevk aldım. Her ne kadar Otomo (yönetmen) bizi fazla zorlasa da (gülüyor), çok eğlendim. Rurouni Kenshin’de yer almaktan büyük onur duydum. Bütün filmi izlemek için sabırsızlanıyorum. Çok teşekkür ederim!” şeklinde minnettarlığını dile getirdi.

KryFOFL.png

Afişler, tanıtımlar her şey hazır.
Geriye sadece beklemek kalıyor.

Son olarak 18 Ocak’ta Japon dergisi CUT’da Rurouni Kenshin filmlerine dair daha önce hiç görülmemiş fotoğrafların yayınlanacağı duyuruldu.

afx5In0.jpg

Siz ilk filmi nasıl bulmuştunuz? Yeni filmlerden beklentileriniz neler?

AnimeFantastica

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.