Jump to content

Film ve Dizi Replikleri


Prauin

Önerilen İletiler

Evet anime bölümünde replikler bölümü olup, bu bölümde bu zamana kadar olmaması -ya da benim görme özürlülüğüm bulamadım şimdilik- beni baya şaşırttı. İlk dizi repliğini, bu aralar hastası olduğum HBO yapımı True Detective'in ilk bölümünden ben vermiş olayım:

 

"Evrimsel süreçte yanlış bir adım olmak, doğaya aykırı olmak demek olmadığından, insanın bir benliği ve dolayısı ile gerek teorik, gerek pratik akıl yürütmeyle kendisi ve hareketleri üzerinde bir hükmü varmış yanılgısına düşmesinin ve bilinç denilen, bütün bu yanılgıların kaynağı olan farkındalığın, evrim sürecinin bir kısmında 'işe yarayacak' bir oluşum olarak gelişmiş ve bir süre boyunca da işe gerçekten yaramış, insanı en güçlü tür haline getirmiş olmasına rağmen, bir süre sonra bu 'işe yaramanın' varlığının da sadece küçük ve sınırlı bir içerikte kabul edilebileceği, çünkü bu sınırlı sürecin dışında farkındalığın fayda getirmekten çok geriye götürdüğü, bu anlamda insanın evrimsel sürecin bir safhasında bir bilinç kazanmış olmasının büyük resimin içinde sadece gerileme ve sorun getiren bir yanlış adım olduğu fikri, pek de mantıksız görünmüyor."

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Yanıtlar 40
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Yoruldum, patron.. Yollarda yağmurdaki bir serçe kadar yalnız olmaktan yoruldum. Yanımda hiç arkadaş olmamasından yoruldum. Nereye gideceğimizi, nereden geldiğimizi söyleyecek biri.. En çokta insanlar

adam 900 yaşında :)   Doktor : daha - 5 dakika önce küçük bir kızdın. Amy : Teyzemdende kötüsün Doktor : Ben Doktor'um, herkesin teyzesinden daha kötüyüm.

"Saving people,hunting things,family business" Supernatural-Dean Winchester

  • Forum Admin

Yoruldum, patron.. Yollarda yağmurdaki bir serçe kadar yalnız olmaktan yoruldum. Yanımda hiç arkadaş olmamasından yoruldum. Nereye gideceğimizi, nereden geldiğimizi söyleyecek biri.. En çokta insanların birbirine kötü davranmasından yoruldum. Her gün dünyada hissettiğim ve duyduğum acılardan yoruldum. Çok fazla var, sanki her an için kafama cam parçaları batıyor. Anlıyor musun?”

 

  John Coffey - The Green Mile

 

Büyük hikayeler abartılmayı hak eder!
Gandalf (The Hobbit-An Unexpected Journey)

 

Dizi olarak da ilk aklıma gelen replik :D  :

 

94828.jpg

 

 

Ve en baba replik bana göre :

 

Samet ona baba demişti, Cemşit'i babalığa seçmişti. Sevgi neydi? Sevgi emekti. Kimdi benim sevdiğim? Bize emek veren...

 
Asya (Selvi Boylum Al yazmalım )
İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra...

Certain linguistic anthropologists think that religion is a language virus that creates pathways in the brain that dull critical thinking… Rustin Cohle - True Detective

 

Without pain, without sacrifice, we would have nothing. Tyler Durden - Fight Club
 
First you've gotta know - not fear, know - that someday you're gonna die. Tyler Durden - Fight Club
 
Training is NOTHING! Will is EVERYTHING! Ra's Al Ghul - Batman Begins.
 
Angels and demons can't cross over into our plane. So instead we get what I call half-breeds. The influence peddlers. They can only whisper in our ears. A single word can give you courage, or turn your favorite pleasure into your worst nightmare. Those with the demon's touch and those part angel, living alongside us. They call it the balance. I call it hypocritical bullshit.  John Constantine - Constantine
 
Well, I tell ya, let me give you a little inside information about God. God likes to watch. He's a prankster. Think about it. He gives man instincts. He gives you this extraordinary gift, and then what does He do? I swear, for His own amusement, His own private cosmic gag reel, He sets the rules in opposition. It's the goof of all time. Look, but don't touch. Touch, but don't taste. Taste, don't swallow. Aha ha ha. And while you're jumpin' from one foot to the next, what is He doin'? He's laughin' His sick, fuckin' ass off. He's a tight-ass. He's a sadist. He's an absentee landlord. Worship that? Never!  John Milton - The Devil's Advocate
 
I am the most complete fighter in the world. Uri Boyka - Undisputed
 
Saksıya fesleğen gibi oturturum anlamı da çıkar. Umudumuz Şaban
 
İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra...

Muhteşem yüzyıldaki mektup en iyisiydi lafı koyup gitti resmen  :)

 

''SİZE BU ZALİM DÜNYAYI BIRAKIYORUM''

"Hünkarım, Ey Canum babam, Bu satırları okuduğunuza göre siz kendi kalbinizi söküp attınız, bense bu yalan dünyadan göçüp gittim. Size bir babanın evladına kıydığı bu zalim dünyayı bırakıyorum. Zira ikbal ve iktidar uğruna babasının canına kastetmiş bir zalim olarak yaşamaktansa, bir mazlum olarak ölmeyi eylerim" 

 

Çok güzel şöyle mis   :D 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

                                                                                    maxbleeds2.jpeg

'benim adım maximus decimus meridius, kuzey orduları kumandanı, felix tümeni generali, gerçek imparator'un, marcus aurelius'un, sadık yardımcısı, katledilmiş oğlun babası, katledilmiş kadının kocası, ve intikamımı alacağım, bu hayatta ya da diğerinde...'

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

"+Bugün kral ve İngiltere yüksek mahkemesi adına idam edileceksiniz. Söyleyecek bir şeyiniz var mı? -Abrakadabra!" (The Prestige)

 

"Eğer benden önce ölürsen seni öldürürüm." (Supernatural)

 

"Ben diyorum ki asla tam olma. Ben diyorum ki mükemmel olmaktan vazgeç. Çünkü mükemmel olursan karalamaya çalışırlar." (Fight Club)

 

 

Daha da replik vardır ama bunlar ilk aklıma gelenler...

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.