Jump to content

Kakashi’nin Yüzü Ortaya Çıkacak Mı?


Skadi

Önerilen İletiler

Masashi Kishimoto’dan önemli açıklamalar.


Naruto’nun mangakası Masashi Kishimoto, Viz Media’ya verdiği yeni röportajında önemli açıklamalarda bulundu. Kakashi son zamanlarda animede bu kadar ön plana çıkmışken, karakterle ilgili yıllardır seride en merak edilen şeylerden birine cevap verdi mangaka. Kakashi’nin yüzünü görebilecek miyiz?


qpTObz6.jpg


Bir diğer merak konusu olan şeylerden biri de şüphesiz mangayı hazırlarken Masashi Kishimoto’nun ne kadar zaman harcadığı. Mangaka bu soruya da açıkça cevap verdi. Sasuke iyi biri mi, kötü biri mi? Naruto’nun dışında kimden iyi Hokage olur?


İşte Kishimoto’nun önemli röportajı.


 


 Dünyanın en popüler mangalarından birinin yaratıcısı olmak nasıl hissettiriyor?


Aslında devamlı seri üzerinde çalıştığım ve çok nadir dışarı çıktığım için dünya genelinde serinin bu kadar popülerleşmesinin pek farkına varamıyorum. Sanki benimle bir alakası yokmuş gibi.


 


Ya Jump Festa gibi etkinliklere katıldığınızda?


Evet, böyle etkinliklere geldiğimde biraz hissediyorum. Dünyanın pek çok ülkesindeki insanlardan farklı dillerde mailler alıyorum. Bu bana bir ipucu veriyor ama serimin bu kadar popüler olduğunu hissetmiyorum.


 


Eğer en başa dönme ve kendinize bir tavsiyede bulunma imkanınız olsaydı, bu ne olurdu?


Herhalde “İleride genişletebileceğin daha fazla konu kat yoksa başın belaya girer” gibi bir şey olurdu.


 


Bu yoğun programınızda aile hayatınıza zaman ayırabiliyor musunuz?


Ailem benim için çok önemli. Doğum günleri, noel gibi özel günleri onlarla beraber geçirmek istiyorum ama manga çizmek gerçekten çok zaman alıyor. Geceleri genelde stüdyoda manga çizerken geçiriyorum. Diğer manga sanatçıları ünlü olduklarında fazlasıyla yardım alabilirler ama Shonen Jump mangakaları neredeyse bütün işi kendileri yapıyor. Bu benim için de geçerli. Bu yüzden ailemden feragat edip, işime yoğunlaşmam gerekiyor. Bu yüzden çocuklarım isyankar olursa diye endişe duyuyorum.


 


Mangaka olmak isteyen birinin en önemli özelliği ne olmalıdır?


Bunun “cesaret” olduğunu söyleyebilirim. Mangaka olmak demek gayretli olmanız gerektiği anlamına gelir. Japonya’da mangaka olmak isteyen çok insan var ama cesareti olanlar bunu başarabiliyor. Yetenek de önemli elbette ama bence daha esas olan cesaret.


 


10 yıldan sonra da devam etme tutkunuzu nasıl sürdürüyorsunuz?


Bu kadar bağlı olmamın nedeni, manga çıkarmanın yapabileceğim tek şey olması. Bunu kaybetmekten korkuyorum ve bu cesarete bağlı bir şey. Devam etmemi sağlayan da bu korkum. Değişmek istemiyorum.


 


Ara verip birkaç gün çizmediğinizde ne hissediyorsunuz?


Dürüst olmam gerekirse ara verdiğim zamanlarda “çizmem gerek” hissini artık yaşamıyorum. Ancak uzun bir ara verip 3 gün boyunca çizmezsem endişeleniyorum. Vaktimi boşa harcamamam gerektiğini hissediyorum. Sanırım bu benim için bir saplantı oldu.


 


Weekly Shonen Jump’ın daha önceki İngilizce yayınlarında yayınlanan Mario ve Bench gibi one-shotlar yaptınız. Bunlar sadece eğlence amaçlı mıydı, yoksa bir sonraki manganız için bir test miydi?


Bir parçası eğlence için ama daha çok editörler yaptırdığı için. (Burada Kishimoto biraz alaycı bir cevap veriyor.) Naruto’daki onca yıldan sonra hızlı bir değişimdi ama Naruto’yu hazırlarken onlar üzerinde de çalışıyordum. Yani kafam çok altüst olmadı.


 


Mario’yu araştırmak için New York’a gittiniz mi?


Gitmek istedim ama yapamayınca elimden geldiğince New York ile ilgili içerikleri buldum. Eminim oranın yerlileri “Bu da ne be?” diyeceklerdir. Orada tahterevalliler var mı onu bile bilmiyorum.


 


Karakterlerinize ilham veren arkadaşlarınız ya da ailenizden birileri var mı?


Bir bakalım… Naruto’nun annesi Kushina biraz benim anneme benziyor. O da biraz ürkütücü. (Kishimoto espri yapıyor.)


 


Bir sayfayı bitirmek ne kadar sürüyor?


Çizmek 90 dakika gibi bir şey sürüyor. Sonra 45 dakikadan 1 saate kadar değişen tonlama oluyor.


 


Sasuke hakkında ne düşünüyorsunuz? İyi mi, kötü biri mi?


Sasuke aslında yaptığının iyi ya da kötü olduğunu düşünmeyen çok saf biri. Sadece ne isterse onu yapıyor ve bu diğerlerine bela getiriyor. Sadece kendini düşünen biri. Bazıları, ailesinin intikamını almak ve abisinin amaçlarını öğrenmek gibi yaptıklarının iyi olduğunu düşünebilir. Ancak arayışlarında diğerlerini belaya sokuyor, bu taraftan kötü. Yani açıkça söylemek zor. Kendini düşünen, kendi amaçları doğrultusunda hareket eden biri için ne iyi ne de kötü diyebilirim. Sadece saf.


 


Kakashi’nin maskesinin altındaki yüzü görebilecek miyiz?


Ortaya çıkarmak istiyorum. Sadece henüz nasıl yapacağımdan emin değilim. Bunu mangada da, yeni gelecek anime filminde de yapabilirim ama henüz planlamadım.


 


En çok hangi karakterin gelişimi size sürpriz oldu?


Naruto diyebilirim. Naruto en baştan beri gelişiyor ama şimdi herkes onu kabul ediyor ve bu kabul edilme daha da gelişmesine neden oluyor.


 


Naruto dışında hangi karakter iyi bir Hokage olur? 


Bence… (burada Kishimoto biraz düşünüyor) Harika, Hokage olmaya değer bir karakter buldum ve adını hatırlayamıyorum! Heh, Konohamaru! Üçüncü Hokage’nin torunu. Bence iyi bir Hokage olabilir.


 


Peki Kiba?


Kiba? Şey, köpekleri gerçekten seviyor. Edo zamanlarında köpekleri seven bir Shogun vardı. Köpeklere zarar veren insanları öldürtürdü. Kiba öyle olabilir.


 


Naruto’yu bitirir bitirmez yapacağınız ilk şey ne olacak?


Yapacağım ilk şey her ne kadar 10 yıl çok geç olsa da balayına gitmek olacak. Hala gidemedim. Balayı istiyorum!


 


Naruto’da neler olacağına dair hayranlarınıza bir mesajınız var mı?


Naruto sona yaklaştı ve umuyorum ki güçlü bir mesajla bitirebileceğim. Sonuna kadar herkes takip ederse çok memnun olurum. Bundan sonra yeni bir şey yapabilirim, umarım insanlar onu da takip eder. Naruto’yu ikna edici bir şekilde tamamlamayı planlıyorum, lütfen hevessle bekleyiniz.


Son olarak Kishimoto’dan Viz Media için yeni bir çizim videosu. Yalnız bu çizimin çok benzerini biz sanki Shonen Jump mangakalarının çizim videoları kısmında görmüştük.



AnimeFantastica


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Yanıtlar 27
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Masashi Kishimoto’dan önemli açıklamalar. Naruto’nun mangakası Masashi Kishimoto, Viz Media’ya verdiği yeni röportajında önemli açıklamalarda bulundu. Kakashi son zamanlarda animede bu kadar ön plan

Doğrusu Kakashi'nin yüzünü pek fazla merak ettiğim söylenemez :cool-onion-head-emoticon: Sadece yeni seriyi merak ediyorum  :happy-onion-head-emoticon:  Herneyse umarım gerçekten Naruto'nun sonu beni

Lan mal herifler :D röportajı yapan dost animeyi izlemiyor mangayı okumuyor eminim okusa herkes gibi ilk sorusu su olurdu---- Madarayı Tanrı yaptınız onun sizi bile öldürebileceğini söylüyorlar bu kon

Adam Narutoyu yapmakdan Balayına gidememiş :D Mangaka dediğin böyle olacak :D

İşin aslı Kakashinin maskesinin açılmasını istemem -_- Hani izleyenleri kakashiye bağlayan 2 özelliği ,birincisi maskesi ikincisi gözü bence.Ondan anime finaline kadar yüzünün gösterilmesi taraftarı değilim :ph34r:

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bir yandan Kakashinin yüzünü görmek istiyorum ama bir yandan görmek istemiyorum.iŞmdi gösterseler ne biliyim maskeli çok karizma duruyor,şimdi gösterince ondaki gizemli hava gidecek diye düşünüyorum.:( Ama yine de çok merak ediyorum.Adam manga çizmekten balayına gidememiş vay anasını.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.