Songena 530 Posted February 18, 2014 Share Posted February 18, 2014 (edited) Uzuuun uzun yazdım diye okumadan çıkanları, rüyasında eşekler kovalasın. Yeni çoraplarıyla ıslak tuvalet terliğine bassınlar! Japonlar ve havai fişek sevgisi... :mellow: N’oluyor ki sim gibi gökyüzüne dağılınca? Havai fişek sevgilerini anlamak umuduyla çok şeyi didik didik ettim. :cool-onion-head-emoticon: Ve ortaya çıkan sonuç; Özellikle shoujo animelerde karşılaşıyoruz. Tonari no Kaibutsu-kun, Lovely Complex vs. En sevilesi sahneler de havai fişeklisinden oluyor. :D Shojo animeleri dediğime bakmayın. Luffy havai fişek konusunda kendini aşmış. :bike-onion-head-emoticon: Gmu Gomu No Hanabi! One Piece’den bir kare daha:Havai fişek adası. 134. bölümde başlıyor bu ada bölümleri.Açıklamasını alıntı yapacağım. Resmi kaçacak ama kendi üslubumla anlatmaya üşendim. :D Ada yaşamı yıllık Havai Fişek Festivali etrafında dönmektedir. Limanın yakınlarında birçok ev ve dükkan bulunmaktadır fakat adanın asıl odak noktası kuzeydeki dağlık bölgelerdir. Odama ve torunu Kodama diğer havai fişek ustaları ile birlikte orada yaşamaktadırlar. Aile havai fişek yapma geleneğini 400 yıl sürdürmektedirler. Havai fişeklerin daha fazla ön plana çıkarılması imkansız gözümde. :D Anca bu kadar olur. Hanabi Taikai / Havai Fişek Gösterisi (Kısaca Hanabi) Havai fişek gösterileri Tokyo’nun ve Japonya’nın geleneksel yaz eğlencesidir. Japonya’da yaşayan bir Türk Ossan gözünden Hanabi: Evden çıktığımız andan itibaren bir festival havası seziliyor etrafımızda. Son günlerdeki sıcaklar yerini ılık akşam üzerine bırakmış. Etrafımızda kimonolu ve yukatalı genç kızlar ve erkekler, çiftler halinde veya grup grup. Yazıyı bölüp bu videoyu atmazsam ölürüm. :D Sakura’yı en güzel gördüğüm an. (Şarkının adı Utakata Hanabi.Videoda havaifişekle dolu. Ay bunlar her yerde. :depressed1-onion-head-emoticon: )http://www.youtube.com/watch?v=XawPsUzc-DY Metroda alışılmış uykulu, endişeli, ve bezgin memur suratları yerine neşeli insanlarin festival coşkularının yankılandığı şen sesleri var. Trenden iniyoruz ve gösterilerin yapılacağı alana doğru yürümeye başlıyoruz. Artık etrafımızda sadece festival ve konser izleyicileri var. Konserler, piknikler, şenlikler aslında hepsi bu gecenin esas gösterisine eşlik eden, ambians yaratmak için düzenlenen organizasyonlar. Herkes buraya havai fişekleri izlemeye geldi. Ve işte saatler 7’30 a gelirken 10,000 tane fişeğin patlatılacağı gösteri başlıyor. Yazıyı kesilip biçilmemiş, halinde okumak isteyenler için: http://4mevsim.wordpress.com/2012/08/12/bir-yaz-gecesi/ Şarkılarının ve filmlerinin de isimleri de bazen havaifişek oluyor. :D Bu da filmi: Hana-Bi Filmi merak edenler için; Yılı:1997 Türü:Dram, Gerilim, Suç Konusu: Takeshi Kitano, hem yönetip hem de başrolünü üstlendiği Hana-bi’de şiddeti seyrine doyulmayan bir estetikle gözler önüne seriyor. Hana-bi / Havai Fişekler, hayatı boyunca sürekli ertelediği sorunlarını çözmeye çalışan, arkadaşlarından birinin dul kalan eşine para vermek ve ölümcül hasta karısı Miyuku'yu karla kaplı Fuji dağına bir veda yolculuğuna çıkarmak için banka soymaya kalkan Nishi adlı bir polis emeklisinin hikâyesi. Filmde asıl öykünün geri dönüşlerle ve kimi zaman da ileri gidişlerle yer değiştirerek ilerlemesiyle, Kitano kurgudaki becerilerini de büyük ölçüde gösteriyor. Hana-bi, sanatçı için önemli bir dönüm noktası oldu: Hem çok büyük övgülerle karşılanarak Sırf ismi yüzünden izlemiştim. :D Filmde en çok ilgimi çeken yanı duyguları eşyalarda görmekti. Havaifişek bu eşyaların arasında. Çok şeyse olduğu gibi havai fişeği de güzel yapan sevdiklerinle izlemek. Bir de resim manyağı olarak "Gökyüzüne resim çiziyorlar. :mellow: " gibi sonuçlar çıkardım. Özellikle resmi sevenlere tavsiye ediyorum. :D Adamlar kağıttan havaifişek yapmayı bile düşünmüş. <iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/p9xKxEV1FkY?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> Özenip kardeşimle yaptım.Yapması biraz zahmetli ama olsun, kağıdı çevirmesi zevkli. Konunun finalini Watamote’yle yapıyorum. Şarkıcımız Miku. (Watamote’ yi izleyenler duygulanmıştır şimdi. :wacko: ) Saçmalayışıma sabredip okuduğun için teşekkürler. :D Başka bir konuda görüşmek üzere. :bye1-onion-head-emoticon: Edited February 18, 2014 by Songena Te10man1110, torotoro, Amygirl and 4 others 7 Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Forum Admin Mileydi 1716 Posted February 18, 2014 Forum Admin Share Posted February 18, 2014 ben de istiyorum gökyüzünde açan çiçeklerden :admire2-onion-head-emoticon: çakma havai fişek görmekten gına geldi :desperate1-onion-head-emoticon: neden sevdiğim çoğu şeyler Japonya da :desperate2-onion-head-emoticon: bu arada eline bileğine sağlık sarı şekerim :good-job-onion-head-emoticon: Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Ogeday 134 Posted February 18, 2014 Share Posted February 18, 2014 Off çok güzel yapıyorlar bunlar sırayla filan sırf çiçek değil güzel garip sembollerde oluşturuyorlar :D Bu arada şu maytap gibi şeyide yukata giyen arkadaşlarımla beraber sahilde yakıp havai fişeklerini izlemek istiyorum :D (Klasik anime sahnesi :D ) Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
kawaii kereste 518 Posted February 18, 2014 Share Posted February 18, 2014 hanabi diyince aklıma ilk bu geliyor artık: edit: şimdi farkettim bu elemanların bikaç klibinde daha havai fişekler vardı... COINCIDENCE ? I THINK NOT ! Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Witch. 196 Posted February 18, 2014 Share Posted February 18, 2014 Ben de bunları izlemeye gitmek isterdim ama yukata giymiş herifleri kesmekten havai fişeğe ne kadar bakarım bilmiyorum 0.o Ogeday 1 Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
♠Misaki♠ 213 Posted February 18, 2014 Share Posted February 18, 2014 Hanabi Taikai / Havai Fişek Gösterisi (Kısaca Hanabi) Sırf bu sahne için gitmek istiyorum :) Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Lacky 85 Posted February 18, 2014 Share Posted February 18, 2014 Sırf bu sahne için gitmek istiyorum :) Aynen yaa o kadar güzel ki.. Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Te10man1110 16 Posted February 18, 2014 Share Posted February 18, 2014 Ben de şahsen çok severim havai fişekleri bu japonlar işi biliyor Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 18, 2014 Share Posted February 18, 2014 ben de istiyorum gökyüzünde açan çiçeklerden :admire2-onion-head-emoticon: çakma havai fişek görmekten gına geldi :desperate1-onion-head-emoticon: neden sevdiğim çoğu şeyler Japonya da :desperate2-onion-head-emoticon: bu arada eline bileğine sağlık sarı şekerim :good-job-onion-head-emoticon:Zeynep hanım japonyaya taşınabilrisiniz Hadi gidip şunları izleyelim Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
kawaii kereste 518 Posted February 18, 2014 Share Posted February 18, 2014 Zeynep hanım japonyaya taşınabilrisiniz Hadi gidip şunları izleyelim Witch. 1 Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts