Jump to content

Otoyomegatari


Skadi

Önerilen İletiler

 OTOYOMEGATARİ   

tumblr_inline_mxelbvbeiD1r8kue3.jpg                                                                            

Tür: Komedi, Dram, Tarihçe, Romantik, Seinen, Hayattan Kesitler

Mangaka: Mori Kaoru

Yayınlanma Tarihi: 14 Ekim 2008

Baş Karakterler: Karluk Ayhan, Amira Hengal, Henry Smith

Cilt Sayısı: +6

Bölüm Sayısı: +35

Yayınlandığı Dergi: Fellows!, Harta

 

 

Doğu kültürüne küçük bir yolculuk yaparak kendi kültürümüzü yeniden keşfetme olasılığı bulduğum bir manga olan Otoyomegatari’nin, küçük bir sözlük yardımıyla anlam olarak İngilizce’deA Bride’s Story, Türkçe’de ise Bir Gelinin Hikayesi adını alıyor.

Hikayemiz 19.yüzyıl sularında Asya’nın içeri taraflarındaki küçük klanlardan oluşan bir grup insanı konu almaktadır. Daha detaylı bir şekilde konusuna bir açılım yapmak gerekirse; ana karakterimiz olan Karluk Ayhan adındaki 12 yaşındaki küçük bir çocuğun kendisinden 8 yaş büyük olan 20 yaşındaki güzel, tatlı bir bayan olan Amira Hergal ile bizim Türklerin deyişiyle  görücü usulü evlenme olayını gerçekleştirmeleriyle beraber günden güne kendilerine saygı göstererek tanımalarını ve büyüyen aşklarını konu edinmektedir.

Ana karakterimiz Karluk, küçük bir yaşta olmasından ve görünüş itibariyle olgun kelimesinin yetersiz kalmasından dolayı hikayemizde birtakım sorunlara yol açmasına rağmen içsel benliğindeki yetişkin aklının, kararlılığının ve cesaretinin çoktan kökleşmiş olması sorunlarının çözümlerine birer artı kazandırıyor ve gelişmesine, daha da çiçek açmasına yardımcı oluyor. Tabii ki bunları karısı Amira olmadan yapması biraz daha zor dilebiliriz yani her erkeğin başarısının arkasında bir bayan vardır misali. Amira olgun bir bayan olarak gayet başarılı, güçlü,enerjik ve zeki bir karakterdir, bu da demek oluyor ki doğu kadınının güçlü ruhunu yansıtan bir çeşit sembol konumuna gelmiş insandır. Ayrıca hikayenin bir başka kolunun ana karakteri olan Henry Smith adındaki uzak kültürleri araştıran ve gezgin olan bir adamdır. Arada bir değişik taraflarını da görebileceğimiz farklı tonda bir insan.

Q4joHRz.jpg

En çok değinmek istediğim ve yazmama asıl sebep olan detay ise çizimleri oldu. Mangakanın ince eleyip sık dokuduğu gerçeğini gün yüzüne vurmasını çizimlerden rahatlıkla algılayabiliriz.Verdiği detaylar sanki gerçeklerden birer parça koparmışcasına sahici, canlı ve ilgi çekici ki göz dolgunluğu kavramını yaşıyabiliyorsun. Kıyafetlerindeki detaylardan tutun oyulmuş bir tahtanın güzel mi güzel işlenmiş kısımlarına kadar bu konuda herşeyi dört dörtlük halletmiş durumda.

ZhnSnnO.jpg

Görsel zenginlik diyebiliriz.

Başlarda biraz daha evlilik kavramının kokusu yayılırken hikayemizin ilerleyen kurlarında çevredeki karakterlerden kısa birer hikayeler, olaylar hatta yeni evlilikler bile göreceğiz. Ana hatlarıyla romantizm odaklı olmasına rağmen insan kafasını etkileyen ideolojik katmanlar ve kültürel çalkantılar hikayeyi daha çok hayatın gerçekçi yönüne çekmişe benziyor.

Eğer ki tarihsel öğelerin bulunduğu bir manga arayan ve küçük detaylara dikkat eden biriyseniz size bunu okumanızı tavsiye ederim. Okuyarak keyif aldığım sayılı serilerden bir tanesidir Otoyomegatari.

AnimeFantastica

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.