Ace Red Baron 41 Posted July 13, 2011 Share Posted July 13, 2011 şahsen ben bi rahat 30 40 kelime öğrenmişimdir ;D Link to post Share on other sites More sharing options...
stingbull 20 Posted July 14, 2011 Share Posted July 14, 2011 ben 30 40 danda da fazla diyebilirim lakin yazılımları ve okunusları konusuna hala kavryamadıgım zamanlar oluyo dusundugumle yazdıgım arasında belki bir kac harf fark olabilir ;);) Link to post Share on other sites More sharing options...
Ace Red Baron 41 Posted July 14, 2011 Author Share Posted July 14, 2011 aynen bazen yazılar ve okunuşlar karışıyor japonca çok karmaşık bir dil:D Link to post Share on other sites More sharing options...
stingbull 20 Posted July 14, 2011 Share Posted July 14, 2011 mesela sevmek kelimesi suki normalde ama ben ilk anladıgım zamanlarda ski diye anladım mesela ahoo mu ahuu muhangisi daha cözemedim aptal anlamına geliyordu sanırım bu kelime :D:D gene boyle bir suru var inanmak kelimeside gene oyle shinciteru mu yoksa baska turde mi yazılıyo bilmedigim bircok kelime var yazılımsal olarak ama soylemesine soylenebiliyor az cok :D:D Link to post Share on other sites More sharing options...
Aurora 1 Posted July 14, 2011 Share Posted July 14, 2011 bende bikaç kelime öğrenmişimdir özellikle çok tekrarlanan 'baka,ganbaru' gibi kelimeler beynime kazındı :D ama telaffuzları çok garip olabiliyor bazen bildiğini sandığın şey tamamen farklı çıkabilir :D Link to post Share on other sites More sharing options...
gok408 5 Posted July 14, 2011 Share Posted July 14, 2011 İzlerken dil seçimini kesinlikle Japonca olmalı :Dİngilizce dublajlı animleri izlerken dikkatim dağılıyor.Anime anime olmaktan çıkıyor.Japonca izleyince bazen altyazı okumaya bile gerek klamıyor.:D)Bir sürü kelime hatta bir kaç tane cümle öğrendik.:) Link to post Share on other sites More sharing options...
Ace Red Baron 41 Posted July 15, 2011 Author Share Posted July 15, 2011 Benim kuralim ingilizce alt yazısız, japonca alt yazılı izlerim :) ama Japonca daha bir zevkli ya ;D Link to post Share on other sites More sharing options...
shidorin-sama 2 Posted July 19, 2011 Share Posted July 19, 2011 evet dimi lan aklında kalıyo izlerken bigün yazıyım dedim ezberimdekileri rahat 50 tane yazmışımdır :D iyi az kalmış o zaman öğreniyim ben bu japoncayı ahuahuahahjadsskgajshdb :D:D.. hatta bazen türkçe altyazının altındaki altyazıyı da okuya okuya ispanyolca bilem öğrendim..ispanyolca bilmek=italyanca bilmek.. öyleyse anime izleyerek 3 dil geliştirebilirm !!! Link to post Share on other sites More sharing options...
lunarhuman 6 Posted July 20, 2011 Share Posted July 20, 2011 Okunuşlarının çoğu aklıma istemeden veya isteyerek girdi ama yazılışlarının aslında latin alfebesi olmadığını biliyorsunuzdur.Adamakıllı yazılışıyla öğrenmediğimiz sürece acun firardadaki merhaba türkiye demeye çalışan yabancılar gibi oluyoruz.ama bende bir japona koniciva demek isterdim :D:D:D Link to post Share on other sites More sharing options...
Erdem69 0 Posted July 24, 2011 Share Posted July 24, 2011 Bayağı bir kelime-cümle öğrendim.Altyazıya bakmadan %60 anlıyorum artık. Link to post Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts