Jump to content

"Notari Matsutarō" Mangası Animeye Uyarlanıyor !


Misafir 3ira

Önerilen İletiler

Spor türü sevenler için güzel bir haber daha. "Haikyuu" ve "Baby Steps"ten sonra, bu bahar bir spor animesi daha geliyor. Tetsuya Chiba'nın 1977 yılında kaleme aldığı ve 1998 yılında sonlanan 36 ciltlik serisi "Notari Matsutarō"nun, 6 Nisan'da ilk bölümünün Toei Animation tarafından yayınlanacağı duyuruldu. "Abarenbō Rikishi!! Matsutarō" adı ile yayınlanacak eser, sumo güreşini konu almakta ve eserin 1990 yılında yayınlanmış bir de OVA'sı bulunmaktadır.

 

1975037_836039999756039_503061787_n.jpg

 

Son zamanlar da yeni arayışlar içinde olan anime firmaları, bu sefer de eski eserlere yönelmiş durumda. Geçmişte ilgi görmüş mangaların serileştirilmesi ya da eski animelerin günümüze uyarlanması şu sıralar sıkça görülmekte. Ve bu arayışların sonucu ile günümüzde farklı spor türlerine duyulan ilginin birleşmesinden, karşımıza "Matsutarō Sakaguchi" karakterinin hikayesi çıkıyor. Hikayenin baş karakteri olan Sakaguchi, sıradan insanların ötesinde dev cüssesi ile dikkat çeken birisidir. Sumo güreşi alanında yaşıtları arasında ve çevresinde ondan güçlüsü yoktur. Ama bizim Sakaguchi'nin bir zayıflığı vardır, o da tam bir vurdumduymaz ve kaygısız bir kişiliğinin olması.

 

 

 

1978696_836040026422703_1466953278_n.jpg

 

 

Şimdi merak edilen serinin ne kadar ilgi göreceği. İlk izlenimlere bakılırsa konusu bakımından ilginç gelen eserin, asıl merak edilen yanı serinin karakterlerinin tutulup tutulmayacağı. Sonuçta diğer spor animelerinde yer alan kaslı, yakışıklı erkeklerin yerine dev cüsseli suma güreşçileri yer alacak. Gerçi mangasıyla zamanında kendisini kanıtlamış, ve 1977 yılında Shogakukan Manga ödülü almış bu eserin, bir bakıma günümüzde bir serinin karakterleri mi yoksa konusu mu daha önemli tartışmasına da cevap verecek.

 

Seiyuu kadrosunun ileri ki zamanlarda açıklanması beklenen serinin, şu an belli olan tek kişisi Reiko Minami karakterine can verecek Yuko Mizutani (Black Jack's Pinoko). Reiko güçlü bir kadındır, Sakaguchi'den 5 yaş büyüktür ve, sonunda onunla evlenmektedir.

 

 

Kaynak: OAYOK

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.