Jump to content

Playful Kiss

_phantom_

Recommended Posts

Kim-Hyun-Joong-Jung-So-Min-Mischievous-K

Dizi adı: Playful Kiss / Mischievous Kiss/ Naughty Kiss

Yönetmen: Hwang In Roe,  Kim Do Hyung

Yapımcı: Song Byung Joon

Bölüm sayısı : 20 + 7 tane özel kısa bölüm

Ülke: Güney Kore

Dil: Korece

-Oyuncular-

Kim Hyun Joong: Baek Seung Jo 
Jung So Min: Oh Ha Ni 
Lee Tae Sung: Bong Joon Gu 
Lee Si Young: Yoon He Ra 
Jung Hye Young: Hwang Geum Hee 
Oh Kyung Soo: Baek Soo Chang 
Choi Won Hong: Baek Eun Jo 
Kang Nam Gil: Oh Ki Dong 
Hong Yoon Hwa: Jung Joo Ri 
Yoon Seung Ah: Go Min Ah 

Konusu:

Oh Ha Ni, mükemmelliyetçi Baek Seung Jo'ya aşık olan beceriksiz bir öğrencidir. 
Bununla birlikte, Seung Jo ona karşı kayıtsızdır ve aşkını ret eder. 
Ha Ni'nin evi çökünce, o ve babası, eski bir arkadaşının evine taşınır. 
Babasının arkadaşının oğlu Seung Jo'dan başkası değildir ve 
Ha Ni sevdiği erkeğin yanında olma fırsatını elde etmiştir. 
Acaba Ha Ni, Seung Jo'nun kalbini çalabilecek mi?

Dizi Hakkında:

Aslında animeden uyarlanmış bir dizidir. Animenin adı "İtazura Na Kiss". Benim ilk kore dizilerimden biridir ve çok severek de izlemiştim. Özellikle oyuncular gerçekten harikalar. Dizinin komikliğine bir şey demiyorum bile.

Eğer daha önce hiç kore dizisi izlemediyseniz biraz tuhaf gelecektir ama başlamanızı tavsiye ederim. =)

Japonların yaptığı bir eserin Koreliler tarafından sunulması rahatsız edici bence.(Yanlış anlaşılmasın, ırkçılık gibi bir söylenimde bulunmuyorum, sadece Japonların bunu bir diziye daha başarılı bir şekilde yansıtabileceğini düşünüyorum.) Ayrıca Kore dilinin pek romantik komedi eserlerine uygun olduğunu da düşünmüyorum.

Bilgilendirme için teşekkürler. :)

Japonların yaptığı bir eserin Koreliler tarafından sunulması rahatsız edici bence.(Yanlış anlaşılmasın, ırkçılık gibi bir söylenimde bulunmuyorum, sadece Japonların bunu bir diziye daha başarılı bir şekilde yansıtabileceğini düşünüyorum.) Ayrıca Kore dilinin pek romantik komedi eserlerine uygun olduğunu da düşünmüyorum.

Bilgilendirme için teşekkürler. :)

Aslında anime japonlar tarafındand da animeye uyarlandı ama korelilerinki kadar tutmadı. İlk başta bende böyle düşünüyordum. Ama sonra kore dizileri izlemeye başlayınca fikrim değişti =) Kore dili ilk başta öyle durabilir ama ben tam aksine daha çok uyduğunu düşünüyorum. Özellikle komedi konusunda. Bu da benim düşüncem =)

Bir ara izlemeyi denemiştim, Dream High idi sanırım, yarısından çoğunu izlemiştim. Fakat ne kadar izlersem izleyeyim, çok kaba bir dil olarak geliyor bana. Yani Japonca'da yaşanılan romantik anlardaki o hissi veremiyor. Aksine iğrenmeme neden oluyordu. Tabii, bu kişinin zevkine ve kulağına göre değişen bir durum :)

Bir ara izlemeyi denemiştim, Dream High idi sanırım, yarısından çoğunu izlemiştim. Fakat ne kadar izlersem izleyeyim, çok kaba bir dil olarak geliyor bana. Yani Japonca'da yaşanılan romantik anlardaki o hissi veremiyor. Aksine iğrenmeme neden oluyordu. Tabii, bu kişinin zevkine ve kulağına göre değişen bir durum :)

Dream High güzel bir dizi ama daha iyileriyle başlayabilirdin. Senin başlangıcında bir sorun var :D Ama tanıdığım birçok kişi senin gibi düşünüyor. Alışmaya bağlı bence de =)

• Forum Admin

Piyasadaki romantik komedi animelerinin hemen hepsinin Kore Dizisi versiyonu vardır :D

İkisini de izledim... duyguları ifade etme anlamında diziler animeler ile başa çıkamaz çünkü aşırı bir mimik ve jest eklemesi vardır.. ayrıca işin içine Japon bakış açısı da girince animeler bir başka oluyor :D 

Tabi bu benim fikrim :)

Heeee anime ile dizisi arasında bölüm ve konu farkları var.. Örnek vereyim: Dizideki ehliyet sahnesi animede yok mesela... Animenin oası da dizide geçmiyor...Romantik komedi sevenlere ikisini de tavsiye ederim ... sonu da biraz farklı bitiyor :)

• 2 weeks later...

ay en sevdiğim kore dizisi bu benim kore fanı yaptı bu dizi beni  :wub:  tabi SHINee ve big bangi de unutmamak gerek  :wub:

:admire-onion-head-emoticon:  :admire-onion-head-emoticon:  :admire-onion-head-emoticon:  :admire-onion-head-emoticon:  SHINee , Big Bang ve Playfull kiss?? Ruh eşim  :happy-onion-head-emoticon: