Jump to content

Noir Tanıtım


Önerilen İletiler

  • Forum Admin

noir-anime-keyart.jpg

 

Türü:Aksiyon, Drama, Silah

Yapım yılı:2001

Bölüm sayısı:26

Senaryo: Ryoe Tsukimura

Myanimelist puanı: 7.48

TürkAnimeTV puanı: 4.8  :angry: 

 

Konichiwa gençlik :)

 

Sizlere uzun zamandır tanıtmak istediğim pek bilinmeyen bir animeyi tanıtmak istiyorum :)

 

Öncelikle Noir'in tanımından başlayayım: Noir eski çağlardan gelen bir terimdir. Birlikte çalışan iki kadın suikastçi için kullanılmaktadır. O yüzden günümüze kadar bir çok kadın suikastçi tarafından kullanılan bir lakaptır.

 

Baş karakter sarışın hatunumuz Mireille Bouquet de bu lakabı kullanan zamanının en iyi kadın suikastçisidir. Aslen Korsikalı olan baş karakterimiz Paris'te yaşamaktadır.

 

14202240.jpg

mireille-bouquet-from-noir.jpg

 

 

Bir gün kendisini geçmişine davet eden bir email alır. E mail i araştırdığında kendisine Japonyadan genç bir kızın yazdığını keşfeder ve peşine düşer. Maili gönderen kız hafızasını kaybetmiş birisidir ancak kendisini de şaşırtan bir derecede manyak bir silah kullanıcısı keskin mi keskin bir nişancıdır. Kızın hatırladığı tek kelime "Noir" dir ve geçmiş hayatından kalan tek eşya ise açıldığında güzel bir melodi çalan cep saatidir. Bu cep saati Mireille nin kapattığı geçmişine açılan kapı olunca iki genç bayan birlikte çalışmaya başlarlar. Ancak gizli derin, paralel  :P ve güçlü bir örgüt onları izlemektedir.

 

noir-hintergr-nde-anime-fotos-imagens_30

 

 

İncelemem:

 

Anime konu olarak gerçekten de iyi.. Bir kere büyük sırlar barındırıyor ve insanın merakını cezbediyor. Konuyu işleyişe gelirsek bazen çok yavaş ilerlediği oluyor ama gene de çok kopmuyorsunuz :)

 

Çizimlere gelirsek,... Bol suikast var ama kan olarak tatmin etmiyor kanlı anime sevenleri... Yılına göre çizimleri çok iyi olsa da 2013-2014 animeleri ile boy ölçüşemez tabi ki : :) Mireille nin bir çok yerde çizimine özen gösterilmiş ancak bazı yerlerde ciddi orantısızlık var...

 

Müzikler: Opening ve endingi hoş... Dinlemeye değer... ancak sizi kendinizden alacak baba ost leri var.. Günümüzdeki bir çok animeye göre ostleri cidden çok kaliteli... Aşağıdaki spoilerda openingi endingi ve en favori ost mi paylaşacağım:)

 

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=9O3-ohtxxsw

 

Animenin bir de çok ilginç bir karakteri var: Kıyafeti ile saçı ile, kişiliği ve yetenekleri ile dehşet-ül vahşet olan Chloe.. Direk resmini paylaşiiim anlarsınız :D

 

chloe_03.jpg

 

Animeden bir kaç resim:

 

noir2.jpg

 

03112.jpg

 

p151.jpg

 

 

 

Animenin sitemizdeki linki : http://www.turkanime.tv/anime-seri/Noir

 

 

 

Son söz: Sır suikast falan görmek istiyorsanız az kanlı olsa da olur diyorsanız izleyin derim :) Paris'ten ve Avrupa'nın bir çok yerinden güzel manzaralar da görmeniz mümkün animede. Senesine göre çok başarılı bir seri bana göre.. Ancak sitemizde bu kadar az bilinmesi ve bu kadar az oy alması üzücü  :( 

 

İzlemek isteyenlere iyi seyirler :)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 9 ay sonra...

Teşekkürler her türlü animeyi severim ama benim için çizimler çok önemli.LED TV de izlemeye başladım 10 dakika önce ve F/S N:UBW'ün Saber-Archer Ws Berserker'ı 1080 de izleyince yani bunu izlerken bilincim açık kalırmı bilmem.Vücudum reddediyor resmen kötü çizimleri.Gerçi o kadar kötüde değilde bünyem kaldırırmı bilmem.Bi bakarım arşivede katarım ama 1080 yaparmıyım o meçhul.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 2 ay sonra...

Bende ne zamandır merak ediyordum bugün başlangıcı yaptım ve şimdi 4. bölüme geldim. Anime akıyor resmen karakterler ve çizimler tam benlik. Müziklere gelince; Yukarıda belirtilenler dışında adını henüz bulamadığım o sakin parça ile aksiyon sahnelerinin vazgeçilmezi Salva nos'da harika parçalardır :)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.