Jump to content

Gosick Anime Tanıtım


Önerilen İletiler

GoSick Anime Tanıtımı

İzleme için tıklayın 

2MfAlcI.jpg

Tür: Gizem, Dedektiflik, Macera

Yayınlanma Tarihi: 07/01/2011

Bölüm sayısı:  24

Bölüm süresi:  25 dakika

Yönetmen:  Hitoshi Nanba

Senaryo: Mari Okada, Saizo Nemoto, Shinichi Inotsume

Manga:  Kazuki Sakuraba

Animasyon: Takashi TOMIOKA

Firma-Stüdyo: BONES

Müzik:  Kotaro NAKAGAWA

Açılış: Destin Histoire – Yoshiki lisa

Kapanış: #1 :  Resuscitated Hope – Lisa Komine / #2: Unity – Lisa Komine

Başlıca Seiyuular: Aoi Yūki Victorique de Blois, Takuya Eguchi  Kazuya Kujō, Hidenobu Kiuchi - Grevil de Blois, Michiko Neya – Sophie, Miyuki Sawashiro - Cordelia Gallo, Noriko Shitaya - Avril Bradley

gpZVdYl.jpg

Animenin ismi Japoncada Gotik anlamına gelen “Goshikku” kelimesinden türetilip, GoSick olarak yayınlanmıştır. Mangası Kazuki Sakabura yazılmış ve Fujimi Shobo tarafından yayınlanmıştır. 1924 yılının kurgusal bir Avrupa ülkesinde geçen hikaye buraya değişim öğrencisi olarak okumaya gelen Kazuyo Kujo’nun kütüphanenin en üst katındaki botanik bahçesinde öylece oturan ve oyuncak bir bebeğe benzeyen Victorique ile tanışmasıyla başlar.

3JglcLU.jpg

Japon ordusunda yüksek rütbeli bir askerin 3. oğlu olan Kujo Kazuya yüksek notlara sahip başarılı bir öğrencidir. Ne yazık ki siyah saçları ve koyu kahverengi gözlere sahip olmasından ötürü okulda eski bir korku efsanesinin yeniden hatırlanmasına sebep olmuştur. Bu yüzden okulun öğrencileri ona “Kara ölüm meleği” diye lakap takmışlardır. Kazuya bu durumdan ötürü okulda hiç arkadaş edinememiştir. Victorique ile ilk tanıştığı an onun kibirli ve sadist bir tutuma sahip olduğunu düşünsede beraber zaman geçirdikçe ondan hoşlanmaya ve onu korumaya başlar.

Ok4xlbr.jpg

Victorique çok uzun sarı saçları ve zümrüt yeşili gözleriyle çok güzel bir kızdır. Tipik tsundere karakterine sahip olan Victorique Kazuya’yı çok fazla çalıştırır hatta ona köle muamelesi bile yaptığı olur. Victorique’nin diğer bir önemli parçası da piposudur. Önemli bir konu hakkında düşünmeye başladığı an piposunu ağzına alıp “doğruluk pınarım” dediği değişik bir düşünme tarzı ile olayı tekrar analiz eder. Onun bu özelliğinden en çok dedektif olan ağabeyi Grevil faydalanmaktatır. Söz konusu çözülmesi gereken gizemli bir cinayet olduğunda tuhaf saç stiliyle Kazuya’yı şaşkına çeviren Grevil soluğu Victorique’nın yanında alır. Victorique ipuçlarını dinleyip kısa bir süre düşündükten sonra hızlı bir şekilde neden-sonuç ilişkisini kurar ve Grevil’e büyük yardımı dokunur.

ZWku8iH.jpg

Animeden önce manga, mangadan önce de roman serisi olan GoSick kurgusuyla son derece başarılı bir yapıttır. Serinin ilk romanını 2006 yılında Tokyopop tarafından Almanya’da yayınlanmıştır. 2008 yılında ise yine ilk roman ingilizce olarak yayınlanmış 2010 yılında serinin ikinci romanı onu takip etmiştir. Mangası ilk olarak 2007 yılında shonen manga dergisi Dragon Age’de serileştirilmeye başlamış ve sonunda 2011 yılında animeye uyarlandırılmıştır.

bijYDeF.jpg

Artılar: GoSick animesinin güzel yanları tabiki anlatıldığı dönemin detaylarını harika bir şekilde içeren çizimleri ve etkileyici müzikleridir. İzledikçe her bölümde merakınızı biraz daha arttıracak olan olay kurgusu ise polisiye, gizem tarzı hoşuna giden anime severlerin kalbini fethedecektir. Aynı zamanda hayaletler, falcıları, simyacıları konu alıyor olmasına rağmen mantık dışına çıkmayan gerçekci yönünü koruyan bir seridir.

 

 

Eksiler: Son bölümlere doğru animenin tempoyu düşümesi izleyiciyi anlık bir hayal kırıklığına uğratsa da finali ile kendini toparlıyor. Diğer bir eksi yönü ise ana karakterler olan Kazuya ve Victorique’nin açık ve net bir şekilde birbirlerini seviyor olmalarına rağmen bunu hiç dile getirmemeleri ve aralarındaki ilişkinin hep havada kalmış olmasıdır.

 

 

Kaynak AnimeFantastica

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.