Lacky 85 Posted April 2, 2014 Share Posted April 2, 2014 1-Akrep Çorbası Çin'in geleneksel çorbası olan bu yemekte akrep kullanılıyor.Pişirilirken zehri yok ediliyor.Ayrıca Çin'de akrep kızartması sokak lezzetlerinden biri haline gelmiş. 2-Balut Balut, döllenmiş ördek yumurtasından yapılan ilginç bir yemek. Yani içerisinde canlı bir ördek yavrusunun bulunduğu yumurtalar kaynatılıyor ve servis ediliyor. 17 günlük yumurtadan hazırlanan bu yemek Filipinler'i ziyaret ettiğinizde karşınıza çıkabilir. 3-Casu Marzu Canlı sinek larvalarıyla dolu fermente bir koyun peyniri olan Casu Marzu, oldukça sert ve aromalı bir tada sahip. İtalya'da seçkin restaurantlar da servis ediliyor. 4-Durian Güneydoğu Asya'da yetişen bu meyve görünüşüyle deniz kestanesine benziyor. Sarı rengi lezzetli hissi uyandırsa da kokusu öyle dayanılmaz ki havaalanına girişi bile yasaklanmış. Kokusunun lağım, çürümüş et ve kirli çoraba benzediği söyleniyor. Çin'in kötü kokusuna etken yiyeceklerden sadece biri. http://region6.dost.gov.ph/images/stories/durian.jpg 5-Tarantula Büyük, tüylü bacaklı ve zehirli bir örümcek olan tarantula Kamboçya mutfağında kızartılarak hazırlanıyor. Üstelik tadının enfes olduğunu söyleyenler de mevcut. Sarımsak ve tuzlu bir sosa bandırılıp kızgın yağa atılarak hazırlanan kızarmış tarantulanın genellikle sadece kolları ve üst gövdesi yeniliyor. Acılı ekşili sos ve kırmızı biber ile servis ediliyor. 6-Yüzyıllık Yumurta Milenyum yumurtası olarak da adlandırılan ördek veya tavuk yumurtaları kül, kil ve tuzdan hazırlanan özel bir karışım içerisinde aylarca bekletiliyor. İşlem sonrasında yumurtanın beyazı kahverengi jöle kıvamında bir hal alıyor ve sarısı yeşil renge dönüyor. Çin'de rağbet gören bir yiyecek. 7-Escamoles Dev siyah bir çeşit karınca yumurtasından hazırlanan bu yemeğin keçi peyniri tadına sahip olduğu söyleniyor. Meksika'da bu yemeğin alıcısı çok. Kesinlikle listede yer alan en insaflı yemek. 8-Sannakji Kore mutfağından bir yemek Sannakji. Pişirmeye bile zahmet görmeden canlı canlı yenen ahtapotlar çeşitli cinste oluyor ve çeşitli soslar ile küçük çubuklara sarılarak (spaghetti usulü) yeniliyor. Özellikle Güney Kore'de turistlerin ilginç bulup deneme cesareti gösterdikleri bu yemek Kore'liler tarafından oldukça fazla tüketiliyor. 9-Cicada Haşlaması ve kızartması yapılıyor. Tadı patatese benzediği söylenen Cicada, Çin'de şişlere geçirilerek köz de pişiriliyor. Protein açısından zengin olan böcek çiftleşince ölen cinsten. 10-Eşekarısı Lavrası Japonya'da yeniyor. Gayet tatlı olduğu söyleniyor. Soya sosu ve şeker katılarak yeniyor. Kısacası mideniz kalkabilir. ♠Misaki♠ and LucisTenebris 2 Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
♠Misaki♠ 213 Posted April 2, 2014 Share Posted April 2, 2014 Açmışsın gerçekten :lol: Tarantula yeniyor :blink: Açımda iyice midem kalktı ya :blink: Bilgilendirme için teşekkürler :lol: Etmesem mi yoksa :P Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
AlucardHell 285 Posted April 2, 2014 Share Posted April 2, 2014 Yüzyıllık yumurta fenaaa :D Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Lacky 85 Posted April 2, 2014 Author Share Posted April 2, 2014 Açmışsın gerçekten :lol: Tarantula yeniyor :blink: Açımda iyice midem kalktı ya :blink: Bilgilendirme için teşekkürler :lol: Etmesem mi yoksa :PTabi açarım yalan mı söylicem ben :D Ahtapot ta yeniyor :wacko: Forumdaşlarımız iğrençliği görsün istedik :D Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Witch. 196 Posted April 2, 2014 Share Posted April 2, 2014 Eşekarısı larvası, sannakji falan tamam da dünyanın en ölümcül hayvanlarından biri olan tarantulayı bile pişirip yiyen bir türüz ya ben daha bir şey demiyorum! Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
♠Misaki♠ 213 Posted April 2, 2014 Share Posted April 2, 2014 Tabi açarım yalan mı söylicem ben :D Ahtapot ta yeniyor :wacko: Forumdaşlarımız iğrençliği görsün istedik :DYalan söyledin diyen yok ben olsam 1 ay sonra açardım o kadar yazıyı yazana kadar :D Ahtapot ta kötü ama tarantula tüylü tüylü iyy düşündükçe kötü oluyorum :blink: Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Lacky 85 Posted April 2, 2014 Author Share Posted April 2, 2014 Yalan söyledin diyen yok ben olsam 1 ay sonra açardım o kadar yazıyı yazana kadar :D Ahtapot ta kötü ama tarantula tüylü tüylü iyy düşündükçe kötü oluyorum :blink:Hepsini kendim yazdım diye bişey söylemedim :D Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Forum Admin Amygirl 2711 Posted April 2, 2014 Forum Admin Share Posted April 2, 2014 Türkiye de doğup büyüdüğüm için çok mutluyum :wacko: Bi de şalgamı garipserler :mellow: Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Naithon 40 Posted April 2, 2014 Share Posted April 2, 2014 Biz genelde komodo ejderi falan yiyoruz. Yani bu paylaştıkların pek damak tadıma uygun değil. Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
canseckiner 225 Posted April 2, 2014 Share Posted April 2, 2014 Tabi açarım yalan mı söylicem ben :D Ahtapot ta yeniyor :wacko: Forumdaşlarımız iğrençliği görsün istedik :DTatmadan bilemeyiz igrenç olup olmadıklarını ;) Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.