Jump to content

Dünyanın En İğrenç 10 Yemeği


Lacky

Önerilen İletiler

1-Akrep Çorbası

 

Çin'in geleneksel çorbası olan bu yemekte akrep kullanılıyor.Pişirilirken zehri yok ediliyor.Ayrıca Çin'de akrep kızartması sokak lezzetlerinden biri haline gelmiş.

 

xY18Ga.jpg

 

2-Balut

 

Balut, döllenmiş ördek yumurtasından yapılan ilginç bir yemek. Yani içerisinde canlı bir ördek yavrusunun bulunduğu yumurtalar kaynatılıyor ve servis ediliyor. 17 günlük yumurtadan hazırlanan bu yemek Filipinler'i ziyaret ettiğinizde karşınıza çıkabilir.

 

K4dWXQ.jpg

 

3-Casu Marzu

 

Canlı sinek larvalarıyla dolu fermente bir koyun peyniri olan Casu Marzu, oldukça sert ve aromalı bir tada sahip. İtalya'da seçkin restaurantlar da servis ediliyor.

 

KPR2XN.jpg

 

4-Durian

 

Güneydoğu Asya'da yetişen bu meyve görünüşüyle deniz kestanesine benziyor. Sarı rengi lezzetli hissi uyandırsa da kokusu öyle dayanılmaz ki havaalanına girişi bile yasaklanmış. Kokusunun lağım, çürümüş et ve kirli çoraba benzediği söyleniyor. Çin'in kötü kokusuna etken yiyeceklerden sadece biri.

 

http://region6.dost.gov.ph/images/stories/durian.jpg

 

5-Tarantula

 

Büyük, tüylü bacaklı ve zehirli bir örümcek olan tarantula Kamboçya mutfağında kızartılarak hazırlanıyor. Üstelik tadının enfes olduğunu söyleyenler de mevcut. Sarımsak ve tuzlu bir sosa bandırılıp kızgın yağa atılarak hazırlanan kızarmış tarantulanın genellikle sadece kolları ve üst gövdesi yeniliyor. Acılı ekşili sos ve kırmızı biber ile servis ediliyor.

 

KDLmoo.jpg

 

6-Yüzyıllık Yumurta

 

Milenyum yumurtası olarak da adlandırılan ördek veya tavuk yumurtaları kül, kil ve tuzdan hazırlanan özel bir karışım içerisinde aylarca bekletiliyor. İşlem sonrasında yumurtanın beyazı kahverengi jöle kıvamında bir hal alıyor ve sarısı yeşil renge dönüyor. Çin'de rağbet gören bir yiyecek.

 

K64b1l.jpg

 

7-Escamoles

 

Dev siyah bir çeşit karınca yumurtasından hazırlanan bu yemeğin keçi peyniri tadına sahip olduğu söyleniyor. Meksika'da bu yemeğin alıcısı çok. Kesinlikle listede yer alan en insaflı yemek.

 

ep7kJn.jpg

 

8-Sannakji

 

Kore mutfağından bir yemek Sannakji. Pişirmeye bile zahmet görmeden canlı canlı yenen ahtapotlar çeşitli cinste oluyor ve çeşitli soslar ile küçük çubuklara sarılarak (spaghetti usulü) yeniliyor. Özellikle Güney Kore'de turistlerin ilginç bulup deneme cesareti gösterdikleri bu yemek Kore'liler tarafından oldukça fazla tüketiliyor.

 

ep7kpJ.jpg

 

9-Cicada

 

Haşlaması ve kızartması yapılıyor. Tadı patatese benzediği söylenen Cicada, Çin'de şişlere geçirilerek köz de pişiriliyor. Protein açısından zengin olan böcek çiftleşince ölen cinsten.

 

e2MqbN.jpg

 

10-Eşekarısı Lavrası

 

Japonya'da yeniyor. Gayet tatlı olduğu söyleniyor. Soya sosu ve şeker katılarak yeniyor.

 

ek2pov.jpg

 

 

Kısacası mideniz kalkabilir.

 

                                                                                                                                                                                                                                                      

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Yanıtlar 108
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

1-Akrep Çorbası   Çin'in geleneksel çorbası olan bu yemekte akrep kullanılıyor.Pişirilirken zehri yok ediliyor.Ayrıca Çin'de akrep kızartması sokak lezzetlerinden biri haline gelmiş.     2

Bunlarda ki yemek zevki de zevk değil.Gelsinler bi Türkiye'ye de ortaya karışık bi kebap yaptıralım bak bi daha yiyolar mı onları.

Ya yazık valla aslında üzülüyorum bu insanlara biz neler yiyoruz onlar neler yiyor :D

Açmışsın gerçekten  :lol: Tarantula yeniyor  :blink: Açımda iyice midem kalktı ya  :blink: Bilgilendirme için teşekkürler  :lol: Etmesem mi yoksa  :P

Tabi açarım yalan mı söylicem ben :D Ahtapot ta yeniyor  :wacko:  Forumdaşlarımız iğrençliği görsün istedik :D

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Tabi açarım yalan mı söylicem ben :D Ahtapot ta yeniyor  :wacko:  Forumdaşlarımız iğrençliği görsün istedik :D

Yalan söyledin diyen yok ben olsam 1 ay sonra açardım o kadar yazıyı yazana kadar  :D Ahtapot ta kötü ama tarantula tüylü tüylü iyy düşündükçe kötü oluyorum  :blink:

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.