Jump to content

çizim yaparken nerden başlamalıyım ???


animestoxic

Önerilen İletiler

normalde çizim yaparken gözlerden başlıyorum ama bu seferde çeneyi tutturamıyorum çeneden başlasam kafa büyük oluyor bazen bi resmi çizerken öyle kala kalıyorum nerden başlasam diye düşünüp duruyorum sonra içimdeki çizim hevesi kaçıyor  :depressed1-onion-head-emoticon: sizce nerden başlamalıyım  :confused-onion-head-emoticon: 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

önce çizeceğin karakteri düşün aklında bir görüntü olacak ben bunu çizmek istiyorum diyeceksin önce kalemi bastırmadan elips şeklinde bir şekil çiz bu yüz olacak ama tam hatlarıyla değil elipsi tam ortadan geçecek bir çizgi daha çiz ( yine kalemi bastırmadan) bu çizgi gözler, kaşlar , burun ve ağızın hizası için sana yardımcı olacak gözleri çizgiye eşit uzaklıkta burunu tam çizgi üzerinde çizmelisin, gözleri, burnu, ağızı kaşları yerleştirdikten sonra yüzün hatlarını ( çene ve şakak yine ortadaki çizgini yardımı ile istediğin doğrıltura kalemi bastırarak çizebilirsin. son olarakra saçları ekle. boyun ise tam gözlerin hizasından aşağı doğru gelir geriside vücut zaten bu şekilde çizmeye başlamanı öneririm. yardımcı çizgileri kullanmaktan hiç çekinme hatta yüzü yatay olarak bölün yardımcı çizgide kullanabilirsin göz hizası için kalemi bastırak üstünden geçtiğinde uçlu kalemlerin saplarındaki ince silgi ile yardımcı çizgileri kolayca silebilirsin. Bu şekilde devam et ve bakacaksınki artık yardımcı çizgiler olmadan yüz çizebiliyorsun. başta bahsettim ya aklında oluşan görüntü eğer çizdiğin resim aklında oluşan resime ne kadar yakınsa o kadar başarılısın demektir kendini bu şekilde ölçebilirsin. başarılar diliyorum. çizmekten vazgeçme. :)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Beğendiğin bir kaç karakterin çizimlerine bakarak çizmeye başlayabilirsin bence. Öncelikle elini kaleme alıştırman gerek, ne kadar çok silgi kullanırsan; çizdiğin şey o kadar kötüleşir. O nedenle elin kaleme alışmalı ki, olabildiğince kalemi düzgün bir biçimde hareket ettirebilesin. Bu nedenle başlangıçta başka çizimleri ele alarak çizmeni tavsiye ediyorum.

Belli bir süre geçtikten sonra ise kendi hayal gücüne dayanarak, kendi karakterlerini kağıt üzerinde yaratabilirsin. O seviyeye geldiğinde çizim işi gerçekten eğlenceli gelmeye başlayacaktır, ha böyle dediğime bakma, başka çizimlere bakarak çizmek bile eğlenmeni sağlıyor yeterince.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Çizimde bi yerden başlamak yerine yani göz ağız yüz yerine ilk önce karakterin anotomik yapısını şekillendirmeye ugraş,göz ağızdan başlamak icin o anotomiye hakim olmak gerek daha ileri bir seviyede istedigin gibi yine cizebilirsin,şu an için karakterin detaylarından çok temel hatlarını mümkün mertebe düzgün oturtmaya ugraş zamanla detaylara geçip dahada geliştirebilirsin,iyi çalişmalar :)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.