Jump to content

ByBesgen

Üyeler
  • İçerik sayısı

    327
  • Kayıt tarihi

  • Son ziyareti

  • Kazandığı günler

    1

İletiler bölümüne ByBesgen kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. dostum tamamen katılıyorum ama yine o dizilere bakarak yanlış anlaşılabilecek birşeyi izninle düzeltmek istiyorum :)/>

    Hiç bir padişah kadının verdiği hükmü geri çevirmemiştir.

    burda "kadın" değil "kadı" diyor :D/>

    Kadı: Osmanlı devlet yapısında bir mevki ve makamın adıdır. Günümüzdeki yargı sistemi bağlamında görevleri hakime denk gelmektedir.

    Bende mesajı yolladıktan sonra düşündüm acaba anlamayan olur mu diye de sonra telefondan yazıyorum diye değiştirmeye üşendim. :D Cümlenin gelişinden anlarlar dedim.
  2. Bu kararı onaylayan arkadaşlara soruyorum bu animeler hangi ulkede yayınlanıyor izleyicileri kimler oralarda neden anime izleyip intihar etmiyorlar sen cocuguna hayalle gercegi ogretemiyosan padisah karakteri nasıl ogretsin ...

    Burayı okursan sevinirim.

    http://mobile.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=28362682&p=1

    Telefondan yazdığım için linki ilk seferde koyamadım. Kusura bakma.

  3. Tarihle ilgiliyim..Ancak sadece kendi ülkemin tarihi diye,taraflı olacakta değilim. Adalet "adı altında" çok iş yapılmıştır evet ama çok azı adaleti temsil etmiştir.Adalet ile din aynı kefeye konmamalı.Yani birçok kişinin tersine Osmanlı hayranlığım yok :)/> Ancak bu tartışmanın yeri elbette burası değil.O nedenle sonlandırıyorum yazımı.Son olarak "pikaları susturmayın :(/> " :)/>

    Bende konuyla alakalı değil diye fazla tartışmak istemiyorum fakat senin son dediklerini cevaplandırmadan edemeyeceğim. İlk olarak biz burda bir zamanlar bütün dünyanın korktuğu bir devletten bahsediyoruz. Buna hayran olmayan birini aklım almıyor desem yeridir. Değil bizim milletimizden diğer milletlerden tarihçi bu devlete hayran kalmasa o adama tarihçi demezler. Dinle adaleti aynı kefeye koyma diyorsunuz fakat islam dininde adaletin yeri bambaşkadır. Bunu da inkar etmemek gerekir. Son olarak eklemek istediğim hiç bir şey mükemmel değildir. Fakat ben osmanlı devletinin mükemmele yakın bir devlet olduğuna inanıyorum.

    Dipnot olarak amacım tartışma çıkarmak değil. Sadece önceki yazılan iletiye cevap hakkımın doğduğunu düşünerek bu mesajı yazıyorum.

  4. Sizin şu padişahları asan biçen diye tanıtmanıza bir türlü anlam veremedim. Ya ceddinizi iyi bilmiyorsunuz ya da sizi çok yanlış bir şekilde yönlendirmişler. Sizin o asan biçen dediğiniz padişahlar dönemin halifeleridirler. Adaletli davranmak zorundadırlar ki bunun yanında gerekenleri yapmışlardır. Hiç bir padişah kadının verdiği hükmü geri çevirmemiştir. Bizim padişahlarımızı dizilerde saçma sapan anlatçaklarına çizgi filmlerde anlatmaları çok daha mantıklı. Bir kere padişahların sırf yetişirken aldıkları eğitimlerini anlatsalar bile kim bilir neler öğrenirler çocuklar. Bunu geçtim kültürümüzden olan şeyleri izlemeleri de ayrı bir güzel.

    Bir çocuk hayallerini bir şey izleyerek değil oyunlar oynayarak masallar dinleyerek geliştirir. Kendinizi bir düşünün bakalım. Bir anime izledikten sonra etkisinde kalmıyor musunuz? Kendinizi o dünyada hissetmek istemiyor musunuz? Kendi hayal gücünüz o dünyayla ilgili hayaller geliştirmiyor mu? Bu hayal gücünü sınırlamaktan başka bir şey değil. Boşuna inkar etmeye de gerek yok. Animelerin neden büyükleri cezbettiğide ortada. Bir insan büyüdükçe mantıken realist olmaya zorlanır. Hayal gücü ikinci plana atılır. Fakat çocuklar için bu geçerli değildir. Hayatta daha bir sorumluluğu üstlenmemişlerdir.

  5. Doğru bir karar olmuş. Bu adamlar kafalarına göre ypmıyorlar bu işi. Sonuçta devletin televizyonu. En azından doktorlardan vs. destek alıyorlardır.

    Hayal gücüne gelirsek. Bence bir çocuğun kendi kendine hayal ederek büyümesi gerekir. Başkalarının hayallerinden etkilenerek değil. Bu hayal gücünü geliştirmek yerine daraltır. Çünkü hayal edilen bir şey zamanla var olan bir şeye çekilmeye başlanır. Animeden örnek veriyim. Ben animelerin hayal gücünü geliştirdiğini düşünmüyorum. Çünkü çizilmiş gideo haline getirilmiş bir dünyayı seyrediyoruz. Biz bir katkıda bulunmuyoruz. Bu olay manga veya kitaplar için geçerli değil.

    Bilgisayardan yazıyor olsam paragrafı düzenlerdim ama malesef telefondan yazıyorum. Artık ilk seferde nekdar anlatabildiysm.

  6. Madem yemek kültüründen açıldı konu bir kaç adet japon yemeğinden de bahsedelim. Japonya ya gittiğim de yemek kültürü ile hiç zorluk çekmedim.Biz türkleri zorlayacak tek şey domuz etinin yemeklerde sıkça kullanılması ki buna hamburger etleride dahil(genellikle inek eti ve domuz eti karıştırılarak) Yemeklerden bahsedecek olursak. sushi ,sashimi , udon ,nooddle gibi geleneksel yemekleri herkesin bildiğini düşünüyorum buna ek olarak Takoyaki (ahtapot içerir) , unagi (yılan balığı içerir) , Okonomiyaki (lahana içerir) , Tempura ve Nabe (tencerede pişen anlamında) çeşitlerini sayabiliriz ki eğer açarsak Unagi japon pilavının üstüne kızarmış yılan balığının serilmesiyle servis edilir,bununla birlikte içlerinde en pahalı yemek çeşidi budur. Okonomiyaki ise hem deniz hem et hem de sebzelerle yapılabilen bir lahana kızartmasıdır,yumurta en sonunda üzerine boca edilerek farklı bir lezzet yaratılır. Takoyaki küçük yuvarlak toplar halinde alttan ısı verilerek şekillendirilen ahtapot rollardır.Nabe çeşitleri ise say say bitmez fakat en meşhuru ve en lezzetlisi Shabu Shabudur(yediğim en lezzetli japon yemeği ).Tempurayı herkesin bildiğini düşünüyorum.

    Not: Resim paylaşacaktım ama yasak mı bilemediğimden dolayı paylaşmadım ^^.

    Konuyu hortlatmışsın ama neyse. Anlattıklarının içinde tempura ve nabe dışında hiç birini yiyemem heralde.

    Resim paylaşmak yasak değil. Fakat spoiler içinde paylaşman daha güzel olur.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.