Jump to content

LeGenDaRy

Üyeler
  • İçerik sayısı

    4
  • Kayıt tarihi

  • Son ziyareti

LeGenDaRy üyemizin başarıları

  1. Buyur buradan yak. Dünya'da çizgifilme ceza kesen bir başka ülke daha var mıdır acaba? Haber: BURADA... Geçenlerde yapılan açıklamadan sonra böyle cezalar görmemiz artık normal sanırım. The Simpsons gibi Dünya'ca popüler bir seride bizden nasibini aldı. :)
  2. Savaştan yeni çıkmış ve bütün okumuş nüfusu bu savaşta ölüp gitmiş, yıllırca kula kulluk eden bir yönetim anlayışıyla yönetilen ve tanımadığı yepyeni bir rejim sistemine geçen bir memlekette çok partili hayata geçene kadar tek kişi Cumhurbaşkanı, Parti Başkanı olmuş çok mu? Bu ülke çok partili hayata geçiş denemeleri esnasında parti mitinglerinde ciyak ciyak şeriat isteriz diye bağıranları da gördü! Saltanatın kalkmasından şikayeti olana tavsiyem Arap ülkelerine yerleşmeleridir... Ayrıca kimse birşeyi iğneleyip kaşımıyor. İcraatlarıyla ve yaptıkları işlerle iğleyenler, kaşıyanlar ortada... Bize ne TRT Çocuk'tan, v.s.'den... Eleştirilen tutum ve bakış açısı... Kolay gelsin.
  3. Yaş grubuna göre izletirsen ve çocuğa neyin hayal neyin gerçek olduğunu öğretirsen hiçte bile aklını almaz. Yüksekten düştüğü zaman canının yanacağını, gerçek hayatta böyle şöyler olmayacağını anlatırsan gözün arkada kalmaz. Doğrudur. İlk seride bir bölümde vardı hatta birkaç bölümde de böyle sahneler vardı fakat tutupta bir taraflarını da göstermiyordu hatırladığım kadarıyla... Ayrıca bu tür animelerin yaş sınırları da belli... Demek ki önüne gelen her animeyi de oturtup gelişi güzel çocuğa izletmemek lazım. Yaş sınırlarına bakmak lazım. Bizimkiler çizgifilm ile anime arasındaki sınırı anlayamıyorlar, sorun da zaten bu... Önüne gelen her animeyi Bugs Bunny gibi çocuğa izletiveriyor. Sanki Bugs Bunny'de hiç mi çocuğu etkileyecek tehlikeli şeyler yok? Dinamit patlatıyor, yüksekten atlıyor v.s. Bunu izleyen çocuk sokakta torpil patlatıyor, kaldı yüksekten atlamasın? :)
  4. Türk Televizyonlarında yaklaşık 12 yıldır animelerin İHTİMALEN BOY GÖSTEREMEYİŞ nedenleri: - Büyücülük, Doğaüstü güçler, Yarı tarı veya tanrısallık - Göğüsleri, Kalçaları büyük çizmişler, etekler çok kısa gibi sebepler - UÇAN-KAÇAN KARAKTERLER :) - Dövüş ve Şiddet sahneleri (Hadi bunu anlarım. Gerçi çoğu +13 veya +15 animeler zaten...) v.s. v.s. Siz desenize şuna açık açık "Dinimizle örtüşmeyen şeyler var." diye... Akla takılan bir soru: "Yapılacak çizgifilmde acaba Osmanlı ordusundaki askerlerin "DEVŞİRME" olduğu da gösterilecek mi?"
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.