Jump to content

bluegrass

Üyeler
  • İçerik sayısı

    315
  • Kayıt tarihi

  • Son ziyareti

  • Kazandığı günler

    6

İtibar Etkinliği

  1. Beğen
    bluegrass reacted to Nones in ( 01 / 01 ) Josee to Tora to Sakana-tachi   
    Anime Adı: Josee to Tora to Sakana-tachi
    Anime Türü: Dram, Romantizm, Yaşamdan Kesitler
    Bölüm Sayısı: 01 / 01
    Yapım Yılı: 2020
    Çevirmen: Beratcan Çifci
    Redaktör : Ruze
    Encode: Nones
    Görüntü Kalitesi: 1080p
    Özet: Büyümenin ana tema olduğu gençlik draması, üniversite öğrencisi olan Tsuneo ve tekerlekli sandalyeye mahkum olan hayalperest Josee'yi konu alıyor. Josee, (ismi Françoise Sagan'ın Wonderful Clouds kitabındaki baş karakterden esinlenmekte) Tsuneo ile tesadüfen tanışmadan önce neredeyse tüm gününü kitap okumak ve çizim yapmakla geçiriyordu. Ama sonra gerçek dünyayla yüzleşmesi gerektiğine karar verdi.
     
      Klasör Linki
    This is the hidden content, please Giriş yap veya Kayıt ol TAÇE Discord Sunucusu


     
  2. Beğen
    bluegrass reacted to pegasusejder in Doğum Günü Kutlama Bölümü   
    @bluegrass doğum günün kutlu olsun, nice mutlu, başarılı, sağlıklı senelere inşallah. :) Tezini de güzelce yazıp teslim edersin umarım. :D 
  3. Teşekkür
    bluegrass reacted to Nones in ( 12 / 12 ) Sonny Boy   
    Anime Adı: Sonny Boy
    Anime Türü: Bilim Kurgu, Süper Güçler
    Bölüm Sayısı: 12 / 12
    Yapım Yılı: 2021
    Çeviri: Beratcan Çifci
    Redakte: Gökdelen Cadısı
    Encode: Eolo-sama
    Görüntü Kalitesi: 1080p
    Özet: Boş sınıflar, sıkıcı günler. Bu her zamanki gibi sıradan bir yaz tatili olmalıydı. Birden okul, doğaüstü güçleri uyanan 36 kız ve erkek öğrenci ile başka bir boyuta sürüklenmeye başladı. Ardı ardına akla gelen soru girdabının arasında doğaüstü dünyada hayatta kalma savaşı da böylece başlamış oldu.
     
      Klasör Linki
    This is the hidden content, please Giriş yap veya Kayıt ol TAÇE Discord Sunucusu


     
     
     
     
     
     
  4. Beğen
    bluegrass reacted to Nones in ( 08 / 13 ) Mars Red   
    Anime Adı: Mars Red
    Anime Türü: Aksiyon, Askeri, Tarihi, Doğaüstü Güçler, Vampir
    Bölüm Sayısı: 08 / 13
    Yapım Yılı: 2021
    Çevirmen: Elf
    Redaktör: sayaji
    Encode: Nones
    Özet: Hikaye, 1923'te, vampirlerin epey bir süredir olduğu zamanda geçiyor. Ancak şimdi, vampirlerin sayısı artıyor ve Ascra adında gizemli, yapay bir kan kökeni ortaya çıkıyor. Bundan dolayı Japon hükümeti, vampir güçlerini yok etmek adına "Kod Sıfır" adında bir birim oluşturuyor. Vampirlerin izini aramak için vampir kullanmaktan daha iyi bir yol var mıdır ki? Korgeneral Nakajima tarafından oluşturulan bu birim, tarih boyunca bilgi savaşı işindeydi ancak vampir krizini çözmek için yeniden görevlendirildi.
     
      Klasör Linki
    This is the hidden content, please Giriş yap veya Kayıt ol TAÇE Discord Sunucusu


     
     
  5. Beğen
    bluegrass got a reaction from Akame777 in Muhabbet Mekanı (Düzenli Bakılan Dutluk :) )   
    Ahahah orada ismimi görmek beni çok mutlu etti. Teşekkür ederiim
    Umarım gerçekten de hepimiz için güzel bir yıl olur bu yıl herkes zor zamanlar geçirdi. Forum ahalisi, umarım yeni yılda dilekleriniz gerçek olur ^.^
  6. Beğen
    bluegrass got a reaction from Caprihorn in Muhabbet Mekanı (Düzenli Bakılan Dutluk :) )   
    Ahahah orada ismimi görmek beni çok mutlu etti. Teşekkür ederiim
    Umarım gerçekten de hepimiz için güzel bir yıl olur bu yıl herkes zor zamanlar geçirdi. Forum ahalisi, umarım yeni yılda dilekleriniz gerçek olur ^.^
  7. Teşekkür
    bluegrass reacted to Pseudohomophylus in Muhabbet Mekanı (Düzenli Bakılan Dutluk :) )   
    @heymely @KRHerusaizu @ShadyRogue @ChYRoN @lntegral @Sejiuku @Akamine @MikasaWithInTheFire@Chibi-chan @yumulonely @MrTeddy @nagito_komaeda @OrigamiTobiichi @Veiykas @DrClover @AraharaFox @BURUN @Mutaika @KaladinStormblessed @explorer @Ryosuke @ChaneLaforet @Real-Men-Frrranky @Judgment @mustafalrsm @Lycaenidae @PelikanFaruk @eskiçeviri @kEDRA @Promacherr @Takoyakisama @canatan @Gorjek @908@Ucanbirkedi @tutturuuu @rimmuru @Akame777 @lostlonginus @Asperatus @Beytize @bluegrass @Gallardo @Adige @Amygirl @Toprakezgi @Vega @Eolo-sama  @Zorojuro @Kadir- @1456ha  @Strix.
    Sohbet ettiğim, etmediğim herkese teşekkürler
    İyi ki varsınız
    Yeni yılınız kutlu olsun sağlık mutluluk ve huzur getirsin
    Umarım yeni yılda da sizlerle konuşup eğlenip güzel bir forum yoldaşlığı geçiririz

  8. Üzgün
  9. Beğen
    bluegrass reacted to Amygirl in Aimer   
    Polaris
    Black Bird
    Ref:rain
    Brave Heart benim sıralamam böyle 
    Re: Pray de güzel ama Polaris'i keşfettiğimde bir takım şeyler yaşıyordum üzerine iyi gitmişti. Depresyon şarkım diyebilirim
  10. Beğen
    bluegrass got a reaction from Amygirl in Aimer   
    Selamlar. Hepimiz burada sadece animeleri izlemek için değil aynı zamanda Japonyayı tanımak olduğu için size muhtemelen çoğunuzun duyduğu ünlü Aimer'i bir tanıtayım. dedim. Sonuç olarak hem Japonca öğrenmek hem de Kültürü tanımak için şarkılar önemli bir kaynak ve Aimer'i küllü sesinden dolayı çoğumuzun sevdiğini düşünüyorum. 

     
     
     
    Aimer, Japon pop şarkıcısı ve söz yazarı. İsmi ‘’Aimer’’ fransızcadaki ‘’sevmek (to love’’ fiilinden gelmekte.
    İlk Dönemleri
    Babasının bir grupta bassist olması sayesinde müzikle iç içe büyüyen Aiamer ilk okulda Ringo ve Utadan dan oldukça etkilendi ve aynı zamanda piyano çalmaya başladı. Orta okulda Avril Lavigne ‘den etkilenerek eline gitarını alıp İngilizce söz müziği yazmaya başladı. 15 yaşında, sesini çok kullanmaktan ses tellerini incindi ve sesini kaybetti.  Tedavi için sessizlik terapisine başvurdu. Ancak bu durum onu pes ettirmedi ve iyileştikten sonra kendine özgü boğuk sesini kullanmaya devam etmti.
    Kariyeri
    Aimer,  Yuki, Mika Nakashima, Flumpool, Superfly, Yuzu, and Genki Rockets gibi isimlerinde içinde oldu pek çok çeşitli sanatçı ve grupla çalışan  Agehasprings ile bir takım oluşturdu. 2011 yılında kariyerine ciddi bir şekilde başladı. Mayıs 2011'de, "Your Favorite Things" konsept albümünü çıkardılar. Albüm, caz ve country western müziği gibi çeşitli türlerdeki eserler de dahil olmak üzere çok sayıda popüler eserin coverını barındıryordu. Albümün bir numaralı parçası Lady Gaga’nın Poker Face şarkısının coverıydı ve iTunes Store’da caz müzik kategorisinde listeye giren ilk parçaydı. Albüm listelerde 2 numaraya kadar yükseldi.
    7 Eylül 2011, Aimer Defstar Records’un altında "Rokutousei no Yoru" şarkısıyla çıkış yaptı. Parça 2011 yılında yayımlanan No.6 animesinin kapanış müziği olarak seçildi. "Rokutousei no Yoru", Recochoku müzik listesinde 9 numaraya kadar yükseldi. İkinci tekli, 14 Aralık 2011 tarihinde yayımlandı. "Re:pray ve Sabishikute Nemurenai Yoru wa" Mora listelerinde (Japonyaya özel bir tür müzik indirme sitesi) bir numaraya kadar yükseldi.  "Re: pray" parçası, Bleach anime serisinin 29. Kapanış müziği olarak seçildi. Çıkan tekli aynı zamanda Aimer’in daha önce yayımladığı cover albümünden Lady Gaga’nın Poker Face şarkısının coverını da içeriyordu.
    22 Şubat 2012’de Aimer 3. Teklisi, "Yuki no Furumachi/Fuyu no Diamond" yayımladı. Teklisinin tüm parçalarının ana teması kıştı. 11 Mayıs 2012'de, Aimer "Hoshikuzu Venus" adlı bir dijital single yayınladı. Tekli, Sasaki Nozomi’nin başrolü oynadığı Koi nante Zeitaku ga Watashi ni Ochite Kuru no daro ka? Dizisinde tema ve arkaplan müziği olarak kullanıldığı. Bu dizi 16 Nisan 2012'de yayınlandı. 15 Ağustos'ta Aimer dördüncü teklisi olan "Anata ni Deawanakereba: Kasetsu Toka / Hoshikuzu Venus" 'u yayınladı. Tekli aynı zamanda Neil Sedaka'nın "Breaking Up Is Hard to Do" coverını da içermekteydi. Teklinin ilk parçası olan "Anata ni Deawanakereba: Kasetsu Toka" şarkısı, Fuji TV yapımı olan anime serisi  Natsuyuki Rendezvous’un kapanış müziği olarak kullanıldı.
    20 Mart 2013’te Aimer, Mobile Suit Gundam Unicorn animesinin sondan bir önceki bölümünün kapanış şarkısı olarak kullanılan teklisi ‘’ RE: I AM’’’i yayınladı. Yapılan bir röğprtaja göre şarkının başlığı ‘’ Bir anagram ( kendi adının – AİMER-) ve anlamı ise bir kelimeyi parçalamak ve onu başka bir kelimeye dönüştürmek ‘’tir. Aimer’in sekizinci Teklisi Brave Shine", the Fate/stay night: Unlimited Blade Works animesinin 2. sezonunun açılış müziği olarak kullanıldı. Açılış müziği olmaya aday bir başka parça olan "Last Stardust" animenin 20. Bölümünde, sahne müziği olarak kullanıldı.      
    18 Agustos 2016’da Aimer, Taka (ONE OK ROCK), Yojiro Noda (RADWIMPS), TK (Ling tosite sigure), chelly (EGOIST), Takahito Uchisawa (androp), Hiroyuki Sawano, Sukima Switch ve Mao Abe gibi popüler sanatçılar ile birlikte çalıştığı şarkılarının yer aldığı özel 4. stüdyo albümü Daydream'in  21 Eylül’de yayınlanacağını duyurdu. Taka ayrıca bu albüm için dört yeni şarkı yazarken, TK iki parça yazdı. Albüm  Chelly (EGOIST) ve Hiroyuki Sawano ile birlikte çalıştığı ve Kabaneri of the Iron Fortress  animesinin kapanış müziğiyle beraber on üçten fazla parçayı içeriyordu. Albüm üç farklı versiyon şeklinde piyasaya sürüldü. Albümde yer alan ‘’ Falling Alone’’ şarkısı albümden önce yayınlanarak Aimer’in 10. dijital teklisi oldu.
    20 Ağustos 2016'da Aimer, Music Station'da "Chouchou Musubi" şarkısıyla ilk kez hayranlarının yüzünü görmesine izin verdi. 4. albümü Daydream'in duyurulmasının ardından Aimer, Natsume Yuujinchou" anime serisinin beşinci sezonu için Akane Sasu" adlı kapanış şarkısını seslendirdi.
    5 Ocak 2017'de, Aimer'in Japon yemek sergisi "Tabegamisama no Fushigina Resutoranten" için bir şarkı yazdığı duyuruldu. Bir gün sonra Aimer'in resmi Twitter profilinde sergi için yazılan şarkısının adının "Kachō Fūgetsu" olacağı açıklandı. Daha sonra "Kogoesōna Kisetsu Kara" adlı yeni bir parçanın 20 Şubat 2017’de yayınlanacağı ve şarkının Ubai ai, fuyu adlı dizide tema müziği olarak kullanılacağı duyuruldu. 3 Mayıs 2017'de, derleme albümleri Best Selection "blanc" ve Best Selection "noir" yayınladı. 11 Kasım’da Aimer "ONE" adlı tekliyi yayınladı ve tekli ve hem Oricon hem de Billboard Japonya listelerinde 2 numaraya yükseldi.
    18 Şubat 2018’de "Ref:rain" adlı tekliyi önce dijital olarak yayınladı, 21 Şubatta ise fiziksel olarak piyasaya sürdü. Şarkı Koi wa Ameagari no You ni anime serisinin kapanış müziği olarak kullanıldı. 7 Eylül 2018’de Aimer "Black Bird" adlı tekliyi yayınladı ve tekli Kasane mangasının live action filminde kapanış şarkısı olarak kullanıldı.
    8 Ocak 2019'da Aimer, Fate / stay night: Heaven's Feel II anime filmi için "I beg you" teklisini yayınladı. Şarkı, Oricon listelerinde bir numaraya yükselen ilk şarkısı oldu. Aimer, 10 Nisan 2019'da Sun Dance ve Penny Rain adlı iki albümü eşzamanlı yayınladı. Vinland Saga manga serisinin anime adaptasyonuna kapanış müziği olarak kullanmak için "Torches" parçasını kaydetti. 25 Mart 2020'de 18. single'ı "Haru wa Yuku" yu yayınladı. Şarkı aynı zamanda Fate / stay night: Heaven's Feel III anime filminin ana teması olarak kullanıldı.
     
    **
    Bilen vardır belki Aimer ilk çıktığı zamandan beri yüzünü gizleyerek şarkı söylüyordu. Nedenini Endonezya'ya Anime Festivali için gittiği sırada KAORI Nusantara ile yaptığı röportajda şöyle açıklıyor:
    Kaori: Canlı performanslarınızın hiçbirinde gerçek yüzünüzü hiç göstermediniz. Neden?
    Aimer: Bunun arkasındaki sebep, görünüşümü bozmak istemememdi. Şarkılarımı sahnedeki görünüşümle lekelemek istemiyorum.
     
    Ancak Aimer'in "Chouchou Musubi" şarkısını seslendiriken ilk kez görüntülenmeye izin vermesinin ardından şu soru geliyor:
     
    Kaori: Ama kendinizi bir Japon TV şovunda canlı göstermeye karar verdiniz. Bunun arkasındaki sebep nedir?
    Aimer: O sırada, uzun süre karanlıkta kaldıktan sonra nihayet yeni bir ışıkla karşılaştığımı hissettim. Bunu kutlamak için gerçek yüzümü herkesin önünde göstermeye karar verdim.
     
    Böylecee artık Aimer'in o tatlış suratını görme şansı elde ediyoruz. Kendisi o küllü kısık ve güzel sesiyle benim favori sanatçılarımdan. Ayrıca bir çok kere yüzünden önce insanların dikkatinin sesine ve iletmek istediklerine yönelmesini söylemesi de onu farklı kılan yanlarından biri. Ancak genel olarak bakmak gerekirse bir çok Japon sanatçı yüzünü saklama gibi bir huya sahip. Tabii bu onlara mistik bir hava da katmıyor değil.  Bu arada söylemek gerekirse şu güzel bulduğumuz sesi de doğal değil. Ses telleri oldukça zarar görünce uzun bir süre konuşamamış ardınca çalıştıkça ortaya çıkan sesi bu. Ve her seferinde şuan bile karşılaştığı en büyük zorluğun sesini kontrol etmeyi öğrenmek olduğunu dile getiriyor. Hatta bir yerde şarkı söylerken sürekli sesini kontrol etmesi gerektiğini düşündüğünü söylüyor. Ve hala boğazında düğümler var.  Açıkcası bunu öğrendikten sonra oldukça büyük saygı duyduğum insanlardan biri oldu. (Knz bir başka örnek Bring Me The Horizon'dan Oli Sykes lol )
    Gelelim videolara:


  11. Beğen
    bluegrass got a reaction from Lycaenidae in Aimer   
    Selamlar. Hepimiz burada sadece animeleri izlemek için değil aynı zamanda Japonyayı tanımak olduğu için size muhtemelen çoğunuzun duyduğu ünlü Aimer'i bir tanıtayım. dedim. Sonuç olarak hem Japonca öğrenmek hem de Kültürü tanımak için şarkılar önemli bir kaynak ve Aimer'i küllü sesinden dolayı çoğumuzun sevdiğini düşünüyorum. 

     
     
     
    Aimer, Japon pop şarkıcısı ve söz yazarı. İsmi ‘’Aimer’’ fransızcadaki ‘’sevmek (to love’’ fiilinden gelmekte.
    İlk Dönemleri
    Babasının bir grupta bassist olması sayesinde müzikle iç içe büyüyen Aiamer ilk okulda Ringo ve Utadan dan oldukça etkilendi ve aynı zamanda piyano çalmaya başladı. Orta okulda Avril Lavigne ‘den etkilenerek eline gitarını alıp İngilizce söz müziği yazmaya başladı. 15 yaşında, sesini çok kullanmaktan ses tellerini incindi ve sesini kaybetti.  Tedavi için sessizlik terapisine başvurdu. Ancak bu durum onu pes ettirmedi ve iyileştikten sonra kendine özgü boğuk sesini kullanmaya devam etmti.
    Kariyeri
    Aimer,  Yuki, Mika Nakashima, Flumpool, Superfly, Yuzu, and Genki Rockets gibi isimlerinde içinde oldu pek çok çeşitli sanatçı ve grupla çalışan  Agehasprings ile bir takım oluşturdu. 2011 yılında kariyerine ciddi bir şekilde başladı. Mayıs 2011'de, "Your Favorite Things" konsept albümünü çıkardılar. Albüm, caz ve country western müziği gibi çeşitli türlerdeki eserler de dahil olmak üzere çok sayıda popüler eserin coverını barındıryordu. Albümün bir numaralı parçası Lady Gaga’nın Poker Face şarkısının coverıydı ve iTunes Store’da caz müzik kategorisinde listeye giren ilk parçaydı. Albüm listelerde 2 numaraya kadar yükseldi.
    7 Eylül 2011, Aimer Defstar Records’un altında "Rokutousei no Yoru" şarkısıyla çıkış yaptı. Parça 2011 yılında yayımlanan No.6 animesinin kapanış müziği olarak seçildi. "Rokutousei no Yoru", Recochoku müzik listesinde 9 numaraya kadar yükseldi. İkinci tekli, 14 Aralık 2011 tarihinde yayımlandı. "Re:pray ve Sabishikute Nemurenai Yoru wa" Mora listelerinde (Japonyaya özel bir tür müzik indirme sitesi) bir numaraya kadar yükseldi.  "Re: pray" parçası, Bleach anime serisinin 29. Kapanış müziği olarak seçildi. Çıkan tekli aynı zamanda Aimer’in daha önce yayımladığı cover albümünden Lady Gaga’nın Poker Face şarkısının coverını da içeriyordu.
    22 Şubat 2012’de Aimer 3. Teklisi, "Yuki no Furumachi/Fuyu no Diamond" yayımladı. Teklisinin tüm parçalarının ana teması kıştı. 11 Mayıs 2012'de, Aimer "Hoshikuzu Venus" adlı bir dijital single yayınladı. Tekli, Sasaki Nozomi’nin başrolü oynadığı Koi nante Zeitaku ga Watashi ni Ochite Kuru no daro ka? Dizisinde tema ve arkaplan müziği olarak kullanıldığı. Bu dizi 16 Nisan 2012'de yayınlandı. 15 Ağustos'ta Aimer dördüncü teklisi olan "Anata ni Deawanakereba: Kasetsu Toka / Hoshikuzu Venus" 'u yayınladı. Tekli aynı zamanda Neil Sedaka'nın "Breaking Up Is Hard to Do" coverını da içermekteydi. Teklinin ilk parçası olan "Anata ni Deawanakereba: Kasetsu Toka" şarkısı, Fuji TV yapımı olan anime serisi  Natsuyuki Rendezvous’un kapanış müziği olarak kullanıldı.
    20 Mart 2013’te Aimer, Mobile Suit Gundam Unicorn animesinin sondan bir önceki bölümünün kapanış şarkısı olarak kullanılan teklisi ‘’ RE: I AM’’’i yayınladı. Yapılan bir röğprtaja göre şarkının başlığı ‘’ Bir anagram ( kendi adının – AİMER-) ve anlamı ise bir kelimeyi parçalamak ve onu başka bir kelimeye dönüştürmek ‘’tir. Aimer’in sekizinci Teklisi Brave Shine", the Fate/stay night: Unlimited Blade Works animesinin 2. sezonunun açılış müziği olarak kullanıldı. Açılış müziği olmaya aday bir başka parça olan "Last Stardust" animenin 20. Bölümünde, sahne müziği olarak kullanıldı.      
    18 Agustos 2016’da Aimer, Taka (ONE OK ROCK), Yojiro Noda (RADWIMPS), TK (Ling tosite sigure), chelly (EGOIST), Takahito Uchisawa (androp), Hiroyuki Sawano, Sukima Switch ve Mao Abe gibi popüler sanatçılar ile birlikte çalıştığı şarkılarının yer aldığı özel 4. stüdyo albümü Daydream'in  21 Eylül’de yayınlanacağını duyurdu. Taka ayrıca bu albüm için dört yeni şarkı yazarken, TK iki parça yazdı. Albüm  Chelly (EGOIST) ve Hiroyuki Sawano ile birlikte çalıştığı ve Kabaneri of the Iron Fortress  animesinin kapanış müziğiyle beraber on üçten fazla parçayı içeriyordu. Albüm üç farklı versiyon şeklinde piyasaya sürüldü. Albümde yer alan ‘’ Falling Alone’’ şarkısı albümden önce yayınlanarak Aimer’in 10. dijital teklisi oldu.
    20 Ağustos 2016'da Aimer, Music Station'da "Chouchou Musubi" şarkısıyla ilk kez hayranlarının yüzünü görmesine izin verdi. 4. albümü Daydream'in duyurulmasının ardından Aimer, Natsume Yuujinchou" anime serisinin beşinci sezonu için Akane Sasu" adlı kapanış şarkısını seslendirdi.
    5 Ocak 2017'de, Aimer'in Japon yemek sergisi "Tabegamisama no Fushigina Resutoranten" için bir şarkı yazdığı duyuruldu. Bir gün sonra Aimer'in resmi Twitter profilinde sergi için yazılan şarkısının adının "Kachō Fūgetsu" olacağı açıklandı. Daha sonra "Kogoesōna Kisetsu Kara" adlı yeni bir parçanın 20 Şubat 2017’de yayınlanacağı ve şarkının Ubai ai, fuyu adlı dizide tema müziği olarak kullanılacağı duyuruldu. 3 Mayıs 2017'de, derleme albümleri Best Selection "blanc" ve Best Selection "noir" yayınladı. 11 Kasım’da Aimer "ONE" adlı tekliyi yayınladı ve tekli ve hem Oricon hem de Billboard Japonya listelerinde 2 numaraya yükseldi.
    18 Şubat 2018’de "Ref:rain" adlı tekliyi önce dijital olarak yayınladı, 21 Şubatta ise fiziksel olarak piyasaya sürdü. Şarkı Koi wa Ameagari no You ni anime serisinin kapanış müziği olarak kullanıldı. 7 Eylül 2018’de Aimer "Black Bird" adlı tekliyi yayınladı ve tekli Kasane mangasının live action filminde kapanış şarkısı olarak kullanıldı.
    8 Ocak 2019'da Aimer, Fate / stay night: Heaven's Feel II anime filmi için "I beg you" teklisini yayınladı. Şarkı, Oricon listelerinde bir numaraya yükselen ilk şarkısı oldu. Aimer, 10 Nisan 2019'da Sun Dance ve Penny Rain adlı iki albümü eşzamanlı yayınladı. Vinland Saga manga serisinin anime adaptasyonuna kapanış müziği olarak kullanmak için "Torches" parçasını kaydetti. 25 Mart 2020'de 18. single'ı "Haru wa Yuku" yu yayınladı. Şarkı aynı zamanda Fate / stay night: Heaven's Feel III anime filminin ana teması olarak kullanıldı.
     
    **
    Bilen vardır belki Aimer ilk çıktığı zamandan beri yüzünü gizleyerek şarkı söylüyordu. Nedenini Endonezya'ya Anime Festivali için gittiği sırada KAORI Nusantara ile yaptığı röportajda şöyle açıklıyor:
    Kaori: Canlı performanslarınızın hiçbirinde gerçek yüzünüzü hiç göstermediniz. Neden?
    Aimer: Bunun arkasındaki sebep, görünüşümü bozmak istemememdi. Şarkılarımı sahnedeki görünüşümle lekelemek istemiyorum.
     
    Ancak Aimer'in "Chouchou Musubi" şarkısını seslendiriken ilk kez görüntülenmeye izin vermesinin ardından şu soru geliyor:
     
    Kaori: Ama kendinizi bir Japon TV şovunda canlı göstermeye karar verdiniz. Bunun arkasındaki sebep nedir?
    Aimer: O sırada, uzun süre karanlıkta kaldıktan sonra nihayet yeni bir ışıkla karşılaştığımı hissettim. Bunu kutlamak için gerçek yüzümü herkesin önünde göstermeye karar verdim.
     
    Böylecee artık Aimer'in o tatlış suratını görme şansı elde ediyoruz. Kendisi o küllü kısık ve güzel sesiyle benim favori sanatçılarımdan. Ayrıca bir çok kere yüzünden önce insanların dikkatinin sesine ve iletmek istediklerine yönelmesini söylemesi de onu farklı kılan yanlarından biri. Ancak genel olarak bakmak gerekirse bir çok Japon sanatçı yüzünü saklama gibi bir huya sahip. Tabii bu onlara mistik bir hava da katmıyor değil.  Bu arada söylemek gerekirse şu güzel bulduğumuz sesi de doğal değil. Ses telleri oldukça zarar görünce uzun bir süre konuşamamış ardınca çalıştıkça ortaya çıkan sesi bu. Ve her seferinde şuan bile karşılaştığı en büyük zorluğun sesini kontrol etmeyi öğrenmek olduğunu dile getiriyor. Hatta bir yerde şarkı söylerken sürekli sesini kontrol etmesi gerektiğini düşündüğünü söylüyor. Ve hala boğazında düğümler var.  Açıkcası bunu öğrendikten sonra oldukça büyük saygı duyduğum insanlardan biri oldu. (Knz bir başka örnek Bring Me The Horizon'dan Oli Sykes lol )
    Gelelim videolara:


  12. Teşekkür
    bluegrass reacted to Pseudohomophylus in Ne Dinliyorsun? (müziksiz hayat hayat mı be, diyenlerin mekanı)   
    @bluegrass ve @DrClover sizlere ufak bir hatırlatma yapmak için yazıyorum. 
     
  13. Üzgün
    bluegrass got a reaction from DrClover in Ne Dinliyorsun? (müziksiz hayat hayat mı be, diyenlerin mekanı)   
    Yeniden fark ediyorum ki FMA en iyi openinglere sahip animelerden.
     
  14. Beğen
    bluegrass got a reaction from Lycaenidae in L'Arc~en~Ciel   
    L'Arc~en~Ciel , diğer bir değişle Laruku (ラルク) ya da L'Arc 4 üyeden oluşan popüler bir Japon rock grubu.Fransızcada grubun adı Yağmur ya da Gökyüzündeki Ok anlamına gelmekte.
    Grubun yüzü Hyde , ana söz yazarı ve baş gitarist Ken , lider Tetsu ve bateristi Yukihiro'dur.
    1992'de Tetsu ve Hyde, arkadaşları Hiro ile pero ile birlikte grubu kurdular.Osaka'da kazandıkları kötü şöhret yüzünden hiro ve pero grubu bıraktı.Daha sonra Tetsu arkadaşı ken'i mimari sanatlarla olan çalışmalarını bırakmaya ikna edip gruba kattı.Yeni baterist,Sakura , Tetsu onun çalışını gördükten sonra gruba dahil oldu.1993'te grup albümü DUNE ile ile çıkış yaptı ve iyi bir başarı yakalayarak İndie listelerinde bir numaraya yükseldi.
    Gurubun bu gözden kaçmaya başarısı sayesinde büyük şirketlerin ilgisi onlara yöneldi ve 1994'te Sony ile imzalayıp 2.albümleri Tierra'yı piyasayı sürdüler.Takip eden yılda Heavenly'i çıkardılar.İlk üç albümde bir DEAD END havası vardı çünkü grup elemanlarının çoğu Dead End'in fanıydı.Hatta bazı insanlar işi ileriye götürerek Hyde ve Tetsu'nun stillerinin Dead End'den Morrie ve Crazy Cool Joe'e benzediğini söyledi.Ama,1996'da grup görünüşünü ve stilini değiştirip yumuşatarak visual kei görünümlerine son verdi.Daha sonra aynı yılda bir milyon satmayı başaran albümleri True'u yayımladılar.
    1997'de Sakura uyuşturucu bulundurmaktan tutuklandı ve grubu bıraktı.Popülerliği gittikçe artan grubun dağılması düşünülemezdi bu yüzden yeni bir tur düzenlenerek Yukihiro gruba dahil edildi.Tokyo Dome'de verecekleri konser biletleri ( 56,000 bin ) 4 dakika içinde satılarak grubun başarısını göstermiş oldu. 1998'de diğer albümleri HEART'ı yayımladılar.
    Grup sonraki yıllarda buldukları yeni malzemelerle üç yeni albüm çıkardı.1999'da Ray ve Ark aynı anda yayımlandı, sırayı 2000 yılında sırayı REAL takip etti. Real uzun yıllar buldukları bu yeni materyallerle oluşan tek albüm olma özelliğini sürdürdü ama arkadasından daha bir çok remix albüm de geldi.L'Arc~en~Ciel  DNA², Rurouni Kenshin, Great Teacher Onizuka ve Full Metal Alchemist gibi animelerin de bulunduğu bir kaç tv showu için şarkı üretti aynı zamanda Final Fantasy: The Spirits Within filminin kapanış şarkısı onlara aittir.
    Bir süre sonra , grup üyeleri kendi solo projeleri üzerinde çalışmaya başladı Hyde bir kaç solo albüm yayımladı, Ken SONS OF ALL PUSSYS grubunu kurdu, Tetsu TETSU69'u başlattı ve Yukihiro acid android 'de çalmaya başladı.Bazı fanlar bunun grubun dağıldığına dair bir işaret olarak algıladı ama grup kısa bir ara veriyordu sadece. 
    Haziran 2003'te L'Arc~en~Ciel , geri dönüş yapacağını ve Tokyo'da 7 tane konser vereceğini ve de takip eden yılda yeni albümlerini yayımlayacağını açıkladı.Şubat 2004'te üç uzun yıldan sonra grubun ilk single'ı çıktı ve Mart'ın başında bir yeni şarkıda onu takip etti.Sonunda beklenen yeni albüm SMİLE  ise Martın 31'inde piyasaya sürüldü.
    31 Temmuz 2004'te L'Arc~en~Ciel,ABD'de ilk konserlerini Otakon'da verdiler.12,000 bin Otakon'lu Mariner Arena'da dış mekanda verilen konsere katıldı bu Otakon'un muzik tarihinde bir ilkti.
     
    Otakon konserinde sonra grup, bir çok şarkı çıkardı ve 22 Haziran'da albümleri AWAKE'i yayımladı.Grup 2005 yılında çıkan Full Metal Alchemist filminin açılış ve kapanış şarkılarını yaptı.Daha sonra tekrar bir ara vererek ,grup üyeleri solo kariyerleriyle ilgilenmeye başladı.
     
    2005'in sonlarına doğru Tetsu, Creature Creature'den idolü Morrie ile çalışacağını açıkladı.2006'da 15. yıllarını kutlamak için tüm hit şarkılarını ve özel versiyonlarını yeniden yayımladılar.
    Grubun şuan ki durumunu açıklarsak yeniden bir araya gelen grup SHINE adlı bir şarkı çıkardı ( ki bu NHK-BS animesi olan Guardian of the Sacred Spirit ~Seirei no Moribito'nun açılış şarkısı olarak kullanıldı ) ve Japonya'da Mata Heart ni Hi wo Tsukero 2007 turlarına başladılar.Sonra  2007'de mayısın sonlarına doğru yeni teklileri SEVENTH HEAVEN'i yayımladılar ve Oricion charts'ta bir hafta boyunca zirvede kalmayı başardılar.Ayrıca Subaru'nun reklam filminde yeni yayımlanan şarkıları MY HEART DRAWS A DREAM .kullanıldı.
    -
    uzun süredir bilgiler güncellenmemiş ama sanırım grup hakkında biraz fikir sahibi olmuşsunuzdur.Açıkcası Japonya'daki en ünlü ve başarılı gruplardan biri, bizimde onları tanımamız iyi olur diye düşünüp çeviriyi yaptım.Söylemem gerekir ki GTO izleyen biri olarak duyduğum en güzel openinglerden birini yapmış bir grup.
     
    https://www.youtube.com/watch?v=5IKvCU8y2R4
     

     
     
     
     
  15. Beğen
    bluegrass reacted to KuramaUN in ( 01 / 01 ) Sora no Aosa wo Shiru Hito yo   
    Anime Adı: Sora no Aosa wo Shiru Hito yo
    Anime Türü: Drama, Movie
    Bölüm Sayısı: 01 / 01
    Yapım Yılı: 2019
    Çevirmen: rei_hino
    Düzenleme: KuramaUN
    Özet: Lise öğrencisi Aoi Aioi, 13 sene önce ailesini trajik bir kazada kaybeder ve ablası Akane ile yaşamaya başlar. Ona yalnız başına bakan ablası Akane’nin yükünü hafifletmek ve Akane’nin eski sevgilisi Shinnosuke "Shinno" Kanamuro’dan esinlendiği müzik kariyerini sürdürmek isteyen Aoi, mezuniyetten sonra Tokyo’ya taşınmak ister. Shinno bir müzik grubunun üyesidir ta ki kız kardeşlerin ailesinin vefatından sonra profesyonel bir gitarist olmak için Tokyo’ya gidene dek. Daha sonra onu gören olmaz. Bir öğleden sonra, Aoi misafir evinde bas gitarıyla alıştırma yaparken 13 sene önceki 18 yaşındaki Shinno tarafından korkutulur! Tesadüf eseri, şimdiki, 31 yaşındaki Shinno da kasabaya döner, ancak tamamen bambaşka biri olarak. Şu an mevcut iki Shinno vardır, ama geçmişteki Shinno neden günümüze geldi ki? Sora no Aosa wo Shiru Hito yo, birbirlerine karşı olan iç sesleriyle yüzleşen ve bundan sonraki hayatlarını etkileyecek kararlar alan bu 4 kişi etrafında dönmektedir.
     
      Klasör Linki
    This is the hidden content, please Giriş yap veya Kayıt ol TAÇE Discord Sunucusu

     
  16. Beğen
    bluegrass reacted to KuramaUN in ( 01 / 01 ) Bokura no Nanokakan Sensou   
    Anime Adı : Bokura no Nanokakan Sensou
    Anime Türü : Aksiyon, Gerilim, Komedi, Dram
    Bölüm Sayısı : 01 / 01
    Yapım Yılı : 2019
    Çevirmen : rei_hino
    Düzenleme : KuramaUN
    Özet: Yaz tatilinden önce sıcak bir günde, lise 2. sınıfın tüm erkek öğrencileri ortadan kaybolur. Bir kaza mı oldu? Yoksa hepsi kaçırıldı mı? İşin aslı, bir nehrin kıyısında terk edilmiş bir fabrikada saklanarak orayı yetişkinlere karşı isyan ettikleri kurtarılmış bölge olarak kullanıyorlardı. Kız öğrenciler tarafından organize edilen bu büyük ve beklenmedik operasyon karşısında yetişkinler büyük bir şaşkınlık içindeydi; gerçek bir kaçırma olayı, lekelenmiş bir başkanlık seçimi, hatta kurtuluş yayını ve siperleriyle gerilen aileler ve televizyon muhabirleri. Yergi dolu, görkemli bir sona doğru hafif bir tempoda ilerleyen bu komik ve gizemli öykü ile izleyiciler nefes bile alamayacak!
     
      Klasör Linki
    This is the hidden content, please Giriş yap veya Kayıt ol TAÇE Discord Sunucusu


     
     

  17. Teşekkür
    bluegrass reacted to torotoro in Türk Anime Karanlık Tema Güncellemesi   
    Uzun zamandır istenen ancak yaptığımız forum güncellemesinden sonra daha fazla kişinin talep etmesi sonucu Türk Anime TV karanlık temayı hazırlayıp, yayına almış bulunmaktayız.          
    Yöneticimizin yeterli zamanı olmadığı için basitçe ve hızlıca hazırladığı yüzeysel Türk Anime Simple Dark
    temasını revize edip daha düzenli hale gelmesine yardım etmek isteyenler olursa konuya eklediğim dosyayı, inceleyip, düzenleyebilirler. Teşekkür ederiz. Turk-Anime-Simple-Dark.css
    Umarım beğenir ve memnun kalırsınız.

    NOT: Eğer sorun yaşıyorsanız, tarayıcınızın değişikliği algılaması için bir süre boyunca bu sayfaları sürekli yenileyin: 
    https://www.turkanime.net/js/dark.js?v=3.1.1
    https://www.turkanime.net/js/jquery-func.js?v=3.1.1
  18. Beğen
    bluegrass reacted to Nones in ( 06 / 06 ) Yesterday wo Utatte Extra   
    Anime Adı : Yesterday wo Utatte Extra
    Anime Türü : Hayattan Kesitler, Dram, Romantizm, Seinen
    Bölüm Sayısı : 06 / 06
    Yapım Yılı : 2020
    Çevirmen : rei_hino
    Düzenleme : Nones
    Özet: AbemaTV'de yayınlanan özel kısa bölümlerdir.
     
      Klasör Linki
    This is the hidden content, please Giriş yap veya Kayıt ol TAÇE Discord Sunucusu

     
     
  19. Beğen
  20. Beğen
  21. Beğen
    bluegrass reacted to yvolfhyde in Hyde - L'Arc~en~Ciel - Vamps Video Derlemesi   
    Rock grubu L'Arc~en~Ciel
    Vokalist Hyde, çok efektif bir vokalisttir. grubun edebi açıdan da gerek duygusal olarak gerek tarihi, ezoterik atıflar olarak üst düzeydedir. müzikleri, ruhları çok özgün ve eşsizdir. eğer "ben sanat nedir görmek istiyorum. boş, tekrar eden basit müzik ve sözleri dinlemek istemiyorum" diyorsanız takip edin derim.
    Bu grubu sevenler bu iki videoyu kaçırmasın. askere gitmeden bayağı yapmak istediğim bişeydi, çok emek verdim, iyi derleme olsun diye uğraştım.
    İlk video vokalist derlemesi(bu zamana kadar twitter'da orada burada çokça paylaşıldı), ikinci video gitarist derlemesi. Biraz uzun ama gerçekten daha iyilerini bulmanız imkansız diyebilirim.
    3. Video; grubun diğer üyleri Tetsu69 ve Yukihiro solo kariyeri kısa paylaşım.
    En aşağıdaki 4. video ise, aynı vokalistin diğer grubu(iki grubu da aynı anda götürüyor) Vamps ile en iyi konser performansları derlemesidir.
     
    gitarist:Ken / Bas gitarist ve Lider: Tetsuya(Tetsu69) / drum(davul) : Yukihiro
    Tetsuya ve Yukihiro için de kısa bi solo kariyer videosu:
    En son Hyde'ın diğer grubu Vamps ile en iyi performanslarını derlemiştim. Burada biraz daha serttir genelde uyarayım ?
    Bu videolardan sonra da çok iyi konserleri oldu. Takip etmesi zor, çok faal biri. "Nerde bu adam" demezsiniz yani takip ederseniz ?
     
    facebook sayfamıza bekleriz: 
    https://www.facebook.com/LArc-en-Ciel-Jrock-Türkiye-648753295240919/?ref=bookmarks
     
  22. Beğen
    bluegrass got a reaction from Nones in Japonya Haricinde , Gidip Yaşamak İstediğiniz Ülke ?   
    Yeni Zelanda da yaşamayı çok isterdim. Ondan sonra İskoçya ve İrlanda geliyor aklıma. En sonda da Kore'yi görseydim hiç fena olmazdı.
  23. Beğen
    bluegrass reacted to Red-King in Shoukoku no Altair’e İlk Tanıtım Videosu Geldi!   
    Project Altair’in Ardındaki Proje Shoukoku no Altair’e İlk Tanıtım Videosu Geldi
     

    Aralık ayı ortasında  Rurouni Kenshin, Mobile Suit Gundam UC ve Getbackers‘ın yönetmeni Furuhashi Kazuhiro’yu ve Shingeki no Bahamut: Genesis, Zankyou no Terror ve Yuri!!! on Ice serilerinin stüdyosu MAPPA‘yı bir araya getirdiği duyurulan Project Altair’in, tahmin edildiği gibi Katou Kotona’nın Shoukoku no Altair mangasına ait anime projesi olduğu bu hafta içinde açıklanmıştı. Animenin resmi internet sitesi ise sonucunda animeyle ilgili detayları ortaya koyacak bir geri sayıma yer veriyordu.
    Bahsi geçen geri sayım bugün sona erdi ve 2017 yılı içinde yayımlanacak seriye ait ilk tanıtım videosu, serinin ilk ana görseli, serinin teknik kadrosu ve seiyuularıyla birlikte anime severlerle paylaşıldı.

     
    Serinin seiyuularından paylaşılan ilk isimler şöyle:
    Mahmut: Murase Ayumu Zaganos: Furukawa Makoto Kyros: KENN Sleiman: Konishi Katsuyuki Rui: Tsuda Kenjiro Khalil: Ogata Kenichi Serinin teknik kadrosundan isimler ise şunlar:
    Yönetmen: Furuhashi Kazuhiro (Getbackers, Rurouni Kenshin, Mobile Suit Gundam UC) Senarist: Takagi Noboru (Baccano!, Durarara!!, Kuroko no Basket) Karakter Tasarımı: Kanno Toshiyuki (Black Blood Brothers, Garo the Animation) Yardımcı Yönetmen: Igari Takashi (The IDOLM@STER ve Punch Line bölüm yönetmeni) Müzik: Kawasaki Ryo (Fate/Grand Order: First Order, Luger Code 1951, Reikenzan: Eichi e no Shikaku) Sanat Yönetmeni: Ogura Kazuo Eşya Tasarımı: Niitsuma Daisuke Görüntü Yönetmeni: Oyama Yoshihisa 3D Yönetmeni: Ishigami Ryoichi Ses Yönetmeni: Kimura Eriko

     
    Kaynak;AnimeFantastica
    http://www.animefantastica.com/
  24. Beğen
    bluegrass got a reaction from Nones in ( 14 / 12+ ) Ao no Exorcist: Kyoto Fujouou-hen   
    Yahu nedense şu sıralar hep bir slice of life türünden yada tarihi animelere merak salıp izlesemde şu serinin yeri ve tadı değişmez. Nasıl da seviyorum Rin'i. Kereta. Emeği geçen herkesin ellerine sağlık. :) 
  25. Beğen
    bluegrass reacted to KuramaUN in ( 13 / 13 ) Onihei   
    Anime Türü : Tarihi, Seinen
    Bölüm Sayısı : 13 / 13
    Yapım Yılı : 2017
    Çevirmen : Eldorwyn
    Düzenleme : canseckiner
    Özet: "Şeytanın" kılıç sanatları, huzur içindeki Edo'ya tehlike oluşturan kötülükleri ortadan kaldırmak için görevlendirildi! Heizou Hasegawa, suç ve kundakçılığa karşı koruyucu olarak başkomiserlik rolünde bulunuyor! 1783'te, Tenmei çağının can alıcı zamanlarında birçok alçak hırsız ve suçluyu bastırmış, çoğu kişinin korktuğu, Şeytan Heizou olarak namlanmış bir birey olan Hasegawa, bölgenin güvenliği sağlamakla görevlendirilmiş bir birimde başkomiserlik makamını tutuyor...
     
      Klasör Linki
    This is the hidden content, please Giriş yap veya Kayıt ol TAÇE Discord Sunucusu


×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.