Jump to content

Lycaenidae

Üyeler
  • İçerik sayısı

    314
  • Kayıt tarihi

  • Son ziyareti

  • Kazandığı günler

    4

İletiler bölümüne Lycaenidae kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. Öncelikle denizaşırı ülkeden gelen geç cevap için üzgünüm. Bayağı geç oldu :(.

    24.05.2022 - 19:53, Muratika yazdı:

    Olabilir böyle şeyler bak bu seferde beni vurdu biraz üni biraz hayat xd 

     

    Ferris-san bunlar boyama kanalları ama xd Valerie Lin'i daha önceden de görmüştüm güzel kanal cidden archipel videoları normal videolardan öte adamın içeriklerini ben aşırı beğeniyorum ağzım açık kalıyor cidden izlerken :cruch-onion-head-emoticon:  

    cidden hiçbir fikrim yoktu :lol2-onion-head-emoticon: bilseydim bir ara biri için kısa bir manga yapıyordum, hediye edicektim izlerdim bunları xd baya iyi içerik yalnız

     

    Ah şu zaman ne ilginç kavram? Einstein üstat yerden göğe kadar haklı. Günler hızlı hızlı geçiyor ben de büyüdükçe büyüyorum. Ne ara bu hale geldim ben? Nerede koptu zaman algım? Acaba ömrümün sonuna doğru bunları halen diyor olacak mıyım?

    Olsun boyamak da bir çizimdir efenim! Sonuçta kalemle çizip üzerinden boyamıyor, boya ile çizip içini dolduruyor. :dandyonionplz:Ben her motivasyon kaybında niyeyse Sakamoto Shinichi'nin videosunu açıp izliyorum Archipeldeki. Garip bir ilham veriyor o video bana.  Ben hala sana attığım linkteki tüm videoları izlememiş olmama ve 8 9 aydır izleyeceğim demem biraz üzücü oldu. 

     

    Bu zaman bir bana yavaş akıyor herhalde. Hızlı aksa bile hissettirdiği çok fazla. Durumuma şu emojiyi nasıl koyabilirim? :smoking1-onion-head-emoticon:Ocaktan beri böyle takılıyoruz. 2021 come back diyecek nadir insanlardanım galiba.

    24.05.2022 - 19:53, Muratika yazdı:

    Zengin olsak bile sürünecek manuş olacağız maalesef xd Zengin olursan ne yapmayı düşünüyorsun peki?

    Şimdi biraz dünyevi arzularla hareket edeceğim ister istemez ve bunların ilk kısmı ben merkezcil olacak. Şimdi ilk yapacağım yarım olan çizgi roman, manga, grafik roman ve seri romanlarımın eksiklerini giderir ve odamı genişletirdim. Dur genişletmez yeni ev alır ama çok odalı. Odalardan birini bu koleksiyonumu koyarak orayı okuma odası yapardım. Zaten zenginim, sanırım mesleği bırakır ve yazarlık yolunda ilerlerdim galiba. Zevkine manga çalışmalarına bile giderdim. Zaten para bol, hep yazardım kitabı hem de basar. lfsmlfslfs Bir dünya turuna çıkardık, o kadar şey okumuşuz, o yerleri somut halde görmek de gerekir. Hep fotoğraf olmaz ya da metin yoluyla öğrenme. Yüksek lisans ve doktoramı yurt dışı falan yapardım sanırım. Sonra şirket kurar ve şirketi büyütme üzerine parayı yatırır, parayı para yapardım. Yani çoğaltırdım. Farklı alanlarda girişimcilik yapardım falan. Şimdi para da çok Wayne (Bruce izinden geliyoruz adamım!) ailesi gibi bağış da yapardık. Madem Bruce'un yolunu seçtim bir de süper kahramancılık oynardım. Siyasete atılırdım ölmeden önce heyecan olsun diye galiba. lskflsfjlsj Seçim kaybetmek bile koymazdı, çünkü param var. Paran varsa mutlusun, şu yazdıklarımla bir kez daha bu gerçeğe vardım. Teşekkürler hayat bu farkındalığı bana tekrar yaşatıp ve parasız olduğumu bana tekrar hatırlattığın için. :lol2-onion-head-emoticon::suicideoniplz: Sen ne yapardın zengin olsan?



     
    24.05.2022 - 19:53, Muratika yazdı:

    Ya şimdi bu biraz karışık mevzu yani çevre çok geniş kavram cidden :D Benim dışında her şeyi çevre olarak alırsak bize etkisi tabii ki bizden fazladır ancak çevreden kastın yakınında bulunduğumuz insanlar ise ben de aşırı etkisi olduğunu düşünmüyorum. En azından belli bir yaşa kadar etki eder de sonra insan olgunlaşıyor kendi benliğini oluşturuyor, kimlik kazanıyor kısaca. Bunda çevrenin etkisinden ziyade çevrede gözlemledikleri etki ediyor bence. safjkldfjaslfdj Ferris-san yönetici ol o zaman, bu karakterdeki insanlar yönetici olur coğunlukla :D Hoca aşırı titiz tipte mi xd? Yo gayet geliştiriyorlar benim arkadaşım var 150 dönüm arsaları var öyle dağ başında falan da değil gayet adam akıllı bir yerde, yurtdışında vatandaşlığı var 2 tane tanıdıklarının hep şirketi var adam kendini gayet geliştirmiş liseden hatırlıyorum yazılımda falan baya uzmandı, atletikti bir de aşırı kültürlüydü falan filan işte xd Yani baba parasını doğru kullanan benden çoook rahat biçimde kendini geliştirebilir ancak kullanamayandan bir şey olmaz zaten. Haa gençliğini bana göre çok daha iyi yaşar o ayrı. Gider ortamlara akar falan ama ondan sonra işte dediğin gibi hayat ona vurur :) Zor koşullar altında iki seçeneğin var ya Dünya çok adaletsiz diyip depresyonuna kaybedersin ya da Dünya'ya meydan okuyup hayatını kendini geliştirmeye verirsin. O yüzden şimdi gidelim günde 1000 şınav çekmeye başlayalım :lol2-onion-head-emoticon: 

    Ali Nesin'in de sözü vardı: "Fakirin çalışmaktan başka şansı yok" diye...

    Şimdi senin dediğin zengin, zeki, çalışkan insanlar çok yok. Ben internette de görüyorum. Bakıyorum ailecek zengin bunlar diyorum ama toruna bakıyorum benle yaşıt falan hayata sadece eğlence gözüyle bakıyor. Ama ben şimdi fakir değilim normal emekli çocuğyum, gerçi şu an emeklileri fakir sayabiliriz sanırım. :lol2-onion-head-emoticon: Hobim belli, eğlenmem belli, çalışıyorum da, yani elimden geldiğimce kendimi geliştirmeye bakıyorum. Hayatı yaşamak konusunda tek eksiğim şu yani, o da istediğim yeri rahat rahat gezememişim. Ülkemde bile doğru düzgün illeri gezemedim yani. Bir bu yönden eksikliğini hissediyorum onun dışı bir arzulayıp eksik hissettiğim çok yok sanırım. Ama benden daha çok şey arzulayan birisi için eksiklik daha fazla hissediliyor olabilir. Tabii bir de il dışında okuyorum, bu yıl kiralar okuduğum ilde çok uçtu, bu durumu da düşünmeden edemiyorum yani. Yani kafada hem bunları düşünüp, hem kendini geliştirmek ve eksiklikleri kapamak, üstüne hobilerime de vakiit ayırma çalışmak en sonunda özellikle kendini geliştirmek ve para mevsutu insanda otomatik olarak anksiyete tetikliyor. Zenginin aklı benden daha rahat olduğuna eminim en azından bu konuda. Ben yeri gelince manyağa bağlıyorum çünkü. :suicideoniplz: hadi murat-chan gel 1000 şınav çekmeye gidelim ve saitama gibi etrafta kel gezelim. slkfjlskjlskj Bu hayat bize fazla.

     

    24.05.2022 - 19:53, Muratika yazdı:

    Yok bee öyle kolay alıcı bulacağımı da sanmıyorum zaten :D zaten bir süre bende kalsın ya belki miras bırakırım xd Ferris-san sen böyle bir madeni parayı çöpe atar mıydın Allah aşkına xd:

    hocam bilemiyorum, atardım galiba lskfjkslfjsl Bir dalgın olmama bakar. 



     
    24.05.2022 - 19:53, Muratika yazdı:

    Çok haklısın cidden. Hayatın korkunç bir gerçeği: Herkes her şeyde başarılı olamaz. Belli bir yere kadar gelir ancak dahası olmaz. Yeteneğini takip etmek de zor iş şimdi. Mesela düşünelim bir insan yazı yazmada çok iyi şimdi bu adam ne iş yapabilir? Aşırı aşırı yetenekli olmadığı sürece kendisini geçindirmek çok zor olur bu devirde. O yüzden hayat çok adaletsiz bu sadece bir tarafı en basitinden birçok mesela var bunun gibi. Genlerimiz her şeyimiz. Bizim sınırımızı çizende onlar. Tabii yaşadıklarımızın etkisi falan filan ama asıl olay nasıl doğduğumuzla ilgili. Gerçek büyüklükte bunları nasıl kullandığımız Bak yine uncharted aklıma geldi xd "We don't get to choose how we start in this life. Real greatness is what you do with the hand you're dealt."

     

    Sürekli borsayı takip eden tipler sinir bozucu olabiliyor evet xd bir de konu hakkında bilgisi sadece üstünkörüyse sürekli sürekli konuşur. İşte "Abi şuraya yatırım yap" falan filan. Bunun bir alt seviyesi bahis oynayanlar. Sorsak kendilerine maçların sonuçlarını müneccim misali bilirler ancak gerçekte yine müneccim misali yanılırlar.

     

    Altın pasif yatırımcılar için çok ideal xd Cidden altın Türk halkının en iyi yatırım yeridir ben görmedim ki altına yatırıp zarar eden biri :lol2-onion-head-emoticon:

    Başlangıç noktamızı seçemeyiz ama bitiş noktasını iyi bir şekilde bitirebiliriz ya. Ben buna inanıyorum. Elbet başarısızlık gelebilir ama yeni başarısızlıklar gelecekteki büyük başarılara imza atmak içindir. Ölene kadar yarışı kesmezsen ölümün şatafatlı olur.  Belli noktada yarışı başkaları ile kendimizi kıyass etmeliyiz ama belli yerden sonra kendimizi geçmek olmalı ama. Yoksa başarısızlık hissinin temeli bence zaten kıyasta. Hayatta herkes başarılı olmaz olgusunu kendimizle kıyas ederek hareket edersek bu olguyu daha az hissederiz tahminimce. Ama akıl sağlığı yerinde iken başkaları ile kıyas olmak tabii isteğimizle bizi daha çok geliştirir. 

     

    Valla borsadan batanları ve intihar edenleri duydukça bunlara allah akıl fikir versin dedirttiler. Ev araba satıp borsaya koymak nedir... Akıl.

     

    Valla bak altın işin temiz iş, borsa takip etmeye bile gerek yok. Koy altına parayı o para orda yatsın. Aklına geldikçe kontrol edersin. sljkdsjfs  Ama ekonomiye çok heves sardım ya, Leviathan kitabını falan aldım. Vampirle Görüşme okuyorum şu an, o bitince yarım kalan Hayvan Çiftliğini okursam ve mental yönden kendimi hazır hissedersem kitaba el atmayı düşünüyorum.

    24.05.2022 - 19:53, Muratika yazdı:

    PKD'de demişken Yüksek Şatodaki Adam'ı okudun mu ya da dizisi var izledin mi? Müthiş yaa. Şimdi çevirme işinde şöyle bir şey var o dilden kelimesi kelimesine çevirip değil cümleye genel olarak bakıp vurgu yapılan yere göre yapılması lazım. Bizde genelde öyle olmuyor tabii ki bunu çok iyi yapan çevirmenler tabii ki var can yayınları ve iş bankası'nda özellikle böyle müthiş çeviriler var. Blade Runner'ın 82 yapımını baya önceden izlemiştim hatta bilmiyordum Androidler Elektrikli Koyun Düşler Mi? den uyarlandığını o derece xd Ama ismi ne diye öyle değişmiş ki ya :D Ben de arkadaşının yolundan gideceğim :lol2-onion-head-emoticon: Blade Runner 2016'yı izlemedim ama baya ümitliyim filmden. İzleyebildiysen nasıl buldun? Dune özel baskısını almadığım için bilmiyorum zaten o direkt olarak ticari amaçlı yapılmış çok bir şey de beklemezdim ben. Ama evet İthaki gereksiz pahalı xd ancak şunu kabul edelim çizgi roman basımları cidden harika. Bir de hoş serileri var Bilim Kurgu Klasikleri diye. Mitoloji serisini de beğenmiştim ben. Konuyu bölüyorum ama bunu göstermem lazım xd:
    https://prnt.sc/ovCluxa3429K

    Amazon reis bana bedava iphone hediye etti valla ne şanslıyım bee:smoking2-onion-head-emoticon: Millet boşa üni okusun ben bu iphone'u satıp yurtdışında kapı olacağım ve paraya para demeyeceğim:yesss-crazy-rabbit-emoticon: Bir de sorduğu soru kadın mısın erkek mi? yaa bu kadar saçma olabilirdi cidden.

     

    Öhöm neyse konumuza dönelim

    Yüzüklerin Efendisi Tek Cilt olanı mı aldın? Metis'den ben ayrı ayrı almıştım ve evet güzeldi basımı. Bir zahmet ülkemde böyle bir seriyi de düzgün basan olsun xd Tek cilt olanı da almak istiyorum. Hesap yaptım biraz nadir kitaptan bazı kitapları (Özellikle manga) belli sayıda alırsan Türkçe alacağından daha ucuza alıyorsan xd Nadir Kitap'ta yok yok cidden. Hangi kitabı ithal almıştın sen? Evet Ferris-san baya birikmişsin bu konuda xd İş Bankası yayınevlerinin ağır abisidir. Kolay kolay kimse ona yan bakamaz. Sırf Hasan Ali Yücel Klasikleri'ndeki basımları tüm piyasayı yok eder. Cumhuriyet Tarihinin en kaliteli çevirmenleri oradadır. Özellikle Rus Edebiyatı... Tarih ve Sanat kitapları bile offfff çok iyi ya. Özellikle sanat kitapları ben görmüştüm bir tanesi almam lazım onlardan bir tane özellikle Monet'i istiyorum. Edouard Manet mi? Onu da mı basmışlar ben hiç görmedim. O kitapları almak için para lazım açıkçası öyle herkes alamaz :D Büyünce zengin olursam kütüphaneme toplu halde koyma gibi bir hayalim var. Manga koleksiyonu yapma gibi bir hayalim de var ondan sonra Hasan Ali Yücel Klasikleri falan filan ohooo xd Kidega'yı nedense ben sevemiyorum önceden baya pahalıydı orası diye hatırlıyorum ben, şimdi iyi yine. Kitapyurdu da öyle ancak o halen pahalı xd YKY Türk Klasiklerini çok güzel basıyor ancak kötü basımları da var. özellikle ben Oliver Sacks'ın basımlarından şikayetçiyim offf şimdi bütün yayınevlerini tek tek konuşasım var xd Neyse çok zor ama

    Yüksek şatodaki adamı okumadım ama aldım. Oldukça merak ediyorum. Son zamanlarda kitaplığımdaki bazı kitapları satıp ya parasını alıyorum ya da kitaplarla değiş tokuş ediyorum. Daha geçen PKD'den Bir Palavracının İtiraflarını aldım. Yeni bir kitabını okumak istersem onu okurum sanırım. Şimdi adamın sürekli en iyi kitaplarını okursam geriye kalan kitaplarını okuyamam aman allah korusun. lsfslkjfsl Kitaplığımda minik bir PKD koleksiyonu nüksetmekte ve bundan oldukça hoşnutum. <3  Blade runner kitap adından farklı olması senaryoyu çok fazla değiştirmeleri sanırım. Zaten o kadar değiştirmişler ki PKD de sevmemiş filmi, öyle diyorlar. Film yorumunu okuduğumda da yorumunda bir "meh" havası taşıyordu. Balde runner 2016 izledim ve sinemada izlenecek bir filmmiş, ambiyansı müthişti. Doğru düzgün replik bile yoktu filmde ama ambiyans kurtarmış. Bana 82 yapıma göre daha bir distopya havası verdi gibi yokluk üzerinden. 82'yr var oluş sancısı dersem, 2016 yapım nihilist mentalitesi ile oluşmuş diyebilirim. Yokluk kelimesini cidden 2016 yapım iyi hissettirdi. 

     

    Oha cidden şu an iphone mu var sende, Amazondan yani sşfşslkfsşf Ne desem bilemedim. Ben kesin olta tuzağıdır diye işaretlemezdim bu soruyu. Şimdi de prime üyeilerine indirim varmış. Pirme üyeliğim yok ama witcher serisi çok ucuzlamış, kitap olarak. kitap başı 30 lira falan denk geliyor. BEDAVA. Alayım diyorum kampanya bitmeden. üyelik açmam lazım tabii ilk önce. 

     

    Yüzüklerin efendisini tek cilt okuyamam ya, imknasız. 3leme olarak aldım ayrı ayrı %55 indirimde idi. İçinde haritalı geldi. Schön oldu bu harita benim için.  Ben Anne Rice the wolfs gift kitabını almıştım, yazı sonunda resmini paylaşayım. Kitao boyutu farkını görmen için de yanında kitapla gösteririm, cidden güzel basılmış. 

     

    O sanat tarih sersinin Monet olanı bende var ve muazzam. İstersen onun içini ve baskısını da gösterebilirim. Bir arkadaş hediye etmişti bana da. Onun yanına Van gogh eklemek farz artık. <3 Eduard Manet evet, ben kitap sepeti mi yurdu mu ne bir siteden bakmıştım ve adını görmüştüm. Umarım Klimt ile karıştırmamışımdır. Bazen basılmış olsa da baskısı bitenler de olabiliyor. İş bankası bu sanat tarih serisinde baskısı bitenleri yenilemiyor mu anlamadım yani, aslında uzun süredir takip ediyorum bu seriyi ama hala daha baskısı yenilenmeyen ressamlar var ki uzun süredir de böyle devam edecek gibi. 

     

    Aynen kidega önceden çok pahalı idi, çok nadir alırdım :'). Ama bu 2021 sonbaharından beri indirim partisi veriyor adeta. Mangalarımı hep ordan aldım. Oldukça da ilgililer. Bir ara siparişte cadde adını yazmayı unutmuştum telefonla aramışlardı.  Normalde idefix gibi yerler tenezzül bile etmiyor böyle şeylere. Ad verdim ister istememz ama öyle yani. Kafasına göre 2 sipairşimden birinde yırtık kitap diğerinde de bana sormadan bazı kitapların siparişini iptal ettiğinden  beri onlardan bir şey almıyorum artık. Ki üstüne kitapları beklerim sorun değil siparişi iptal etmeyin dediğim halde böyle yaptılar. Kesin depolarda kitap yoktu ve beklemeyin diye iptal ettik yalanını söylediler ama ispat edemem... Bu yayınevi muhabbetini sesli konuşsak bile bitiremeyiz, eminim ben. İnsan sövmeye başlayınca da duramıyor bu konuda çünkü. :bled2-onion-head-emoticon:

     

    İkinci part akşama kalsın. Kaç dakikadır buna yazıyorum sanırım. Şikayetten değil yanlış anlaşılmasın ama kod da yazınca bir elim hoş oldu, dinlemeye ihtiyacım var. xddddd

  2. 02.05.2022 - 02:45, Muratika yazdı:

    Hadi yine final ile vize arasını bir tık hissediyorsun ama vize ve final arası yok gerçekten. Sanki her gün sınav oluyormuşuz gibi xd Gençliğimizi bu bölümlere veriyoruz da bari bir işe yarasalar mezun olduktan sonra "İş, iş verin banaaa" diye gezmesek :( C eğitimi verildi mi size de xd? Sen bölüm neydi bu arada? Ben mimarlık diye hatırlıyordum. Ya gerçekten o kadar haklısın ki hintliler olmasa nereden öğreneceğiz bilemiyorum xd Adamlar bu konuda baya uzmanlar uzmanlar da o aksanları. Ben hatırlıyorum ilk defa bir bir Hint'in videosunu bulmuştum çünkü youtube'da başka hiçbir kanalda yoktu. O zamanda aksanları hakkında internette bir espri var ya hah işte ben onun abartıldığını düşünüyordum tıkladım bir videoya sana yemin ederim ingilizce konuştuklarını anlamam için videoyu 5-10 dakika izlemem gerekti xd Arada şu youtube altyazısı çıkıyor (Youtube'un otomatik yaptığı) onlar iş görüyor. Bir de bazıları diyor ki "Açıklamadaki kodu kopyalayın" ben de seviniyorum "Oh be sonunda buldum" diye bir bakıyorum ULAN AÇIKLAMADA KOD MOD YOK! DALGA MI GEÇİYORSUN? Ayrıca bir tanesinin de masaüstü düzgün olmaz mı arkadaş 1.000 tane uygulama kısayolu 5.000 tane klasör oluyor sinirimi bozuyor hepsi ayrı yerde bir de.

    ya ben açıkçası iş bulacağımı düşünüyorum, özellikle bu yıl çabamla nasıl desem gelecek kaygımın çoğunu atlattım gibi, tek sorun istediğim vakitte iş bulabilmek. Ne bileyim insan çalışınca -en azından ben böyle hissediyorum- geleceğe kaygısız bakıyor. Ne bileyim bu vakte kadar çalışıp da elde edilmeyen çok ciddi bir olay yaşamadım. Emek verdikten sonra cidden elde ediyorsun bir şeyleri. Ben biraz olaya daha farklı gözle bakmaya başladım. İçsel huzur ve mutluluğu bulabilecek miyim? Elde etmek istediklerimi elde edince hayatta amacım ne olacak? Ya da en kötüsü bu kadar şeyi yaptık çabaladık diyelim ya içsel huzuru bulamazsam? Bilmiyorum, geçen yıl çok tedirgin ve endişeli biriydim, bu yıl daha azalmış haldeler, ya hayatımdaki stres döngüsüne alıştım ya da artık bazı şeylere inancımı güçlendirdim. İçimde olduğum kişiden, olduğum bölümden bir tatminlik duygusu var. Geçmişte üzüldüğüm şeyleri genel olarak iyiki yaşamışım diyorum.  Yani dün de bir arkadaşla oturduk sohbet ettik, 3 aydır ne konuştuk ne görüştük, ondan da bahsettik bu konuları. Ona bahsederken geçen haftalarda Dilozof kanalındaki mutluluk üzerine bir video vardı, cidden mutluluk olanı kabullenmeden geçiyor. Dilozof kanalına da bakmadıysan tavsiye ederim. Sanırım bölümlerimiz aynı, ben işsizlik sorunu yaşayacağımızı sanmıyorum, gerçekten güzel bir bölümdeyiz ama emeksiz de bir şey olmuyor. Mimarlık benim 2018-2019 yılında okuduğum bir bölümdü ayrıca. Sonra değiştirdim. C dillerinin hepsinin eğitimini aldım ayrıca yanında python gösterildi. Python da nesne tabanlı çok değinmeden üstün körü oldu kısım ama zaten bir dönem gördük. Okul kulübünde css falan çalışmışlığımız var. Ben o kadar ağır aksanlı birinden ders dinlemeeyi tercih ediyorum, dinliyorsam da çok fazla kaynak bulamadığımdandır.

    :lol2-onion-head-emoticon: Mesela ilk dönem olsun digital systems dersimiz vardı,  orada güzel güzel neso academy dinledim yani. xdddd Bu dönem de formal languages and automatada dinliyorum ama dersi veren adam farklı galiba, aksan öyle çok değil. Ama dinledikçe alışıyor bence insan, ben alıştım artık.:lol2-onion-head-emoticon: Ben çok rahatsız olursam sesi kısıp kodu nasıl yazıyor diye izliyorum. Mesela şu an c# ödevini yaparken Foxlearn dinliyorum, adam hintli ama çok zeki, kendisi seslendirmiyor, google operator seslendiriyor.:lol2-onion-head-emoticon:Benim de masaüstüm çok kötü, kalbimi kırarsın. :lol2-onion-head-emoticon::embarrassed3-onion-head-emoticon:

    02.05.2022 - 02:45, Muratika yazdı:

    Invincible bir karakter isminden de anlayacağın üzere yenilmez falan boş iş işte yazar çok düşünmemiş xd Ama şöyle söyliyim Can Sungur'un da  dediği gibi "Invincible ergen esprileri olmayan The Boys aslında". Gerçekten bu kadar karanlık bir seri görmemiştim çıktığında izlemiştim ben baya tatmin etmişti. Sadece keşke biraz daha gizem yönüne oynasalardı ya hep psikolojiye oynamışlar. Tamam o da güzel de dizinin Gizemi o kadar güzel ki psikoloji falan pek umrunda olmuyor. Ferris-san ben seni Raven'a çok benzetiyorum cidden xd Niye benzetiyorum ben de bilmiyorum. Aslında sen daha çok drama island'daki Gwen'e benziyorsun. Daredevil izlemedim çünkü bana hitap edecek bir seri gibi durmuyordu, nasıl beğendin mi senaryosunu? "Nasıl ya son kelimesi Ferris-sama derken?":confused-onion-head-emoticon: Batman'in yeni filmini arkadaşlarla izleyecektim her şeyi planlamıştım cuma günü sinemaya gidecektik sonra hatırladım ki benim arkadaşım yok :boohoo-crazy-rabbit-emoticon: Yani izleyemedim. Batman The Animated Çooook güzel ya. Bu arada aklıma geldi ben de Samurai Jack'in son sezonunu izlemiştim, çok ilginç-güzel bir seriydi.

     

    Belki bakarım Invincible için ama gizem psikoloji denince hep aklıma Hannibal gelir, o tarz bir şey beklemem ama bir tatmin etmesini isterim. Raven ve Gwen gibi goth değilim ya, aksine şu aralar çok renkli kıyafetler alıyorum, ne bileyim emo olma olasılığım gothtan fazladır. :lol2-onion-head-emoticon:Gerçi saçlarımı kestirmiştim, şu anki halim olabilir. Ama kişilik olarak zor be, Raven özellikle cool bir karakter. Ayrıca X-men series sen de bilirsin büyük ihtimal, filminde de vardı, şu eli eldivenli saçlarının önü gri saçlı olan düz şerit yani, bir kadın karakter vardı, o da çok güzel bak. Bir de ben de çizimine tav olduğum Felicia Hardy... Ay konu konu açıyor cidden, havalı deyince aklıma diğer havalı karakterler geliyor. Daredevil aşırı kanlı bir seri ve karanlık, Daredevil okumuş bir arkadaşım da bana çizgi roman olarak da onun bir karanlık havası olduğunu söylemişti. Ben hatta dizisinde bazı sahneleri izlerken gözümü kapamak zorunda kalmıştım, cidden fena sahneler var. Aşırı şiddet içerikli. Senaryo olarak tabii mantık hataları var ama süper kahraman serisi, aksiyona bakıp ilerliyorum. :lol2-onion-head-emoticon:Moon knight da geçen hafta final verdi. Bittiğine üzüldüm, Oscar Isaac de yani Dune filminde sakallı halinden sonra burada baby face görmek bir şaşkına çevirdi beni. Abi bir insanı sakal bu kadar nasıl değiştirir?

     

    Ben Batman filmine tek gittim, hatta çıktıktan 3 hafta sonra falan hatta gün 1 nisan yani, arkadaşlara kaç kez dedim ama yani sonuç alamayınca kendim gittim ve iyiki öyle yaptım, tavsiye ederim. Sinema için ben de önceden tek gidilir mi falan gözüyle bakardım ama başkası bekle bekle film vizyondan kalkacak. Bir de 3 hafta sonra salon 8 kişi falandık, akşam sinemasıydı. Böyle salonu kendime kiralamış gibiydim, enfes bir deneyimdi. Filmi izlemediysen izle en kısa sürede. Çok epik sahneler var. 

    Şu aralar bir şey bitirmem çok zor gibi, geçen yazdan Beri Androidler Eltkrikli Koyun düşler mi okuyacağım okuyacağım dedim ve geçen gün bitirdim. Ah tadını hala hatırlarım... Kaliteli şey okumayalı olmuş bayağı. Samurai jack ses olmamasından dolayı küçükken hiç sevmezdim. Bir de çizimleri hoşuma gitmezdi. Üzgünüm. :(

     

    02.05.2022 - 02:45, Muratika yazdı:

    En iyisini yapıyorsun istediğini izlemekle:good-job-onion-head-emoticon: Aaa evet Rus filmleri çıkartılmıştı sen ne düşünüyorsun bu konu hakkında? IMDb demişken bir şey dikkatimi çekti: google play'de uygulamanın yorumlarında bazı küçük kardeşlerimiz "Filmler izlenmiyor düzeltin onu" diyip 1 puan vermişler xd O konuda kafa dengisin cidden ben de eski filmleri seviyorum :loveloveplz:O film ne öyle Ferris-san nereden buldun onu ya :lol2-onion-head-emoticon:

    Saçma olmuş bence Rus filmlerini çıkartmakla, çekemeyenler filmleri kıskançlığına savaşı bahane etmiş çıkartmış. Mesela İtalya'da da bazı özel mülkiyet dahili Ruslara ait yatlara el konulmuş, hani özel mülkiyet? İnsan hakları? Bir de başka ülke? Böyle direkt yatları himayelerine almaları ve savaşı bahane etmeleri... Cidden kendilerini gülünç duruma düşürüyorlar. Abi yani adam Rus ise Rus, o mu başlattı savaşı ya da savaş yanlısı hareket yaptıysa evet tamam da gene gemiyi alıp el koyma? Hayırdır? Filmler de aynı şekil, o bir sanat eseri, hani kişinin siyasi görüşü ne olursa olsun sanata böyle çirkin düşüncelerin karıştırılmasına karşıyım.  Ya cidden ülkede okumadan araştırmadan yorum yapan bir kitle var. İnsan bilmiyorsa bile uygulamanın ne olduğuna bakar ama bazen düşünüyorum, çok ileri salaklıklar görüyorum böyle, trollüğüne yazıyor herhalde diyorum.  Bir günümüze yakın Batman izledim işte, ondan önce de Loving Vincent vardı, ben tam ressam kölesi olduğum için filmi bayıla bayıla izledim. Onu da tavsiye ederim. Imdb listesinde 250ye baktım aşağılarda o vardı, letterboxta arkadaşlarım izlemiş mi diye baktım bir de kaç puan vermişler. Dedim iyi herhalde. İzledim direkt.

     

    02.05.2022 - 02:45, Muratika yazdı:

    İzle izle viking temalı bu kadar kaliteli film uzun zamandır izlememiştim. Felsefesi çok güzel özellikle. İyi gerçketen beraber dışarıda gezebileceğinin arkadaşların varmış. Ben çok yalnızım, çooook. Son çıkan filmini mi izleyeceksiniz?

     

     

     

    Tavsiyen için teşekkürler Ferris-san boş bir vaktimde izleyeceğim öyle uzun olduğu söylenemez zaten :D "Müzik olmadan film mi olur?" diyemeyeceğim eski... en eski filmlerin müzikleri 3 nota etrafında dönüyor zaten xd. Siyah beyaz filmler tabii ki karanlıkta izlenir aksi kabul edilemez:objection-onion-head-emoticon: 

    İzlemedik, projemle ilgilendim. Daha dün buluşup konuştuk. Çarşambaya bilet alıp okula dönmem lazım bazı yapmam gereken şeyler var, belge işleri. İşleri son güne bırakmyı seven bir yapım yok. O nedenle erkenden yapıp rahatlamak istiyorum. Sanırım filmi internetten izlerim, kalkmadıysa piyasadan.

    Ya Jeanne D'arc'ta anlatılan olaylara orkestra müziği ağır gider. Ben biraz baktım nasıl müzik var diye, baş ağrıtıcı ya. Dracula mesela cidden baş ağrıtıcı. Ya da ben kaldıramıyorum bilmiyorum

     

    02.05.2022 - 02:45, Muratika yazdı:

    Benim ki mariana çukuru oldu herhalde xd anlamsızca çok derin cidden çok karmaşık yazmışım çok alakasız konular bir araya toplanmış :lol2-onion-head-emoticon: Ya bak yazmayı unutmuşum Blade of Immortal hakkında yazıyı görüyor musun? O kadar boş yaptım en kaliteli konuyu yazmadım çünkü üşeniyorum xd Aslında senle bu tarz konuları konuşmamız lazım konuştuklarımızın yarısı anlamsız oluyor. Oyasumi Punpun'u mesela senle konuşmayı çok isterim (gerçi daha başlarındayım ama :D) ama hiç bahsetmemişim mesela xd Gerçi bahsetmeye de korkuyorum eğer bu konuları konuşursak kaç karakterlik metinler ortaya çıkar kim bilir?

    konuştukça yazılanların daha da uzaması :lol2-onion-head-emoticon:Ya oyasumi benim yoğun anıma geldi ve 70. bölümde mi ne kaldım, bazı şok edici sahneleri vardı ama punpun büyüdükçe benim ilgim gitti seriye ya. Çocukken daha tatlıydı. Ama kaldığım yerden devam ederim sanırım. Yeni manga siparişleri verdim, içlerinde monster cilt 2 ve Yıldız Bekçisi Köpek var. Gözüm bunları okumaya kaymazsa punpun belki devam ederim. Yoğun olunca okuması zor oluyor ya manga bile. Hani kitap okul dönemi cidden aşırı zor oluyor okumak, belki manga okurum falan, yok anam gitmiyor. :lol2-onion-head-emoticon:Ya gelip de birisi rahatsızım susun konuşmayın der ve admin getirirse yanında, tamam konuşmayız. :embarrassed2-onion-head-emoticon: O yüzden yaz istediğini. Blade of the Immortal okuduğuma sevindiğim bir seri, Acaba Marmara Çizgi bunu da basar mı diyorum. :embarrassed3-onion-head-emoticon:

    02.05.2022 - 02:45, Muratika yazdı:

    O kız bana da çok itici geldi de adam çok iyi değil mi ya? Ben böyle karizma karakter görmedim uzun zamandır:love-you-crazy-rabbit-emoticon: Ya ama şu atmosfer bir oturmamış animede, dabbe cin çarpması ile şeker kız candy arasında gidip geliyor anlam veremedim bir türlü ona. Güncel animeleri izlemekle kim uğraşır ya :D?

    Ya hem anime olarak hem manga olarak ağır bir seri, öyle çoğunluk tercih edeceğini sanmıyorum.

     

    02.05.2022 - 02:45, Muratika yazdı:

    O kadar kötü kitle gördüm ama AOT kitlesi bir başka rezil ya xd Bir tane video vardı görsen net söylüyorum kahkaha atardın. İki tane AOT fanı My War karaokesi yapıyordu ahh keşke bulabilsem ama bulamadım ya neyse. AOT o mitoloji motifleri gerçekten çoook iyi işlemiş o konuda hakkını yememek lazım AMA bu kadar güzel bir kurgu, bu kadar güzel atmosfer bu kadar güzel prodüksiyon böyle berbat bir gidişat için kullanıldı ya cidden puuu yazıklar olsun. Ama bir ending'i vardı bundan sonra spoiler vereceğim hafif 3.sezonun son bölümünde olan bir şey istermesen okumayabilirsin 
     

    Ben mangasını okudum bro ne spoilerı :lol2-onion-head-emoticon:

     

    02.05.2022 - 02:45, Muratika yazdı:

    Veeee eveeet. Ne yazmışım be sjkskjkjss Artık yarısını bir gün diğer, yarısını bir gün okursun xd Bu kadar uzun yazdığım için imlaya hiç dikkat etmedim ilk olarak onun için özür dilerim, ikinci olarak çok boş yaptığım için:onion_gomen_by_7anime7drawer7:

    Ben imlayı saldım, bu kadar uzun yazıya oturup baştan okuyup yazıma dikkat edemem. Ben artık bu tarz şeylere enerji bulamıyorum. Günlerim algoritma okumakla geçince azıcık yazım kurallarına tiksinti ile bakar hale geldim.

     

    Ayrıca AOT videosu icidden gereksiz korkunç...

    @Muratika böyle güzel uzununda 2 post attım, okuyan gözlerinin emeğine sağlık. :lol2-onion-head-emoticon:

  3. 02.05.2022 - 02:45, Muratika yazdı:

    Youtube'da animelere dair içerikler çok boş, yabancılardan birkaç tane kanal mangakaların hayatını ya da (senin önceden bana attığın Kokou no Hito videosu gibi) çizim ve yapımı anlatıyor; onları arada izlemek zevkli bak :love-you-crazy-rabbit-emoticon:

    Güzel çizim kanalları var mı öyle ya? Varsa atsanız da biz de yararlansak Ferris-san xd

     Ferris-san sen eğer 3 güne sıkılıyorsan...:scary-onion-head-emoticon:

    Ya aslında bir tane popüler bir kanal biliyorum, weebqueen diye ancak hiç haz etmem o kanala. Sen biliyor musun o kanalı?

    Ay geç cevap oldu... Ymeyip içmeyip projeye kafa verdim, bitti mi? Bitmedi... Ama en azından cevaba dönüş yapacak vaktim oluştu.



    Atayım çizim kanallarını, hepsi birbirinden güzel ya, böyle sıkılınca rahatlamak için izliyorum, böyle insanı cidden çizmeye teşvik ediyorlar. 

    daixykarenvalerieLinjuicyink, archipel biliyorsun zaten. Bir de Naoki Urasawa ile mangakaların buluşması var, orada çizim eşliğinde sohbet ediyorlar, o çok harika bir seri. https://www.naokiurasawa.com/junji-ito/ direkt Junji olanı attım ama sitede yukarıda sezonlar var. Moto Hagio olanı özellikle tavsiye ederim. :) 

     

    Yoğunluktan 3 günde sıkılıyorum ya, hayatım gereksiz hızlı olaylar oluyor, o nedenle çoğu şey his olarak fazla uzun geliyor. Dün mesela cumartesini olduğunu asla kabullenemedim falan. Sürekli pazar hissettim. Projeye 2 gün ara verdim ama 2 gün cidden 2 hafta gibi geldi. Acil çalışmam lazımmış gibi hissediyorum ister istemez. :smoking1-onion-head-emoticon:

     

    02.05.2022 - 02:45, Muratika yazdı:

    BıcırıkMu-rat-ChanBabuşMutaikaMuratikaKelPonpon diye birleştirsek hepsini güzel olmaz mı sence de :D? 

    Türkçe birini aşağılamak için mükemmel bir dil, seç beğen al hakareti xd

    Bir bakayım:cheer3-onion-head-emoticon:

    Hani nerde Mu-Rat-Chan diyor ben niye göremiyorum :D? Ferris-san fazla hayal görüyorsun açık ve net bir şekilde Fer-ris-san diyor. Ponpon benim tek arkadaşım...

     

    Ben veled manuşum ilkokulu bitirmedim daha. Ortaokula geçince arkadaşlarla dilini burnuna değdirmeye çalışacağız lise de arkadaşlarımı öldürme planları yapacağım. Akademik planımı çoktan hazırladım ben, sen hala acı çekmeye devam et :smoking2-onion-head-emoticon:

    senin için özellikle saydım el hareketi 7 hamle ondan önce solda bir el hareketi var eder 8 hamle. M-U-R-A-T-C-H-A-N. Üstüne başlangıçta öne doğru 2 hamle. Tam sana özel yapılmış emoji :lol2-onion-head-emoticon:Manuşluğun doğası acı çekmekse ben napıyım murat-chan? Özüme aykırı davranmıyorum. Bendeniz ünili sürünen manuş inş ileride zengin manuş olacak.:dandyonionplz:

     

    02.05.2022 - 02:45, Muratika yazdı:

    Şimdi benden kastın ne burada? Yani atıyorum genetik bir hastalığım var ve kaynağı ben olarak sayıyorsan dediğin oran doğru olabilir. Ancak bence "ben" zaten en az %50 çevrem tarafından oluşuyorum :D Azla yetinende iş olmaz, aşırı çok isteyenle iş yapılmaz. En iyisi hayatını kendini nerede layık görüyorsan orası için mücadele etmek. Şahsen çevremden nefret ediyorum sırf bana zarar bugün yaşadığım bir olay dışında bana hiç faydası olmamıştır herhalde. Bu şehirde düzgün bir çevre bulmak zor herhalde. Gerçekten benim için de aynısı oldu günlerimi katıp bir sınava hazırlandım sonuçta ben kaldım, ders ağır diyip o derse hiç çalışmayanlar da kaldı. Keşke ben de kalmayı kabullenseydim neyse diğer sınavlarda da tuhaf bir şekilde ben onlardan yüksek aldım ama xd işte tam dediğin şans faktörü burada işime yaradı :lol2-onion-head-emoticon: aa hatırlar gibiyim İlber Ortaylı'nın o konuşmasını Teke Tek'de baba parası hakkında konuşurken mi diyordu? Benim babam falan zengin değil valla :D ama bugün bir akrabımı kazıkladım olayı anlatayım yukarı da dediğim olay da buydu:

    şimdi çevre olayı ben direkt reel andaki insanları kast ettim ki bilgi çağında ben internet vb şeyleri kişinin kedisine yoruyorum. Çok çevresel faktörlere koymuyorum bunu. Ne bileyim kişi isterse merak edip bir şeylere bakıyor, bazen çevreden etkilenmediği şeyler oluyor bunlar.  Ama yani çevre bir insana ne derece etki eder? Sadece aşırı hırslı ve meraklı bir ortamda cidden bir insanı push eder. Ama onun dışı çevre bilmiyorum. Herkesin elinin altında internet varken çevre olayı bana artık çok geçerli gelmemeye başladı. Ben çok isteyen taraftayım demek benle iş yapılmaz.:lol2-onion-head-emoticon: Ya benim de öyle tonla dersim var, "abi çok çalıştım, sonuç bu mu?" dediğim ama yani benim doğam inatçı olmak ya. Tatmin olana kadar push et. Geçen yıl geçtiğim dersi bu yükseltmeye aldım ve kalıcam gibi ama seneye yüksek geçerim diye düşünüyorum. İnş yüksek notla geçeriz. Hocasından tiksiniyorum artık. Nefret ettirdi kendinden. :lol2-onion-head-emoticon:Ya evet teke tekte baba parasından bahsederken ama şöyle durum var o durum tek baba parası için geçerli değil, hayatın her anına geçerli ki ayrıca zengin aile çocukları kendini çok geliştiremiyor. Bu da gerçek, canlı kendi zor koşullar altın kendi geliştirmeye mahkumdur. Bunu her alanda yoğurabilirsin.  Çalışanın kaderi her türlü her şekilde bir şekilde başarıyı yakalamak oluyor. Kaderinden kaçamazsın gibi bir şey bu. O nedenle şansa her zaman meydan okuyanlardan olmak önemli. :)

     

    02.05.2022 - 02:45, Muratika yazdı:

    Akrabam bugün bizim eve geldi. Hiç haz etmem kadına bizim aileye yarardan çok zararı dokunmuştur ne zaman başı şıkışsa bizden para ister ama benim gidemediğim tatile de gider. Beni bilirsin Ferris-san öyle paragöz biri değilim ama bugün öyle olasım geldi :D Bizim akraba para getirmiş baya eski bir para, eşi bulmuş bir yerden. Üstünde arapça yazı var diye bunlar da arap parası sanmış o yüzden hiç araştırmamışlar evde öyle boş boş duruyormuş Ben bir yakından bakayım dedim paraya ve ne göreyim? Bu Arapça dedikleri yazı Abdülhamit Tuğrası xd Neyse sonra hiç acımadan ona 15 TL'ye satın alabileceğimi ve benim de eski paraları sevdiğimi söyledim ki gerçekten seviyordum :D Akrabamda hemen sattı bana öyle çok bir kar amacım yoktu diyordum ki en fazla 200 TL eder. İnternette araştırdım 4.000 TL'ye satılıyormuş gözlerim fal taşı açıldı xd Abdülhamit'e hiç haz etmem ama iyi ekmeğini yedim açıkçası xd İşte İttihatçı olursun ama Abdülhamit parasıyla karnını doyurursun yine, hayat bana bugün bunu öğretti.

    xdddddddd noldu sattın mı tuğrayı, açıkçası ben görsem galiba çöpe falan atardım hiç anlamadığımdan böyle şeyleri :lol2-onion-head-emoticon:

     

    02.05.2022 - 02:45, Muratika yazdı:

    Kesinlikle Ferris-San haklısın. Sen o öz disiplini sağladıktan sonra  1000 kez düşsen de 1000 kez kalkarsın. Hayat bu konuda cidden tuhaf bir şekilde adaletli. Aslında pek adaletli değil sadece şöyle bir şey var:

    Başarılı insan her zaman çok çalışan insandır ama çok çalışan her insan başarılı olamaz, sence de öyle değil mi? Evet bugün de felsefemizi yaptık :lol2-onion-head-emoticon:

    Ooo Ferris-san sen de mi borsa işine girdin xd Ben geçenlerde deneme amaçlı girmiştim %100 kar ettim ama sonuçta 60 tl kazandım sadece xd ah ulan canım sıkıldı diye çektim yoksa 200tl'ye kadar çıkıyormuş gerçi sonrada hemen batışa geçmiş. Neyse sonuçta deneme amaçlı girmiştim, büyüyünce daha fazla yatırım yapabilirim. Bir ara hırsa edip ekonomi kitapları okumuştum baya

    Evet öyle çok çalışsan da başarılı olacaksın diye bir şey yok, o zaman bir şey sorgulanması gerek o da doğru alana mı çaba harcıyorum? Ben mimarlık okurken de yatan biri olmadım, ha şu anki kadar çalışmadım, aöf adalet, sürücü kursu derken aşırı zor oluyordu ama bilgisayar mühendlisğinde başarıyı yakalayacağımı gördüm yani, çalışmak önemli ama atı da doğru yere oynamak onun kadar önemli. :) Mantıklı hareket etmek işin özü. Borsa işi benlik değil, oda arkadaşlarım daha doğrusu daireyi paylaştıklarım. 7/24 borsa takip ediyorlar. Açıkçası bu durum aşırı sinir bozucu, sevmiyorum da kendilerini oradan kalma kulak dolgunluğu kısaca. Ben kripto paralara yatırım  yapmıyorum. Şu altının düştüğü an bayrama denk geldi alamadım ama tatil olmasa hafta içi olsa tüm paramı altına yatıracaktım. Yazın 1k kar ederdim kesin. Geçen yıl öyle zevkine 1 gram altın almıştım 500 liraya şu an %100 kar falan. Aslında dolar alsam mantıklı da gerek yok diyorum. Sürekli borsa ile ilgilenecek vaktim yok. Millet borsa için aklını kaybeder hale gelmiş artık. En iyisi altın.

     

    02.05.2022 - 02:45, Muratika yazdı:

    Sen hangi yayınevinden okuyorsun? Alfa'nın şu Otostopçunun Galaksi Rehberi serisi güzeldi ama ya. Şu basım konusunda İş Bankası ve İthaki üstüne tanımam. YKY'de güzel aslında

    Alfa'dan okumuştum ama yayın evi güvensen de çevirmen önemli ya, çevirmene bakıp da almak lazım. Mesela PKD'nin kitapları alfadan, alıp okuyorum napıyım yani, her kitabında bir redakte sorunu var. PKD gibi bir yazarın kitabını basıyorsun, daha dikkatli olman lazım. Çevirisinde çok sorun yok sanırım. Dün Androidler Elektrikli Koyun Düşler Mi? bitti mesela, ardından direkt filmi açtım. Blade Runner 1982 izlendi. Hazı boş vaktim varken akşam da Blade Runner 2016 yapım izleyeceğim. Bunları izlmediysen okumadıysan da ayrıca tavsiye ederim. Kitabını okuyup filme geçtim, bir arkadaş vardı kitabını okumamıştı ama önce filmini izle bence demişti. Keşke dinleseydim. Filmi kitabı aşırı farklıydı ve film kitaptaki metaforlardan oldukça uzaktı. Bu durum beni biraz üzmedi demesem yeri. Ama sinematografisi, kullanılan müzikler harikaydı. Cidden güzel bir cyber city yaratılmış. Kitabı okuduktan sonra da Psycho pass nelerden etkilenmiş olduğunu görüyor insan. Kitap basım olayına tekrar döneyim, kendimi kaptırdım. :d İthaki bence o kadar güzel basmıyor. Hatta Dune özel baskısında üzerindeki yılan amblemi belli yerden sonra silikleşiyormuş, öyle şikayetler duydum ki ayrıca kapaklar aşırı ince basılıyor. İç sayfa gramajı da öyle çok değil. Bayram öncesi Yüzüklerin Efendisi'ni aldım. Metis harika basmış, öyle gramajda kağıda kitap basan resmen kalmadı.  Nadir Kitap'tan mesela amerikadan ithal ikinci el kitaplar alıyorum, cidden kitap basmak medeniyet göstergesi. Kapak kalınlığı iç sayfa başı kullanılan gram kağıt, kitabın boyu, mürekkep kalitesi hepsi oldukça kaliteli idi. Ki Ithaki geçende gördüm, Haşhaş Savaşı ikinci kitabı ciltli 200 tl basmış. El insaf, tamam kur falan da Metis de yani bastıları var, onun kitap içi kağıdı bu kadar kalınken senin niye değil demeden geçemiyorum. Cidden kitabın ciltli olması umuurmda değil, kaliteli basılsın yeterli. Çok iç dökme oldu kitap konusunda.:lol2-onion-head-emoticon: Ama İş Bankası, YKY güzeller ya, çevirileri zaten tartışılmazdır benim gözümde. Özellikle İş Bankası gelirinin yanlış hatırlamıyorum %20'sini sanata yatırmak zorunda. Bastığı sanat kitapları öf öf yani. Geçen gün Kidega'da hepsi indirimdeydi böyle, param olsa bir Van Gogh ya da Manet falan alırdım.

     

    Şu an acil işim var, bir arkadaşa doğum günü hediyesi için çarşıya gidip foroğrafçıda iş halletmem lazım ama akşam gelince yazmaya devam ederim. Sağlıcakla.^^

  4. 29.04.2022 - 04:44, Muratika yazdı:

    Önceden bu tarz youtube kanalları yok denecek kadar azdı. Şimdi Türkçe kanal böyle çok var işin güzel yanı paran için falan yapmamaları zaten az izleniyorlar :D Videoları samimi oluyor o yüzden

     

    Bıcırık? Bu kötü bir şey değil ki :oniondesuplz: anlamına bir bakacağım. Minyon tipli insanlara denirmiş :D Kullanmamaya devam et hiç hoş kelime değil, ben bana söyleyeni bulursam öldüreceğim :bled2-onion-head-emoticon: Ya hayır Mu-rat-chan:whaaat2-onion-head-emoticon:  bir de Mu-rat-chan olduk şimdi  Hadi Murat- chan belki tamam da hecelere bölünerek böyle chan deniliyor ya o çok kötü bir şey işte :( Sen de ölüyü gösterip sıtmaya razı ediyorsun sanki  -_-  Senin bu beyin yıkmana karşı şu emoji duygularıma tercüman:

    Ya ben bu kızı sevdim niye bilmiyorum, samimi geldi bir de düzgün ve güzel konuşuyor. İzlenir dedim. Evet ya cidden az izleniyorlar, ben de normalde takip etmem hatta youtubeda animeye dair cidden bir şey takip etmem, ancak çizim kanalları falan onun dışı ilgimi çekmiyor. Figür alma vb alışkanlığım da olmayınca... Bir manga falan satın alıyorum.  Bir sevince kızı güzel geldi ama sevmem 1 dk ise soğumam 3 gündür. Şu an kanalın yüzünü açıp bakmıyorum. İlgimi alınca çıkıp gidiyorum. :lol2-onion-head-emoticon:

     

    Bilmiyorum bıcırık kelimesini galiba ilk kez duymuştun, o şekilde aklımda kalmış olabilir. Cibilliyetsiz valla yazarken anormal geliyor. Ne yalan diyeyim. :dddd Ponponu özlemişim bu arada. Her zorluğa karşı dayan Mu-rat-chan diyor sana. Bak ellerinin bir oyana bir buyana sallaması ile adının hecelerine bile uyuyor Murat-chan. :lol2-onion-head-emoticon:

     

    29.04.2022 - 04:44, Muratika yazdı:

    Ben de sana manuş diyebilir miyim :D? Umarım anlamı iyidir :D Hayat niye bu kadar zor Ferris-san? Üstümüzdeki sorumluluk bu kadar fazla ancak diğer insanlara bakıyorum gayet hayatlarını yaşıyorlar. Biz mi beceremiyoruz çalışmayı? Yoksa onlar mı bu kadar gevşek ama nasıl oluyorsa en sonunda hep onlar kazanıyorlar...

     

    Yaa ben o kitabı biliyorum alacaktım, amazonda görmüştüm, sonra baktım alfa yayınları geri bıraktım xd 

     

    Vize ve finaller arası boşluk bir tek bana mı yokmuş gibi geliyor? Sanki o zaman aralığı hiç olmamış gibi...

     

    Ben bir ara Amerikan Çizgi romanlarına sarmıştım. Invincible'ı biliyor musun? Senle konuşmuş muyduk? IMDb top 250'yi bitirmeye mi çalışıyorsun halen :D Benim umrumda değil artık ya. Yakın tarihte çıkmış adı çok duyulmamış filmlere bakıyorum (Mesela The Northman) ben film izleyeceğim zaman, sen hangi dizi/filmleri izliyorsun? 

     

    Ben şu an bir animeye bakıyorum o da spy x family. Baya ilginç bir konusu var xd geçende de yuukoku no moriarty'i izledim gerçekten beğenmiştim atmosferi dışında. Boynuz kulağı geçecek ha yani xd

     

    Blade of Immortal hakkında görüşlerime yazacağım biraz spoiler verecek şekilde :D ama yarın falan yazarım şu an yazarsam yazı çoook uzar. Makie güzel karakterde o yeteğine rağmen çok duygusal mı ne? Bir devam serisi olduğunu bilmiyordum bak ama pek umutlu değilim açıkçası xd

     

    Eee diye düşük vereceklerse AOT'a da düşük versinler xd Evet Amazon'da da Amazon mu yapımı değil ya galiba:confused-onion-head-emoticon: EVET GERİZEKALI BİR KARAKTER CİDDEN :get-out-crazy-rabbit-emoticon: 

     

    Ren Yayınları inan bana anlattığına göre Alfa'dan pek bir farkı yok :D Ülkemde güzelim korku romanlarına pek değer yok galiba :crying2-onion-head-emoticon:  sen de ren'den okumuş olamayasın ya? Tek ciltte toplanmışı ren'de vardı diye hatırlıyorum :D Tek cilt okunmaz ya ayrı ayrı okunur bence bu tarz seçme hikayelerde. Aksi takdirde çok kalın oluyorlar bir kitapta sürekli konusu değişiyor kafamı bulandırıyor:dizzy-crazy-rabbit-emoticon: Hayatımız geçip gidiyor gerçekten bu sorumluluklar altında 

     

    @pegasusejder Hocam mezun olunca okuyup / izleyebiliyormuşuz doğru mu :D?

     

    Eveeeet Mura-Chan destanı da bitmiştir. Ne kadar uzun yazmışım bee bunu kim okuyacak xd? Şimdiden gomen:cute2-onion-head-emoticon:

    cevap uzun oldu böyle yaptım artık



    Manuş insan demekmiş, diyebilirsin niye olmasın. Yaşlı manuş ben. :lol2-onion-head-emoticon:

    Hayatın zorluğu %70 sana bağlı %30 çevresel. En azından bunu diyebilirim en azından kendime bakarak. Aslında durumu ayrıntılı incelesem %50-%50 olur sanırım. Yani azla yetinen biri isen hayat zor da olsa bir şekilde yaşıyorsun ama hedefin standart veya standardın üstüyse ve çevresel faktör de zorsa evet artık yaşam yıpratıcı olmaya başlıyor. Şimdi çevrendekiler istediklerini alıyor durumuna ise, valla bende de şu an öyle durum var, yani bence en çok ben emek sarf ettim ama etmeyenle şu an aynı konumdayım. Yani kör olasıca hoca soruyu öyle zor sormuş ki çalışan da çalışmayan da sınıfta 35 aldı yani. Örnek misal :lol2-onion-head-emoticon: Ama şimdi bir de şans diyelim, az çalışan birine çalıştığı yerden geliyor ama çok çalışan biri var ve bu çıkmaz diye oraya bakmıyor ve oradan soru geliyor.  O zaman kişinin istediği koşullar ve hayat zorluğu üstüne bir de şans faktörü ekleniyor. Ama şu da bir gerçek, İlber Ortaylı da demiştir. Şans seni bir kurtarır iki kurtarır devamı artık şans değildir. Yani sen emek harcadıktan sonra bir yerden sivrilirsin, belki bugün olmaz ama yarın olur, o da olmadı elbet bir gün olur.  Ha olayın elde etme ve zorluğu senin isteğinle bitiyor. Azla yetinen bir insan olsan zaten şu an bu konu açılmazdı da. Ama sen çabalayınca hayatının bir belli bölümünden sonra hayat artık senin istediğin gibi gitmeye başlıyor. Bir de doğru yere yatırım yapmak önemli, iyice borsacılar gibi konuşmaya başladım. Bugün paranızı shibalara yatırabilirsiniz ey ahali! :lol2-onion-head-emoticon:

     

    Alfa'yı bırakarak doğru olanı yapmışsın. sklfjskfjs

     

    Ya valla vize final olayı kanser, vize bitti sunum başladı, o bitti quiz oldu, o bitti lab ödevi. Boşluk moşluk hiçbir yerde yok arkadaş. Ne vize öncesi ne vize final arası. Final sonrası da boşluk bir nebze var o da yaz okuluna kadar. Allahım gençliğimi bölüm için feda ediyorum. :smoking1-onion-head-emoticon:Şimdi de oturmuş c# ile ödev yapıyoruz. Hocamız OOP2deki cidden bir şey öğretmiyor. Lab hocası ise her şeyi görüyorsunuzdur deyip bir ton şey istiyor. Yat kalk Hintlileri dinlemekten gına geldi. O yetmiyor Çinli bile takılıyoruz, yazılım globalite ister...:smoking1-onion-head-emoticon:

     

    Invincible baktım google görsellerden, çizim olarak gördüğüm bir karakter ya da takım mı demeliyim? Ben yeni gibiyim daha bu kültürde. Justice League, Batman, X-men, Robin'in takımı vardı bir tane hatta Raven falan takımda onları falan izledim küçükken çizgi film olarak. Onları bilirim. Bir de geçen ay Daredevil dizisine başladım, ondan önceki ay Batman filmini izleyince Batman Animated Series yeniden başlamıştım ama yarım kaldı. Daredevil daha iyi geldi. Daredevil 2019 çizimleri falan cillop gibi. (Son kelime hortlatıcı Ferris-sama) Onun dışı bilgim yok maalesef. Ama çok da tanıdık geldi, yok konuşmadık Invincible senle. 

    Yok ya nere bitecek 250 film, hala daha 35-37 film bitti görünüyor. Kendimi oradan film izlemeye pek kasmıyorum, paşa gönlüm ne isterse takılıyorum. :D Zaten Ukrayna-Rusya sonrası o listeden Rus filmleri de çıkarıldı. Kafalarına göre listeyi değiştirip duruyorlar. Ama gene de belli başlı şeyleri izlemek lazım. Eski filmleri izlemeyi seviyorum, bilirsin. O ara top 250de var mı diye bakıyorum böyle istediğim ayar oturup izliyorum. Bir 2 3 gün önce Clair's Knee izledim ama o da topta değil yani. Genelde Monolog içerikli filmleri izlemeyi severim. 

     

    Ooo The Northman daha yeni  çıkmış, Letterbox'da falan 135k kişiden 4.0 ortalama yapmış, aldım listeye. Ben biraz yoğunum maalesef ondan pek vizyonu takip edemiyorum. İnşallah bu ödevimi 1 2 güne bitirip arkadaşımla Fantastik Canavarlara gideceğiz. İl dışı okuyunca üniyi, eve dönünce arkadaşlarla ortak vakit geçirmek önemli, bu şansa Fantastik Canavarlar nail oldu. :lol2-onion-head-emoticon:

     

    Bak madem az izlenen diyorsunimdb2de bile olsa az izlenildiğine eminim, sanırım sessiz sinema olmasından kaynaklı. La Passion Jeanne De D'arc izlemeni tavsiye ederim. Bir de müzikal olmadan izledim ben Uğufilm'den harikaydı. Sessiz olmasına rağmen gece karanlıktan izlediğimden midir nedir beni oldukça etkiledi. Güzel bir filmdi. 

     

    Yazı uzar diyorsan da benim dağ oldu, şimdi dağı bırakıp kendi arasında dağlar olacak. slfkşslkfs 

     

    SpyxFamily ben şu küçük kızı görünce niyeyse bana bir soğuma geldi kapadım animeyi. Yuukoku no moriarty de güzel parça hocam, iyi seçim. Ben bayapı severek izlemiştim onu. Bu bahar mı ne ovası gelecek dediler de bakalım bekliyoruz. Yok boynuz olarak bu halde beni geçmen ancak şu an çıkan güncel animelerle mümkün geçen yıl kurtarmaz. :lol2-onion-head-emoticon:

     

    AOT bilmiyorum, sevenler de açıkçası üzerine alınırsa da alınsın umurumda değil. Benim için anime olarak bir nebze akan ama mangada aşırı sıkıcı olan bir seriydi bir tek Ymir ve devleri olayları anlatılırken o geçmiş epik tarihten kaynaklı mı ne, o şeytan motiflerini güzel yedirdiğinden sayıya güzel okudum o bölümü ama ondan sonra tekrar sıkıcılaşan bir seri oldu bana. Anime olarak da şu ilk part olan şeyin ilk bölümünü izleyip bıraktım. Merak da etmedim mangasını okuduğumdan. Finalde bu derece seyirci isteğine takılan biri özgün hikaye bile yaratsa bir yerde batırır, AOT örnek olarak final. Finalinde narutonun finalinden bile aşırı shounendi, kimi sahneler aşırı cringeti. :onionfacepalmplz:

     

    Ren yayınları da uzak kalınması gereken bir yayınevi, Arsen Lupen alalım dedik, basan yayınevine baktım, 180 derece dönüp kitap sitesinden çıktım. Değmez yani. Valla ayrı ayrı basan da düzgün var mı tüm külliyatı basan? Bir heves ettik okuyalım falan yok yani, herkes adamın adından para kazanma derdinde sanırım. Güzel baskı falan hiç yok yani.

     

    Ben inanıyorum mezun olunca rahat ericem, hayalimi yıkmayın arkadaşlar, ayıp. :suicideoniplz:

     

    Sen de bu uzun yazıyı okuyacağın için gomen Murat-chan. :onion_gomen_by_7anime7drawer7:

  5. 22 saat önce, Tahaavcu yazdı:

    Yıldız bekcisini youtubede takip ettiğim yarı japon yarı türk bir kız youtuber var. Oda önermişti bakalım merak ettim sende diyince

    Adı Aslı mı? Ben de dün eve gelirken otobüste vakit geçsin derken karşıma çıkmıştı. Harika vakit geçirdim. Kendine bağlayan bir havası var. 

     

    18 saat önce, pegasusejder yazdı:

    Duydum ki unutmuşsun gözlerimin rengini. :D Hatırlatırız sana merak etme. :) 

    Hatırlamaz mıyız mavi-yeşil gözlerini :dandyonionplz:

     

    22 saat önce, Muratika yazdı:

    anki bana cibilliyetsiz demiştin, o sen miydin emin değilim ama :D Pek sanmıyorum ya sen öyle bir şey demezsin gibi Murat-Chan diyordun sen %90 sinir bozucuydu bu. Babuş bana yakışmaz ama ya. Ferris zaten benim okuyor olduğum bir şeyi senin önceden okumamış olma ihtimalin piyangoyu tutturmamdan daha düşük:beaten-onion-head-emoticon:

    Gore + Anti-Hero daha ne isteyebilirim :lol2-onion-head-emoticon: 

    Animesini izledin mi bu arada? Puanı falan çok düşük yanlış mı yansıtmışlar? Yabancı siteler baktım hep öyle diyordu. Ona göre bir bakarım belki, gerçi bakacağımı da sanmıyorum ayda 2-3 bölüm ne kadar giderse artık.

    Ayrı ayrı, niye kanlı yaran :D?

    Hatırladım ya! Bıcırık demiştim. xddddd Cibilliyetsiz ömrü hayatımda kullanmadım sanırım, bir ara arkadaşım kullanmıştı ve hiç kullanmadığım için aşırı garip gelmişti. :embarrassed3-onion-head-emoticon: Sen de ne öyle Sasuke gibi, o da Naruto Sasuke-chan deyince uyuz olurdu. Sevgili Mu-rat-chan. xdddd Arada Narudo olmak lazım. :lol2-onion-head-emoticon: Babuş arada deriz canım, öyle kafama esince ağızdan çıkan bir şey oldu. Yok ya, önceki gibi bir şey izleyip okumuyorum artık. Günüm full time çalışmakla geçiyor. Bir şu 2 gün boşa çıktım onda da Anroidler Elektrikli Koyun Düşler mi okuyorum, geçen haftalar da Sandman birinci cilt falan akmıştım, o da sardı güzel ama araya vizeler girdi, kör olasıcalar. Sandman bitince Daredevil çizgi romanlarını okumayı düşünüyorum. Ben biraz Amerikan kültürüne kaydım. Diziler, filmler falan. Animeler oldukça sıktı, güncel takip ettiğim bir anime var onun dışı 2 3 güne bir anime izlerdim şimdi bu durum 3 ay öncesinde kaldı. Yaşlandık yav. Hayat full sorumluluk oldu. Beni sen yakında geçersin hatta yaz dönemi geldin bana anlatır halde bulursun her şeyi. :lol2-onion-head-emoticon:

     

    Blade of the Immortal bir de Manji hariç çoğu savaş sahneleri çok estetik. Manji kılıç sanatlarından yoksun olunca dövüşleri de çok keyif vermedi bana. Ittı Ryuu efendisi çok daha marjinal bir karakter ve dövüş stili muazzam. Shougun yaveri olan dövüşe gelirsen panel panel mest olacaksın diyeyim. Maki çok sağlam hatun, cidden beğendim o karakteri. Bana bakışları çok dokunaklı geldi, çok acımasız ama bir o kadar duygusal bir kadın ve fedakar, üstüne tehlikeli. Cidden çok hoş karakterdi. Yeni bir serisi var Blade'in onda da çeviriler çok yavaş ama modern savaşları ele alınca eski serisi kadar güzel olur mu bilmem. Daha okumadım. 

     

    Animesi de gayet güzeldi ben beğendim. Herhalde manga severler belki sahnelerin mangasının yasıtması kadar olmadı diye düşük vermiş olabilir. Bir de amazon çıkardığından mıdır nedir, çok fazla izleyeni de olmamış. Enteresan olmuş, reklam yetersizliği herhalde. Bir de Rin karakterine sinir olmuş da olabilirler. Biraz geri zekalı bir karakter.:embarrassed2-onion-head-emoticon:  Onun dışı iyiydi ya, ben hatta mangayı tam çevirmemişlerdir diyordum da mangayı okudum animeden sonra, tüm mangayı içeriyor. Atmosferi de kötü değildi. Ama manga tutkunları manga gibi ayrıntı bekledilerse evet düşük vermişlerdir de o manganın sahnelerini boğucu yapıp üstüne gore olayını tam kıvamında tutturmak her yönetmen yapamaz ki dövüş sahneleri de yani öyle az buz değil. Bence fena olmamış, ben izlerken keyif almıştım. Aksiyon ihtiyacımı çok iyi karşılaşmıştı.

     

    Ayrı ayrı okuyorsan hangi yayınevinden aldın? Memnun musun? Ya ben onu alfa yayıncılıktan aldım, çevirisi bence güzel değil, tamam Lovecraft'ın dili ağırdır öyle her insan evladı çeviremez de bunu göze alıp niye işin ehli olan birine vermediniz? Üstüne çok fazla yazım hatası vardı. Kitap ağır ve kalın, yanında taşı başka yerde oku falan olayı imkansız. Nedense hiç kafamı veremedim hikayeler cildine. 1000 sayfa totalde ama bir yıldır falan 300. sayfadayım. Kaldı öyle yani. Tekrar okuyayım diyorum ama 0 boş vakit var. Boş vakit kotamı pandemide bitirmişim. Gerçi onda bile çok boş değildim. Valla yorulduk. Mezun olsak da şunları okusak izlesek diyoruz. :lol2-onion-head-emoticon:

  6. 2 saat önce, Muratika yazdı:

    Sen bana bacaksız mı demiştin? Yakışmadı Ferris senden beklemezdim xd Bana "Verdim şukunu" dediğini hatırlıyorum ama evet, senin bu Türkçe'nin derinliklerinden sözcük çıkarıp önümüze sunmanı seviyorum xd Mesela geçenlerde ben de birine istemeden "Verdim şukunu" dedim, dedikten sonra bana bir tuhaf baktı :D Ya rahatsız olmadım niye olayım? Babuşun kötü anlamı bile yok zaten :relax1-onion-head-emoticon: 

     

    Manga olarak genelde şu an samuray temalı mangaları okuyorum (Blade of Immortal gibi) novel olarak da gotik edebiyatına sardım. Lovecraft'ı sömürüyorum şu an :D

    Ahaha verdim şukunu iyi ya, severim kelimeleri mezarından hortlatmayı :embarrassed2-onion-head-emoticon: Bacaksız değil de başka bir şeydi ya, eski mesajlara bir bakayım:embarrassed3-onion-head-emoticon: Tamam bundan sonra artık babuşsun. xddddd

     

    Oooo Balde of the Immortal geçen yılın baharında okumuştum, güzeldir, bol gore içerikli. Başlarda hikaye yavaş akınca çok hızlı okunmuyor ama sonradan bir tane Shougun danışmanı olan bir karakter var, konumunu yanlış hatırlmış olabilirim. O gelince fena güzelleşiyor manga. 

    Lovecraft... Kanlı yaram. Ayrı ayrı mı okuyorsun yoksa tek cilt mi?

     

    1 saat önce, Tahaavcu yazdı:

    ende tam tersi tek ciltlik filmi olan eserleri düşünüyorum öbür türlü toplamak çok masraflı ve zor olur 😅 ama ao haru ride çok öneriyorlar. Animeside güzeldi ona bakacağım

    O zaman Yıldız Bekçisi ve Tomie'ye bakabilirsin, ilgini çekersen alırsın. Ben işte bir Monster için o uzun bekleyişe girdim. Normalde haklısın uzun bir seriyi koleksiyon yapmak çok uğraştırıcı ve masraflı ki kağıtları euro ile alıyoruz... Ama Monster için değer. Yoksa ben de sen gibi tek cilt ya da 2 3 ciltlik seriler alıyorum. Onlar da genelde Ito Junji'nin eserleri oluyor. Mesela bu yıl No Longer Human gelecek tek cilt olarak, onu da alacağım. Evde yer kalmadı ama bakalım. En son 11 ciltlik Sandman aldım. Sanki evde çok yer var gibi. :embarrassed3-onion-head-emoticon:

  7. 26.04.2022 - 14:51, Muratika yazdı:

    Hmmm babuş ha ne ilginç bir kelime sen söylemden önce varlığını bile unutmuştum, etimolojisi kim bilir nedir? Neyse hoş buldum. Sen de  hoş geldin bu arada. Anime ayda bir, manga ona göre daha sık :d

    Günümüz değişiyle influencer etkisi...  Böyle İngilizce sayfaları takip ederken etki edebiliyor arada, ki vaktinde sana ne demiştim bir emin olamadım ama bacaksız tarzı bir şeydi sanki, ondan desem bir şey olmaz herhalde dedim. :tuzkistrokeplz: Ama rahatsızsan söyle bileyim. :onion_gomen_by_7anime7drawer7:Neler okuyorsun ya manga olarak?

     

    11 saat önce, Tahaavcu yazdı:

    enin adın (your name) doğru seçim mi bilmiyorum. Tek kitap olduğu için tercih ettim.

    Ben geçende Tomie aldım ve Vampire Hunter D cilt 2 aldım (D light novel) ayrıca Yıldız Bekçisi Köpek ve yanında Monster cilt 2 alacaktım ama param yetmedi, Düşünürsen bir bak istersen. Your Name bilmiyorum, ben genelde filmi olan kısa mangaları almaya gerek duymuyorum. Ama çok beğendiysen neden olmasın.:onion_gomen_by_7anime7drawer7:

     

    21 saat önce, pegasusejder yazdı:

    Hahahha deme be öyle. :D Ahahaha benim radarlarımı unuttunuz herhalde? :D Çat diye yakalırım anında. :) 

    Valla girmeyince namını unutmuşuz hocam.:embarrassed2-onion-head-emoticon:

     

  8. 18.07.2021 - 08:41, Pseudohomophylus yazdı:

    Merhabalar Ferris-san, bilgim dahilinde elimden geldiği kadar yanıtlamaya çalışırım:thank_you__onion_by_elcerbero:

    Eğer özel ise dm'den yanıtlayayım, genelse buradan devam edelim.

     

    Güzel gidiyordu ta ki düne kadar... İyi olduğumu söyleyemem her neyse seninle görüşmeyeli neler oldu... okul sona erdi gerçi hiç bitmeyecek gibiydi, mezun oldum artık tazesinden ben de bi dr oldum ~banzaiii~ 

    Öğrenci evini alt dönemlerden iki tatlı arkadaşa devrettim. Ailemin boşta olan evine geçtim. Taşınma işleri yeni bitti ve yine ders maratonuna döndüm:studying-onion-head-emoticon:

    Sende son durumlar nedir? Neler yapıyorsun?

    Genel bir durum, ben arkadaşımla günü birlik Konya'yı gezmek istiyorum belki baktık yol tahminimizden de uzun sürerse bir günlüğüne apart kiralayabiliriz.  Gezmek istediğimiz yerler Kelebek bahçesi ve Japon bahçesi -Japon bahçesi var diye hatırlıyorum, hatam varsa zaten siz düzeltirsiniz.- Bu bahçelerin giriş ücretleri çok mu pahalı onu soracaktım, bir de orada bazı kültürel yemekleri denemek istiyoruz ve de müzeler falan tavsiye ettiğiniz varsa bakma. Müzedir, yoldur onların parası her türlü karşılanır ama yemek ve bu bahçeler konusunda çok mu pahalı merak ediyoruz. Mesela Konya'da bu yerlere bakmak istersek sizce maliyet olarak ne kadar tutar?

     

    Her ne olduysa geçmiş olsun dilerim. Umarım tez vakitte sorunlarınız hallolur. ^^  Bende de okul çok yordu ama elimden geldiğince yazımı iyi değerlendirip kendimi geliştirmeye çalışıyorum, iyi bir mühendis olmak için çabalıyorum diyebilirim. Erasmus sınavına hazırlanıyorum nasipse belli düzeyde sınava hazırlığı bitirip Rusçadan kaldığım yerden devam edeceğim, hatta şu aralar kültürlerine o kadar sardım ki rock şarkılarını falan dinliyorum. Tabii bu türde Sovyet zamanı sonrası olanları pek dinlemedim bir onlara da bakacağım. -Rock kültürü sovyet sonrası Rusya'da çok popüler hale geldi. - Elimden geldiğince sanat tarihi hakkında materyal okuyorum. Daha dün tatilden geldim günü birlik, Kurşunlu Şelalesi'ni gezdim. Muazzamdı isterseniz buradan veya özelden çektiğim fotoğrafları atabilirim, kendimce beğendiğim. :)

     

    Mezuniyet için tebrikler, eliniz hafifse bir sorun olduğunda size gelelim, şaka bir yana tekrar tebrikler, mezuniyet için herhangi bir şey yapmayı düşünüyor musunuz? Arkadaş arası kutlama ya da aile içi kutlama :onion_gomen_by_7anime7drawer7:

     

    Kusura bakmayın pek tıp işlerinden anlamıyorum da en son TUS demiştiniz çalışmanız yine bu sınav için mi?

     

    Yazım çok uzun oldu. :/ Ama sanırım uzun süredir sizle konuşmamanın getirisi. :onion_gomen_by_7anime7drawer7:

  9. Pseudohomophylus, 31.03.2021 - 22:41 tarihinde yazdı:

    Selamlar Ferris-chan düşe kalka devam ediyor seninkini sormalı nasılsın iyi misin?

    Nasıl olsun ya, yorucu günler üstüne daha da yorucu günler geliyor, geleceği düşündükçe yorgun seviyem daha da artıyor. Ama bu yorgun günlerin ardından gelecek olan güzel günleri düşünerek kendimi motive ediyorum. 

     

    Pseudohomophylus, 31.03.2021 - 22:41 tarihinde yazdı:

    Anlıyorum demek ki sen de yoğunsun o.O   Buradan rüzgar gibi bir Ferris-chan geçti. İyi çalışmalar!

    Teşekkürler, rüzgarla savrulan çiçek olun da beraber gidelim buralardan. :super-onion-head-emoticon:

  10. Pseudohomophylus, 8 saat önce tarihinde yazdı:

    Nema problema sevgili Ferris-chan :onion_head___smooch___by_elorae_chan: 

    Ben iyiyim, dün kelimenin tam anlamıyla yoğundu gerçekten yoğun.

    Bugün de acısını çıkarırcasına güzel bir kahvaltı hazırlayıp afiyetle yedim.

    Sen nasılsın? Neler yapıyorsun?

    Afiyetler olsun Pseudo-san. :embarrassed4-onion-head-emoticon: Çok yoğun günlerin üzerine en iyisi güzel bir Türk kahvesi, bilmem sever misiniz ama benim için gerçekten rahatlatıcı oluyor, bugün de buraya az da olsa güzel bir bahar yağmuru yağdı, onun eşliğinde kahve içmek ve kitap okumak çok zevkliydi. Benim de dönemim biraz yoğun, hem örgün üni hem aöf dersleri biraz yoracak bu dönem ama gelecek için getirisi oldukça sorun etmiyor, bir de yeni diller öğrenmeye ve film izlemeye sardım şu aralar, nasıl desem 2D izlemek sıkmış biraz, uzun sürelerin izleyicisi olunca. Sizin TUS sınavı hazırlığınız ve stajlarınız nasıl geçiyor? Umarım istediğiniz gibidir ve emeklerinizin karşılığını alırsınız, en içten dileklerimle. ^^ :onion_gomen_by_7anime7drawer7:

  11. KaladinStormblessed, 10 dakika önce tarihinde yazdı:

    O zaman listeyi biraz kisaltayim dreams- ran-kagemusha-hidden fortress-red beard-seven samurai-ikuru ve yojimbo yeterli olacaktır :) werner herzogun Hollywood öncesi filmlerini tavsiye ederim. Hep ciddiyet bir kenara Terry gilliamin bütün filmlerini tavsiye ederim

    Seven Samurai cidden güzeldi ya, beni Rashomon kadar etkilemedi, nedense Rashomon etki bakımından bana daha vurucu geldi ama filmlerin finali bakımından cidden benzerlik vardı, Kurosawa'nın iki filmini izledim ve ikisi de final bakımından buruktu. Ama şu anlık favorim Rashamon. :admire2-onion-head-emoticon: Ayrıca adamın filmlerinde cidden emek kokuyor insan izlerken bazı yerlerde hayret etmiyor değil. 

     

  12. pegasusejder, 4 dakika önce tarihinde yazdı:

    Sence onun cinsiyeti? Profiline bakmadan. :D 

    Hocam, siz bayağı beyin oalrak +60 olmuşsunuz, bir doktora görünün.

    Çocuk unutkan değilse bilir.

    Ki soruyu böyle yöneltmen bile insanı kıl eder. Soru sormayı bilmiyorsun be arkadaş. 

     

    Caprihorn, 9 dakika önce tarihinde yazdı:

    Aaa sonunda bilen biri. :D Genelde kız sanıyorlar beni.

    Sen gelmeden namın geldi diyeyim. Ama emin olamadım fakat yazım tarzın kızsı değil, yazı dilin ele veriyor. 

  13. pegasusejder, 5 dakika önce tarihinde yazdı:

    Haha bilmez miyim? :D Arada görmek iyi oluyor. :D Benden başkasıyla pek boş yapma, neden biliyor musun? Kıskanırım... :onion_gomen_by_7anime7drawer7:Benden başka boş yapmaya izin vereceğim kişiler belli. :D

    Aslanım bir şeyleri yanlış anlamışsın, ben kimseden izin almam, kimlerle boş yapıyorum bir bilsen...:dandyonionplz:Geceler benimdir.

     

    pegasusejder, 6 dakika önce tarihinde yazdı:

    Sürekli ibaresini görmedin herhalde? :D Metin bir geliyor on gelmiyor. :D Ruh yaşlarımızı kapıştırabiliriz. :) 

     

    Sıkıcı hiç olduğunu hatırlamıyorum, yani konuşmamak ayrı ama sıkıcı olmadın hiç merak etme. :

    Sürekli demej tüm zamanı kapsar genelde demen lazım o zaman. :p

     

    Teşekkürler efen'imiz, teveccühünüz. 

  14. pegasusejder, 3 dakika önce tarihinde yazdı:

    Hahaha burada senden büyük sürekli takılan bir ben varımdır herhalde, benlik sıkıntı yoktu. :D Yaşıtın da yok, sen çocukların önünde ne olduğunu düşünebilirsin. .D Amannn bilgili ablayı kimse aramıyor bu devirde, bak Capri çılgın abla istiyormuş. :D 

    Koçum yavaş, Kaladin var ki ruh yaşımı hesaba koyarsak rakip tanımam, içimden baasan çıkar.

     

    Valla yeri gelir eğlenceliyimdir, yeri gelir sıkıcının teki. Ruh halime bakar, yakalarsa eğlenceli halimi ve ben de gidip uyumayacaksam boş yaparız da forum nasıl desem giriş yapmak yorucu be. Siteye gri oradan forum tıkla falan, bir de anime izlemeyince uzun süredir iyice girmedim. Ne kadar o kafamı yakalar Capri bilmem.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.