Jump to content

Megane-san

Üyeler
  • İçerik sayısı

    192
  • Kayıt tarihi

  • Son ziyareti

İtibar Etkinliği

  1. Beğen
    Megane-san got a reaction from Arenist in En Sevdiğiniz / Unutulmaz Anime Replikleri   
    Bir erkeğin dövüşten kaçmayacağı zaman bir arkadaşının hayallerine gülündüğü zamandır.-One Piece Usop
     
    Eğer herkes delirirse ben normal biri olabilirim.-Pandora Hearts Vincent
     
    Gülümsemek öldürdüğüm kişilere gösterdiğim saygıdır.Nasıl bir yaşam sürerlerse sürsünler ölüme giderken son bir kez gülümseme görürlerse huzur içinde gidebilirler.-Gintama Kamui
     
    Ben sözüm için yaşayacağım. Bu yüzden sen de sözün için ol.-Gintama Sakata Gİntoki / Doromizu Jirocho
     
    Teoriler sadece varsayımsal sözlerden başka bir şey değildir. -Steins Gate Makise Kurisu
     
    Bu dünyada yalnızlıktan yana olan insanlar vardır ama yalnızlığa katlanabilen yoktur.-Fairy Tail Makarov Dreyar
  2. Beğen
    Megane-san reacted to hellopeople in Ana Karakter Olmayı Hak Eden Erkek Yan Karakterler   
    Özellikle Gintama için aslında mangakanın başta Hijikatayı ana karakter, Shinsengumiyi de merkez düşünmüş olmasını göz önüne alırsak, doğrudur. (Y) -İçimde yaradır.Yaşasın Shinsengumi.-
    Kurokodan da Imayoshi ve Takao olabilir evet.
    Free de herkes başrol zaten :D
  3. Beğen
    Megane-san reacted to Morgion in 2014'ün En iyi 30 Animesi   
    Yaşla alakası olduğu kadar yokta, listede her zamanki gibi ortalarda moe akımı var başlarda komedi ve hayatan kesit serilerine önem verilmiş. Aksiyon kurgusundan daha zordur komedi yapmak. 
     
    He hiç bir değeri olmayan klişe komedilerden bahsetmiyorum. Ama anime olarak tercih edilen ile manga olarak istenilen çok farklı. Animasyon kalitesi uçmadığı sürece aksiyon korku gerilim savaş konulu seriler ön plana çıkmıyorlar. Yada konusu çok özgün olmadığı sürece.
     
    Mangayı boşverip animenin kendi başına buyruk gitmeside sevilmeyen bir olay. Mesela beelzebub,fma1,ae no exorcist mangayı okumayanlar için güzel anime olarak değerlendirilir. Ama mangayı okuduğunda animeye çok fazla söversin, aynı seriden daha iyi konuya sahip naruto fflerini okudukça olan etki gibi   :lol:
     
    Orda dikat ederseniz gelmiş geçmiş enç ok satan mangalarda ilk 10 da olan efsanevi seri jojo bile sonları görüyor veya gayet orjinal konuya sahip space dandy,pshyco pass veya kısmen orjinal konuya sahip no game no life serileri de sonlarda.
     
    Siz ize gelmiş sao,tokyo ghoul, akeme ga killden bahsediyorsunuz açıkçası populer kültürün esiri olduğunuzu düşünüyorum. Ne kadar bol seri bitirmiş arkadaşım varsa bu serileri cidiye alınmayacak kaliteli aksiyon serileri veya ortalama olarak adlandırdı.
     
    İlk 3e bakıcaksak(4.yüde ekleyelim) komedi bakımından güzel, eğlendiren klişlelerden uzak veya klişeleri güzel yorumlayan seriler. Demek ki izleyici artık her yıl çıkan ani çıkış yapan aksiyon serilerinden bıkmış.(Jojo bile) Ve bu yüzden bu tür seriler başı çekmiş. Barakamon ise komedi olduğu kadar, gayet güzel hayat dersleri veriyor yani konusunu iyi anlatıyor. Karakterleri ve analizleri çok iyi.
  4. Beğen
    Megane-san reacted to Sina in Aldnoah.Zero [FC] (Spoiler İçerir)   
  5. Beğen
    Megane-san reacted to Sina in Aldnoah.Zero [FC] (Spoiler İçerir)   
    Slaine'i batırın arkadaşlar, kolay gelsin :D  
    Şurada bi Slaine hayranı benim herhalde. :D
     
    Klasik shounen erkegi degil Inaho bende katılıyorum ama bu tür mecha serilerinde Inaho türünde çok erkek var. Sakin, stratejik ve plan kurarak hareket eden soğuk kanlı karakterlerden çok gördüm ben. Hani Inaho hep cool çocuk olacak, ee tabi insanlar da o tür tipleri hep seviyor ne yapalım.
     



     
    Hani bide şey hissi var, hani ne kadar isteseniz de elinizden bir şey gelmez ya, ben o karakterde onu sezdim. Karakterin umutsuzluğunu sevdim.
    Sonunda ise o kadar duygudan en çok kendi umutsuzluğuna kapıldı yani, ne bekliyordunuz?
  6. Beğen
    Megane-san reacted to Sina in Aldnoah.Zero [FC] (Spoiler İçerir)   
    Sonunda açıdı, gururlandım Fc'miz  bile oldu :D
    Eline sağlık, ekledigin için de teşekkürler :'D 
     
    -Ayrıca herkese inat Slaine'li bi imza yapabilirsin bence :D- 
     
    Bu arada karakter sayfası falan da demişsin, yardıma ihtiyacın olursa buradayım :D 
  7. Beğen
    Megane-san reacted to DHspark in SUÇ DÜNYASI -HANZAİWORLD- (Karakterini Tasarla Ortak Mangada Yerini Alsın)   
    Merhaba arkadaşlar. Ben TürkAnime.Tv ailesinin bir çalışanı , size kaliteli animeleri ulaştıran, değerli çevirmen arkadaşların, upload yapan arkadaşların ve tüm bunları düzenleyen yetkili kişilerin yanında daha çok etkinliklerle ilgilenen, hepimizin sevdiği, hayatımızda ayrı bir yeri olan Animeyle ve Mangayla ilgili bu güzel ve sıcak ortamda etkinlikler, projeler, çalışmalar yapan DHspark (Ahmet Arif Safir). AnimeKomedi'ninde çizeriyim. Bugün sizlere çok eğlenceli olacağını düşündüğüm yeni bir projeyle tekrardan merhaba diyorum. Bu proje, katılan kişilerin karakterlerini sunacağı ve bu karakterlerden seçilen karakterlerin çizmiş olduğum mangada toplanacağı ortak bir manga projesidir. Hep beraber bir manga dünyası oluşturacağız arkadaşlar. Tasarlanan karakterler bellli sürelerle tüm takipçilerin beğenisine sunulacak ve seçilen karakterler ana hikayeye eklenecek. Hem katılan kişilerin hem de takip eden okuyan kişilerin zevk alacağı güzel bir çalışma olacağı kanısındayım. Tüm bilgiler aşağıda mevcut, ayrıca örnek olarak hazırladığım manga ve karakter tasarımlarıda bunların arasında. Çoğu kişi için okul zamanı, günleri yoğun geçiyor biliyorum ama belli bir zaman sınırı yok çok uzun süreli bir çalışma olacak umarım çok katılımcı olur ve umarım keyif alırsınız.
     
     
    HANZAİWORLD afiş



     
     
    HANZAİWORLD'ÜN BAŞLANGICI... İLK MANGA BÖLÜMÜ... VE İKİ KARAKTER...
     
    MANGA



     
     
    KARAKTERLER
     
    UMBERTO



     
    YARGIÇ UMBERTO EKSTRA HİKAYE



     
     
    MAUDOONG



     
     
    EKSTRA BİLGİLER



     
     
    -I. OYLAMA GALİBİ-
     
    SHURUİ KONT



     
    Yargıç Shurui Kont Hakkında



     
     
    KARAKTER KARTLARI (OYLAMADA SEÇİLEN TÜM HANZAİWORLD KARAKTERLERİNİN KARTLARI BURADA TOPLANIR)



     
     
    --İsimler Sözlüğü--



     
     
     
    -----KURALLAR------
     



     
     
     
    SIRADAKİ OYLAMA İÇİN KATILAN KATILIMCI SAYACI :  4
    (Bu sayaç sürekli güncellenir. Her oylamada katılımcı sayısı 10 katılımcıya ulaştığında oylama yapılır.)
     
     
     
    ---HANZAİWORLD'E KATILIM İÇİN---
     
    FACEBOOK ADRESİ
    https://www.facebook.com/DarkHallArtworks
     
    TÜRKANİME.TV PROFİLİ
    http://forum.turkanime.tv/user/18543-dhspark/
     
    BİLGİ



  8. Beğen
    Megane-san got a reaction from Pelin ლ(^⊖^ლ) in En sevdiğiniz Gintama repliği ?   
    Zura janai Katsura da!
    Zura Kotarou

    Yaşamını nasıl sonlandıracağını düşünerek vakit kaybetmektense, son ana kadar nasıl güzel yaşayacağımızı düşünmek daha iyi değil mi ?
    Sakata Gintoki


    Siz, Yato'nun kanı ve savaş alanları tarafından yutulmuşsunuz. Ben kendi savaş alanımı seçtim. Kanımla değil kalbimle ! Korumak istediğim şeyleri korumak için savaşırım.
    Kagura

    Bir arkadaşın ağladığında, sen de onlarla beraber ağlamalısın. Bir arkadaşının endişlendiği bir şey varsa sende onunlar beraber endişelenmelisin. Eğer bir arkadaşsan, onların her acısını paylaşmalısın. Ayrıca Shin-chan. bir arkadaşının yanlış bir yola saptığı bir zaman gelirse arkadaşlığınızı mahvedecek olsa bile, onu durdurmalısın. Bu gerçek bir bir samurayın arkadaşlığıdır.
    Shimura Tae


    Gözyaşları içinde yardım iste. Sümüklü burnunla yaslan bana. Ağlamak istediğin zaman ağla, gülmek istediğin zaman gül. Çirkin bir suratla ağladığında, senden daha çirkin bir suratla ağlayacağım. Miden patlayasıya kadar güldüğünde, ben daha fazla güleceğim. Böyle olması gerekiyor. Mücadeleyi bırakıp, temiz bir ölüm seçmek yerine... Zorluklarla mücadele edip, pis bir ölümü seçmek çok daha iyidir !!
    Sakata Gintoki

    Banzai:Arkadaşlarının hala yaşadığını mı düşünüyorsun? O patlamadan hayatta kalsalar bile biz çoğu şeye karşı hazırlıklıyız. Shinsengumi yok olacak.
    Gintoki:Onları kurtarmak isteyen kim ki? Duramıyorum. Bedenime söz geçiremiyorum. Teller beni önden ve arkadan çekiyor. Öyle çok çekiyor ki, dayanamıyorum. Bir kolumu ya da bacağımı vereyim. Eti kesseler bile aramızdaki iğrenç bağı kesebilir mi?!

    Sougo:Abla...Özür dilerim... Ben... işe yaramaz bir kardeşim. Neticede mutluluğunu elinden alan ben oldum. Özür dilerim. Özür dilerim...
    Mitsuba:So-chan sorun değil. Sen çok sıkı çalıştın. Büyüdün... Büyüyüp harika bir adam oldun. Ve çok güçlendin.
    Sougo:Abla... güçlü... değilim... ben
    Mitsuba:Ardına bakmamalısın. Karar vermiştin değil mi? Sen, o gün kendi yolunu seçtin. Bu yüzden özür dilemene gerek yok. Ağlamana da gerek yok. Asla ardına bakmadın. Sadece önüne bakıp yürümeye devam ettin. Siz yürürken arkanıza bakmayı seviyordum. Hepiniz aksi, cüretkar ve görgüsüzdünüz. Yine de iyi olduğunuz için sizi seviyordum. Bu yüzden... Ben... çok mutluyum aslında. Çünkü sizin gibi harika insanları tanıyordum. Senin gibi... harika bir kardeşim vardı... So-chan... sen... benim gurur duyduğum kardeşimsin...

    Hijikata:Çok acı yahu. Zehir gibi! Ne oluyor lan? O kadar acı ki gözlerimden yaş geldi.

    Ben sadece sevdiğim kadının hayatta mutlu olmasını istedim. Kılıcının hakkıyla yaşayan bir adamın asla erişemeyeceği bir hayat. Normal bir adamla evlenip, herkes gibi çocuk sahibi olup normal bir hayat yaşamasını istedim. İşte hepsi bu.
    Hijikata Toushirou

    İkiniz de iyi dinleyin. Gözyaşları,derdi ve kederi alıp götürmeye bire birdir. Ama büyüdüğünüz zaman göreceksiniz ki bazı şeyler o kadar acı verir ki ağlamak bile fayda etmez. Bazı acı hatıralar vardır ki asla yitip gitmemelidir. Hakikatten güçlü olanlar ağlamak isterken gülenlerdir. Herkesin yanında gülerken onca acı ve kedere katlanırlar. Şimdi istediğiniz kadar ağlayabilirsiniz. Ama günün birinde ağlamayacak kadar güçlü bir samuray olmalısınız.
    Obi Hajime

    Hiç bir şeyi koruyamamak mı? Benim gibi kirli bir kılıç bile, hâlâ bir şeyleri koruyabilir!
    Sakata Gintoki
  9. Beğen
    Megane-san reacted to Tensai-san in Anime İstek ve Önerileri   
    Gintama, Binbougami ga ve Haiyore! Nyaruko-san
  10. Beğen
    Megane-san reacted to Rassvet in Yorozuya - OtakuTürk ~ Gintama Çeviri Grubu   
    !!!~~Güncel~~!!!

    Muhteşem bir bölüm olmuş, insanların neredeyse 500 bölümdür beklediği şeyleri sonunda görüyoruz.

    Neyi mi? Öğrenmek için buradan;

     

    Gintama 516 - İki İşe Yaramaz

     

    yayınlanmıştır. Bölüme ulaşmak için buraya tıklayınız.

    Yorumlarınızı bekleriz!

  11. Beğen
    Megane-san got a reaction from tetsuomonogatari in Anime Filmleri - öneriler   
    Çok fazla film izleyen biri değilim ama bence filmleri bir kaç açıdan daha puan verebileceğinizi veya bilgilendirebileceğinizi düşünüyorum. Bunların dışında en azından benim için yararlı bir site. Bir şeyler izlemeden göz atacağım yerlerden biri oldu ^^.
  12. Beğen
    Megane-san reacted to Yumit2456 in Bizde de olsa...   
    Kaçınızın lisesinde yüzme havuzu, eskrima salonu, tam takır müzik aletleri ve odası, kocaman bir basket sahasının yanına okçuluk için ayrılmış yine geniş bir alan vs. var  :D  Okullarımızda seçmeli dersler öğrencinin isteğine değil bulunan öğretmenlerin niteliğine göre dağıtılıyor ne kulubü. Hoş bir hayal iyi güzel ama direk altyapıdan yetersiziz. Şu anda bu şekile sokmaya çalışsak en az bir öğrenim nesli atlar tamamen oturana kadar. Tabi hayal olsun diyorsanız abartalım ben uzay bilimleri kulübü isterdim mesela marsa roket falan gönderelim.  :D Yada şemsiye ile helikopterden atlama kulübü olsun daha eğlenceli olurdu  :D  (Hayal değil mi arkadaş karışmayın zaten lise çağını da geçtik bari "Eskiden hocalar bizi şemsiyeyle helikopterden atlatsalardı şimdi ben tıp kazanırdım." diyebileyim kendi kendime  :D )
  13. Beğen
    Megane-san reacted to likeagod in Milli Anime Bakanlığı   
    Arkadaşlar facebookta bende herkes gibi anime sayfası açmak istedim ve açtım sizden de ricam sayfamı beğenmeniz  :)
     
     
     
    https://www.facebook.com/millianime
     
    anime listem fazla geniş değil yardımcı olcak arkadaşlar sayfaya mesaj atarsa çok iyi oluur :)
  14. Beğen
    Megane-san reacted to tetsuomonogatari in Anime Filmleri - öneriler   
    merhabalar,
     
    uzun yıllardır anime izleyicisiyim. sanırım 2001 yılında, bundan 13 sene önce, lisede iken "spirited away"i izlememle birlikte kafayı bozdum diyebiliriz. tabi öncesinde her 90lar çocuğu gibi dedektif konan, sailor moon, dragon ball, tsubasa gibi klasikleri ezberlemiştim :) tabi o zamanlar anime dünyası şimdiki gibi değildi. anime izlemenin tek yolu show atv star gibi kanalların japonyada olay yaratan animeleri satın almasıydı. pokemon ya da şeker kız candy gibi animeler bu sayede çok geniş kitlelere ulaştı.
     
    ama her zaman film açısından bakınca animasyon dünyası biraz geride kaldı. yani amerikan animasyonları her zaman kendine kolay yer bulurken, pek de para getirmeyen film sektörü japonyada bile emekleyerek ilerledi. yine de miyazaki, takahata, oshii ya da yakın zamanda hosoda gibi isimler sayesinde anime sektörü sinema anlamında da güzel yerlere geldi.
     
    ben de oturdum ve dizileri bir kenara bırakıp sadece anime filmleri ile ilgili bir site yapmaya karar verdim. böylece naruto, bleach ya da attack on titan gibi güzel animeleri izleyen seyircilere sevebilecekleri, sevgilileri, arkadaşları ile izleyebilecekleri anime filmlerini bulabilecekleri bir database yaratmak istedim.
     
    bu da sitemin kendisi:
    http://animefilmleri.blogspot.com.tr/
     
    yorumlarınızı, geri dönüşlerinizi bekliyorum. yeni film yorumları yaptıkça da up etmeyi düşünüyorum. izlemediğim anime filmi azdır ama yine de çok bilinmeyen ama izlenmesi gerektiğini düşündüğünüz animeleri, imdb linki ile bana gönderirseniz sevinirim.
     
    dikkatinizi çekerim, izlemek isterseniz diye en alta turkanime.tv linklerini de koyuyorum. böylece bu güzel animeler, turkanime.tv sayesinde bir tık uzağınızda :)
     
    sevgiler
     
    tetsuo monogatari
  15. Beğen
    Megane-san reacted to Atakan ~ in Bizde de olsa...   
    Şöyle ki günümüz Türkiye'sinin liselerinde öyle bir faaliyet göremiyorum. Lise son sınıf öğrencisiyim 4 senedir aynı lisedeyim ancak klüplerle alakalı hiçbir faaliyet görmedim şimdiye kadar. -.-' 

    Tabii ki gönlüm ister ki yüzme, müzik gibi klüplerde faaliyetler olsun bol bol... Ama nerdee.
     
  16. Beğen
    Megane-san reacted to graylifee in Sarılmanın cezası olur mu?   
    Keske her yerde savasan degilde sarilanlar insanlar olsa ^_^ bunlari anlamak zor dort duvar onlar icin yapilmis olmali
  17. Beğen
    Megane-san got a reaction from Witch in Sarılmanın cezası olur mu?   
    Doğru sarılmak kötüdür ama kafa göz kavga etmek normaldir.
  18. Beğen
    Megane-san reacted to ExheptaN in OtakuTürk Sözlük 2 Yaşında!   
    Merhabalar arkadaşlar. 
    Sizlere kendi açımdan ve kendi açımdan olduğu kadar sözlük yazarlarımız ve moderatör kadromuz açısındanda güzel olan bir haberi vermek istedim bugün.
     
    OtakuTürk Sözlük bugün tam 2 yaşında.
     
    Bundan tam 2 sene önce bir, bu saatlerde anime sever kitle için farklı bir şeyler yapma amacıyla sözlük kurma fikri aklıma gelmişti. Ve fikrimi o gün yanımda olan ve hala sözlüğümüzün yöneticilerinden Ryukon'a açmıştım. Ve biz anime sever kitleninde bir sözlüğü olmuştu. İlk sözlük bizdik filan demeyeceğim tabii ki. Bizden önce çokça deneyen ama hiç duymadığımız sözlükler olduğunu görmüştük. Genelde onlar pek tutulmamıştı - ki haliyle bizde duyamamıştık.- ama biz bunun dışında devamlılık sağlayan bir sözlük olarak devam etmek istedik. Ve bunu bugün bir kez daha başardığımızı görmek bizi mutlu ediyor. 
     
    Bu yolda bir çok sayfa, site, yazar bize destek oldu. Samimi olmak gerekirse zor zamanlar yaşamıştık bizde. Bir süre kimsenin olmadığı bir ortam olmuştuk. Henüz daha ilk zamanlardı ama neticede yaşamıştık. Ancak onlarıda atlattık. Ve başta belirttiğimiz gibi bugün 2. yaşımızı kutluyoruz OtakuTürk Sözlük olarak. 
     
    Tüm ottalarımızı sözlüğümüze bekleriz. 
     
    OtakuTürk Sözlük
     
    -ExheptaN1453
     
  19. Beğen
    Megane-san reacted to Specific in Sarılmanın cezası olur mu?   
    ''Sokakta eşini dövebilirsin ama sokakta sarılamazsın çünkü biz ahlaklı bi toplumuz (!)'' yeterli bence.
     
  20. Beğen
  21. Beğen
    Megane-san reacted to eskiçeviri in Eski Çeviri   
    Discord adresimize gelmek için buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz. 
    Çevirmen başvuruları için ise buradan ulaşabilirsiniz. 
    Serilerimiz tamamlandıktan sonra Nyaa.si torrent sitesine eklenmektedir, bütün serilere erişiminiz hardsub olarak sağlanmaktadır. 
    Torrentlerimiz "Seedbox" ile desteklenmektedir, indirirken en verimli hız ile indireceksiniz. 
    Serilerimiz güncel seriler olmadığı için belirli bir yayınlama tarihleri yoktur.
    Teşekkürler.
     
    Torrent olarak indirme özelliği gelmiştir. 
  22. Beğen
    Megane-san reacted to Rassvet in Yorozuya - OtakuTürk ~ Gintama Çeviri Grubu   
    !!!~~Güncel geldiii~~!!!

     

    Gintama 515 - Ülkeyi Ele Geçirmek İçin Verilen Savaş ve Kardeşler Arasındaki Dalaşma

     

    yayınlanmıştır. Bölüme ulaşmak için buraya tıklayınız.

    Yorumlarınızı bekleriz!

  23. Beğen
    Megane-san reacted to Eolo-sama in ( 11 / 11 ) Karen Senki   
    Anime Adı : Karen Senki
    Anime Türü : Aksiyon, Bilim Kurgu
    Bölüm Sayısı : 11 / 11
    Yapım Yılı : 2014
    Çevirmenler : Eolo-sama
    Düzenleme : Eolo-sama
    Özet; Makineler ve yaratıcıları arasında bir savaş yaşanır. Bu savaşın sonucunda insanlar köle, makinelerse yönetici konumuna gelir. Ana karakter Karen, Direniş Gücü 11 adlı her bölüm robotlar tarafından avlanan ve hayatları için mücadele eden insanların oluşturduğu bir gruba önderlik etmektedir. Bu insanlığın sonu mudur? Çoktan kaybedilmiş bir savaşta mıdırlar? Bu seride; Karen ile birlikte doğru ile yanlış, kayıtsızlık ve sevgi arasındaki bir mücadelenin içine girerek insanlık hakkındaki bazı derin sorulara yanıt arayacağız. Düşünen bir makineyle bir insan arasındaki fark nedir? Ruh dediğimiz şey nedir? Konusu ve işlenişinin yanı sıra üç boyutlu animasyon ve çizimleriyle Karen Senki, 2014 sonbahar sezonunun fark yaratan serilerinden.
      Klasör Linki
    This is the hidden content, please Giriş yap veya Kayıt ol TAÇE Discord Sunucusu


  24. Beğen
    Megane-san got a reaction from Eolo-sama in ( 11 / 11 ) Karen Senki   
    Konusu ilginçmiş, hoşuma gitti. Şimdiden kolay gelsin.
  25. Beğen
    Megane-san reacted to kawaii kereste in Japonya'dan Yeni bir Meme Akımı   
    öncelikle yanlış anlaşılmalar olmasın diye Meme = en basitinden bizdeki Caps gibi bişey, bir akım haline gelmiş ve gına gelene kadar yapılacak olan espriler bütünü.
     
    işin özü basit, bir anime veya film sahnesine bi karakterin eline hamilelik testi aleti(adı ne lan bunun?) tutuşturuyorlar. ortaya güzel şeyler çıkmış :D



     
    dahası için:
     
    http://www.tumblr.com/tagged/pregnancy-test  (ty celinegirls)
    http://www.smosh.com/smosh-pit/memes/japans-pregnancy-announcement-meme
     
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.