Jump to content

_phantom_

Üyeler
  • İçerik sayısı

    359
  • Kayıt tarihi

  • Son ziyareti

İtibar Etkinliği

  1. Beğen
    _phantom_ got a reaction from Figur in Emre'nin Anime Manga Tükkanı Açılış !   
    İnternetten satış yapılmıyor sanırsam :( Neyse çok küçük bir ihtimal olur da  İzmir'e gelirsem koşa koşa gelirim mağazaya :D
  2. Beğen
    _phantom_ reacted in Naruto Ne Zaman Bitecek?   
    15 Yıldır Devam Eden Naruto Ne Zaman Bitecek?
     
    15 yıldır devam eden, yıllardır anime ve manga dünyasına pek çok insanı çeken ve “shounen” denilince ilk akla gelen isimlerden biri olan Naruto’nun mangası çok yakında sona eriyor. Weekly Shonen Jump tarafından yapılan resmi duyuruya göre uzun shounen serisi 5 hafta sonra (haftada bir bölüm çıktığını düşünülürse 5 bölüm sonra da denilebilir) 10 Kasım 2014’te sona erecek.
     

     
    Serinin hayranlarını derinden etkileyecek olan bu olay AnimeFantastica takipçileri için sürpriz olmadı çünkü geçtiğimiz sene 2014 yılında Naruto’nun kesin olarak biteceğini sizlerle paylaşmıştık. Geçen seneden beri biliniyor olsa da, son bölümlerde manga iyice belli etse de Naruto’nun olmadığı bir Weekly Shonen Jump’a alışmak pek de kolay olmayacak gibi. Bunun dışında 6 Aralık 2014’te gösterime girecek olan The Last: Naruto the Movie‘nin hikâyesi gizemini korumaya devam ediyor. Detaylar için biraz daha beklemek gerekiyor.
     
    Umarız Naruto zor olsa da mümkün olduğunca herkesi tatmin edebilecek şekilde bir final gerçekleştirir. Bu yazıyı okuyan bazı kişilerin muhtemelen ilk düzenli olarak izlediği anime serisi Naruto, ilk düzenli olarak okuduğu manga da Naruto’dur. Kuşkusuz Naruto’nun sona ermesi pek çok kişide bir boşluk hissi yaratacak. Peki Naruto’yu bundan sonra bitmiş bir seri olarak görmeye hazır mısınız?
     
    Alıntı: Anime Fantastica
  3. Beğen
    _phantom_ reacted to quincy in Bleach Number One Türkçe Altyazılı   
    Bleach Number One Türkçe Altyazılı
     
    Mangası hala devam eden ancak animesi 2012 yılında severlerine veda eden Bleach kuşkusuz birçok anime severin gözdelerinden. Karakterleriyle, açılış ve kapanış şarkılarıyla shounen dünyasında kendine özel bir yer edinen Bleach’in aslında en kusursuz tarafı Shiro Sagisu’nun elinden çıkma müzikleridir. Gerek duygulandıran müzikler, gerek epik müzikler olsun, Bleach’in bütün OST’leri birincilik konusunda birbiriyle yarışır. Never Meant to Belong’dan tutun Nothing Can Be Explained‘a, Cometh the Hour‘dan tutun Invasion‘a…
     
    Dosya konumuzun bu bölümünde sizlerden gelen istekler doğrultusunda çeşitli OST’leri alt yazılarıyla birlikte sunduk. Hazel Fernandes’in eşsiz yorumuyla harmanlanmış Number One parçası isteklerinizi yerine getirmek için biraz fazla bekledik çünkü bunun için Bleach animesinin başlaması üzerinden 10 yıl geçmesi dışında daha uygun bir zaman olamazdı. Bu müzik çaldığında Ichigo’nun yenilmez olduğunu, müziğin hiçbir zaman kesilmediğini biliyorsunuzdur. Yani hemen hemen hiçbir zaman kesilmediğini… Keyifli seyirler.
     
     

    Kaynak;http://www.animefantastica.com
     
    Burada da diğer OST'ların alt yazılı halini bulabilirsiniz;
    Bleach OST'ları Türkçe alt yazılı
  4. Beğen
    _phantom_ reacted to 1uberhunter1 in Yüzyılın Kurtarma Operasyonu   
    Merhaba arkadaşlar bu konumda sizlere pek bilinmeyen bir Japon kurtarma operasyonunu paylaşacağım.

    YÜZYILIN KURTARMA OPERASYONU
    Olay 1985 yılında İran- Irak Savaşında geçiyor. Savaşın en şiddetli olduğu zamanlarda Saddam Hüseyin 18 Mart 1985’te, bir gün sonra İran’a hava saldırısı başlatacağını ve sivil yolcu uçaklarını da vuracağını açıklıyor.
    Birçok devlet öncelikle mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde vatandaşlarını İran'dan tahliye etmeye başlamış fakat Tahran’daki Nissan Otomobil Fabrikası’nda çalışan Başmühendis Janichi Numato’nun sorumluluğundaki 215 Japon mühendis ve teknik eleman grubu  ise Tahran’dan çıkmayı başaramamış ve mahsur kalmışlardı.
    Bunun üzerine Japonya'nın Tahran Büyükelçisi Yutaka Nomura, Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla özel bir uçak istedi. Fakat Japon havayolu şirketleri İran ve Irak'ın garantisi olmadan uçmayı reddediyorlardı. Nomura, yakın dostu Tahran'daki Türk Büyükelçisi İsmet Birsel'le görüşerek "Türk Hava Yolları, Tahran'a özel sefer yapabilir mi?" diye sordu.
    Büyükelçi Birsel, konuyu hemen dönemin Başbakanı Turgut Özal'a iletti. Özal tehlike nedeniyle tereddüt yaşadı. Ancak eski dostu olan İtoçu firmasının Türkiye şubesinde çalışan Takaşi Morinaga da aynı ricayı tekrarlayınca, Özal kararını verdi. Kurtarma operasyonu için düğmeye basıldı. 
    Saldırıya 25.5 saat kala Nomura'yı arayan Birsel, Özal'ın da onayıyla ertesi gün THY'nin Japonlar için özel bir sefer düzenleyeceğini bildirdi.
    EKİP HAZIRLANIYOR
    Ankara'dan Tahran'a gidecek ve Japonlar'ı alıp Ankara'ya getirecek kurtarma operasyonunun kaptanlığına Pilot Ali Özdemir seçildi. Özdemir'e, THY'nin özel seferinde Pilot Koray Gökberk ile 8 kişilik uçuş ekibi eşlik edecekti. Uçak, gece yarısı tüm hazırlıklarını tamamlayan ekip, 15 Mart 1985'te, günün ilk ışıklarıyla,TC-JAY tescilli, "İzmir" adlı DC10 tipi uçakla yola çıktı.
    Van'ı geçtikten kısa süre sonra Tahran Havalimanı'nın kapatıldığı bildirildi. Kaptan Pilot Özdemir, geri dönmek için harekete geçerken ikinci bir haberle havalimanının açıldığı bildirildi. Tahran'a yönelen uçak, Saddam'ın "sivil uçakları vurma" tehdidine rağmen Tahran Havalimanı'na ulaştı.
    Kapısı açılır açılmaz, çocuk çocuk 215 Japon uçağa doluştular. İran Kulesi'nin yönlendirmesiyle, THY uçağı 15 dakika sonra kalktı ve  Saddam'ın açıkladığı saldırı saatinden sadece 3 saat önce İran'dan havalandı. Toplam 9.5 saat süren yolculuğun ardından kaptan pilot Ali Özdemir'in yaptığı ''Welcome to Turkey'' (Türkiye'ye hoş geldiniz) anonsu uçaktaki yolcuları büyük bir sevince boğdu. 
    5 Şubat 2004 tarihli Hürriyet Gazetesinde yayınlanan bir yazı da Ali ÖZDEMİR olayı kendi ağzından anlatıyor; "10 yıl askerlikten sonra Türk Hava Kuvvetleri'nden THY'ye geçmiştim. Bize bir akşam Tahran'a gitmemiz söylendi. Tahran karışık olduğu için önce Van'a doğru uçtuk. Yakıtımız azalmıştı. Sonra telsizden Tahran'a yönelin dediler. Gidip yolcularımızı aldık. İnerken kurtulanlar alkışladılar, bize kahraman muamelesi yaptılar. 15 Mart 1985 tarihin de 9.5 saat uçuş yaptık."
    Özdemir, Japonya'da yayınlanan belgesel programda da uçağın kalkışı beklenirken patlama sesleri duyulduğunu belirterek, '' Uçaksavar füzeleri uçağın 5 metre yakınından geçiyordu.Yine de görevi kabul etmemek aklımızdan bile geçmedi. Orada kalsalardı roket ya da bombayla havaya uçacaklardı. Japonlara karşı Türk milleti olarak sempatimiz vardır. Bu görevi seve seve yine yaparız'' diye konuştu.
     
    Olayın tamamı ve kaynak için http://kokpit.aero/index.php?route=content/secret_file&secret_file_id=72
     
    Okuduğunuz için teşekkürler :)
  5. Beğen
  6. Beğen
    _phantom_ reacted to FuneraireS in Shingeki no Kyojin Sanal Gerçeklik Sergisinin İlk Reklamı   
    Shingeki no Kyojin Sanal Gerçeklik Sergisinin İlk Reklamı İlk Reklamı Paylaşıldı

     

    Daha önceki bir haberimizde ilk detaylarını paylaştığımız Ueno no Mori Müzesi’nde gerçekleşecek Shingeki no Kyojin sergisine dair ilk reklam videosu yayımlandı.



    İnteraktif bir formata sahip olacak sergide, bire bir oranında Colossus Titan, ziyaretçilere farklı bir deneyim yaşatacak. 3D sanal gerçeklik cihazı Oculus Rift, özel bir film, mangaka Hajime Isayama‘nın orijinal eserleri ve serinin seiyuuları tarafından seslendirilmiş işitsel bir tur bulunacak.



    Sizde sergiye gidebilmek için “Keşke Japonya’da olsaydım!” diyen takipçiler arasında mısınız?

    Kaynak: AnimeFantastica
  7. Beğen
    _phantom_ reacted to ShadowPiano in Piyano ile Anime Müzik Çalışmalarım   
    Öncelikle hepinize Merhaba ^_^ İlk çalışmam Fairy Tail Main Theme den sonra sizlere anime dışı bir şey yapacağımı söylemiştim :D Anime parçasıyla karşınıza çıkmayı çok isterdim ama değişiklik yapmak istedim ama bundan sonraki de yine bir anime parçası olacak :3 Umarım Fairy Tail gibi bunuda beğenirsiniz ^_^ Hatalarım oldu ama bu neredeyse 30. çekimimdi , kusursuz olmasını istedikçe  artık çalmaktan iyice yoruldum ve en son bunu yüklemeye kara verdim : :Dİyi seyirler ^^
     
    *Anime parçası değil ama ilk videom gibi Forum tekrar bana destek olursa çok sevinirim ^_^
     

     
     
  8. Beğen
    _phantom_ reacted to °•°NekoAiri°•° in Tanisma fasli :)   
    Okul zamani olmustu
    Kusme lutfen ya oyle demek istemedim yani ilk gördüğüm oydu ondan lutfen ya gomenne :( aramizi bozmayalim
    Reyhancim 2 yildir da korefaniyim ayrica minozum ayni kafayiz :)
  9. Beğen
    _phantom_ reacted to Mileydi in “Bankai!” Nidasıyla Yeri Göğü İnleten Adam; Masakazu Morita   
    Masakazu Morita (森田成) 21 Ekim 1972 Tokyo doğumlu, Aoni Şirketi’ne bağlı bir ses sanatçısı ve oyuncudur. Morita, seslendirme için resmi bir eğitim almamış ancak çocukluğundan beri süper kahraman dizilerine, video oyunlarına ve shounen dergilerine meraklı biriymiş. Lisesindeki bando takımında kazandığı deneyimlerin ardından oyunculuk kariyerine ciddi bir ilgi beslemeye başlamış, seslendirme alanındaki ilk çıkışını ise Final Fantasy X oyununun baş kahramanı Tidus ile gerçekleştirmiştir.
     

    Final Fantasy X – Tidus
     
    Hideo Ishikawa (Bleach – Juuishirou Ukitake, Naruto – Uchiha Itachi) Aoni Şirketi’ne katılıp seslendirme sanatını geliştirmesini tavsiye edene kadar küçük şirketlerde amatörce uğraşan Morita’nın, Aoni Şirketi’ne dahil olmasının ardından anime serileri ve video oyunları endüstrisinde popülaritesi artmış oldu.
     

    Ishikawa Hideo ve Masakazu Morita (Neoromance ♥ Festa Kiniro no Corda ~primo passo~ Seiso Gakuin Festival 2 etkinliğinden)
     
    Seslendirme işine devam ederken, tiyatro oyunculuğuna ilgisi yeniden canlanan Morita, Kentaro Ito’nun (Bleach – Abarai Renji) 2003 yılında kurduğu K-Show isimli tiyatro grubunda çalışmaya başlamıştır. Sanat hayatı bir o kadar hareketli diyebileceğimiz Morita, Ishikawa ve Ito’nun yanı sıra Fumiko Orikasa (Bleach – Kuchiki Rukia) ve Fumihiko Tachiki (Bleach – Zaraki Kenpachi) ile de samimi bir dostlukları var imiş.
     



     
    Bleach ekibiyle gerçek bir aile gibi olan Morita, yine Tomoko Kawakami (Soi Fon) ve Masaaki Tsukada (Yamamoto Genryuusai)’nın vefaatından da büyük üzüntü duymuştu.
     



     
    Morita’nın en bilinen rolü elbette ki Kurosaki Ichigo’dur. Zira bu rolü sayesinde 2007 yılında düzenlenen İlk Seiyuu Ödülleri’nde En İyi Acemi Aktör Ödülü’nü kazanmıştır. Kurosaki Ichigo’nun en zorlu rollerinden biri olduğunu söyleyen Morita-san, buna rağmen Bleach animesinden favori karakterinin Ichigo olduğunu belirtiyor.
    İşte BLEACH SOUL SONIC 2006 Summer Festival’inden bir parça. Şahsen ben her izlediğimde çok eğleniyorum. (Videoda merhum Tomoko Kawakami de yer alıyor, dileriz kimse bu kadar genç yaşta hayata gözlerini yummaz.)
     
     
    BLEACH SOUL SONIC 2006 - The Gangsters of Soul Society (Türkçe Alt Yazılı)
    http://youtu.be/DDoibWxOu-8
     

    Ne olduğu henüz tam olarak çözülememiş, shounen dünyasının yegâne ismi Kurosaki Ichigo
     
     



    Eh o günden beri çok zaman geçti tabi. Sanatçı karakterle o kadar bütünleşti ki birkaç yıl önce Ichigo cosplayı bile yapmıştı. İşte Coscosplayplay programından o eğlenceli görüntüler.



    Ayrıca Morita-san’ın manga üzerinden seslendirme yaptığı Bleach Özel Programı ise büyük ilgi toplamıştı.



    Bleach denilince elbette başta Ichigo x Rukia ve Ichigo x Orihime fanları arasındaki rekabet geliyor akıllara… Sanatçı AX 2010 Press Junket röportajında kendisine yöneltilen Ichigo’nun yerinde olsa hangi bayan karakteri seçeceği sorusuna ”Bir erkek olarak Rangiku-san’ı seviyorum. Bir kız arkadaş olaraksa Orihime’yi seçiyorum.” cevabını veriyor. Gerekçesi ise Orihime’nin fazlasıyla kadınsı olması imiş, bunu söylerken bıyık altından gülmeyi de ihmal etmiyor. Açıkçası bendeniz, Ichi x Ruki çiftinden yana olduğumdan bu cevabı duyduğuma üzülmedim desem yalan olur.


    “Rukia’nın varlığı Ichigo için ne ifade ediyor?”

    Morita, Kawaii KON 2010 etkinliğinde anime-manga severlerle buluştuğu bir panelde de aynı şeyleri dile getirirken; Rukia karakterini ise bir dosttan daha öte, Ichigo’nun bir parçası gibi gördüğünü söylüyor.
     

    Fade to Black için yapılan hayran buluşmasından
     
    Hatta Bleach serisinin en sevilen filmlerinden Fade to Black hakkında yapılan bir röportajda “Rukia’nın varlığı Ichigo için ne ifade ediyor?” sorusuna “Rukia özünde sert, güçlü biri olmasından ötürü Ichigo için manevi bir destekçi. Ancak Rukia, Ichigo’nun ne sevgilisi ne de ailesi ki Ichigo’nun arkadaşı demek de yanlış olur. Farklı bir boyut içinde başka bir şey yattığını düşünüyorum.” cevabını veriyor. Bu açıdan bakıldığında Rukia, Morita-san için daha özel bir yere sahip diyebiliriz, kim bilir?
    Kawaii KON panelinde yaşanan en ilginç olaylardan biri ise bir hayranın Morita’dan, Ichigo’nun ”Rukia, seni seviyorum.” demesini istemesi oluyor, Morita da sağ olsun hayranını kırmıyor.

    İşin komik yanı bu olayın ardından Fumiko Orikasa’nın (Kuchiki Rukia) 2012 yılında katıldığı Animazement anime toplantısında bir hayran Morita-san’ın “Rukia, I love you.” dediğini hatırlatıp, kendisinin Rukia olarak bu cevaba ne karşılık vereceğini soruyor. Fumiko ne dese beğenirsiniz?
     

    “APTAL!”
     
    Anime etkinlikleri, panelleri, toplantıları demişken Morita’yı diğer Japon seiyuulardan farklı kılan bir özelliği de Amerika’da büyük bir hayran kitlesinin olması. Bakıldığında İngilizce dublaj bağlamında Amerika’da genel olarak Amerikan ses sanatçıları daha çok sevilmektedir. Ancak Morita ise ülkede en sevilen ve gelmesi için en çok davet alan Japon seiyuulardan birisi haline gelmiş durumda.









    Masakazu Morita dahil olmak üzere seiyuular elbette animelerin oyunlarını da seslendiriyor. Hatta söz konusu Bleach seiyuuları olunca sadece seslendirmekle kalmıyor, oynayıp kendi aralarında turnuvalar yapabiliyorlar. İşte onlardan biri; Masakazu Morita vs. Kentaro Ito (Kurosaki Ichigo vs. Abaraji Renji)



     
    Morita-san’ı biraz daha yakından tanımak için özel olarak katıldığı SMASH! 2013 fuarında kendisiyle yapılan röportaja bir göz atalım.
     
    Seni bir seslendirme sanatçısı olmaya iten, ses aktörü olmayı istemeni sağlayan neydi?
    En başta, oyuncu olmamdan önce bir ses sanatçısı olmayı hiç düşünmemiştim. Ancak Final Fantasy X için hareket yakalama (motion capture) konusunda yardım ederken karakter seslendirmelerinin de işin içinde olduğunu farkettim ve bu işe başvurdum. Böylece ses sanatçılığının kapısını da açmış oldum.
     
    Kendine benzettiğin anime, manga ya da oyun karakteri hangisi?
    Final Fantasy X’den Tidus karakterine benziyorum çünkü seslendirme yaparken rol yapmak zorunda değildim, sadece kendim oldum. Ayrıca Tidus tam olarak benim gibi bir karaktere sahipti dolayısıyla rol yapmama gerek yoktu ki rol dahilinde de olduğum kişiydim.
    Kurosaki Ichigo olarak uzunca bir ses sanatçısı yolculuğu yaptın, peki Bleach animesinin sona ermesi hakkında neler hissediyorsun?
    Bleach’in henüz bitmediğini hissediyorum, şu anda da Weekly Shonen Jump’ta Bleach için final arc anlatılıyor o yüzden mangayla birlikte animeye devam etmek ve sonuna kadar Kurosaki Ichigo olarak rol yapmayı sürdürmek istiyorum.
     
    2. sezon için bir ihtimal var mı?
    Bu konuyla ilgili konuşacak pek bir şey yok, zaten anime sona erdiğinde tüm seiyuu ekibi serinin devam etmesini istiyordu, dilerim bu da gerçekleşir.



     
    Seslendirme denildiğinde bu konudaki en önemli unsur nedir? Belirli karakterlerin ruh haline bürünürken ne yapıyorsun?
    Bir karakteri oynamak için karakterin içine dalmanın son derece önemli olduğuna inanıyorum. Ayrıca bir izleyici kitlesinin olduğunu bilmeniz bu yüzden onları da hesaba katıp sadece kendi duygularınızı değil izleyicinin de duygularını göz önünde bulundurmanız gerekir.
     

     
    Gelecekte de seslendirme sanatçısı olarak mı devam edeceksin yoksa başka hedeflere de yönelecek misin?
    Sadece seslendirme sanatçısı değil bir oyuncu olarak da gelecekte ölene kadar seslendirme yapmaya devam etmek aynı zamanda mümkün olduğu kadar da kamera karşısında olmak istiyorum.
    Seslendirme sanatçılığı hikayeme benzer şekilde oyuncu olmak niyetinde değilim. Eskiden orkestradaydım ve grubun ön sırasındaydım. Sadece müzik değil yürüyüşler ve birçok gelişmiş sanat şekli içeren bir orkestraydı bu, haliyle benim için son derece eğlenceli bir olaydı.Liseden beri hayalim herkesi göz önüne alan yeni bir sanat şekli yaratmaktı ve hâlâ bunu başarmayı umuyorum.Bu yeni sanat şeklini gerçekleştirebilmek için ilk önce kendimi ifade edebilmem gerektiğini biliyorum. Bu, lisedeki hayallerimden biriydi ayrıca. Kendimi ifade edebilme hayaliyle de sanatçı oldum.
     
    Peki Tidus ve Kurosaki Ichigo arasında bir dövüş olsa sence kim kazanır? Neden?
    Eğer ikisi erkek erkeğe dövüşürse Tidus muhtemelen kaybeder, ancak Aeonlar ile bir araya gelirse o zaman Tidus kazanır. Her ne kadar Ichigo’nun çelişkili bir hollow formu olsa da ben ikisinin de kazanmasını isterim.
     


    Görüldüğü üzere Masakazu Morita denilince akla hep ilk Bleach geliyor ve söyleyecek pek çok şey ortaya çıkıyor. Bunun yanı sıra Morita’nın son dönemde en önemli işlerinden birisi de Tiger & Bunny serisinden Barnaby Brooks Jr.’dir. Sanatçı seride bilhassa Hiroaki Hirata ile sevilen bir ikili haline gelmiştir.
     



    Animenin seiyuu ekibi 2012 yılında Tiger & Bunny THE LIVE isminde bir oyunda bir araya gelmiş ve sergilenen oyunda her bir seiyuu seslendirdiği karaktere bürünmüştü. Düzenlenen gösteri/oyun birçok hayran tarafından oldukça beğenilmişti.



    UNISON SQUARE GARDEN grubundan anime serisinin ilk açılış parçası Orion wo nazoru şarkısı için özel kareografi hazırlayıp dans eden ekip ve seyircinin coşkusu ise görülmeye değer.



    Bir diğer izlenmeye değer etkinlik ise serinin ikinci filmi Tiger & Bunny Movie 2: The Rising filminin tanıtımı için düzenlenen Tiger & Bunny Super Prelude isimli tanıtım gezisi oluyor. O gün Morita’nın hiç beklemediği bir anda doğum gününü kutlanmış ve ortaya eğlenceli bir o kadar da duygusal görüntüler ortaya çıkmış.



    İşte Morita’nın dilinin tutulduğu o anlar…




    Diva Morita-san “Seslendirmemi yaparım havamı da atarım” (Tiger & Bunny World Premiere 2012)
     
    Malumunuz Morita Amerika’da çok seviliyor. Hayranları ile buluştuğu, konuk olduğu panellerde güler yüzü hiç eksik olmayan sanatçı 2012′de katıldığı Sakura-Con toplantısında yine bir hayranının isteği üzerine Barnaby Brooks Jr. olarak  ”Kahraman Pozu” veriyor. Pozdan sonra cekete iltifat etmeyi de unutmuyor.



    Morita’nın en son seslendirdiği karakterlerden birisi de bu yaz çıkan K: Missing Kings filminden Yukari Mishakuji olmuştur. Sanatçıya bu sene de ilgi oldukça yoğundu.
    Anime Expo 2014



    Bu yaz katıldığı Anime Expo 2014′te yine birçok anime-manga sever tarafında büyük ilgiyle karşılanan Morita-san, K: Missing Kings filminin (Japonya’da yayımlanmasından önce) Anime Expo 2014′teki galasında ilk seyircinin tepkisini görme fırsatı yakaladığını söylüyor. Bu tarz bir deneyimi Japonya’da bile yaşamadığını ifade eden sanatçı, filmin tanıtımını yapıp Yukari Mishakuji çıkana dek seyirciyi gözlediğini ifade ediyor.
     

     
    Yukari çıkar çıkmaz büyük bir coşku yaşandığını söylüyor. Filmin aksiyon sahnelerinde büyük bir heyecan yaşanıp sonrasında seyircinin sessizliğe gömüldüğünü belirtiyor. Başta seyircinin gerçekte ne hissettiğinden emin olmamasına rağmen Yukari karakterini gerilim havasını elinde bulunduran bir karakter olarak tanımlıyor ve seyircinin de bunun farkına varıp tamamen filme odaklandığını ifade ediyor. Bu sayede Morita-san da rahat bir nefes almış. :)



    Morita-san, Yukari karakterinin kendine has bir konuşma tarzının olduğunu, buna da Japonca’da ”Onee Kotaba” denildiğini söylüyor. Diğer bir ifadeyle kadınsı-efemine bir şekilde konuştuğunu söylerken, seyircinin karakterinin zarifliğine nazaran kararlılığına ve bunun arkasındaki güce odaklanmalarını istiyor.
    Ardından Yukari Mishakuji’nin seslendirme hikayesini anlatan sanatçı sonrasında film ekibinde yaşanan birkaç olaya değiniyor.
    Tanıtımımızın son demlerine yaklaşırken Morita-san ile ilgili birkaç detayı da sizlerle paylaşalım:
     
    2009 yılında Morita’nın ikinci dereceden kuzeni, Hideo Ishikawa’nın kuzeni ile evlenmiş ardından Ishikawa Morita’ya “Anlarsın ya, akraba oluyoruz.” şeklinde bir mesaj atmıştır. Morita-san’ın en beğendiği ve saygı duyduğu seiyuu Toru Furuya imiş. Öyle ki çocukken Furuya-san’ın sesini ilk duyduğunda “Kahraman dediğinin sesi işte böyle olmalı.” diye düşünmüş. Hatırlatalım ki Furuya-san çok sevilen Sailor Moon serisinin biricik Smokinli Şövalyesi Mamoru Chiba’yı seslendirmiştir.

    Şarkı söylemeyi seven Morita-san, özellikle (herkes gibi) duşta şarkı söylemeyi çok seviyor. Genellikle karakterler şarkıları söyleyen sanatçı yine en sevdiği karakter şarkılarının Ichigo’ya ait olduğunu belirtmiştir. Şarkı demişken Morita-san Bon Jovi ile batı müziği dinlemeye başlamış ve lisede Japonca yerine batılı müzikler dinlermiş hep. Ancak şimdilerde durum tam tersine dönmüş ve Japon müzikleri dinler olmuş. Orange Range, TM Revolution ise dinlediği gruplardan sadece birkaçı. Sanatçı aslında en çok da hard rock dinlemeyi seviyor. Bakmayın siz Morita-san da fena şarkı söylemiyor hani, işte bazı örnekler;


    La Corda D’Oro: Primo Passo’dan Hihara Kazuki seslendiren Morita-san’ın, Stella Quintet adı verilen seiyuu ekibiyle söylediği serinin kapanış parçası Crescendo.

    Stella Quintet (La Corda D’Oro: Primo Passo) - Crescendo [ED 2]


    Yine Bleach Beat Collection albümünden Noriyaki Sugiyama (Uryuu Ishida) ile söylediği Aesthetics and Identity isimli parça da dinlemeye değerdir.
     
    Bleach Beat Collection - Aesthetics and Identity (Bleach Soul Sonic 2006)



     
    Higashi no Eden serisinin baş rol seçmelerine katılan Morita-san, Takizawa Akira rolünü çok istemesine rağmen ne yazık ki başarısız olmuştur. Yine de seride farklı bir role kabul edilen Morita, baş rolü Ryohei Kimura’nın seslendireceğini duyunca bunun daha doğru bir seçim olduğunu kabul etmiş. Hiç beklemediği halde Bleach’in süperstarı olan Masakazu Morita, geçtiğimiz yıl anafilaktik şok geçirip bir süreliğine bilincini kaybetmiş ve ölümden dönmüştür. Neyse ki ünlü sanatçı anime dünyasının en büyük felaketlerinden biri olabilecek bu durumu kısa sürede atlatmış, bazı ekip arkadaşları gibi sevenlerini üzüntüye boğmamıştır.
    Morita-san’ın sesini daha çok duymak istiyoruz. Dileriz Bleach serisi için yepyeni bir sezon gelir de Morita-san’ı yine “Bankai!” diye yeri göğü inletirken izlemiş oluruz. Sen ne dersin Morita-san?
    http://youtu.be/cFYA4qhlLD4
     Sanatçının en bilinen rollerinden bazıları;
    Kurosaki Ichigo (Bleach) Claire Stanfield (Baccano!) Barnaby Brooks Jr. (Tiger & Bunny) Hiramaru Kazuya (Bakuman.) Marco (One Piece) Hihara Kazuki (La Corda D’Oro: Primo Passo) Mishakuji Yukari (K: Missing Kings) Maeda Keiji (Sengoku Basara) Xin Li (Kingdom) Sanatçının;
    Resmi internet adresi: www.aoni.co.jp/actor/ma/morita-masakazu.html Twitter adresi: twitter.com/edokko_dey

    Kaynak;Anime Fantastica
    http://www.animefantastica.com/masakazu-morita
  10. Beğen
    _phantom_ reacted to Skadi in Kuroko’nun Basketbolu ile Gerçek Basketbolun Karşılaştırması   
    Kuroko’nun Basketbolu ile Gerçek Basketbolun Karşılaştırması Yapıldı
     

    Geçtiğimiz günlerde eğlence amaçlı videolar hazırlayan Daniel Luu bir arkadaşıyla beraber Kuroko no Basuke animesinden esinlenerek Kuroko’nun Basketbolu ile gerçek hayattaki basketbol arasında bir karşılaştırma yaptı. Bazı özel efektler kullanılarak hazırlanan videoda eğlenceli görüntüler ortaya çıktı.

     

     
    Düşününce birçok spor animesinde bu denli abartılı ve artistik hareketler görmek mümkün. Sizin sevdiğiniz spor animeleri hangileri, izlediğiniz serilerde abartıya kaçtığını düşündüğünüz sahneler var mı?
     
    Kaynak:AnimeFantastica
  11. Beğen
    _phantom_ got a reaction from Agumonmikasa in Shingeki no Kyojin Ne Zaman Bitiyormuş?   
    Manganın yeni bölümlerinin senaryosu ne kadar ana konudan uzaklaşsa da hoşuma gitti. Bence daha çok yolu var manganın. O kadar çok gizem var ki hepsini açıkla açıkla nereye gidecek hiç bilmiyorum. Ama yine de uzatmamaları tarafındayım. Bir sezon daha yapılsın final olsun diyeceğim de 1 sezonda da her şeyi açıklayabilirler mi o da var. Bakalım nasıl olacak :)
  12. Beğen
    _phantom_ reacted to free word in Shingeki no Kyojin Ne Zaman Bitiyormuş?   
    Son Zamanların En Çok Okunan Mangası Shingeki no Kyojin Ne Zaman Bitiyormuş?
     
    Japonya’daki manga satışları rakamlarına göre son zamanlarda diğer serilere fark atan Shingeki no Kyojin (Attack on Titan) mangasının editörü Shintaro Kawakubo, Tokyo Üniversitesi Gazetesi’ne bir röportaj vererek önemli bir açıklamada bulundu. Editöre göre Shingeki no Kyojin mangası 3-4 sene içerisinde sona erecek. Shintaro Kawakubo, manganın 3-4 sene içerisinde bitecek olmasına rağmen 50 yıl boyunca nesilden nesile aktarılabilecek bir eser olduğunu söyledi. Bunun dışında Shintaro Kawakubo serinin mangakası Hajime Isayama ile sık sık görüştüğünden, Hajime Isayama’nın küçük şeylere bile teşekkür eden çok mütevazı biri olduğundan ve en sevdiği sahnenin Annie’nin sırrını açıkladığı sahne olduğundan bahsetti.
     

     
    Shingeki no Kyojin anime serisinin 2. sezonuna yakın bir zaman öncesinde yeşil ışık yakılmış ancak herhangi bir tarih verilememişti. Elbette anime serisinin devamının hemen başlayamamasının en büyük nedeni manganın aylık olarak piyasaya çıkartılan Bessatsu Shounen dergisinde yer alması ve henüz bir anime serisi daha çıkartabilecek kadar ilerlemiş olmaması. Acaba 2. sezon için manganın sonları bekleniyor olabilir mi?
     
    KAYNAK:animefantastica
  13. Beğen
    _phantom_ reacted to Hokage_Minato in Feridun Ünsal'dan Anime Karakterleri Seslendirmesi   
    Part 1

    Part 2

    Part 3

    Part 4

    Part 5

     
    Youtube Kanalı
  14. Beğen
    _phantom_ got a reaction from Distortion in Merhaba ^-^   
    Hoş geldin Emre ^^ Nedense içime çok sosyal birisin gibi bir his doğdu :D Forumda iyi eğlenceler ^^
  15. Beğen
    _phantom_ got a reaction from ShadowPiano in Piyano ile Anime Müzik Çalışmalarım   
    Çok güzel olmuş ^^ Dinlerken sanki Fairy Tail'i izliyormuş gibi oldum ve bazı sahneleri aklıma geldi :) Bundan sonra da umarım anime müzikleriyle devam edersin :D Emeğine sağlık ^^
  16. Beğen
    _phantom_ reacted to kemal895 in Otaku Dünyası [Pek Yakında Sizlerle!][Canlı Yayın Haftaya!]   
    Merhaba Arkadaşlar
    Öncelikle Kendimi Tanıtayım Benim Adım Kemal Ve Her Burdaki İnsan Gibi Genel Bir Otakuyum Ne Bir Azı Nede Bir Fazlası
    Dün Arkadaşımla Konuşurken Anime Şarkısı Dinliyorduk Her zamanki Gibi Dediki Gel Anime Şarkısını Türkçe Anlamlarına Bakalım Bizde Baya Baya Çevirdik Şarkıyı Sonra Arkadaş Dediki Gel Bir Blog Tarzı Site Kuralım Hep Japonca Mırıldandığımız Şarkıların Anlamını Bilen Pek Bir Kişi Yoktur Dedi Bende Tamam Dedim Ve Otaku Dünyası Adlı Siteyi Açmaya Karar Verdik
    Fakat Sitemiz Şu An Bakımda Olduğu İçin[Kategorize Ve Görsellik İçin]Sizinle Siteyi Paylaşamayacağım Her Yaştan İnsanın ilgini Çekecek Şeylerle Doldurmayı Planlıyoruz Bu Siteyi Tabi Sizlerinde Yardımı İle.
    Peki Anladık Otaku Dünyası Denen Şeyi İçinde Ne Var İlgimi Çekecek Olan Nedir?
    Şimdiki Kategorilerimiz:
    Güncel Anime Haberleri
    HD Wallpaperlar
    Kawaii Anime Karakterleri
    Genel Anime Yorumlama
    Anime Şarkılarını Türkçe Çeviri
    İstek Şarkı Gibi Bir Radyo Yayını
    Haftalık Canlı Yayınlar[Anime Yorumlama Vb]
     
    Bu Kategorilerden "Anime Şarkılarını Türkçe Çeviri" Sonuncusunu Anlamadığınıza Eminim Bir Düşünsenize Ağzınızda Japonca Bir Şarkı Vır Vır Söylüyorsunuz Peki Bu Şarkının Türkçe Karşılığı Veya Anlamı Nedir? Düşündünüzmü Hiç Gerçekte Ne Anlama Geldiğini? Bu Bölümde Anime Şarkılarını Lyrics Olarak Sizlere Türkçe Şekilde Vereceğiz Hata Olmamasına Dikkat Edilecek Özenle Çevirilecektir Bence Bu Çok Güzel Bir Olay Çünkü Bunu Yapan Fazla Kimse Yoktur Diye Düşünüyorum Türkiyede. Çevirmen Arkadaşların Bu Konuya Bakacağına Eminim.
     
    Her Hafta Veya Her 3 Günde Bir Anime Değerlendirmesi Yapmayı Düşünüyoruz Keza Her Gün Vaktimiz Olmuyor. Tabiki Bunuda Sizlerin Beğeneceği Şekilde Yapmayı Düşünüyoruz Görsel Ve Açıklaması İlgi Çekici Olacak Şekilde Ve Insanı Caydırmayacak Bir Düzende.
    Sizinde Katılımlarınızla Bu Siteyi Geliştirmeye Başlayacağız. O Zaman Geldiğinde Sizinle Tekrar Buluşmak Niyetiyle
    Hoşçakalın :)
  17. Beğen
    _phantom_ reacted to Skadi in Shingeki no Kyojin 2. Sezona Yeşıl Işık   
    Shingeki no Kyojin 2. Sezona Yeşıl Işık Yakıldı
     
    Almanya’nın eski başkenti Bonn’da düzenlenen AnimagiC’de bu yıl Shingeki no Kyojin’in yapımcısı ve Wit Studio’nun başkanı George Wada vardı. Crunchyroll’un yaptığı habere göre kendisine yöneltilen çeşitli soruları yanıtlayan George Wada Shingeki no Kyojin animesinin 2. sezonunun yapım öncesi aşamada olduğunu ancak daha fazlasını söyleyemeyeceğini belirtti.

    George Wada’nın sorulara verdiği cevaplar üzerinden konferansta konuşulanları şu şekilde sıralayabiliriz:
    Wada ikinci sezonun yapım öncesi aşamada olduğunu belirterek sözlerine “Bekleyin ve izleyin” cümlesini ekledi. Shingeki no Kyojin’in ilk bölümü için 6 ay; diğer bölümleri için 6 hafta harcandığını belirtti. Wada iki haftada bir Hajime Isayama ile Shingeki no Kyojin hakkında görüştüğünü söyledi. Animedeki çevre ve bina tasarımlarının fotoğraflarda gördüğü Alman binalarına ve çevre düzenlemelerine dayandığını söyleyen Wada Almanya’yı gezip görmek istediğini ancak kısıtlı bütçenin buna engel olduğundan bahsetti. Linked Horizon’un ikinci sezonda da olacağını söyleyen Wada şarkı sözlerinin Almanca seçilmesinin nedenini “Almanya çok havalı” sözleriyle açıkladı. Christa ve Ymir’in ilişkilerinin onaylandığından bahseden Wada bu ikisi için yapılmış Doujinshi’leri çok ilginç bulduğundan bahsetti. Eğer ki kendisi Shingeki no Kyojin dünyası içinde yaşasaymış yine de yapımcı olurmuş. Wada Japonya’nın Anti Korsan Kampanyası’na karşı olduğunu belirterek, insanların rahat bir şekilde anime izleyip, manga okuyabilecekleri daha iyi bir sistemin gelmesini umduğundan bahsetti. Son olarak Wada sık sık internette Japon olmayan insanların seri hakkındaki görüş ve tepkilerini takip ettiğinden bahsetti. Anime ekibi 2. sezondan önce Shingeki no Kyojin: Kuinaki Sentaku anime uyarlamasının yapımına başladı. Uyarmakta fayda var; Shingeki no Kyojin 2. sezona yeşil ışık yakıldıysa da yakın bir zamanda başlamasını bekliyorsanız hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.
     
     
    Kaynak:AnimeFantastica
  18. Beğen
    _phantom_ got a reaction from Esdeira in Japonya’daki Cinayet Yüzünden Psycho-Pass İptal   
    Konuyu yeni gördüm. Ölen kıza çok üzüldüm.Anime ile alakası olduğunu düşünmüyorum.Öldüren kişi 5 yaşında değil 16 yaşındaymış. Neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilsin bir zahmet. Şu ana kadar aramızda Psycho-Pass izleyip herhangi birini öldüren oldu mu? Olmadı.( yoktur diye düşünüyorum dimi?  :ph34r: ) Sorun animede değil. Öldüren kız psikopatmış. Ruhsal sorunu var kesin  -_-
  19. Beğen
    _phantom_ reacted to Skadi in Japonya’daki Cinayet Yüzünden Psycho-Pass İptal   
    Japonya’daki Cinayet Yüzünden Psycho-Pass İptal Edildi

     

    Uyarı: Bu haber, gerçekleşen bir vahşet ile ilgilidir ve bazı okurları rahatsız edebilir.

     

    Psycho-Pass New Edit animesi bu hafta 4. bölümünü vermesi gerekirken bu bölümün iptal edildiği, yayımlanmayacağı ve anime serisinin 5. bölümüyle birlikte devam edeceği duyuruldu. Bölümün iptal edilmesinin nedeni ise anime ve manga dünyasında eşine çok rastlanan bir olay değil.

    Japonya’da son zamanlarda konuşulan olay 15 yaşındaki lise öğrencisi kızın, 16 yaşındaki sınıf arkadaşı kız tarafından vahşi bir şekilde öldürülmesi. Söylenenlere göre kafasına 10 çekiç darbesi alan ve sonrasında testereyle sol eli ve kafası kesilen zavallı kızın polisler tarafından bulunan parçalanmış cesedi, insanların kanını dondururken bu olay Psycho-Pass’e patladı çünkü anime serisinin bu hafta yayımlanması gereken bölümünde de benzer bir olay bulunuyordu. Elbette rastlantı anime ekibini de şok etti ve insanların hassasiyetinden dolayı programdaki bölüm iptal edildi.







     

    Psycho-Pass New Edit anime serisi bu koşullardan dolayı bir bölüm eksik bir şekilde devam ederkenPsycho-Pass 2. sezon ve anime filmi çalışmaları da sürüyor.

     

    Kaynak:AnimeFantastica
  20. Beğen
    _phantom_ reacted to Asil in Shingeki No Kyojin [komedi] bölüm-3 sonundaa geldi !!   
    Not : arakadaş koymamı istedi kendi çizmiş :D ben bakarken bune lan dedim :D ama komik geldi o koymamı istedi için koyuyorum :D yani bana ait değildir :D ilkez çizmiş :D
     
     
     



     
     
     
     
    Bölüm-1



     
    sayfa-2



     
    sayfa-3



     
    sayfa-4



     
     

     
     
     
     
     
    bölüm-2



     
     
    sayfa-2



     
    sayfa-3



     
    sayfa-4



     
     

     
    bölüm-3



     
    sayfa-2



     
    sayfa-3



     
    sayfa-4



     
     

  21. Beğen
    _phantom_ reacted to AlucardHell in The Last: Naruto the Movie Videosu   
    Askere gidiyo galiba tıraş olmuş :D
  22. Beğen
    _phantom_ got a reaction from Kuro Ashi in Amatör Çalışmalarım ^^   
    "Acaba çizebilir miyim?" diyerek başlamıştım =) Buraya üye olunca da çalışmalarımı yükleyeyim dedim =) Tek sorun bakmadan iyi çizemiyorum  :depressed1-onion-head-emoticon: Hatta bir çizim yapayım dedim ve çok ama çok kötü çizdiğimden sinirlendim ve 2014de hiç çizim yapamadım =(  Ama bu haftadan başlayacağım =) Kendimi geliştirmek için yorumlarınıza ihtiyacım var ^^
     
    Kurosaki İchigo- Bleach
    İlk çalışmam diyebilirim. Daha önce sadece göz çizebiliyordum çünkü =D



     
    Avatar



     
    Kamikaze Kaitou Jeanne 
    Aslında normalde daha koyu renkte ama burada baya silik çıkmış. Naparsın işte telefon =(



     
    Vampir Knight- Yuuki Cross



     
    Monkey D. Luffy - One Piece



     
    Aizen Sousuke - Bleach



     
    İnternette görmüştüm çizeyim dedim =D



     
    Bunu da aynı şekilde internette görmüştüm ve en sevdiğim çizimlerimden ilki



     
    Hitsugaya Toshiro - Bleach
    Buda en sevdiğim çizimlerimin ikincisi =)



     
  23. Beğen
    _phantom_ reacted to 0nLin3 in Titan Savaşları Online Kaçırmayın!   
    Attack on Titan oyunu zannedip de konuya girenler? :P
  24. Beğen
    _phantom_ got a reaction from Sina in Shingeki no Kyojin Filminin Oyuncuları   
    Ne olursa olsun karakterleri arıyoruz sanırım :)
     
     
    İstisnalar olsa da evet :)
     
    Ama aslında her şey kurguda bitiyor. Shingeki no Kyojinde titanların olması bize yapmacık gelmiyor. Çünkü gerçeğe çok benzeyen çizimler izliyoruz. Ama bir film sahnesi söz konusu olduğunda insanlar oynayacağı için efektlerin gerçekten iyi olması gerekiyor ki titanlar bize komik gelmesin. Sahneleri düşündükçe bile umudumu yitiriyorum. Birde anime de titanların insanlara benzemesi oldukça ürperticiydi ama bakalım film de bunu bize yaşatacak mı?
  25. Beğen
    _phantom_ reacted to free word in Shingeki no Kyojin Filminin Oyuncuları   
    iyi olmama olayı karakteri benzetemiyorlar bizde biraz garipsiyoruz ondan güzel gözükmüyor ama bu tür animelerin liveları oyuncuları ne kadar iyi olsaoda pek iç açıcı gözükmüyor :(
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.