Jump to content

Düşselfilozof

Üyeler
  • İçerik sayısı

    6
  • Kayıt tarihi

  • Son ziyareti

Düşselfilozof üyemizin başarıları

  1. Düşselfilozof

    Japon Mitolojisi

    Kökensel olarak eski bir kültüre dayalı devletlerin mitleri olması; onları bu günlerimizde bile hala konuya dahil olmaları karşıtlık olarak doğru bir atım olamaz. Sadece bu dinsel olarak varlığına hala inanılıyorsa ki şinto dini buna esas bir örnektir. ( çünkü felsefenin doğuşu ile insanlaştırılmış mit dünyası yıkılmıştı). Bu sürecin devam ettiğini özellikle İzanami ve izanagi gibi mit tanrılarının ikinci sezon Darker Than Black'de konu edindiğini ( Gantz vb. anime ve mangalar ) konusunda hala barındığını biliyoruz :)
  2. Düşselfilozof

    Bleach' ın en karizma karakteri kim ?

    Güç ve karizma olarak bir tutabileceğim bir tanesi hatrımda yok. Lakin sınıflandırırsak güç için Zaraki diyeceğim ama karizma konusunda Kisuke Urahara olur. Bu tabi öznel bir görüş değildir. Anime boyunca alternatif çözüm olarak imdada yetişen ''cool'' abimizdir Kisuke :cool-onion-head-emoticon:
  3. Friedrich Nietzsche bu konu için şöyle söylemiştir : ''Bir insana, yalnızlık ikili bir yarar sağlar: Birincisi, kendi kendisiyle olmak ve ikincisi, başkalarıyla birlikte olmamak'' Daha ne denilebilir. Tabi kanaatimce insan sadece evde bulunmamalıdır. Çok okuyan çok bilmez , aksine az okuyup çok düşünen olaylara açıklık getirebilir. Aynı şekilde çok gezenin ileride anlatacağı şeyler bulunur. Bunları dengelemek gerekir :)
  4. Düşselfilozof

    Shingeki no Kyojin Filminin Detayları

    Mekan animenin dünyasına özgün olacak gibi. Bakalım kendisine yarışır bir şekilde önümüze sunabilecekler mi merak konusu. Gerçi bugüne kadar filmi yapılan animelerin aslından çok eksik olduğunun kanaatindeyim. Umarım yine yanılırım :)
  5. Düşselfilozof

    En Çok Sevdiğiniz Kitap?

    Arthur Schopenhauer- Yaşam Bilgeliği Üzerine Aforizmalar ve Stefan Zweig - Satranç . En mükemmel uzun öykülerden olan ''satranç'' ı herkesin seveceğini düşünüyorum :) Keyifli okumalar dilerim.
  6. Düşselfilozof

    Yu-Gi-Oh!’a Yeni Tv Serisi Geliyor

    Arkadaşlar , seriyi sevenlerin affına sığınarak yorumumu yapıyorum: Yu-gi-oh! Serisinin ilk üçlemesi haz olarak en doruk noktayı izleyicilerine tattırmıştı. Lakin hikaye orjinalliğini ilk seriden itibari ile kaybetti. Üstelik yeni çıkan serileri ile birlikte sığlaşmaya bir nitekim yapısının çürümesine yol açtı. Biliyorsunuz ki bir anime serisi sadece yayınlardan değil ticari olarak oyunlarından tutun t-shirt vb. mallardan karşılar. Yu-gi-oh! serisi bu organizasyonu kurduğu için sürekli kendi serisini orjinalliği olmayan , karakterleri taklitten öteye gitmeyen seriler çıkarmakta. Bunu yaparak kart ağını geliştirmekte ve çocuklara veya gençlere bunu sunarak sattırmaktadır. Görüyoruz ki bu son serilerin Yu-gi-oh! çatısı altında bir isimden öteye gitmiyor. Kendi adıma bu güzel seriyle büyümüş biri olarak üzülüyorum...
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.