Jump to content

Gizemlibiri

Üyeler
  • İçerik sayısı

    127
  • Kayıt tarihi

  • Son ziyareti

İtibar Etkinliği

  1. Beğen
    Gizemlibiri reacted to Asil in Çizimler denmeleri   
    not : arkadaşlar çizimler benim deği arkadaşındır bir manga çiziyordu oda bu :http://forum.turkanime.tv/topic/11366-shingeki-no-kyojin-komedi-b%C3%B6l%C3%BCm-2-geldi/ kendisi adam gibi geliştirçeğini söyledi ve yaptı denemeleri buraya koymamı istedi koyuçam bide kalemin markasını untum sorarım on sonra
     
     



  2. Beğen
    Gizemlibiri reacted to Asil in Shingeki No Kyojin [komedi] bölüm-3 sonundaa geldi !!   
    spo vemiyim ama arkadaşım bana 3 bölümde ne olacağını anlatı o kesen çoçuk a bişey olaçak T_T
  3. Beğen
    Gizemlibiri reacted to Asil in Shingeki No Kyojin [komedi] bölüm-3 sonundaa geldi !!   
    Not : arakadaş koymamı istedi kendi çizmiş :D ben bakarken bune lan dedim :D ama komik geldi o koymamı istedi için koyuyorum :D yani bana ait değildir :D ilkez çizmiş :D
     
     
     



     
     
     
     
    Bölüm-1



     
    sayfa-2



     
    sayfa-3



     
    sayfa-4



     
     

     
     
     
     
     
    bölüm-2



     
     
    sayfa-2



     
    sayfa-3



     
    sayfa-4



     
     

     
    bölüm-3



     
    sayfa-2



     
    sayfa-3



     
    sayfa-4



     
     

  4. Beğen
    Gizemlibiri reacted to Toprakezgi in Forum Kuralları (Güncellendi-11.06.2020)   
    Forum kuralları, forum adminleri tarafından 22.06.2015 tarihinde güncellenmiştir. Kurallarda değişiklik olduğunda üyelere duyurulacaktır.




    1) Forumda diğer üyeleri küçük düşürücü, hakaret, küfür içeren mesajlar kesinlikle yasaktır, herkes birbirine karşı saygılı olursa daha sağlıklı bir forum ortamı oluşacaktır. ''Lan vs gibi kaba tabirlerden de uzak duralım.'

    2) Siyasi içerikli, propaganda unsurları taşıyan, şiddete teşvik edici ve onur kırıcı mesajlar yasaktır, burası bir anime platformudur, buraya ne amaçla üye olduğumuzu unutup konuları saptırmayalım.

    3) +18 içerik, illegal ve pornografik içerikli paylaşımlar- mesajlar kesinlikle yasaktır.

    4) Forumda takas, anime satışı kesinlikle yasaktır, istiyorlarsa üyeler kendi aralarında özel mesaj yoluyla anlaşabilirler.

    5) Forumda din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı kesinlikle söz konusu olamaz.

    6) Forumda kullanılan dil Türkçe'dir, mesaj atarken imla ve Türkçe kurallarına uymaya lütfen özen gösterelim. Formumuz Japon kültürü ile alakalı olduğundan Japon dili hariç, başka herhangi bir dil kullanımında uyarı yapılmaksızın ilgili ileti, durum yazısı veya imzalar bunu kapsayan diğer şeyler silinecektir. Bu kuralda sizden kesinlikle yabancı dil kullanmamanızı beklemiyoruz. Türkçesi var olan anime replikleri, kitap alıntıları ve normal konuşma sırasında Türkçe kullanabileceğiniz cümleleri yabancı dil olarak yazmamanız gerekir. Oh My God! yerine "Aman Allahım" kullanmanız gibi... Kısacası yabancı dilde abartı olmamalı

    7) Tamamen büyük harflerden oluşan mesajlar atmak yasaktır, bu net ortamında bağırmak anlamına gelir. Tamamen büyük harf ile yazılan tüm iletiler, durum yazıları vs. uyarı verilmeden silinecektir.

    8) Başka sitelerden alıntı yapılan içerikler mutlaka "alıntıdır" ibaresiyle kaynak gösterilerek paylaşılmalıdır.

    9) Arka arkaya mesaj atmak(flood yapmak) yasaktır. Gerekiyorsa, eski mesajınız üzerinden düzenlemelerinizi yaparak forum kirliliğine neden olmazsınız.

    10) Chat ortamındaymışçasına gereksiz mesajlar atmak(Spam) örneğin; "haklısın","ahahaha","süpersin!, bayıldaaaaaaaaam! muhteşemmm!! üsteki doğru" yada sadece ifadelerden oluşan manasız (post kasmaya yönelik) mesajlar yasaktır ve silinecektir.

    11) Avatar ve imzalar forum boyutlarına uygun olmalıdır yani; avatarlar en fazla 150x150, imzalarsa en fazla 550x250 boyutlarında ve herhangi propaganda unsuru, cinsel öğeler (echi,hentai) şiddete teşvik edici, özendirici, onur kırıcı veya küfür içerikli özelikler taşımamalıdır. Ayrıca imzalarda spoiler içeren resim ve yazılar, videolar da imza boyutlarını aştığı için yasaktır..(Sayfa açılmasını yavaşlatan imza-avatar'lar uyarısız silinebilir.).
    Üyeler imzasında maksimum 1 (bir) adet spoiler butonu bulundurabilir. Fan Kulüp imzaları da dahil olmak üzere imzalarda spoiler dışında birden fazla resim, gif vb bulundurmak yasaktır. Lütfen sosyal paylaşım bağlantılarınızı ve fan kulüp imzalarınızı da spoiler içine alınız.
    İmzanızda ve konularda "Arial" yazı tipine göre puntosu 14 ün üstünde yazı bulundurmak yasaktır. Hem göze çok batmakta hem de forumun görsel güzelliğini bozmaktadır. İmzalarında açıkta resim, gif bulunduranların ayrıca yazı bulundurmasına sadece tek satır olarak izin vardır. İmzalarda bulunan metinlerin yazı ebatının da 14 puntoyu geçmemesi gerekmektedir. İmzalara konuşma, müzik vs.vs kısaca ses eklenmesi yasaktır.
    Adminlerin kural ihlali yapılan imzaları uyarısız silme hakkı vardır.

    12) Anime & manga inceleme başlığı altındaki incelemeler sadece size ait olmalıdır, başka forumlardan alıntı olmamalıdır.

    13) Bir üye birden fazla hesap açamaz. Ve Kullanıcı adı ''kjgkgf'', ''asdsa5'' gibi anlamsız harflerden oluşamaz. Böyle kullanıcılar hiç uyarılmadan forumdan uzaklaştırılacaktır.(Üye olmadan önce kuralları bilmediğinizden rastgele bir isim aldıysanız sonradan değiştirilmesini istemek için yönetici ve adminlere başvurun.)

    14) Forumdaki uyarı sistemi de; öncelikle üye sözlü olarak uyarılır. Hala devam ediyorsa, mesajı uyarılmadan silinebilir ve konuya bağlı olarak uyarı verilir. 3. uyarıyı alan üye forumdan uzaklaştırılır. Bazı durumlarda üyeye uyarı verilmeden veya 3 uyarısının dolması beklenmeden de forumdan uzaklaştırılabilir.

    15)Üst rütbenin verdiği karara itiraz veya karşı çıkmak için aşağılayıcı, gözden düşürmeye yönelik konu açılması yasaktır. Bu konudaki şikayetler üst rütbeden kişilere özel mesaj yoluyla iletilmelidir. Forumda forum düzenini sağlayan en üst rütbe “genel admin” lerden sonra “forum admini” dir. Diğer rütbelerin de düzen sağlama görevleri vardır ancak forum admininin verdiği karara karışamazlar.

    16)Tanışın Kaynaşın bölümünde açtığınız konulara cevap yazabilme süresi 3 gündür, 3 günden eski konulara cevap yazmak yasaktır. Konu açıldıktan 3 gün sonra o tanışma konusu adminler tarafından kapatılacaktır. Açılan konunun içeriği belirtilen kurallara (bkn. Tanışma Bölümü) uymuyorsa adminlerin konuyu silme, üyelere uyarı verme hakkı vardır. Tanışma konusun da anime önerisi istemek ve anime önerisinde bulunmak yasaktır.

    17) Attığınız mesajların konu başlığına uygun içerikte olması gereklidir, başlıkları saptırmayalım. Ayrıca doğru forum konusu altında açılmayan başlıklar yöneticiler tarafından doğru konuya taşınabilir. Belli konular dışında spoiler içerikli mesajlardan kaçınmaya da dikkat ediniz.

    18) 150 iletisini doldurmayan üyeler konu açamaz. Açarsa yetkililerin ihtarsız konuyu kapatma yetkisi vardır. Bu kuralın tekrarlayan ihlalinde ise üye banlanacaktır. Tanışma bölümü bu kural kapsamı dışındadır.

    19) Fansub vb. çalışmaları yapan çevirmen arkadaşlara baskı yapacak mesajlar atmak yasaktır. Çevirilmesi istenilen seriler için ayrı konu açmak yasaktır. Forumumuz da "anime çeviri istekleri" şeklinde ayrı bir başlık vardır, öneri olarak çeviri isteklerinizi oraya yazabilirsiniz.
    20) Yöneticilerin uyarılarını dikkate alalım..

    21) Üyeler Fan art, wallpaper, imza, cosplay vb çalışmalarını ilgili bölümlerde kendilerine ait tek bir başlıkta açacaklardır. Örneğin; imza çalışmalarım-1, imza çalışmalarım-2 gibi ayrı ayrı konular forum kirliliğine ve eski başlıkların unutulmasına neden olmaktadır.

    22) Amatör çeviri başlığı altında yaptığınız çevirileriniz yalnızca "TürkAnime" altında devam ediyorsa oraya açınız, her çeviri için farklı başlık açmayınız tek başlık altından güncellemelerinizi veriniz.

    23) Ayrıca forum bir anime manga forumudur. Konuşmaların, tartışmaların anime,manga, japon kültürü ağırlıklı olması forumun kalitesini gösterir. Konu dışı bölümünün anime başlıklarından çok çok daha fazla ilgi görmesi ve forumun amacını kaybetmeye başlaması durumunda bu bölümün kapatılması söz konusu olacaktır.

    24) Forum oyunları bölümüne sadece admin ve moderatörler konu açabilir. Üyelerin oyun önerileri ayrı bir başlık altında alınmaktadır.
    25) Forum yöneticileri gerektiği(uygun gördüğü) zaman forum kurallarında oynama yapma yetkisine sahiptirler.

    26) TurkAnime ile ilişkisiz altyazı, fansub, manga vb. gruplarının tanıtım başlığı açmadan ilgili grup, kişi veya kişilerden izin almaları gerekmektedir. İzin alınmayan başlıklar silinir.

    27) Bir başlıkta başlık ile alakasız bir sohbet ortamı olduğunda ya da tartışma olduğunda forum admini konu dağılmasını engellemek amacı ile alakasız iletileri silebilir. Bu ileti sayınızda bir düşmeye neden olmayacaktır.

    28) İletinizde paylaşılan resim video vb. spoiler içinde paylaşılmalıdır.

    29) Site discord sunucusunda, disqussta ban yiyen, geçici uzaklaştırma alan şahsiyetlerin "Ban yedim " gibi konu başlıkları açması yasaktır. Konu kapatılacak ve o üye forumdan da uzaklaştırılacaktır. Gerekçesi hiç bir disqord ve disquss moderatörünün forumumuz ile alakası olmamasıdır ya da az olmasıdır. Bu kişiler forumu gereksiz yere işgal etmektedir.
     
    30) Konunun açılma tarihinin veya konuya verilen son cevabın üzerinden belirli* bir zaman geçtikten sonra bahsedilen konuya cevap yazılmasına forum dilinde “konu hortlatma” denir. Forumda gereksiz konu hortlatan üyeler uyarılacaktır.
    *Bu kural konu içeriğine göre değişiklik göstermektedir. Hortlatılan konu cevaba açık olarak bırakılmışsa veya içerik olarak zamansız bir konuysa (Örneğin; Bugün Hangi Animeyi İzlediniz?, Muhabbet Mekanı vb.) konuya cevap verilmesinde sakınca yoktur. Ancak konuya cevap verilmiş veya konu adminlerin gözünden kaçıp kapatılmamışsa üyelerin bu tür konulara cevap vermesi yasaktır. (Örneğin; başlık, animenin sonunu tahmin etmek amacıyla açılmışsa ve mevcut zaman diliminde anime sonlanmışsa konuyu hortlatan üyenin uyarı alıp almaması duruma bağlı olarak adminin inisiyatifine bırakılmıştır.)
     
    31) TAÇE çevirileri adı altında bulunan fansubumuza ait çeviriler bölümüne sınırlandırma getirilmiş olup yorum atmadan konu içeriği gözükmemektedir. Yorum atarken lütfen kurallara uyalım. Gereksiz yere laf atan, anlamsız saçma salak ileti atan, Türkçe yazmaktan aciz, TAÇE 'yi veya herhangi bir fansubu, açıkca veya kapalı bir şekilde yeren, kim olursa olsun uyarı verilmeden forumdan uzaklaştırılacak, tüm iletileri silinecektir. Banlanan üyeler konusuna da üyenin bilgilerinin ve sebebin yazılmasına gerek yoktur.
     
    32) Forumda herhangi bir konu olması gerektiği bölüme açılmazsa ve kurallara uygun konular açılmazsa admin, konuyu uyarısız silme hakkına sahiptir.

    33) Bütün üyeler yukarıdaki kuralları kabul etmiş sayılır, bu kurallara uymayan üyeler, yöneticiler tarafından uyarılırlar, hala aynı davranışlara devam ederlerse siteden uzaklaştırılır ya da atılırlar.
  5. Beğen
    Gizemlibiri reacted to Cувєя efsanedir. :) in Oyun Dünyasından ve Oyunlardan Acayip İlginç Bilgiler!... (3.kez güncellendi)   
    Son güncel için oku!.



     
     
    --GTA SAN ANDREAS'ta Ken Rosenberg telefonda Tommy Vercetti ile Konuşuyor...Daha Sonra Tommy'nin adamlar Ken ile Dalga Geçiyor.CJ ise Ken'e "Tommy'de Kim?" diye soruyor.    Ken=GTA VC deki Avukat--

     
    --Minecraft'taki İnsanların,Hayvanların Kısaca Bütün Canlıların Cinsiyeti Yoktur.--

     
    --İlk İnfamous Oyununu Mor Gorillerin Mavi Balonlarını Çalmaya yönelik Bir Oyun Olarak Tasarlanmıştır-

    --Devil May Cry Aslında Resident Evil'in devamı Olarak Düşünülmüştü.--

     
    --COD MW3 çıktığı gün oyunların taşındığı kamyon soyulmuştur--

    --Final Fantasy 9'un sonu 7 kere değiştirilmiştir.--

    --The Last Of Us oyunu,Aslında Uncharted 3'ten önce çıkması planlanmıştır.Bu yüzden Uncharted 3 te The Last Of Us Easter Egg leri vardır.--

     
    --Amerikalı Şarkıcı JayZ'nin avukatları ismi JayZ yi andırıyor diye DayZ oyununun ismini Zday olsun diye yapımcılara dilekçe veriyorlar ve yapımcılar kabul etmiyor--

     
    --Sonic'in yapımcıları,kirpilerin yüzemediğini sandıkları için oyunda da Sonic suda yüzemez--

     
    --GTA 5'teki 3 Ana karakterimizi seslendirenler,Hapisten Çıkmış İnsanlardı.--

     
     
    --Lara Croft'un Göğüslerinin Büyük Olmasının Nedeni Göğüslerini Yaparken Yanlışlıkla 150 kat büyütmesidir--

     
    --God of War'un PS2 versiyonunun sonunda 2 adet dev heykel var. Bu heykellere vurunca bir şey olmuyor, fakat eğer 400-500 defa vurursanız heykeller parçalanıyor ve ekranda bir kod beliriyor. Bu kriptolu kodu kırabilirseniz elinize bir telefon numarası geçiyor. Bu numarayı aradığınızda da Kratos ve oyun yapımcısı David Jaffe arasındaki diyaloğu dinliyorsunuz. Bir süre sonra Kratos muhabbetten sıkılıp David'i öldürüyor.--

     
    --Street Fighter 2 deki kombo sistemi oyundaki bir bug sayesinde çıkmıştır--

     
    --Dünya oyun tarihinin en büyük haritası The Elder Scrolls II: Daggerfall'a ait. Daggerfall'un haritası 161.599 kilometre kare büyüklüğünde. Bu rakam Skyrim haritasının 4 bin katına denk geliyor.--

     
    --Uzaya giden ilk bilgisayar oyunu Starcraft. 1999'da NASA çalışanlarından Daniel Barry tarafından bir Starcraft CD'si Uluslararası Uzay İstasyonu'na götürülmüş ve geri gelmiş.--

     
    --Doom'un Sega 32x versiyonunda oyunu hileyle bitirmeniz halinde konsol kilitleniyor ve hata ekranı veriyordu. Eğer hilesiz bitirirseniz ekstra bir video izleyebiliyordunuz.--

     
     
    --GTA San Andreas'ta ana karakter CJ eğer çok fazla kilo alırsa, jetpackli görevleri yapamıyor. Çünkü yerden kalkması için gereken gücü jetpack veremiyor.?--

     
    --Half-Life'ta normal yollarla ulaşılamayan bir gizli oda Valve Corporation şirketinin kurucularından ve icra kurulu başkanı Gabe Newell'ın suratının fotoğrafıyla kaplı--

     
    --Watch Dogs yarış oyunu olarak tasarlanmış ama ortada 2-3 tane yarış oyunu olduğu için bundan vazgeçmişler ve ortaya böyle birşey çıkmış--

     
    --Mario nun şapkalı ve bıyıklı olmasının sebebi o kadar pixel ile ağız ve saç yapamamasidir--

     
    --GTA V'de olan üç ana karakter seçeneği ilk san andreas'da düşünülmüş fakat teknik aksaklıklardan dolayı yapılamamış. Bir gün bir toplantı da bu dile getirilmiş ve GTA V' e bu özellik koyulmuş.--

     
    --İlk Final Fantasy Oyununu Tek Kişi yaptı.Garip Olan Şey bu Değil,Oyunu Yapan Kişinin RPG oyun görüntüsünden Haber Olmamasıydı.--

     
    --Assasin's Creed aslında Prince Of Persia'nın devam oyunu olacak şekilde,bir co-op senaryo oyunu olarak planlanmıştı.İsmi Bile Belirlenmişti."Prince Of Persia:Assasins"--

     
    --Saint Row'un ismi Aslında Blink Blink'miş.Sonra dan Değiştirilmiş.--

     
    --Portal'da bir tane tavanda bir tane de yerde portal açın atlayın sonra sonsuza kadar yerin dibine girin--

     
    --Battlefield Naval Strike Dlc'sinde 9 arkadaşınızla Nansha Strike haritasına giderseniz Megadolon adlı Dünyayın En büyük Köpek balığını görürsünüz.--

     
    --Duck Hunt Oyununun kullanım kılavuzunda yazsa bile pek çok kişinin bilmediği bir olay bu aslında. Eğer single duck modda, ikinci kontrolörü diğer yuvaya takamı, ördekleri kontrol edin!

     
    -- AOE 3 te Campaign ya da tek kişilik skirmish modunda “Where's that axe?” (tırnaklar olmadan) yazın. George Washington büstleri yardımınıza koşacak. Bunu yaparken de “Cüzdanına bak. Doların üstündeki benim” diyecek--

     
    -GTA IV’te, Hapiness Island’daki dev heykelin içine girmeyi başarabilirseniz, şehrin kalbi sizi bekliyor olacak.--

     
    --Just Cause 2’de tamamen Lost dizisinden esinlenilmiş bir adet ada bulunuyor.--

     
    -- Doom 2 deEğer oyunun son canavarını öldürdükten sonra noclipping modu ile kafasının içine girerseniz, yapımcı John Romero’nun kafasını kazığa oturtulmuş biçimde görebilirsiniz.--

     
    --Mortal Combat 2 de Rakibinize güçlü bir vuruş yaptığınızda sağ alttan fırlayan Toasty Guy’ı görünce hemen aşağı ve start tuşlarına aynı anda basarsanız, ikinci oyunun gizli ninjası olan Smoke ile dövüşebilirsiniz.--

     
    --Bully yeni okuluna başlayan çocuğun sorunlu davranışlarını konu alıyor.İngiltere'de İsmi "Canis Canem Edit" olarak düzenlenmiştir--

     
    --Assasins Creed oyununda öldürdüğünüz her boss, gerçek hayatta yaşamış oyundaki olduğu görevde sizin onu öldürdüğünüz yerde ve tarihte ölmüştür...--
     
    --Sonic'in oyun tarihinde ilk görünmesi, piyasaya çıkmadan 3 ay önce, bir otomobil kokusu olarak Rad Mobile oyununda olmuş.--

     
    --Fallout: New Vegas'ta bir buzdolabı içerisinde Indiana Jones'un kalıntılarını buluyorsunuz. Bu, serinin dördüncü filmindeki Indiana Jones'un atom bombasından kurtulma sahnesine atıfta bulunuyor.--

     
    --Mortal Kombetteki ermac karekteri oyunun kurucuları scorpionla sub-zero yu tasarlarken renklerinin birbirine karışmasıyla yeşil ortaya çıkıyor ve error machine r hatası veriyor.Onlarda bu hatanın başlarındaki ilk iki harfi alıyorlar ve Ermac karekteri çıkıyor --

     
    --Muammer Kaddafi'nin oğlu Moatassem Billah Kaddafi'nin (ölmeden önce) koyu bir Prince of Persia hayranıydı--

     
    --Serious Sam 3'ü korsan oynayanları oyunda sürekli olarak öldürülemeyen dev bir akrep kovalıyor.--

     
     
    --Fallout 3'te Fat Man ismindeki silahın bir de Little Boy isminde atış modu bulunuyor. Bu isimler Hiroşima ve Nagazaki'ye bırakılan atom bombalarının isimleri.--

     
    --World of Warcraft'tan alınan ekran görüntülerinde gizli bir şekilde hesap ismi, ekran görüntüsünün alındığı tarih, IP adresi ve sunucu bilgisi de kaydediliyor. Şirket bunu ekran görüntülerinin içeriden sızdırılmaması için yapıyor--

     
    --GTA IV'teki karakterlerden Lola Del Rio'nun resminde dikkatlice bakıldığında 6 parmağının olduğu görülüyor.--

     
    --Deadspace'in ana karakteri Isaac Clarke'ın adı,İki ayrı roman yazarının ad ve soy adından gelmiştir.--

     
    --The Legend Of Zelda oyununun Baş Karakteri Link'in görünümü oyunun yapımcısının karısının isteği üzerine değiştirilmiştir.--

     
    --Mortal Kombat'taki Fatality ler ilk çıktığında bilinmiyordu ve bu Fatality'yi ilk ez 12 yaşında bir çocuk keşfetmiştir.--

     
    --Mike Tyson kendi adına yapılmış video oyununu 26 yıl sonra ilk kez görmüştür.--

     
     
    -PS1 aslında Sony tarafından Nintendo için tasarlanmış ve Nintendo markasıyla piyasaya sürülecekmiş. Nintendo projeden vaz geçince Sony, ''E, o zaman biz çıkartalım piyasaya'' demiş ve PlayStation doğmuş.--

     
    --PS4 ün Donanımsal Gücü PS2 den tam 49 kat daha güçlüdür.--

     
    --Assasin's Creed de Connor Kenway'ı seslendiren kişi de Kızılderili Soyundandır.--

     
    --GTA Serisinin DvD kapak fotoğraflarında sol ust köşede her zaman helikopter vardır.Nedeni Bilinmiyor...--





     
    --İnsan Vücudunda Sonic'den Gelen bir Gen vardır.

     
    --Borderlands 2'deki Michael Mamaril karakteri, oyunculara ücretsiz olarak çok güçlü silahlar veriyor. Gerçek hayatta 22 yaşında ölen Michael Mamaril'in arkadaşları, yapımcıya ulaşıp ümlü karakter Claptrap tarafından okunan bir elveda mesajı istemişler. Yapımcılar hem onları kırmamış hem de Michael'ın Borderlands 2'nin içinde sonsuza dek yaşamasını sağlamışlar.--

     
    -The Witcher 2 de AC'deki Altair'in Ölüsünü Bulabiliyorsunuz.--

     
    --Nintendo DS'teki Michael Jackson: The Experience oyununu korsan oynayanlar, oyunun müzik seslerinin üzerinde bir de çılgın vuvuzela sesleri dinliyorlar.--

     
    --L.A. Noire'de davaların pek çoğu 1947 yılı civarlarında Los Angeles'ta gerçekten yaşanmış cinayetlerdir.--

     
    --Kullanıcılar tarafından paylaşılan ilk mod, Dark Souls’un PC versiyonu çıktıktan 23 dakika yapılmış.--

     
    --GTA 5'teki Trevor u seslendiren Steven Ogg,karakterin havasına girebilmek için diyalogları iç çamaşırıyla seslendirmiştir--

     
    --GTA San Andreas'taki CJ yi seslendiren kişi,GTA 5 teki Franklin'i seslendirenle kuzendir.

     
    Final Fight’ın (ülkemizde Haggar olarak da bilinir)Japon versiyonunda, bir arabayı parçaladığınız bonus bölümün sonunda arabanın sahibi gelerek “Oh, my god” (Ah, tanrım) diyerek üzüntüsünü belirtiyor. Kuzey Amerika versiyonunda ise bu nida “Oh, my car (Ah, arabam) olarak değiştirilmiş.--

     
    --Assassin’s Creed III’te villanızın dışındaki duvarın yanında gizli gizli gezerken ıslık çalarsanız, bir hindi yanınıza gelecek. Eğer Konami kodunu girerseniz, hindinin kafasında bir Assassin kapüşonu belirecek.--

     
    --Rockstar GTA’nın satışlarını artırması amacıyla bir pazarlama uzmanına oyun hakkında negatif şeyler yayınlayıp ikilik yaratması için para ödemiş.--

     
    --Nintendo’nun kelime anlamı: Şansı cennete bırak--

     
    --1960'lı yıllarda, Nintendo, “çiftlerin” gelip “kısa süre” kalabilecekleri Love Hotel isimli bir otel açtı. Biraz önce gördüğümüz ismin anlamı da buradan geliyor olsa gerek.--

     
     
    --Mario aslında blokları eliyle kırıyor, fakat insanlar kafasıyla kırmış gibi gördüğü için kafasıyla kırıyor sanıyorlar--

     
    --GTA 1 den GTA 5 e Grafik Gelişimi...--


     
    --Elder Scrolls V: Skyrim'de Companions görevlerinden birinde Farkas'a ''Companionlar kurtadam mı?'' diye sorduğunuzda ''It's a secret to everybody'' cevabı veriyor. Bu cevap, Zelda serisinde en fazla kullanılan kalıplardan bir tanesi.?--

     
    --GOD OF WAR serisindeki Kratosun ismi Yunanca'da Güç Anlamına Gelmektedir.--

     
    -- crysis 2 oynayanlar roosevelt adasını hatırlarlar hargreave raschın adası (en sevdigim bölümlerdendir) o ada new york taki rosevelt adasının birebir aynısı ve bu resme bakıncada çok iyi göreceksiniz. bu bina terk edilmiş eski bir çiçek hastalıgı hastanesiymiş. bana çok acayip geldi öyle ürkünç bir yer gerçekten var ve biz bu yapının içinide takla atıyoruz. --

     
    --İşte Gerçek Dust 2.--

     
    --Dünyada oluşturulan ilk dijital oyun “Spacewar” adlı grafik içeren oyundur ve 1961 yılında yayınlanmıştır.--

     
    --Dünyanın en gerçekçi Oyunu ReRoll adlı alpha sürümü 2015 te çıkması beklenen oyundur.Oyun survival temalı hayatta kalma oyunudur.Oyunun Full sürümü çıktığında Dünyadaki heryer olacaktır.Yaşadığınız yer bile!!!--

     
    --İspanya'da hala süren ve yasa dışı işler yapan politikacıları yakalamayı uman ''Pokemon Operasyonu'' araştırmasının ismi, Pokemon'lardan geliyor. Bu ismi almasının sebebi de Pokemon'un ünlü mottosu: Gotta catch 'em all!--

     
    --Space Invaders oyunu yıllar önce Japonya'da piyasaya sürüldüğünde Japonya'da 100 yen sıkıntısı yaşanmış. Oyun 100 yenlik bozukluklarla oynanıyormuş.
    100 Yen Yaklaşım 2.5 TL--

     
    --Doom, Kurt Cobain'in intihar ettiği sene piyasaya çıktı. Oyunda ''Nirvana'' ismindeki bölümün başında da Kurt Cobain'in kendini vurduğu pompalıyı alabiliyorsunuz.--

     
    --Duke Nukem 3D'nin son bölümündeki gizli bir bölümde, Homer Simpson'ın reaktördeki ofisini ve hemen yanındaki donutlarını görebiliyorsunuz.--

     
    --RockStar Games, GTA 3'ten beri Oyunlarında Easter Egg'ler vardır--

     
    --Bir Dönem Fenomen Olan Flappy Bird,4 saatte yapılmıştır.--

     
    --Video oyunlarının hafızayı canlı tutmaya, stres azaltmaya ve beyindeki nöron bağlantılarını artırmaya yaradığı, çeşitli zamanlarda farklı bilimadamları tarafından belirtildi. Ayrıca Wii ve Xbox Kinect oyunlarını oynayanlar, sadece beyinlerini değil, vücutlarını da çalıştırıyorlar--

     
    --GTA 5 Yaklaşık 34 milyon adet satmıştır.--

     
    --Dünya'da en çok yerde yasaklanan oyun Manhunt 2 dir--

     
    --Farcry 4'teki Ana Düşmanımız EşCinseldir.--

     
    --Couter Strike 1999 Martında Gooseman ile Cliffe'nin Anti-Terörizm konulu yeni bir Half-Life mod'u yapmak için konuşmalarıyla çıkmış.İsmi Counter-Strike olmasaydı Counterrorism, Strike Force, fRAG HEADS, Counter-Terror, Terrorist wars, Terror-Force veya Counter Force olacakmış.--

     
    --The Forest Oyunu Unity Motoru İle Yapılmıştır.Woowwww :D .Nasıl Becermişler :D --



     
    -- Gordon Freeman gelmiş geçmiş en iyi oyun karakteri seçilmiştir--

     
    --İlk POP oyununu Jordan Mechner kodlamıştır, Joıdan'ın kardeşi karakteri canlandırmıştır.Babası da oyunun müziklerini yapmıştır.

     
    --Portal 2'deki bir videoda, Team Fortress 2'nin çok uzun süre beklenen videosu ''Meet the Pyro''yu görebiliyorsunuz. Bu da videonun yayınlanmasından 3 ay öncesine denk geliyor.--
      GÜNCELLENDİ.   Elder Scrolls V: Skyrim'de Companions görevlerinden birinde Farkas'a ''Companionlar kurtadam mı?'' diye sorduğunuzda ''It's a secret to everybody'' cevabı veriyor. Bu cevap, Zelda serisinde en fazla kullanılan kalıplardan bir tanesi.   Fallout: New Vegas'ta bir buzdolabı içerisinde Indiana Jones'un kalıntılarını buluyorsunuz. Bu, serinin dördüncü filmindeki Indiana Jones'un atom bombasından kurtulma sahnesine atıfta bulunuyor.   Şimdiye kadar insanlar 200 bin yıla eşit süre Angry Birds oynamışlar. Bu süre modern insanın gelişiminden bile daha uzun.   Muammer Kaddafi'nin oğlu Moatassem Billah Kaddafi'nin (ölmeden önce) koyu bir Prince of Persia hayranı olduğunu biliyor muydunuz?   Plants vs Zombies'in ismi aslında Dawn of the Dead'e atıfta bulunarak Lawn of the Dead olacakmış. Fakat yasal sorunlar, bu kararın değişmesini sağlamış.   İspanya'da hala süren ve yasa dışı işler yapan politikacıları yakalamayı uman ''Pokemon Operasyonu'' araştırmasının ismi, Pokemon'lardan geliyor. Bu ismi almasının sebebi de Pokemon'un ünlü mottosu: Gotta catch 'em all!   Metroid Prime, Tony Hawk's Pro Skater, Earthworm Jim ve Prince of Persia gibi efsane oyunların müziklerini yapan Tommy Tallarico aslında nota bilgisine sahip değilmiş.   Fallout 3'te Fat Man ismindeki silahın bir de Little Boy isminde atış modu bulunuyor. Bu isimler Hiroşima ve Nagazaki'ye bırakılan atom bombalarının isimleri.   Halo: Combat Evolved ilk olarak Nintendo DS için, Goldeneye Rogue Agent oyun motoruyla hazırlanmış, fakat Nintendo'dan beklediği ilgiyi görememiş.     Space Invaders oyunu yıllar önce Japonya'da piyasaya sürüldüğünde Japonya'da 100 yen sıkıntısı yaşanmış. Oyun 100 yenlik bozukluklarla oynanıyormuş.   GÜNCELLENDİ   --Zamanının En iyi Konsollarından Famicom maliyeti daha ucuz olsun diye plastiği kırmızı ve beyaz yapmışlardır--   --GTA 4 Teki Niko Bellic gerçek bir insandır. A.B.D Polis Departmanının Date Base sinde Niko Bellic adlı biri vardır ve ilk suçu araba çalmakmış. Grand Theft Autonun Anlamıyla uyuşuyor(Büyük Araba Hırsızlığı)--

     
    --GTA 5'in yapımında 1 Türk çalışmıştır.
    İsmi:Seçkin Özdündar--

     
    --2002 yılında çıkan spider man oyununda hile yapıp hileye Girl Next Door(Yan komşunun kızı) yazarsanız Spiderman Mary Jane'e dönüşüyor ve Oyunu Mary Jane Olarak oynuyorsunuz.--

     
    GÜNCELLENDİ.
     
    --GTA 5' de denizin derinliklerinde bir denizaltı,ve bu denizaltının içinde kapana kısılmışmış bir insan vardır.Bu kişi size Mors benzeri bir alfabeyle''Uzun süredir yoktun,bowling oynamaya ne dersin.'' der.Bu GTA 4'deki Roman'a göndermedir.--
    http://www.youtube.com/watch?v=5DyZh1rXsa0

    --.Halo: Combat Evolved ilk olarak Nintendo DS için, Goldeneye Rogue Agent oyun motoruyla hazırlanmış, fakat Nintendo'dan beklediği ilgiyi görememiş..--



    --Fear 3 oyununun bir bölümünde tam açılmayan kapı var onu belirli bir şekilde açıp kapattığınız zaman karakter hayal görüyor ve kapının arkasında beliren bir kız "I HATE YOU DADY" diyor.--



    --Assassin Creed 2 deki Assassin's Tomb Visitazione's Secret görevinde bu yola gelip kenarda aşşağı eğilince ahtapot çıkıyor.--

    --Call of duty MW3 deki frost un saatine hiç dikkat ettinizmi , üzerinde elimizdeki silahın mermi sayısı yazıyor.--
    --Gta 5'te Trevor un Sevmediği radyoyu açarsanız trevor radyo kanalını kendi değiştirir.Sevmediği Kanal X Channel'dır.--





    --GTA 5 Michael Tommy Vercettinin Oğludur(Kesin Değil)




    --Game Dev Tycoon' u korsan olarak oynarsanız şirketiniz belli bir süre sonra batmaya başlar.Yaptığınız oyunlar değerlendirenler tarafından beğenilmez.--





    --İngiliz gazetesi The Sun teroristlerin antreman amaçlı call of duty oynadığını yazdı.--





    --2011 yılında 46 yaşındaki bir adam birinin evine zorla girerek 13 yaşındaki çocuğu öldürmeye çalıştı polise sebep olarak Call of duty Black Ops Online da kendisini sürekli öldürdüğünü ve alay ettiğini açıkladı--

     
     
    --GTA 5 de Michael'ın mutfağında ailesi oturuyor ve oğulu o sırada pc den Niko Bellic'i araştırıyor--

     
    YENİ GÜNCELLEME.
     
    --Forza Horizon 2 oyununun E3 2014 fragmanında Türk olan Ümmet Özcan'ın Rehab ile birlikte yaptığı Revolution müziği kullanılmış ve 1.000.000 kişiden fazla izlenilmiştir.--

     
     
    -- Outlast oyunundaki akıl hastanesi olan Mount Massıve Aslyum Akıl Hastanesi Amerika bulunuyor--

     
     
    --Gta V'ıssız biyerde uzun bir süre boyunca kalırsanız etfafınızı aç çakallar sarar.--

     
     
    --GTA 3'te ki ana karakter Claude hiçbir insan tarafından seslendirilmemiştir. Karakter tüm oyun boyunca sessizdir.--

     
     
    --Bazı suç örgütleri takip edilmemek için online oyunlardan gizli mesajlar yoluyla haberleşiyorlarmış--

     
     
    Kaynak: Torrent - Oyun , Games Radar
  6. Beğen
    Gizemlibiri reacted to Hatake_Kakashi in Beni de aranıza alın :D   
    seni ifşa edicem ahaha :D 
  7. Beğen
    Gizemlibiri reacted to kawaii kereste in Beni de aranıza alın :D   
    Hoşgelmişsiniz Gökçe hanım. Bendeniz Furkan, ancak görmüş de olabileceğiniz üzere bu güzel forumda SatellizerLB mahlası ile varlığımı sürdürmekteyim.
     
    Naçizane forumumuzu beğenmeniz temennisiyle...
     



  8. Beğen
    Gizemlibiri reacted to Amygirl in Banlanan Üyeler ve Ban Sebepleri   
    x195
    because of spamming B)
  9. Beğen
    Gizemlibiri reacted to Amygirl in Banlanan Üyeler ve Ban Sebepleri   
    Forumu Youtube ile karıştırdığı için
    ezfop
  10. Beğen
    Gizemlibiri reacted to Barış D. Baryshx in The Last: Naruto the Movie Duyuruldu   
    Yetişkin tipi ve ciddiyeti mi var, ne komedi, asker kaçağı gibi tipi var ehuhhha, bu ne böyle böyle yaa bi büyümedi gitti, küçük hüsam gibi kaldı, deviantart'ta ki eleman bile daha iyisini yapmış, aşağıda
  11. Beğen
    Gizemlibiri reacted to Mileydi in Banlanan Üyeler ve Ban Sebepleri   
    Admine ve üyelere hakaret ve kışkırtmaktan sözlü ve yazılı olarak verilen uyarıları dikkate almadığı için
     
    Furkiş
     
    adlı üye banlanmıştır, yar saçların lüle lüle, hadi sana güle güle... 
  12. Beğen
    Gizemlibiri reacted to Mireille in En Son İzlediğiniz Dizi ?   
    The Big Bang Theory 3. sezon 23. bölüm
  13. Beğen
    Gizemlibiri reacted to calpazhan in En Son İzlediğiniz Dizi ?   
    Game of Thrones 8. bölüm.
  14. Beğen
    Gizemlibiri reacted to Cувєя efsanedir. :) in merhaba   
    Foruma hoşgeldin ess  :hi-onion-head-emoticon: Bende Cyber (Berat)  B)
  15. Beğen
    Gizemlibiri reacted to ✴dovahkiin in Çizimlerim / Renkli / İstek alinir   
    PHOTOSHOP:
    Accelerator
    http://i.hizliresim.com/XWMEWo.jpg
    Rokudo Mukuro
    http://i.hizliresim.com/6Ra760.jpg
    YATO
    http://i.hizliresim.com/RyDjbn.png
    Tablet PC:
    NARUTO
    http://i.hizliresim.com/YPOJja.jpg
    Madara
    http://i.hizliresim.com/59yYDR.png
    SASUKE
    İstek karakter çizebilirim.
    Çizimlerim yavaş yavaş eklenecektir.
  16. Beğen
    Gizemlibiri reacted to TsundereAkali in Çizimlerim (Güncellendi)   
    Pis çizmeyi severim öyle düzenli çizince sıkılıyorum... o yüzden böyleykende sevdiyseniz ne mutlu bana  ^_^  ^_^  ^_^   
     
    Fairy tail "kafadan karakter yarattım ._." (karalama) :



     
     
     
    Öylesine kafadan"karalama" : 



     
     
    Alıştırma : 


     
    Sıkıntıdan :F :



     
    Bakmadan çizdiğim sasuke-kun:



     
    LoL Zac - "Zombileme yarışması için çizdiğim resim..."



     
    Yeni yarattığım karakterler.(Kafa olarak :F)









    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
     



     
     
     
     



     
     
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
     

     
    Ulquiorra



     
    Kurapika "gözü renklendirdim diğerlerini üşendim ._."



     
    Espada "Renkli" (ilk defa ciddi çizim yapıyorum :P )"resimi kaydetmeden program hata verdi -.- baştan başlıycam boyamaya -.-"



    ESPADA- 



     
    Natsu



     
     
     
     Monkey D Luffy



     
     
     
     
     
    Edward Elric
     



     
     Futaba Aşkım :wub:  :wub:  :wub:  ;



     
     
     
    Obito



     
    Avatar



     
    Madara



     
    Obito



     
    Gözler  :blink:






     
    Naruto  :ph34r:



     
    Gaara 



     


     
    Kendi yarattığım karakterler;



     



     



     
     
     
     
     
     
     
     
    mako chan için çizdiğim  Sebastian Michaelis 



     
     
     
     
     
    İchigo : :huh:



     
    Pain B) 



     
    İtachi  B)  B)  B)  B)  B)  B)



  17. Beğen
    Gizemlibiri reacted to Cold Dewil in U.P. [FF] (6. Bölüm Nihayet uzun bir aradan sonra gelmişdir :P )   
    TÜR:

    Dedektiflik,Psikolojik,Gerilim,Politik


    Şimdiden İmla hatalarım varsa görmezden gelin ^_^
    İyi okumalar herkese...
    Ön Bilgi :




    1.Bölüm...Ayna



    Çocuklara yönelen adamı durduracak gücü bile kalmamıştı...
    "Bakalım burda kimler varmış...Bayanlardan başlayalım önce"
    Elleri arkadan bağlı kızın yüzünü tutarak önüne doğru eğildi...
    "Sen Kate olmalısın.Baya bir güzelmişsin"diye gülümsedi.
    "Sanırsam şu sarı saçlı çocukta Aaron olmalı..."
    Ayağa yavaşça kalktı."Ve ailenin son üyesi sevgili abiniz Glen"
    "Değil mi ? evlat" diye kafasını okşadı...
    Gözleri ağlamaktan şişen çocuklar kendilerini kurtarması için babalarına yalvarıyorlardı.
    Tabancayı adamın kafasına dayıyan iri yapılı adam;
    "Sevgili Richard...
    Lütfen soruma bir cevap ver..."
    Yediği dayaklardan ağzı şiş olan adam "Veremem lütfen bana bunu yaptırma"dedi.
    Silahını yavaşça indirdikten sonra yerdeki adamı dizleri üstüne oturtturarak kulağına doğru eğildi...
    "Sence sonlarının Eşinin ki gibi mi olsun istersin ?"
    "Lütfen beni öldür ama onlara dokunma lütfennn"
    Silahı elinde tutan adam "İşte bu yüzden kendini bilmeyen insanlardan nefret ediyorum " diye söylenerek ayağa kalktı.Çocukların arkasındaki adamlara doğru dönüp kafasını salladı.Adamlar yanlarındaki silahlara doğru yönelince yerde yatan yaralı adam bir anda yanındaki saldırgana doğru dönüp "Lütfen onlar daha çocuk,lütfen yalvarırım "diye ayağına yapıştı.
    Ayaktaki adam sert bir şekilde adamı tekmeledi.
    "Sana tek bir şey söyledim ve tek bir soru sordum"...
    "Bugün burada iki kişi ölecek.İlki karındı.Peki ya İkinci kişi kim ?"
    Yerde ağlayan adam aynı sorunun evindede sorulduğunu hatırladı.Çocuklarıma zarar vermeyin diye ortaya atılan Eşinin öldürülüşünüde...
    Kafasını yavaşça kaldırdı.Yüzü dayak yemekten çok ağlamaktan şişmişti.Bir an için gözlerini kapadı ve çocuklarına düşündü.Daha düne kadar değerini bilmediği ailesini.
    Aklına sadece eşinin öldürülüşü geliyordu.Bu adamlar ciddiydi. 3 çocuğunu kaybetmektense birini feda etmek...Bu acıyla yaşamak istemiyordu.Kendisini öldürmeleri için kaç defa yalvarmıştı...
    Çocuklarından birini seçmek zorundaydı.Seçim yapmalıydı,seçim seçim seçimmmmm...
    Saldırgam yavaşça elindeki silahı çocuklarına doğru doğrultmaya başladı.
    Yerdeki baba ağzında çıkacak kelimeler için kendini lanetlemek istiyordu.Ama başka seçeneğide yoktu.
    Ağlayarak alınını yere değdirdi.Gözünden akan yaşlar nedeniyle söylediklerini çocuklar duyamamıştı belki ama saldırgan duymuştu...
    "Üzgü..üm...
    .
    .
    .
    Glen"....
    Dan dan dannnnnnnnnn.....



    Büyük bir hışımla yatağından kalktı.Nefes nefese kalmasının yanı sıra pijamasıda ter içindeydi...
    Önce biraz duraksadı.Elini başına götürerek alnındaki terleri sildi.Nefesini düzelttikten sonra kendisine geldi.
    Her ne kadar unutmak istesede geçmişi peşini bırakmıyordu.
    Yataktan kalkarak üstünü değiştirmek için içeri doğru gitti...

    2.Bölüm...Ben



    Her sabah erkenden böyle duş almak hiçde onun tarzı değildi ama bugün için bir istisna yapmıştı kendine.
    Yılın hep aynı günü izin alırdı iş yerinde.
    Anılarına sahip çıkması için...
    Muftaktaki tezgahı ilk kez kirleterek,kendine özenle kahvaltı hazırladı.Orta yaşında emekli olmayı düşleyen biri için çok lüks kalıyordu bugün yaptıkları.
    Daha sadece birkaç gün önce kahveyle geçirdiği mesai saatlerini düşününce ,değil güzel bir kahvaltı
    bir sandalyenin üstünde yemek yemeyeli bile baya bir olmuştu.
    Masanın diğer ucunda üst üste konarak biriken gazetelerin en üstekini aldı.2 gün öncesine ait olsada üstün körü ana sayfaya göz attı.
    Her zamanki haberlerle doluydu.En alttaki ufak bir patlama haberi ilgisini çekti.
    Gaz sıkışması sonucu patlamanın olduğu bir binada ölenleri vermişti.Gazeteyi tekrar katlayıp,kenara koydu.
    "Niye asıl haberleri hep alt sıralara koyarlar ki ? " diye kendi kendine konuştu.
    Siyaset veya politika gibi şeylere tam kafası basmazdı.

    Tam kahvesini eline almıştı ki cebindeki telefon çalmaya başladı.Eline aldığında arayanın aynı bölümden arkadaşı olduğunu gördü...
    Telefonu açtığında kendisinin acilen iş yerine gelmesini istedi.Yüzüne hafif bir tebessüm gelmişti.
    İzin günü iş yerine gitmeyi pek severdi zaten kendisi...
    1 Saat bile geçmeden iş yerinin önüne arabasını park etmişti.
    Arabasından indikten sonra çalıştığı güvenlik binasının girişine doğru yürümeye başladı.Dev bir cam kutuyu andıran bu bina aslında devletin dış güvenlik bölümünün başıydı.
    11 Senelik meslek hayatında birçok kişiyle burada tanışmıştı.
    Hergün gördüğü girişteki güvenlikteki çalışanlara selam verdikten sonra asansörle direk kendi odasının bulunduğu kata yöneldi.
    Sekreterinin yönlendirmesiyle görüşme yapacağı odaya doğru ilerledi.El işi şekilinde dizayn edilmiş ve kenarları oymalı olan kapıyı yavaşça araladı.
    Toplantı odası boştu.Çalışma saatlerinde pek boş kalmazdı aslında.
    Etrafa şöyle bir bakındı.
    "Hem çağrıyorlar hemde geç kalıyorlar "diye söylendi
    Birkaç dakika sonra odanın kapısı yavaşça açıldı.İçeriye tanımadığı 2 kişi ve iş vereni Bay Frank Manstre girmişti.
    Genelde aldığı dosyaları kendisine Müdür Stefan versede asıl iş verenini burda görmek biraz şaşırtıcıydı.
    Belkide emeklilik fikrimi konuşmak için gelmiştir diye düşünsede buna olanak vermiyordu.Yaşı iyice ilerlemiş olan iş vereni sakince;
    -Bay Watson,öncelikle teşekkür ederim.Bizi kırmayıp izin gününüzde buraya geldiğinizden.
    -Önemli değil Bay Manstre, buyrun neden beni çağırmıştınız ?
    -Bu iki beyle sizi tanıştırmak istiyordum.Kendileri bölümümüzdeki en yetenkli dedektifi olan sizle tanışmak için İngiltereden geldiler.
    Bay Watson şaşırmıştı.Kendisiyle görüşmek için İngiltereden buraya ne tür sebeble gelebilirlerdi ki ?
    -İngiltere mi ?Anlamadım ama buyrun size nasıl yardımcı olabilirim ?
    Bay Manstre tam konuşacakken yanındaki iki takım elbiseli adamdan yaşlı ve uzun boylu olanı iş vereninin kulağına bir şeyler fısıldadı.

    Birkaç dakika sonra dışarda telefona bakan sekreter odadan çıkan Bay Manstre görünce telaşla sormadan edemedi.
    -Efendim görüşme iptal mı oldu ?
    -Ah... hayır Bayan Simpson yeni başladı.Lütfen odaya hiçbir telefon bağlamayın...
    -Peki Bay Manstre
    İçerde ki Bay Watson tedirgin hissetmeye başlamıştı.Kimin nesiydi bu adamlar ve daha önemlisi nasıl böyle büyük bir güce sahiplerdi ?
    Öyle büyük bir güç ki ülkesinin en yetkili dış güvenlik biriminde çalışanını bile yapacakları bu özel konuşma için dışarı çıkarttırılması gerekmişti.
    Oda kapısı kapandıktan sonra yaşı iyice ilerlemiş olan ve uzun boylu takım elbiseli adam iç cebinden çıkarttığı gözlük kutusunu açarak içindeki numaralı gözlüğü gözüne taktı.
    Dedektifimize doğru eğilerek...
    İzninizle Bay Watson...Direk konuya giricem...
    Hiç Uçan Pengueni duymuş muydunuz ?


    3.Kısım...Tabu



    -Hayır Bay Watson.Anlatmak istediğimiz Ulusal güvenliği ilgilendiren bu konunun çözüme ulaşıya kadar bize yardım edebilecek misiniz ? Yani kısaca şuan ki görevlerinizi bırakıp sadece bu konu için bizimle çalışır mısınız ?
    Koltuğundaki Bay Watson şaşkına dönmüştü.
    Kimin nesiydi bu adamlar ? Niçin kendisine gelmişlerdi ve en önemlisi kendisinin yardım etmesini istedikleri konu neydi ?
    Sadece sizinle çalışmak mı ? Bölümüm buna izin vermey...
    Odadaki ikinci adam sözünü bölerek "Biz o konuları hallederiz.Lütfen cevabınızı verin ?"
    Ortamın geriliminden dolayı Bay Watson terlemeye başlamıştı.Hafifçe kravatını gevşetip düşünmeye başladı.En uygun kararı kafasında planlıyordu...
    Karşısındaki uzun boylu adam masadan hafifçe doğrularak "Sizle herhangi bir bilgi paylaşmamamızı anlayışla karşılayın lütfen.Verdiğiniz cevabın içeriğine göre sizinle anlaşıcaz ancak"dedi.
    Bay Manstre 'nin tavsiyesini göz önünde bulunduruyordu.
    Birazcık kafa yorduktan sonra ülkesini ilgilendiren bir meselenin içinde olması gerektiği kanısına varan dedektif teklifi kabul etti.
    Artık resmi olarak işinden emekli olmuş bir dedektiften başka biri değildi.
    Önündeki adam "Bizimle çalışmaya karar verdiğiniz için teşekkürler Bay Watson" dedi ve elini uzattı.
    Koltuğunda birkaç dakika önce soğuk terler akıtan orta yaşlı dedektif hemen ciddi bir tutum takınarak adamın elini sertçe sıktı.
    -Herşeyden önce İngiltereden beni görme sebebiniz olan şu bahsettiğiniz Ulusal güvenlik sorununu söyler misiniz ?
    Karşısındaki adama sert bakışlarının ardından alaycı bir gülümsemeyle
    "Lütfeeennn "dedi...
    Sesindeki tehtidkar ton çok rahatlıkla hissedilebiliyordu.
    İki adam birbirlerine baktıktan sonra ellerindeki çantayı masaya koydu.
    Şifreli çantayı büyük bir dikkatle açan uzun boylu adam belgeleri masanın üstüne teker teker koymaya başladı.Ardından çantayı kapayıp masadan indirdi.
    Dosyaları eliyle düzenlerken dedektife doğru dönerek
    "Bay Watson şimdi size başka bir ülkenin, bir saldırgan tarafından zarar göreceğini açıklasak ne yaparsınız ?
    -Başka bir ülkenin mi ? Öncelikle bu dediğinizin güvenilir olup olmadığını araştırırdım.
    -Peki ya elimizde güvenli deliller varsa ?
    -Kendim kontrol ederdim sonrasında da suçlunun sabıkasını araştırırdım.
    -Veee ?
    -Başka bir ülkenin iç işleri olduğunda fazla karışamasamda, yetkilileriyle konuşup olayı izah eder ve elimdekin delilleri onla paylaşırdım.
    -Hmm güzel bir yöntem.Belkide en olması gereken.Peki ya bütün bir dünyayı tehtid eden bir saldırganla karşılaşsanız ?
    -Efendim ? Bütün dünya mı ? Bu dediğiniz çok komik olurdu.
    -Peki neden ?
    -Çünkü bir saldırganın birden fazla insana zarar vermesi onu terörist kategorisine koyar.
    Ve ister saldırgan olun ister terörist her zaman bir amacınız vardır.
    -Ne tür amaçlar mesela ?
    -Kendilerini destekleyecek başka bir güç olduğu sürece, benimseyemedikleri yönetimlere savaş açarlar.
    Gerek konu silahlanma, gerek özgürlük, gereksede ırkçılıktır.Saldırgan dediğiniz insanların bu tür yöntemler ile istekleri uğruna insanları öldürürler.
    Bu da onları Teröristten farksız hale getirir...
    Masadaki uzun boylu adam elindeki dosyalardan birini çıkararak dedektife uzattı.
    -Hmmm buyrun o zaman Bay Watson...
    Uzatılan dosyayı alırken dedektif :
    -Bu sorduklarınızla konumuzla ne ilgisi var acaba ?
    Ayakta duran takım elbiseli 2. adam sakin bir şekilde konuştu.
    O zaman sizi tanıştıralım Bay Watson Dünyanın ilk Ülke,Irk ,Mezhep,Yönetim ve Fikir ayrılığı yapmayan saldırganı...

    Uçan Penguen Bombacısı...






    4.Kısım...Zincir





    5.Kısım...Bulmaca



     
    6.Bölüm...Güç




    Yazan:Cold Dewil
    Editör:Amygirl
  18. Beğen
    Gizemlibiri reacted to gurgumlu in Dünyanın ilk Türk mangakası!   
    Umarım konuyu yanlış yerde açmamışımdır :D

    Reyhan Yıldırım...
    Belki bilenler vardır.Dünyanın ilk Türk mangakası. Almanya'da doğup büyümüş.Bir müzik grubunda davulcu.Aynı grupta ablası da vokalist.Şimdiye kadar 3 şarkılarını dinledim.Üçü de Japonca.Ama benim en sevdiğim şarkıları Kimi Dake.
    Dinlemek isteyenler için:



    Bir de kendisiyle yapılan bir röportaj var:


    "-Merhaba Reyhan, kendini kısaca okurlarımıza tanıtır mısın?

    +Ben Reyhan Yıldırım. 20 yaşındayım. Almanya doğumluyum ve orada yaşamaktayım. 3 kardeşim var (biri kız, ikisi erkek). (Resim çalışmaları dışında) boş zamanlarımı müzik dinlemek ve müzik çalışmak, kitap okumak, konsol oyunları (PlayStation, Nintendo, GameCube) oynamakla dolduruyorum. Hayvanları severim. Evimizde bir kedi bulunmakta. Bir tavşanı yalnız olduğu için tavşanları olan başka birine verdik =(. Bir sincabi da hastalığından dolayı -doktora baktırması şartı ile- bir arkadaşıma verdim =(. Almanya`da ”Abitur” (Lise üstü) eğitimi başarı ile bitirdim. Şu anda da sadece kitap ve proje çizimleri ile ilgilenmekteyim.

    -Manga ile nasıl ve ne zaman tanıştın?

    +Küçük yaşımda resim çizmeye başlamışım. 9 yaşımdan beri de manga çiziyorum. `SAiLOR MOON” dizisi ile bu merakîm başladı. Daha sonra katıldığım çeşitli resim yarışmalarında ödüller kazandım.

    -Manga-ka yolculuğunu okurlarımıza kısaca anlatır mısın?

    +2002 yılında Carlsen Comics`in düzenlediği ve Leipzig fuarında ödülleri verilen, öncesinde yas sınırı da olmayan ve 3 ülkeden (Almanya, Avusturya, İsviçre) 1400 kişinin katıldığı manga yarışmasında kendi kategorimde 3.lüğü elde ettim. Bu 24 sayfalık hikâye broşür kitap şeklinde ücretsiz olarak diğer kazananların hikâyeleri ile birlikte yayınlandı.
    2003 yılında Köln`de yapılan `MANGA MAGIE” yarışmasında 2.liği kazandım (babam benim çizimlerimin 1. olan şahsın çizimlerinden kat kat daha iyi olduğunu söyleyip durur ve kendisine hala yediremez bu haksızlığı). Bu yarışma sonrasında o zamanlar Carlsen Comics`de çalışan Dr. Joachim Kaps 1. olan sahsın değil benim çizimlerimle ilgilendi ve benden bir hikâye istedi.
    Bir ara Dr. Kaps ile olan irtibatı kaybettik ve öğrendik ki Dr. Kaps o şirketten ayrılmış. Carlsen Comics benim hikâyemle ilgilenmeyince bu iş olmayacak diye düşündük. Bir süre sonra Dr. Kaps`dan bir e-mail aldık ve öğrendik ki, kendisi TOKYOPOP şirketinin Almanya temsilciliğini kurmuş.
    Gelen teklif yine aynı idi ve MANGA FIEBER adı ile düzenlenen projede bir hikâyem yine aynı isimli kitapta yayınlandı. Bundan sonra Dr. Kaps ile bir kitap anlaşmasına gidildi ve 1,5 yıl sonra ilk kitabim `TYLSYM` adı ile piyasaya çıktı. Şu anda 2. kitabın çalışmaları başlatılmış bulunmakta. Ayrıca moda çizimi dalında büyük bir yarışma için şu günlerde hazırlık yapmaktayım. Amacım bu yarışmada başarıya ulaşıp ödülü olan eğitimi kazanmak.

    -Manga Türk manga-ka’nın elinden cıkmış olsa da Türkiye’de yayımlanmadı. Okurlarımıza Tylsim’ın hikâyesini kısaca anlatabilir misin?

    +Manganın Türkiye`de çıkmaması TOKYOPOP yayınevinin bir muhatap şirket bulamaması veya aramamasından kaynaklanıyor. Babam bu konuda Dr. Kaps ile görüştü. Dr. Kaps kitabı tercüme edip piyasaya sürecek bir yayınevinin bulunması gerektiğini söyledi. Bu konu ile bizzat ilgilenip çözmeye çalışıyoruz.
    Hikâyede gizemli bir taşı bulması için başkarakter AURU`ya görev verilir. AURU yolculuğu sırasında çeşitli karakterler ve yaratıklarla karşılaşır. Tabi macera boyunca onu bilmediği sürprizler de beklemektedir…

    -Son olarak, Türkiye’deki anime/manga severlere iletmek istediğin bir mesajın var mı?

    +Şu anda manga/animenin Türkiye`de ne kadar yaygın olduğunu bilmiyorum. Bildiğim Almanya`daki kadar yaygın olmadığıdır. Fakat zamanla bunun da değişeceğini düşünüyorum.
    Manga çizimi yapanlara gelince: Başarının yolu çizmek, çizmek ve yine çizmekten geliyor. Carlsen Comics`ten bir yetkiliye yıllar önce bu konuyu sorduğumda bana verdiği cevap aynen bu idi. Bende bu tavsiyeye uydum ve bugün bulunduğum yeri de bu çalışmaya borçluyum.

    Herkese ilgi ve desteğinden dolayı çok çok teşekkürlerimi sunuyorum.
    Her şey gönlünüzce olsun…
    Hoş ve sağlıcakla kalın."

    DİPÇE: sanırım bu röportaj 2008 yılında yapılmış.

    Fotoğrafını ve çizimlerini de koydum.

    Fotoğrafı:

    ÇİZİMLERİ:

    üstteki bu çizimde sağda kendisini bir manga olarak çizmiş.Soldaki karakterin adı Hasan.


    Bu karakter de Yasin.Kolundaki arkdaşı da Shahin :D




    GRUP ÜYELERİNİN MANGALARINI DA ÇİZMİŞ.ONLARI DA KOYDUM.


    Reyhan (Drums)


    Yel (Vocals)


    Sharon (Bass)


    Lex (1. Guitarist)


    Noé (2. Guitarist)
  19. Beğen
    Gizemlibiri reacted in Yazar Arıyorum -_-   
    Çizimime güveniyorum ama dedigin gibi dövüş sahneleri falan zorluyor biraz onu düzeltmek içinde paso dövüş mangası okuyorum :)
    Teşekkürler ^^
  20. Beğen
    Gizemlibiri reacted to Centılboy in İmza Yapıyoruz...   
    *Konu Kilit*

  21. Beğen
    Gizemlibiri reacted to torotoro in ANİME KOMEDİ 17.05.2014 (5) (hüzünlü hafta)   
    Soma için komedi yayınlamamanı takdir ediyorum.
     
    Not: Göz kırpmayamı başlamış??! Bir kız kardeş abisi olarak bu duruma sessiz kalamayacağım hizaya getirme hazırlıklarını başlatmak lazım :D. Ben bile bu kadar ateşlendiysem, Şuayip Abi'nin (masqu3) kulağına giderse kan dökülür :D.
  22. Beğen
    Gizemlibiri reacted to karalamadefteri in OtakuTürk Sözlük   
    OtakuTürk Sözlük 28 ekim 2012 kurulmuş olan ilk anime-manga sever sözlüğüdür.
     
    Yazarları kanser eden sözlükspot hataları, bakım çalışmaları ve kısa süreli kapanmalarla bugünlere kadar gelebilmiştir sözlüğümüz… ^^
    Kimi zaman yazar kıtlığı çeksek de kimi zaman da yazarlarla sabahladığımız günler olmuştur.
     
    Her şeye rağmen biz sözlükte vakit geçirmeyi çok sevdik, seviyoruz ve seveceğiz ^^
     
    Sözlük ortamından bihaber misiniz? Hiç mühim değil, sözlükteki tüm yazarların ve moderatörlerin yardımıyla öğrenip alışıyorsunuz. :D
     
    Sözlüğümüzün kurulma amacı; Türkiye’de anime – manga dünyasına bir nebze de olsa katkıda bulunabilmek ve anime – manga severlerin bu kültür üzerine bilgilerini paylaşabilecekleri bir kaynak oluşturmak. Önceliğimiz anime – manga olsa da her telden konuyu paylaşabileceğiniz bir ortam oluşturma çabasındayız.
     
    Bu gün bir incisözlük, ekşisözlük gibi büyük sözlüklerden oldukça uzak olsak da günün birinde büyük bir sözlük olabileceğimizi umuyoruz :D
     
    Her neyse, herkesi sözlüğümüze bekleriz…
    En azından bir göz atın derim! ^_^
     
    Bir bakayım derseniz; OtakuTürk Sözlük
     
    Facebook sayfamıza buradan göz atabilirsiniz.
     

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.