Jump to content

Evallark

Üyeler
  • İçerik sayısı

    341
  • Kayıt tarihi

  • Son ziyareti

  • Kazandığı günler

    6

Evallark kullanıcısının son zaferi 9 Haziran 2015

Evallark en beğenilen içeriğe sahiptir

Evallark hakkında

  • Doğum günü 01/20/1999

Kişisel Bilgiler

  • Web Sitesi
    http://www.by-evallark.tumblr.com
  • Skype
    Evallark

Profil Bilgileri

  • Cinsiyet
    Belirtilmedi
  • Konum
    Eskişehir

Son profil ziyaretçileri

4067 profil görütülenme

Evallark üyemizin başarıları

  1. Evallark

    Fanlara Göre Top 30 Mangaka

    Hiromu Arakawa gönlümün birincisi. :admire2-onion-head-emoticon: Tabii şahsen gayet iyi sıralamalada. Ondan öncekilerde hep efsaneleşmiş serilerin mangakaları zaten. Yani severim Tokyo Ghoul falan ama Hiromu senseinin önüne geçseydi çıldırırdım şuracıkta vallahi. Zaten bence ondan önde olmayı hakeden çoğu kişinin önünde, şaşırtıcı. Haruichi Furudate'yi (Haikyuu!!) gördüğüme de sevindim. Yalnız Io Sakisaka'yı beklemiyordum. Çizimleri için bile sevilebilir sadece. Sevdiğim mangakalardan kendisi. :admire-onion-head-emoticon:
  2. Buna da Oikawa diyeceğim galiba. Bayağı uyuz oluyordum ya. Hatta bildiğin nefret ediyordum ama sonradan bir şeyler oldu hele mangadan da devam edince bir sevgidir koptu namussuz şu an serideki en sevdiğim karakter.
  3. Evallark

    Aşık Olunan Anime Karakterleri

    Ya çok var çok. Birde sıralayamıyorum da. Hani bir sürü seri ve karakter seversiniz de zaman zaman bir tanesine olan ilginiz ve sevginiz coşar tekrardan. Şu an Haikyuu için onu yaşıyorum ondan... Birde Haikyuu'da karakterleri sevgi sıralamasına sokamıyorum. Bir düşünmeye başladı mı fena oluyorum sıralayamıyorum yani, yok olmuyor. Bir Oikawa'yı en çok seviyorum gerisi tamamen eşit sevgi sıralamasına tabi. Oikawa Tooru. Böylesi bir şey olamaz. Normalde en gıcık olduğum tip, başka animelerde olsa gıcık olurdum ama... ama Oikawa'ya olan aşkım bayağı büyük. Birde anime denmiş ama Bokuto demeden edemeyeceğim. Yeni sezonda göreceğiz nasılsa.
  4. Yoo çok tatlış bl comicler bulmadım tabii ki ( ͡° ͜ʖ ͡°)

  5. Bizim gibileri spoiler butonu durdurur mu hiç? :cool-onion-head-emoticon: Gerçekten okumamak lazım ya. Allak bullak oluyor insan. :mellow:
  6. Yazdığımı dikkatli bir şekilde okusaydınız zaten sadece size yönelik değil fluflyy adlı arkadaşa da cevap olur nitelikte olduğunu anlardınız efendim. Size karşı olmayan şeyleri üzerinize alındıysanız buna ben hiçbir şey diyemem zaten. Orada üslupla ilgili olarak size söylediğim tek şey bunu ayıplama yetkisinin sizde olmadığıydı. Biz de bu rekabetin olmasını istemezdik tabii ki ama bir çok kişinin de katıldığı üzere burada bir çeviri grubuna bu lafları bu şekilde söyleyerek her ne kadar kabul etmek istemeseniz de o gerici ortamı oluşturdunuz ne yazık ki. Tekrardan söylüyorum, burada 8-9 yıldır manga çevirisi yaptığını bildiğim, hatta ilk onlarla mangayı tanıdığım gruplar var. Belki de çoğumuzun adını duymadığı ama bizlerden çok daha uzun zaman önceden beri bu işte olan ve belki de bizim 'bu seriyi sevdim, çevireyim' diyerek aldığımız mangaları bizden çok daha uzun zaman önce almış gruplar da var. Dediğim gibi, biz de rekabet ortamı oluşmamasını isterdik ama artık bu işler böyle yürüyor. Ayrıca aynı seriler çevirilmesin, çevirilmeyenler çevrilsin mantığını ben de doğru bulsam da son zamanlarda artan bu hevesli çevirmen kitlesinin hevesi kırılabilir bu tarz şeylerle, bunun doğru olmadığına hemfikirizdir herhâlde. Bu zamandan sonra size onu yap bunu yap diyemez kimse ama eğer iyi niyetinizi daha usturuplu bir şekilde belirtirseniz yanlış anlaşılmazsınız ve soruna yol açılmaz. İyi günler.
  7. Dayanamayıp spoilerı açanlardanım, evet. :hehe-onion-head-emoticon: Tahmin ettiğim gibi, ben de onun onlardan olmadığını düşünmüştüm çünkü o da hep onlar diyerek konuştu. Şu an gerçekten cevaplanması gereken sorular çok ama daha ikinci bölümdeyiz yahu, duralım azıcık gelecektir zamanla. Güzel bölümdü ya güzel, bende bittiğini anlayamadım gerçekten. Bu künye aydınlanması için teşekkürler, buna ihtiyacım vardı durdur yere kafam karıştı yorumlardan. :bled2-onion-head-emoticon:
  8. İkinci bölümde hoşuma gitti benim yahu. En sevdiğim kısmın Nicolas'ın takla atma kısmı olduğunu söylememe gerek yok tabii ki canım a-a? :embarrassed4-onion-head-emotico Yorumlarda görmesem Nicolas'ı en iyisi sanardım ama bir üstü daha varsa bu demektir ki kesinlikle o kişi baş kötü karakterlerden olacak, veya da benim klişe sallamam tutmadı. Olur böyle şeyler canım. Onun dışında el hareketleri çok hoş bir şekilde verilmişti, hızlıydı falan. Seriyi başka kılan yönlerden biri diye düşünüyorum. Yorumlarda gördüğüm şeylerden birisiyse Worick'in D künyeli olduğunu o yüzden künyesini takmadığını düşünenler var, arananlar posterinde Nicolas A, Worick D ile gösterildiği için bu fikre kapılmışlar. Siz ne düşünüyorsunuz? Ben emin olamadım valla. Yani posterlerin onlarla alâkası yok gibi. Doktorun parmakları falan, değişik adam, Nico'ya kafa tutması ve Nico'nun da ağır baba tarafını göstermeyip yaramaz çocuk tavırlarına girmesi (ay ben böyle gördüm valla : :P çok hoştu ya. Hoş yani. :embarrassed1-onion-head-emotico Ve pfft, tabii ki openingi üç kez falan başa sarmadım, yapar mıyım?
  9. Ne demek, belki bazıları haddime olmadığını düşünecek ama ben kendimce yapmak zorunda olduğum bir şeyi yaptım. Sizi anlıyorum, bir ekibin başındasınız ve yaptığınız hareket bir takımı etkileyecek. Takdir ettim, gerçekten emeğinize önem verdiğimi belirtmek istedim. Emin olun burada belirtemese bile benim gibi emeğe saygı gösteren bir sürü insan vardır. Burada kimin haklı olduğunu aklı başında bir insan farkedecektir, endişelenmemeli ve gönlünüze göre çevirinizi yapmalısınız. Tekrardan ellerinize, emeğinize sağlık. :cheer2-onion-head-emoticon:
  10. Kusura bakmayın saygılı bir şekilde gereken kişi cevap vermiş ama arkadaşın böyle üstüne gelinmesine gelemedim. Böylesi iğrenç bir üslup kullanarak yazılan bu yorumdaki şahsiyet bile ceza almıyorsa ben de ne kadar rahatsız olduğumu belirten bir yorum yazarsam ceza almam herhâlde diyerek yazıyorum. Öncelikle bu tamamen parasız yapılan bir iş, siz de bunun farkındasınız. Siz çevirdiğiniz manganın haklarını satın aldınız da mı burada 'o mangaları biz yapıyoruz, ellerinizi mangalarımızın üstünden çekin bi zahmet' diyebiliyorsunuz? Bu nasıl bir laubaliliktir? Geçenlerde boykot edilen Gerekli Şeyler'den ne farkınız kaldı şimdi? İsteyen istediğiniz çevirir arkadaşım, karışamazsın buna sen. Karışamadığın gibi ayıplayamazsın da. Bu hakkı kimse size vermiyor. Sizler sordunuz mu acaba bu mangayı bizden önce birisi çeviriyor muydu? Ay çeviriyorsa ben elleşmeyeyim dediniz mi sanki? Bu fansub içerisinde değilim, hatta yeni tanıyorum diyebilirim ama gösterilen bu iğrenç davranışa gelemedim. Bu nedir Allah aşkına? Ayrıca sonraki arkadaş anime fansubları arasındaki rekabet böyleyken mangaya da taşımaya ne gerek var demiş, ancak farkında mısınız bilmiyorum ama manga çevirisine sizlerin yaptığı gibi gerçek hayatından zamanını harcayarak emek veren bu arkadaşlar oluşturmuyor bu rekabeti, bir fansub grubuna bedavadan yaptığı ve en az sizin emeği kadar değerli olan bir emek karşısında saldırarak sizler oluşturuyorsunuz. Şu an sakin sakin çevirisini yapan insanlara bu tarz gerici yorumlar yaparak SİZLER rekabet ortamı oluşturdunuz mesela. Konu yapılan çevirilerin tekrar yapılması saçmalığına hiç gelmemeli bence. Buralarda 8-9 yıldır manga çevirisiyle uğraşan, mangayı Türkiye'ye tanıtan emektar gruplar var ama çevirilerine baksanız belkide yarısından çoğu son zamanlarda tekrar başka fansublarca çevirilmiş mangalardır. Bu ne emektar grubun çevirisini tanınmamış ya da eski kılar ne de son zamanlarda yapılmış çeviriyi ayıplanma çerçevesine sokar. Kimseyi çevirme diyerek sevgiyle yaptığı bir işten, verdiği emekten uzak tutamazsınız. Ayrıca kimse birinin çevirisini beğenmek zorunluluğunda değil, ha saygı göstermek zorundadır ancak çeviri tarzları farklıdır, bu farklılık dolayısıyla da beğenen kitlesi değişebilir. Bu gayet normal. Yaptığınız şeye bakarak kendinizden utanmalısınız ve burada ayıplanacak kişiler sizlersiniz. Bir insanı emeğinden, severek yaptığı bir işte alıkoydunuz. Lütfen, tekrardan söylüyorum, önce kendi yaptığınız yorumlara bakıp rekabeti asıl sizin oluşturduğunuzu bir görerek ne kadar kötü bir şey yaptığınızın farkına varın. Sizden tek isteğim bu, insaf yahu. Fansuba başarılar diyorum. Ellerinize sağlık, umarım emeklerinizin devamını bol bol görebiliriz. Bu tarz şeyleri önemsememenizi tavsiye ederim. Takibimdesiniz artık. ^_^
  11. Ya yaa, aslında o kadar detaylı yazmamaya çalıştım çünkü genelde yazdığım iletiler destan oluyor ondan frenlemeye çalışıyorum kendimi. Aynen öyle, ilgimi çekiyorsa tek anime değil film, dizi her şeyi tekrardan izleyebilirim. Dün mesela en sevdiğim filmlerden birini 8.ye mi ne izledim. (Bu biraz manyaklık oluyor galiba) :confused-onion-head-emoticon: Bir sahneyi detaylı incelemeyi çok seviyorum bende. Mesela bir sürü yazı var sahnede ama hemen geçiyor, durdurur tek tek okurum ekrandakileri anlamasam bile. Öyle yani. E adamlar uğraşmış yapmış, dikkat etmemek olmaz kafasındayım. :ahaaah-onion-head-emoticon: Ama yine de teknik açıdan pek bakamıyorum o konuda özel bir çalışma yapmadığım için. Anca amatör biz yani. ^_^
  12. Görünüşe göre Nicolas özellikle o son sahnesiyle kalplere taht kurmuş, valla ne diyeyim, benim de kurdu. İnsan en azından bir kıpırdanır heyecandan oturduğu yerde. OP gerçekten çok güzel olmuş. ED bana biraz normal geldi ama OP bu tarz karışık efekti olan şarkılardan çok huzurlu, sakin, slow şarkıları tercih eden benim bile çok hoşuma gitti. Onun dışında normalde 'klasik' cıvıl cıvıl animeleri, renkleri de seven biri olsam da bu animede tabii ki öyle bir şey aramamak lazım. Ama yine de cıvıl cıvıl animeleri sevenler için, en azından benim gibi bu konuda pek bilgisi olmayanların bile rahatsız etmeyip hoşuna giden görüntüleri var diye düşünüyorum. Ben şahsen karakterlerin tiplemelerine çok dikkat ediyorum. Eski bir anime bir olsa dikkat ederim. Artık animeler ne kadar güzel olursa olsun tabii ki birbirlerine benzeyen karakterlerle dolu. Elbet Gangsta'daki karakterlerde bazı karakterlere benziyordur başka animelerden ama özellikle Nicolas'ın olmak üzere karakterlerin yan profilleri çok hoşuma gitti. (Bu nasıl zevktir diyebilirsiniz, deyin vallahi ama ben çok dikkat ediyorum en ufak bir yan profil çizimine bile) Öyle yani. Worick de sevilesi, seviliyor da zaten ama şöyle bir bakınca en azından benim kendi görüşümce, Worick'in hem tip olarak hem de karakter olarak, ne bileyim dalga geçişleri, tatlış konuşmalarının altında yatan o ağır adam profili pek nadir değil ama Nicolas'ın engeli başlı başına davranışları ve yan sırıtışı falan çok farklı bir karakter bence. Uzun zamandır anime izlerim ama izlediğim anime sayısı çok değildir belki ondan böyle geliyor bana ama bilemedim artık. Belki çok fazla anime izlemiş kişilere sıradan geliyordur. Uzattım ama güzel anime ya cidden.
  13. Evallark

    Bul Getir!

    Aa ne demek. Junjou'dan Shinobu çok tatlı geliyor bana ondan onu getiriyim. ^_^ Ben de çok kızaran bir erkek karakter alabilir miyim?
  14. Evallark

    Bul Getir!

    En havalı falan deyince olmuyor herkese göre değişir sonuçta. Havalı desek daha iyi olur bence. ^^ Çok var ama aklıma nedense ilk Ciel geldi. Edit: Özür dilerim, görmemişim mesajı :/ Amygirl'den devam ;-;
  15. Evallark

    ( 25 / 25 ) Arslan Senki (TV)

    Arslan Senki'nin 23 Temmuz'da ilk dört bölümün Blu-ray versiyonu, 4-koma manga ve bu manganın anime adaptasyonu olan kısa specialleri yayınlanacak. Special'e kısa bir bakış açısından yayınlanan pv burada: https://www.youtube.com/watch?v=H4FiScW-R5I Arslan ve diğerleri: Ar-sen 4-koma Gekijou! (Ar-sen dört panel tiyatro!) -Teşekkür ederim! Arslan: Bu zamanda olmasaydı olmaz mıydı? (Kome pirinç demektir. Koma'nın okunuşu kome'ye benzediği için muhtemelen ondan bahseden bir şaka var burada.) Arslan: Dur, Vahriz! Birazcık daha yavaş ol! Vahriz: Bunlar temeller. Haydi, haydi. Yukarı, orta, yukarı, aşşağı. Tahmine: Arka. Hâlâ olmamış, değil mi Vahriz? (Tamamen dinleyerek Japonca'dan çevirdim, hata olabilir.) Kaynak: ANN&Cryunchyroll
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.