Jump to content

oscars_andre

Üyeler
  • İçerik sayısı

    13
  • Kayıt tarihi

  • Son ziyareti

  • Kazandığı günler

    1

oscars_andre kullanıcısının paylaşımları

  1. Herkese tek tek teşekkür ediyorum. Hepinizin yorumlarını cevaplamayı isterdim. Benim için çok değerliler ama işin gerçeği beklediğimde fazla cevap aldım ve bu beni çok mutlu da etti. Çoklu alıntıyı beceremedim:/ ve fazla da konuyu kendi mesajlarımla şişirmek istemedim. Gece gece sevgi pıtırcığına döndüm yaşıma başıma bakmadan:)
  2. Yorumunuz ve link için teşekkür ederim. Gerçek şu ki kendimle nispeten barışık ve en zor zamanlarımda dahi umutlu ve neşeli olmayı bana animeler öğretti. Yalnız kalmaktan, hata yapmaktan ya da başarısız olmaktan korkmamayı da. Animeler hayatına heyecan ve umut kattı. Oğlum da böyle bir deneyim yaşasın istiyorum. Bazı şeyleri ben öğretirim ama bazı duygular bireysel yaşanmalı. Yeri geldiğinde ona bir anime önerip, tek başına izlemesini sağlamayı ve bir şeyleri keşfetmesini istiyorum. Bu platformun sosyal medya platformları arasında en açık fikirli, bağımsız, önyargısız ve kendiyle barışık bireylerin bir araya geldiği yer olduğunu düşünüyorum. Elbette zevkler her zaman birbirini tutmuyor ama yine de farklı olmanın yanlış olmadığını hatırladığımız bir yer burasın. Bence instagram, tiktok, facebook vb sosyal ağlar zehirse turkanime.tv panzehirdir. O yüzden tekrar İYİ Kİ VARSINIZ.
  3. Teşekkürler. Aslında heidi ile başladım. Ben de bayılıyorum heidi'ye belirli bölümlerinde ağlamamak imkansız geliyor. Pixar'ın belirli filmlerini de izledik beraber yani tavsiyenize uyuyorum. Kendimce ağzımın tadını biliyorum sanırım:) Ama benim zevkimle onunki uyuşacak mı bilmediğim için sizlerin önerilerinize ihtiyaç hissettim.
  4. Teşekkürler. Slam Dunk ve Magic Knights seven anime sever çok fazla bulunmuyor:) Önerilerinizi listeye ekledim.
  5. Teşekkür ederim. Harika bir liste bırakmışsınız. Çoğunu izledim ama bu şekilde derli toplu karşıma çıkması harika oldu. Çocuğumun yaşını esasen listelerde belli bir kısıtlama olmasın ama yine de şiddet ve cinsellik unsurlarını sınırlasın diye belirtmemiştim. Daha ilkokul çağında ama ben en azından lise başlayana kadar beraber izleyebileceğim serilerin görmek istedim. Uzun süre beraber anime saati yapmak istiyorum. O benimle vakit geçirmekten sıkılmaya başlayana kadar en azından:)
  6. Teşekkür ederim. Dr. Stone bir kaç mesaj da daha geçmiş onu ben de izlemedim ama uzun açıklamanızdan sonra ilk sıralara almaya karar verdim. Koe no Katachi gerçekten güzel bir filmdi. Unutmuştum hatırlattığınız iyi oldu. Darling in the Franxx bilmiyorum ama hemen not alıyorum:)
  7. Teşekkürler. Özellikle Lovelt Complez beni çok mutlu eden bir seriydi. Çocuklar için de oldukça uygun. Sporla ilgili animelerle de erken yaşta buluşsun istiyorum. Listenizin işime yarayacağına eminim.
  8. Teşekkürler. İlk defa bir listeye böyle aval aval bakıyorum:) Bir iki tanesi hariç listenizdeki animelerden haberim yok. Ancak az önce bir kaçını arattım ve çok ilgimi çekeceklerini düşünüyorum. Konuları ve çizimlerindeki ciddiyet hoşuma gitti. Nelerden hoşlanabileceğim konusundaki öngörünüz gerçekten çok yerinde. Bu listeye bir an evvel başlamak için sabırsızlanıyorum.
  9. Teşekkür ederim. Site de Naruto'ya karşı önyargılı olmaman konusunda epey yorum yazıldı. Artık Narutoya başlamam şart oldu:) Bu kadar insanın bildiği bir şey vardır mutlaka. Fruits Basket'i izlemedim listeme ekledim. Your Lie in April 'ı biliyorum ama insan unutuyor. İyi ki hatırlattınız:)
  10. Merhabalar. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Naruto ve Bleach hatta One Piece ile beraber hep gözümü korkutan animeler oldu. Uzun oldukları için başlamayı düşünmedim ancak tavsiyeniz üzerine başlayıp oğlum için de değerlendiricem. Benim için tavsiye ettiğiniz serileri de izledim ama dororo hariç onu da listeme ekliyorum. Deftere yazıyorum bu tarz tavsiyeleri:) Size değişik bir kaç anime tavsiye etmek isterim ama umarım çok sıkıcı gelmez. Yojo-Han Shinwa Taikei (The Tatami Galaxy) biraz fazla kafa açıcı ama ilginç bir anime. Samurai champloo'yu seviyorsanız Basiliks'i öneririm ama ilk serisini. Tarih seviyorsanız Lady Oscar'ı mutlaka izleyim. Fransız ihtilali sırasında yaşanan destansı bir aşk hikayesi. Psycho-pass'i önerdiğinize göre Ghost in the Shell'in filmlerini ve serilerini izlemişsinizdir ama yine de bir ihtimal diyerek buraya ekliyorum.
  11. Teşekkürler. Bir baba olarak ben de sizin babanız gibi güzel anılar yaratmayı çok arzu ediyorum. Yugioh'u biliyorum. tekrar bir göz atayım:)
  12. Teşekkürler. Spora karşı merak uyandıran animelerin çocuklar üzerinde etkisi büyük oluyor. Slam Dunk'ın her bölümünden sonra basket sahasında saatlerimi harcardım:)
  13. Merhabalar Evet 40 yaşında ve hala usanmadan anime takip eden, yeni animeler keşfetmeye çalışan, eski animeleri düzenli aralıklarla tekrar izleyen, izleten, çevresine yayan, kişiliği belirli animelerden oldukça etkilenmiş bir öğretmenim. Evliyim ve bir oğlum var (o da anime gibi çocuk resmen:) Karımı dahi, kısmen, ona önerip izlettiğim animelerle tavladım. Yani anime, özellikle uzak doğu felsefesi ve yaşam tarzını yansıtması açısından, yaşamıma maddi ve manevi tesirleri olan bir kavram. Anime benim için anlama ve anlaşılma vasıtası. Anime, benim için "The Greats" ve "others" diye ikiye ayrılır. Belirli bir mesajı ve alt mesajı olmalı, belirli duyguları harekete geçirmeli ve transfer etmeli, bir kavrayışa sebep olmalı ve hayata dokunmalı. Bunların da ötesinde varlığında bile habersiz olduğumuz hayatları deneyimlememizi sağlayarak empati becerimizi keskinleştirmeli. Bu sebeple oğluma büyüdükçe izlemesi için önereceğim animelerin listesini yapmak istiyorum ancak elime kalem kağıt almadan önce bu siteye sarılmam çok da şaşırtıcı değildir sanırım. Özellikle Ghibli yapımı ve Miyazaki eli değmiş her çalışmaya değer veririm. Ancak artık neredeyse klasik haline gelmiş yapımlarla kendimi sınırlamamayı, zamanın yanında getirdiği yeni tatlara karşı açık fikirli olmayı da öğrendim. Ama yine de değerli bir anime benim için bir "buluş" niteliği taşımalıdır. Ghibli başyapıtlarının dışında, Lady Oscar, Çocuk ve Canavar, Cowboy Bebop, Magic Knights Rayearth, Cobra Space Adventure, Monster, Berserk, Hellsing, Vampir Hunter D, Casshern, Wolf's Rain ve adını hatırlayamadığım daha bir çok seri ve film anime sevgisini kalbimin bir kenarına nakış gibi işlememi sağladı. Tabi ki yaşım itibariyle hala yayında olan ve herkesce takip edilen animelerden değil de 2000 ve öncesi animelerden zevk aldığımı belirmem gerek. 500, 600, 900 bölümlük seriler benim hiç ilgimi çekmedi. Bence anime tadında bırakılmalı. Haddinden fazla uzun bir anime sanat değiş para kaygısıyla üretiliyordur. Bu sitedeki listelerden de epey yararlandım. Burada paylaşım yapan ve bilgilerini ve yorumlarını bizimle paylaşan herkese teşekkür ediyorum. Uzun zamandır sitenin sessiz ama aktiflerindendim ve artık bir merhaba bile dememenin bunca emeğe karşı kendi adıma büyük ayıp olacağını hissettim. İyi ki varsınız.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.