Jump to content

gökhan

Üyeler
  • İçerik sayısı

    66
  • Kayıt tarihi

  • Son ziyareti

gökhan kullanıcısının paylaşımları

  1. gökhan

    Bleach Manga Tartışma

    Bende finaliyle bu denli hayal kırıklığı yaratan başka bir seri olmadı, hele son 3 sayı çok büyük hayal kırıklığıydı. Anime'nin finali kesinlikle çok daha iyi, mangasına hiç başlamasaymışım keşke.
  2. Anime Studio kulanıyorum animasyon için, karakteri de orada tasarladım ama illustrasyon ile de tasarlanabilir.
  3. gökhan

    Bleach Manga Tartışma

    Şu an 685. sayı çıktı ve 2 hafta sonra da 686. sayı çıkacak ve seri final yapacak. Fakat final öncesi genel olarak Bleach'in bitişiyle alakalı bir değerlendirme yapmak istiyorum. Yuha Bach temel olarak baktığımızda Aizen ve Ichigo ortaklığı ile alt edilmiş oldu, hatta Aizen olmasa alt edilmesinin de hiçbir olasılığı yok gibiydi. Zaten daha Bach ilk ortaya çıktığında Aizen'in onun zaman algısıyla oynadığı söylendiğinde Aizen vs Bach söylentileri çıkmıştı. Onun dışında Ishida, Isshin Kurosaki ve babası Ryuken'den aldığı ok ile Bach'ın güçlerini çok kısa bir süreliğine de olsa etkisiz hale getirmeyi başardı. Son darbeyi de her zamanki gibi Ichigo vurdu. Orada Ichigo değil de Zaraki de olsa o darbeyi vurabilirdi belki, ilk defa Ichigo bir kapışmada bu denli yardım alarak bir şeyleri başardı. Kimse kimseye tek atmadı kısaca.
  4. gökhan

    Bleach Manga Tartışma

    Bleach 685 - İngilizce Savaştan 10 yıl sonrası anlatılıyor. Yeni kaptanlar var, Rukia da 13. Takım kaptanı olmuş. Sayı sonunda da Bach'ın 10 yıl önce kaybolan reiatsusunun yeniden ortaya çıktığı söyleniyor. 2 hafta sonraki son sayıda sürpriz bir son olacağı eklenmiş. O sayıda da bu sürpriz gelişme neymiş hem onu, hem de yeni Ruh Kralı kim, Aizen-Urahara ve Ichigo ile tayfasına ne olmuş onları görürüz herhalde. Bu arada anladığım Japonya'da bir Bleach Rock müzikali yapılacakmış, onun haberi vardı. Bleachiçin yakın zamanda açıklanacak büyük haberler var yazıyor. Büyük olasılıkla ya ek sayılar gelecek ya da anime'nin devamı. Anime devamı ise umarım en baştan yaparlar filler olmadan eli yüzü düzgün bir şekilde. 2 hafta sonraki finali de umarım tatmin edici olur. Aizen'in bankai'yi de göremedik ya, hiçbir şey demiyorum!
  5. gökhan

    Bleach Manga Tartışma

    Bleach 685 - RAW
  6. gökhan

    Bleach Manga Tartışma

    Bleach'in 685 değil de 686. sayıyla final yapacağı kesinleşmiş, eski gelen bilgi yanlış anlaşılmaymış. Bununla birlikte haftaya da Japonya'da tatil olduğu için mangalar çıkmayacak, böylece Bleach'in son sayısını görebilmemiz için 2 hafta daha beklememiz gerekecek. Not: 686'dan sonra 12 ek sayı ve 2 tane de geçmişi anlatan flashback sayısı çıkacağı rivayet ediliyor, ne kadar doğrudur bilemem ama öyleyse 700 sayıya tamamlanmış oluyor.
  7. gökhan

    Bleach Manga Tartışma

    Her şey Aizen'in tek yemesiyle düşüşe geçmeye başladı. Koskoca bir Tanrı mertebesindeki adam bir anda tek yediğinde herkes bozuldu. Buna rağmen seri bir toparlanma yaşadı, kimse pek beğenmese de aslında Xcuttioner Arc kendi içinde tutarlı ve orijinal, kısa bir arc idi. Ardından son Quincy Arc'ı geldi - 1000 Years War diye. Arc'ın girişi sağlamdı, Başkaptanın kapışması da, bankaisi de çok iyiydi. Hatta Bleach uzun bir aradan sonra bu sayılarda iyi satışlar yakalamıştı. Ama koskoca başkaptanın tek yiyip ölmesi, üstüne hemen hiçbir flashback almaması karaktere hiçbir derinlik katmadı, üzülemedik bile. O noktadan sonra ipler koptu, seri dibe vurmaya başladı. Ardından da tekrara düştü Kubo, Espada gibi bir Sternritter takımı yarattı ama karizmaları yoktu hiçbirinin. VasteLorde gibi bir Elite Guard takımı çıktı, ucuz komedi filmlerinden beterlerdi. 0. Takım diye beklenti yükseltti yıllar boyu, adamlar bildiğin tek yediler. Soul King kim diye bekledik, adam bile çıkmadı, kristal içinde kolsuz bacaksız bir figürdü. Son Aizen kapışmasında olduğu gibi herkes birleşip tek kötü adama dalmaya kalktı. Kısaca son 200 sayı ilk 400 sayının tekrarı gibi oldu. Final sayısı ile bir şekilde mutlu bir final yapıp bitirecektir gibi duruyor ama ortada yazık olmuş büyük bir potansiyel var. Şu serinin bir One Piece hatta Hunter X Hunter ayarında kalite ve saygınlığı olabilecekken bu kadar düşmesi cidden üzücü.
  8. Saçları kaldırdım, sadece zincirler ve kadın var. Bazı yerleri düzenledim.
  9. gökhan

    Pokemon Go

    Aşağıda da en güçlüden en güçsüze doğru oyundaki Pokemon Listesi(IGN'den alıntıdır):
  10. gökhan

    Merhaba!

    Hoşgeldin, iyi forumlar.
  11. Mevcut şemayı biraz değiştirdim. Karakterin yeni hali aşağıdaki gibi:
  12. Arkadaşlar bildiğiniz üzere Pokemon Go çılgınlığı aldı başını gidiyor. Öncelikle oyun ülkemiz için henüz yayınlanmadı, APK doslarının da çoğunun virüslü olduğu bildiriliyor(Ben oyunu önce android telefonuma yükledim ama SMS falan bir sürü uyarılar verdi hemen apar topar sildim). O yüzden Android kullanıyorsanız biraz daha sabretmenizi önereceğim. Bir iPad veya iPhone'niz varsa iş değişiyor, App Store hesabınızı yurtdışına çevirerek veya sıfırdan bir yurtdışı hesabı oluşturarak oyunun orijinal haline ulaşailiyorsunuz. SBendeniz de sonunda oyunu iPad Mini'me yükledim. Kısaca tecrübelerim şöyle: 1- Oyun özellikle şehir merkezleri gibi yoğun bölgelerde sıklıkla kasıp kapanabiliyor. Buralarda dikkat edilmeli. 2- Karşınıza ne kadar pokemon çıkarsa yakalayın, fazlalıkları Transfer diyerek o Pokemon'un puanıyla takas edebiliyorsunuz. 3- Oyun bir türlü açılmıyorsa ve bekletiyorsa önce oyundan tamamen çıkın ve cihazınızı biraz dinlendirin. Ardından arkaplanda çalışan her şeyi kapayın. İnterneti de kapayarak oyuna başlayın. Oyun internet yok uyarısı verince internetinizi açın ve oyuna başlayın. 4- Yakaladığınız pokemonları hemen evrim gerittireyim diye puan harcamanıza gerek yok, level atladıkça karşınıza daha yüksek puanlı pokemonlar gelecek. Bol bol pokemon yakalayıp level arttırmaya bakın. 5- Poke stoplarda poke topu ve yumurta gibi envanterler çıkıyor, es geçmeyin. 6- Oyun sıklıkla hata verip kapanıyorsa oyunun kameraya erişimni kapatın. Bunun yanında "Energy Safe Mode" seçeneğini de işaretlemeniz iyi sonuç verebilir. 7- Oyun cihazınızı çok ısıtıyorsa ara ara cihazınızı kapayıp açın, serin tutmaya çalışın. 8- İnternet kotanızı sıklıkla kontrol edin, pek kota dostu değil gibi. Şimdilik benden bu kadar. NOT: Bu arada pokemon sınıfları hakkında bilgi sahibi olan birileri de yazabilirseniz: Ör. Kaya, Ateş, Buz, Çimen, Su, Zehir gibi türlerin hangilerinin birbirine üstünlüğü var detaylı verebilirseniz sevinirim.
  13. gökhan

    Bleach Manga Tartışma

    Bleach 684 Yuha'ya beklemediği 2. bir saldırı daha geldi. Bundan da kurtulur. Ama Ichigo'nun kırılmış bankaisinin altından shikai'si ile saldırması kesinlikle efsaneydi. Final sayısı öncesi biraz daha Aizen görmeyi ümit ediyorum. Bari seribitmeden şu adamın bankaisini görsek, bu bankai de şu Yuha'yı etkisiz hale getirmede önemli rol oynasa süper olur.
  14. gökhan

    Ne Yapıyorsun? (ne yapmıyorum ki...)

    Kısa filmimin hazırlıklarıyla uğraşıyorum, başka bir kalkışmadır girişimdir olmazsa bu haftasonu çekip festivallere yetiştirmek istiyorum.
  15. gökhan

    Bleach Manga Tartışma

    Manga gerçekten bitiyor galiba. Aizen serbest kaldı(her ne kadar serbest kalma şekli hoşuma gitmeyip aceleye gelmiş gözükse de); Ryuken ve Isshin, Uryu'ya power-up bir ok verdi, Ichigo ve Renji sahaya indi. Bir fark yaratabilecek diğer kaptanlar yaralarından kurtulup gelebilir mi bilmiyorum, gelemeseler bile Aizen tek başına yetebilir. İchigo kalan son bölümlerde bakalım nasıl bir powerup alacak: Bir daha FGT mi atacak yoksa başka bir şe mi deneyecek? Aizen harcanacak mı yoksa ilahlaştırılacak mı merakla bekliyorum.
  16. Son sayıda Juha artk Sternlitter'lere de ihtiyacım yok dedi, anlaşılan o ki Juha tüm Quincy'lerin de güçlerini emecek ve tek kötü karakter olarak kalacak. Ichigo şu an saf dışı gözküyor. Bari Aizen gibi buna da tek attırmasa Kubo.
  17. gökhan

    Bilimkurgu Öykü Kitabım: Virüs

    @Barış D. Baryshx Canın sağ olsun :)
  18. Arkadaşlar öncelikle yorumlar için teşeekkürler. Özellikle Luluna seni gerçekten tebrik ederim, esinlendiğim modellerden biri amazon kraliçesiydi. Karakter tutsak, yalnız, içine kapalı, sembolik olarak zincirleree vurulmuş bir kadın karakter olacak. Kendisine benzeyen başka biriyle karşılaşacak sonrasında da. Bu arada çizimin tamamı aşağıda. Omuzlarını bedene uygun yapmıştım ama hala geniş duruyorsa ufaltabilrim. Aynı zamanda bakışları da animasyon içinde değişecek, yani çatık kaşlı kalmayacak.
  19. gökhan

    Bilimkurgu Öykü Kitabım: Virüs

    @Red King Teşekkürler.
  20. Merhaba arkadaşlar. Animasyon projem için hazırlamaya başladığım bir karakter tasarımım var, aşağıda görebilirsiniz. Animasyonda vücudunun belli kısımları zincirlerle kaplı olacak, zincirler hariç bu şekilde. Sizce nasıldır? Düzeltebileceğim veya ekleyebileceğim önerileriniz olursa bekliyorum, teşekkürler.
  21. gökhan

    Bilimkurgu Öykü Kitabım: Virüs

    Teşekkürler, umarım beğenirsin. Yorumlarını bekliyor olacağım.
  22. Kamera gibi hassas elektronik cihazları online ortamdan almaya ben şahsen güvenmyorum. Fotoğraf konusunda kendini geliştirmek istiyorsan hiç değilse D3200 ile başlasan fena olmaz. Şöyle bir kampanya gördüm güzel: http://www.istanbulbilisim.com.tr/nikon-dslr-d3200-18-55mm-vr-lens-kit-fotograf-makinesi-canta-fiyati,70610.html Eğer İstanbul'a yolun düşemiyorsa Mediamarkt'ı da düşünebilirsin.
  23. gökhan

    Selam gençler

    Hoş geldin Quasar, kalıcı olmazsan sevinirim :D Ben de Loki bu arada.
  24. gökhan

    (9 / 36) Yu Yu Hakusho (Sezon 3)

    Elinize sağlık. İngilizce altyazıyla bitirmiştim bu seriyi. Döneminin en çok beğenilen-takip edilen serisi diye biliyorum. Umarım devam edebilirsiniz ve ülkemizde de herkes izleme imkanına kavuşur.
  25. Başarılar, umarım gönlünüzce bir çizer bulursunuz.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.