Jump to content

Nyoteida

Üyeler
  • İçerik sayısı

    276
  • Kayıt tarihi

  • Son ziyareti

  • Kazandığı günler

    6

Nyoteida kullanıcısının paylaşımları

  1. Animenin finalinde bir şarkı çalar, tüylerin diken diken olur. İçinden muhtelif duygular kabarır, dalga dalga taşar. O an, sanki animenin sadece o şarkı için yapıldığını düşünürsün. Hikayesi, karakterleri, baştan sona her şeyi adeta o şarkı için kurgulanmıştır. Sizi böyle düşündüren bir anime ve şarkısı var mı?

    1. Singularity

      Singularity

      sanırım buydu ya yanlış hatırlamıyorsam 

       

    2. mauvais-dieu

      mauvais-dieu

       

      nhk ni youkoso

       

    3. Nyoteida

      Nyoteida

      @Singularitydram türünde iyi bir anime olmasına rağmen bu şarkı bende bahsettiğim hisleri uyandırmamıştı. @mauvais-dieuWelcome to the NHK'yi izleyeli epey oluyor ama şarkıyı hiç hatırlamadım, demek ki bende herhangi bir tesiri olmamış. Ama intro kısmı bana bu şarkıyı hatırlattı. Beni etkileyen anime sonu şarkıları ise şöyle: No. 6Saezuru Tori wa Habatakanai: The Clouds GatherKotonoha no Niwa, Kokuriko-zaka Kara.

  2. Uzun zamandır her bölüm atlamadan dinlediğim tek açılış müziği :)
  3. "Hoca öğretmen oldu, talebe öğrenci. Öğretmen ne demek? Ne soğuk, ne haysiyetsiz, ne çirkin kelime. Hoca öğretmez; yetiştirir, aydınlatır, yaratır. Öğrenci ne demek? Talebe isteyendir; isteyen, arayan, susayan." "Mütercim, mutlak’ı arayan bir çılgın, ‘felsefe taşı’nı bulmaya çalışan bir simyagerdir." "Nereye gidersen git, bulacağın aydınlık, zihninin aydınlığı kadar olacaktır." "Aydın olmak için önce insan olmak lâzim. İnsan mukaddesi olandır. İnsan hırlaşmaz, konuşur; maruz kalmaz, seçer . Aydın kendi kafasıyla düşünen, kendi gönlüyle hisseden kişi. Aydını yapan uyanık bir şuur, tetikte bir dikkat ve hakikatin bütününü kucaklamaya çalışan bir tecessüs."
  4. Nasıl bir dehasın sen Sezen Aksu.
  5. Nyoteida

    Dizi Tavsiyeleri

    - İnsanlara bedavaya denetim de mi yapıyorsun? ~ Aynı mahallede yaşadığım birinden nasıl para alabilirim? - İnşaat firmasında çalıştığın duyulursa herkes senden denetim yapmanı ister. ~ İnşaat firması değil, yapı denetimi firmasıyız. Ne firması olduğumuzu da mı bilmiyorsun? - Aynı değiller mi? ~ Farklılar. İnşaat firması bina tasarımı yapar. Yapı denetim firmaları ise güvenli bina inşa edebilmek için hangi malzeme kullanılmalı, nasıl inşa edilmeli tekrar tekrar hesaplar. Mühendisler binaların hesaplarını yapar. Her bina rüzgar, ağırlık, deprem gibi iç ve dış kuvvetler arasında bir savaşım verir. Binayı etkileyebilecek tüm dış faktörleri dikkate almamız gerekir. Yani binalar, tüm bunlara dayanabilecek şekilde tasarlanmalıdır. Genelde daireleri 3 tona dayanabilecek şekilde tasarlarız. Okul, konferans salonu gibi kalabalıkların toplandığı binaları daha fazla ağırlığa dayanacak şekilde. Yemek salonlarının olduğu katlarda insanların oturacağı, ağırlığın yoğunlaşacağı alanları dikkate alırız. Her zaman iç kuvvetlerin dış kuvvetlere dayanacağından emin olmamız gerek. Hayat da bir nevi iç ve dış kuvvetlerin mücadelesidir. Ne yaşarsan yaşa, iç kuvvetin yeterliyse dayanırsın. - Hayattaki o iç kuvvetler ne? ~ Bilmiyorum. - İç kuvvetimin fazla olduğunu söylemiştin. ~ Gerçekten çok zeki bir arkadaşım vardı. Bizim mahalleden çok başarılı birinin çıkacağını düşünmüştüm. Ama o çocuk, üniversiteden mezun olduktan kısa bir süre sonra saçlarını kazıtıp keşiş oldu. O zaman tüm mahalle şok oldu. Ailesi üzüntüden yataklara düştü. Giderken söylediği bir şey vardı. "Hiçbir şeyi olmayan biri olmak istiyorum." Herkes bir şeyin sahibi olmak için didinip durur. Ömürlerini kendilerini başkalarına kanıtlamaya çalışmakla geçirir ama bununla ne kazanacağını hiç kimse bilmez. Hatta istediğini elde ettiğinde sana güvende olduğunu hissettirse bile; seni sen yapan şeyler çatırdamaya başladığında dayanmak imkansızlaşır. Parçalanırsın; seni sen yaptığını düşündüğün şeylerin ve hayattaki sütunların olduğunu sandığın insanların aslında sana bir iç kuvvet sağlamadığını, sadece görünüşte öyle olduklarını görünce.
  6.  

    Spoiler

    "Dün canım olan yarın düşmanım olmaz benim. Yaşananların hatırı hep saklı kalır; hatırları sorulur, selamları alınır. Sildiklerim vardır bir de! Onlar pişmanlıklarımdır. Adları anılmaz, hatırları sorulmaz. Sadece geçmişe gömdüklerimdir. Vicdanla birlikte şeref ararım. Her zaman doğru değildir elbet seçimlerim. Bazen şerefsizleri de severim. Her yerde gözüm kulağım vardır benim. 'Eksik söylemek, yalan söylemek değildir.' mantığındaki beni değil; kendini kandırır yalnızca. Bilmezden gelişlerim, aptala yatışlarım kaybetme korkumdan değil, karşımdakilerin yalan söyleme potansiyellerine olan merakımdandır. İnkar olmaz benim hayatımda. Yaşananı yaşanmamış saymam, sayanları da saymam. Kelimelere sığmaz, sayfalar sürer beni anlatmak ama ne kadar anlatılırsa anlatılsın; yaşayan bilir beni, yaşamayan anlamaz. Ağırdır sevmelerim, her yürek taşıyamaz."

     

    1. LeornKayn

      LeornKayn

      neden yıllardır, bu haldesin sen, çokmu şair ruhlusun acep, yoksa harbi bir şeyler hayatında iyi gitmiyor mu merak ettim.

    2. Nyoteida

      Nyoteida

      Ön yargılı olmayayım diye kelek çıkacağını kalben anladığım insanları hayatıma almam, sınır ihlallerini uzun bir süre görmezden gelmem ve defalarca bana yanlış yapmış olmasına rağmen birine hak ettiğinden fazlaca tolerans göstermem sebepleriyle, sorulsa hobilerimin arasında kazık yemek önemli bir yer tutar diyecek raddeye gelmiş bulunmaktayım.

    3. LeornKayn

      LeornKayn

      sanırım anlıyorum seni, iyi yazmalar :super-onion-head-emoticon:

  7. "Ne kadar istersen iste, ne kadar hayal kurarsan kur; sahip olamayacağın şeyler vardır. Bu yüzden onları öylece unutmak ve vazgeçmek bazen daha kolaydır."

    1. Perfectum

      Perfectum

      Belki de buna kendimizi inandırıyoruzdur. Ha? Ya da belki başkaları sadece hevesimizi kırmak istiyordur. Ne dersin? HxH de Netero'nun bir lafı vardı (ehem)... "İnsanlığın sonsuz adapte olma gücünü küçümseme sakın Karınca Kral!" Sanırım böyleydi. Biz değişelim ki dünyamız değişsin dostum. Hayal kurmaya devam et ve başarmak için mücadele et.

      Edit: Polyanna değilim :)) 

  8. Spoiler

    zj8PPg.jpg

    Hangi manga ya da animeye ait olduğunu söyleyebilecek üstat aranıyor.

    1. Önceki yorumları göster  %s tane daha
    2. Singularity

      Singularity

      Resme sağ tık yapıp google üzerinde arayınca bulduğum sonuçta bu resimdeki şahıs Bakemonogatarideki Araragi olarak çıkıyor yani resim onun fanart resimleri arasında duruyor fazla sonuç yok zaten 

    3. Nyoteida

      Nyoteida

      @Singularity bir akıllı sensin dimi :) Bakemonogatari göndermelerle dolu bir anime. Gönderme yaptığı anime/mangayı arıyorum anlayacağın. @Barış D. Baryshx iki manga da çok benziyor ama ben de hangisi bilemedim. :/

    4. Singularity

      Singularity

      ikisinide dene tarafını seç madem :hehe-onion-head-emoticon:

  9. Coverlarına ayrı, saçlarına ayrı bitiyorum :D

    Spoiler

     

     

  10. "Zekamız her ne kadar keskin olursa olsun, kalbimizde yer alan tek tek duyguları algılayamaz; çoğu zaman uçucu halde var olan duygularımız, onları ayrıştırabilecek bir olgu tarafından katılaştırılmadıkları sürece kendilerini belli etmezler."

    Spoiler

     

     

  11. Kanal 7'deki dizilerden sonra içimden geçirip duruyordum. Başka bir şey isteseymişim olacakmış. ? G.Kore dizileri (özellikle tarihi) sevenlere duyurulur!

    Spoiler

     

     

     

    1. Önceki yorumları göster  %s tane daha
    2. ALEJANDRO

      ALEJANDRO

      @Nyoteida  Kanal7 nin profesyonelce bir şey yapacagına inanmıyorum açıkcası.+ Rtuk var.Dublaja çevirirken Küfürlü veya Argo Olan Konusmaları Ya 'Lanet Olsun' Ya 'Kahretsin' Gibi dublajlayacaklar ve tamamen orjinallikten Çıkar.

    3. Nyoteida

      Nyoteida

      @ALEJANDRO Yalnız ben TRT'den bahsetmiştim. :) Ayrıca Kanal 7'nin seçip yayınladığı diziler zaten seslendirmesinde sansürlük içeriği bulunmayan, ailecek izlenebilecek dizilerdi. Güney Kore'de de televizyonlarda argo ve küfür ya hiç olmuyor ya da sansürleniyor. Kaldı ki küfür ve argonun sansürlenmesinin seyir zevkini katledeceğini düşünenleri de anlamıyorum. Orijinallik meselesi farklı bir konu.

    4. ALEJANDRO

      ALEJANDRO

      Trt de aynı bana göre Pek değişen bir şey yok.Gerçi neyi tartışıyoruzki Zevkler uyuşmayabilir. Açıkcası ben dublaja karşıyım.Altyazılı izlemek hem daha mantıklı yeri gelir avantajda sağlar.

  12. Yüreğimde hüznün habercisidir bazen tek sözün... Ben ağlarken bilirim senin de gülmez yüzün... Suya damlatılan bir damla mürekkep gibi geleceğim. İçine düştüğüm anda kaybolduğum büyük bir umman... Kıyısı belli olmayan bir denizdeyim şimdi. Attığım kulaçlar boşuna, biliyorum. Artık yorgunluğumla mücadele edemiyorum. Galiba ölüyorum. İşte böyle şarkılar hep ilham. ?
  13. BAYILDIM! ? 

    Spoiler

     

     

    1. LeornKayn

      LeornKayn

      Spoiler
      Spoiler
      Spoiler
      Spoiler
      Spoiler
      Spoiler
      Spoiler

      9844058226738.jpg

       

       

       

       

       

       

       

  14. Hayalimdeki teklif ?? 

    Spoiler

    LDj97a.jpg

     

    1. Singularity

      Singularity

      Onu bilmemde benimki kesin böyle sjshssvsnsb

      Spoiler

      images?q=tbn:ANd9GcTIgGm10DRgG-8ozY5aYKV

       

    2. LeornKayn

      LeornKayn

      Nyoteida foruma girip ilişki içerikli durumlar paylaşmayalı çok olmuştu vakti gelmişti...

      ooo

       

      zammmaan 

      :cheer1-onion-head-emoticon:

    3. Nyoteida

      Nyoteida

      @Singularity seninki de hiç fena değilmiş gerçekten. ? @LeornKayn seni anlamak için kendime simultane çevirmen tutmam gerektiğine artık kesin kanaat getirdim.

  15. Yalnız değilsin. Etrafında bir sürü insan var. Kimisine arkadaşım diyorsun; kimisine dostum, kimisine sırdaş, kimisine yoldaş. Görüyorlar seni ama sana bakmıyorlar. Duyuyorlar ama dinlemiyorlar. Anlamıyorsun çoğu şeyi, belki de anlamlandıramıyorsun. Paylaşmak istiyorsun ama yapamıyorsun. Çünkü aslında çok yalnızsın, etrafın sadece insan kalabalığı... Büşra filminden.

     
     
     
    1. uchitachi

      uchitachi

      Kalabalığın içindeki yalnızlık, yalnızlıktan sayılmaz mı? Etrafımızdaki insanların sayısıyla mı ölçülür yalnızlığımız? Yalnızlık sayılarla alakalı mı? Yalnızlık bu değilse eğer, ben hiç yalnız değilim. Eğer buysa vay halimize...

  16. "Kurşun kalem gibiyiz hepimiz, acılarımız bizim kalem açacağımız. Yaşadığımız zorluklar kişiliğimizin biçimlenmesine yardımcı olur."

  17. OST'ler kadar beni duygulandırabilen başka G.Kore şarkısı yok...
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.