Jump to content

Nyoteida

Üyeler
  • İçerik sayısı

    276
  • Kayıt tarihi

  • Son ziyareti

  • Kazandığı günler

    6

Durum yanıtları bölümüne Nyoteida kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. Animenin finalinde bir şarkı çalar, tüylerin diken diken olur. İçinden muhtelif duygular kabarır, dalga dalga taşar. O an, sanki animenin sadece o şarkı için yapıldığını düşünürsün. Hikayesi, karakterleri, baştan sona her şeyi adeta o şarkı için kurgulanmıştır. Sizi böyle düşündüren bir anime ve şarkısı var mı?

    1. Nyoteida

      Nyoteida

      @Singularitydram türünde iyi bir anime olmasına rağmen bu şarkı bende bahsettiğim hisleri uyandırmamıştı. @mauvais-dieuWelcome to the NHK'yi izleyeli epey oluyor ama şarkıyı hiç hatırlamadım, demek ki bende herhangi bir tesiri olmamış. Ama intro kısmı bana bu şarkıyı hatırlattı. Beni etkileyen anime sonu şarkıları ise şöyle: No. 6Saezuru Tori wa Habatakanai: The Clouds GatherKotonoha no Niwa, Kokuriko-zaka Kara.

    2. (See 2 other replies to this status update)

  2. Çok eğlenceli bulduğum shoujo ai olan Tamen de Gushi ile çok eğlenceli bulduğum shounen ai olan 19 Tian aynı iki sanatçıya ait olup bu ikisinin kendi hikayelerini anlattıkları başka bir webtoon daha varmış elimdeki mangaları bırakıp hop ona akıyorum *.*  ya hep anımsatırdı çizimleri böyle Japonyada ikisinin posterlerinin olduğu metro kapılarını falan görmüştüm aslında şaşılacak bişi değil ama nedense fark edince çok şaşırdım. Sanırım bir sanatçının hem shoujo ai hem de shounen ai tasarlaması ilginç 

    1. Nyoteida

      Nyoteida

      19 Tian yazarı/çizeri Old Xian(kadın), Tamen de Gushi ise Tan Jiu'ya(erkek) ait. Ama bu ikisi kanka, eserlerini çizerken birbirlerine çok akıl danıştıklarını okumuştum. Aralarında başka bir şey var mıdır bilinmez ama aynı stüdyoda çalıştıkları için olsa bile bunu açıklamazlardı sanırım.

    2. (See 2 other replies to this status update)

  3.  

    Spoiler

    "Dün canım olan yarın düşmanım olmaz benim. Yaşananların hatırı hep saklı kalır; hatırları sorulur, selamları alınır. Sildiklerim vardır bir de! Onlar pişmanlıklarımdır. Adları anılmaz, hatırları sorulmaz. Sadece geçmişe gömdüklerimdir. Vicdanla birlikte şeref ararım. Her zaman doğru değildir elbet seçimlerim. Bazen şerefsizleri de severim. Her yerde gözüm kulağım vardır benim. 'Eksik söylemek, yalan söylemek değildir.' mantığındaki beni değil; kendini kandırır yalnızca. Bilmezden gelişlerim, aptala yatışlarım kaybetme korkumdan değil, karşımdakilerin yalan söyleme potansiyellerine olan merakımdandır. İnkar olmaz benim hayatımda. Yaşananı yaşanmamış saymam, sayanları da saymam. Kelimelere sığmaz, sayfalar sürer beni anlatmak ama ne kadar anlatılırsa anlatılsın; yaşayan bilir beni, yaşamayan anlamaz. Ağırdır sevmelerim, her yürek taşıyamaz."

     

    1. Nyoteida

      Nyoteida

      Ön yargılı olmayayım diye kelek çıkacağını kalben anladığım insanları hayatıma almam, sınır ihlallerini uzun bir süre görmezden gelmem ve defalarca bana yanlış yapmış olmasına rağmen birine hak ettiğinden fazlaca tolerans göstermem sebepleriyle, sorulsa hobilerimin arasında kazık yemek önemli bir yer tutar diyecek raddeye gelmiş bulunmaktayım.

    2. (See 2 other replies to this status update)

  4. Spoiler

    zj8PPg.jpg

    Hangi manga ya da animeye ait olduğunu söyleyebilecek üstat aranıyor.

    1. Nyoteida

      Nyoteida

      @Singularity bir akıllı sensin dimi :) Bakemonogatari göndermelerle dolu bir anime. Gönderme yaptığı anime/mangayı arıyorum anlayacağın. @Barış D. Baryshx iki manga da çok benziyor ama ben de hangisi bilemedim. :/

    2. (See 5 other replies to this status update)

  5. Kanal 7'deki dizilerden sonra içimden geçirip duruyordum. Başka bir şey isteseymişim olacakmış. ? G.Kore dizileri (özellikle tarihi) sevenlere duyurulur!

    Spoiler

     

     

     

    1. Nyoteida

      Nyoteida

      @ALEJANDRO Yalnız ben TRT'den bahsetmiştim. :) Ayrıca Kanal 7'nin seçip yayınladığı diziler zaten seslendirmesinde sansürlük içeriği bulunmayan, ailecek izlenebilecek dizilerdi. Güney Kore'de de televizyonlarda argo ve küfür ya hiç olmuyor ya da sansürleniyor. Kaldı ki küfür ve argonun sansürlenmesinin seyir zevkini katledeceğini düşünenleri de anlamıyorum. Orijinallik meselesi farklı bir konu.

    2. (See 11 other replies to this status update)

  6. Kanal 7'deki dizilerden sonra içimden geçirip duruyordum. Başka bir şey isteseymişim olacakmış. ? G.Kore dizileri (özellikle tarihi) sevenlere duyurulur!

    Spoiler

     

     

     

    1. Nyoteida

      Nyoteida

      @ALEJANDRO TRT seslendirmeleri amatörce yapılmıyor, fragmanı izlerseniz ne demek istediğimi zaten anlayacaksınız. İşin aslı ben de film-dizileri orijinal dilinden izlemeyi tercih eden biriyim, orası ayrı. :)

    2. (See 11 other replies to this status update)

  7. Kanal 7'deki dizilerden sonra içimden geçirip duruyordum. Başka bir şey isteseymişim olacakmış. ? G.Kore dizileri (özellikle tarihi) sevenlere duyurulur!

    Spoiler

     

     

     

    1. Nyoteida

      Nyoteida

      Ya onu bir ben mi izleyemedim :bad-luck-crazy-rabbit-emoticon: cidden Türkçe seslendirmeli olarak TRT'de yayınlandı mı Goong?

    2. (See 11 other replies to this status update)

  8. Kanal 7'deki dizilerden sonra içimden geçirip duruyordum. Başka bir şey isteseymişim olacakmış. ? G.Kore dizileri (özellikle tarihi) sevenlere duyurulur!

    Spoiler

     

     

     

    1. Nyoteida

      Nyoteida

      Sarayın İncisi, Saraydaki Mücevher, Sarayın Doktoru, Denizler İmparatoru, Prensin Şarkısı ve Muhteşem Kraliçe benim TRT'den izlediğim G.Kore dizileri. Empress Ki geçmişte güncel takip ettiğim müthiş sürükleyici, neredeyse her bölümü heyecan dorukta izlediğim bir diziydi. Şimdi Türkçe seslendirmeli izlemek keyifli olacak. Dizide Türkler de konu alınıyor, izlemek isteyenlere dipnot geçeyim. ? 

    2. (See 11 other replies to this status update)

  9. Hayalimdeki teklif ?? 

    Spoiler

    LDj97a.jpg

     

    1. Nyoteida

      Nyoteida

      @Singularity seninki de hiç fena değilmiş gerçekten. ? @LeornKayn seni anlamak için kendime simultane çevirmen tutmam gerektiğine artık kesin kanaat getirdim.

    2. (See 2 other replies to this status update)

  10. Spoiler

     

     

    1. Nyoteida

      Nyoteida

      Lanet olsun demeyeceğim lise zamanlarımdı. Rock ya da rap, önemli olanın müziğin türünden ziyade ruha dokunabilmesi olduğunu düşündüğüm için şarkıları eziyet olan sıfatlandırmayı doğru bulmuyorum. Hoşuna gider veya gitmez, ona göre dinler ya da dinlemezsin. ? 

    2. (See 1 other reply to this status update)

  11. Bana diyorsun ki beni affet... Sen hiç içinden kurt çıkan elmayı gönül rahatlığıyla yemeye devam edebilir misin?

  12. Sen yine de bana nasılsın diye sor; kötüysem iyi olurum...

    1. Nyoteida

      Nyoteida

      Teşekkür ederim, şimdi daha iyiyim.(cidden) :)

    2. (See 3 other replies to this status update)

  13. "Sınavla karşılaştığımızda genellikle öfke ya da umutsuzlukla tepki gösteririz; bize haksızlık gibi gelen şeyi haklı olarak reddederiz. Ama öfke sağırlaştırır, umutsuzluk kör eder. Bize sunulan büyüme fırsatını kaçırırız. Bu durumda sert darbeler ve yenilgiler birbirini izler. Üzerimize çullanan şey kader değildir, mesajını yenilemeye çalışan hayattır."

    1. Nyoteida

      Nyoteida

      Söz, kalbi eyleme yöneltmiyorsa çoktan işitmez olmuş demektir. Kelamın itibar-ı sureti bir yana, mahiyeti idraka gayret etmek lazım vesselam.

    2. (See 1 other reply to this status update)

  14. IDM kullanan ve chromeda indirme butonunun görünmemesi sorununa çözüm bulan biri bu çözümü bana da anlatabilir mi? Netteki çözüm videoları bir işe yaramadı. Ürün orijinal değil, crackli. Firefox dene demeyin. Uzantıyı reddediyor...

    1. Nyoteida

      Nyoteida

      Sağ olun, tekrar silip yüklemeyi deneyeceğim. Olmazsa artık yapacak bir şey yok.

    2. (See 7 other replies to this status update)

  15. IDM kullanan ve chromeda indirme butonunun görünmemesi sorununa çözüm bulan biri bu çözümü bana da anlatabilir mi? Netteki çözüm videoları bir işe yaramadı. Ürün orijinal değil, crackli. Firefox dene demeyin. Uzantıyı reddediyor...

    1. Nyoteida

      Nyoteida

      Uzantılarda zaten mevcut idm. İlginize teşekkürler. Gerçekten bu işi çözen varsa tavsiyelerini bekliyorum.

    2. (See 7 other replies to this status update)

  16. Hayat çok dertli. Zor. Dünya lanetli. Ama yaşamak için bir neden bulabilirsin. *Mononoke

  17. Eğer bir kadın hatalarını çekici yapamazsa o gerçek bir kadın sayılmaz. (iktibas)

  18. Eğer bir kadın hatalarını çekici yapamazsa o gerçek bir kadın sayılmaz. (iktibas)

    1. Nyoteida

      Nyoteida

      Emre'nin yorumunu okuyarak bile birbirinden farklı nasıl yorumlanabilir görebilirsiniz. Düşünceme gelince, "Laissez faire et laissez passer, le monde va de lui même! Sözün sahibi ne demek istemiş bilinmez ama benim ne düşündüğümün bir önemi yok. İnsan özgür bir varlık. Milyarlarca farklı bakış açısı içerisinde siz de istediğiniz gibi düşünebilirsiniz.

    2. (See 10 other replies to this status update)

  19. Eğer bir kadın hatalarını çekici yapamazsa o gerçek bir kadın sayılmaz. (iktibas)

    1. Nyoteida

      Nyoteida

      Ben de bir kadın olarak bu ehemmiyetsiz alıntının radikal feminist duygular uyandıracağını tahmin etmemiştim. Savunulan bir ideoloji ya da tez yok ortada çürütmeye hacet duyulacak. Okuyanların birbirinden farklı yorumlayabileceği bir alıntı yalnızca.

    2. (See 10 other replies to this status update)

  20. Bir erkek çoraplarını ters çıkarıp çamaşır makinesine atıyorsa ondan kadın ruhunu anlamasını beklemeyin.

    1. Nyoteida

      Nyoteida

      Olayın künhü çorap, çamaşır makinesi ilişkisi değil. Ufak detaylardan bütünü yakalamak.

    2. (See 8 other replies to this status update)

  21. Bir erkek çoraplarını ters çıkarıp çamaşır makinesine atıyorsa ondan kadın ruhunu anlamasını beklemeyin.

    1. Nyoteida

      Nyoteida

      Doğrusunu Barış bilimsel bir dille gayet güzel ifade etmiş. :)

    2. (See 8 other replies to this status update)

  22. Ben ɑslındɑ ɑşık olmɑk fɑlɑn değil, sɑdece birine gözüm kɑpɑlı güvenebilmek istiyorum. Demiş biri.

    1. Nyoteida

      Nyoteida

      Evet, Sagopa Kajmer. Japonya'da öyle bir durum mu var bilmiyorum ama bizde de ne teşekkür ne özür bilen bir nesil yetişiyor. Bu da ayrı bir vahamet.

    2. (See 6 other replies to this status update)

  23. Ben ɑslındɑ ɑşık olmɑk fɑlɑn değil, sɑdece birine gözüm kɑpɑlı güvenebilmek istiyorum. Demiş biri.

    1. Nyoteida

      Nyoteida

      Aşk üzerinden konuşuyoruz ama toplum olarak bütün iyi hasletlerimizi kaybetmeye yüz tutmuşuz. Sago reis diyor ya: olması gereken şeylerin adını iyilik yapmak koymuşlar. Bu zihniyet değişmedikçe ben pek ümitvar değilim.

    2. (See 6 other replies to this status update)

  24. Ben ɑslındɑ ɑşık olmɑk fɑlɑn değil, sɑdece birine gözüm kɑpɑlı güvenebilmek istiyorum. Demiş biri.

    1. Nyoteida

      Nyoteida

      Bahsettiğiniz durum artık istisna değil, genel bir vaziyet olmuş. Asıl olması gereken istisna haline gelmiş. Yani ilişkiler güven, sadakat, sevgi, saygı ve diğer erdemler üzerine değil de materyalist beklentiler üzerine kuruluyor maalesef.

    2. (See 6 other replies to this status update)

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.