Jump to content

Nyoteida

Üyeler
  • İçerik sayısı

    276
  • Kayıt tarihi

  • Son ziyareti

  • Kazandığı günler

    6

İletiler bölümüne Nyoteida kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. "Hoca öğretmen oldu, talebe öğrenci. Öğretmen ne demek? Ne soğuk, ne haysiyetsiz, ne çirkin kelime. Hoca öğretmez; yetiştirir, aydınlatır, yaratır. Öğrenci ne demek? Talebe isteyendir; isteyen, arayan, susayan."

    "Mütercim, mutlak’ı arayan bir çılgın, ‘felsefe taşı’nı bulmaya çalışan bir simyagerdir."

    "Nereye gidersen git, bulacağın aydınlık, zihninin aydınlığı kadar olacaktır."

    "Aydın olmak için önce insan olmak lâzim. İnsan mukaddesi olandır. İnsan hırlaşmaz, konuşur; maruz kalmaz, seçer . Aydın kendi kafasıyla düşünen, kendi gönlüyle hisseden kişi. Aydını yapan uyanık bir şuur, tetikte bir dikkat ve hakikatin bütününü kucaklamaya çalışan bir tecessüs."

  2. Spoiler

    JVMqdJ.jpg

     

    - İnsanlara bedavaya denetim de mi yapıyorsun?
    ~ Aynı mahallede yaşadığım birinden nasıl para alabilirim?
    - İnşaat firmasında çalıştığın duyulursa herkes senden denetim yapmanı ister.
    ~ İnşaat firması değil, yapı denetimi firmasıyız. Ne firması olduğumuzu da mı bilmiyorsun?
    - Aynı değiller mi?
    ~ Farklılar. İnşaat firması bina tasarımı yapar. Yapı denetim firmaları ise güvenli bina inşa edebilmek için hangi malzeme kullanılmalı, nasıl inşa edilmeli tekrar tekrar hesaplar. Mühendisler binaların hesaplarını yapar. Her bina rüzgar, ağırlık, deprem gibi iç ve dış kuvvetler arasında bir savaşım verir. Binayı etkileyebilecek tüm dış faktörleri dikkate almamız gerekir. Yani binalar, tüm bunlara dayanabilecek şekilde tasarlanmalıdır. Genelde daireleri 3 tona dayanabilecek şekilde tasarlarız. Okul, konferans salonu gibi kalabalıkların toplandığı binaları daha fazla ağırlığa dayanacak şekilde. Yemek salonlarının olduğu katlarda insanların oturacağı, ağırlığın yoğunlaşacağı alanları dikkate alırız. Her zaman iç kuvvetlerin dış kuvvetlere dayanacağından emin olmamız gerek. Hayat da bir nevi iç ve dış kuvvetlerin mücadelesidir. Ne yaşarsan yaşa, iç kuvvetin yeterliyse dayanırsın.
    - Hayattaki o iç kuvvetler ne?
    ~ Bilmiyorum.
    - İç kuvvetimin fazla olduğunu söylemiştin.
    ~ Gerçekten çok zeki bir arkadaşım vardı. Bizim mahalleden çok başarılı birinin çıkacağını düşünmüştüm. Ama o çocuk, üniversiteden mezun olduktan kısa bir süre sonra saçlarını kazıtıp keşiş oldu. O zaman tüm mahalle şok oldu. Ailesi üzüntüden yataklara düştü. Giderken söylediği bir şey vardı. "Hiçbir şeyi olmayan biri olmak istiyorum." Herkes bir şeyin sahibi olmak için didinip durur. Ömürlerini kendilerini başkalarına kanıtlamaya çalışmakla geçirir ama bununla ne kazanacağını hiç kimse bilmez. Hatta istediğini elde ettiğinde sana güvende olduğunu hissettirse bile; seni sen yapan şeyler çatırdamaya başladığında dayanmak imkansızlaşır. Parçalanırsın; seni sen yaptığını düşündüğün şeylerin ve hayattaki sütunların olduğunu sandığın insanların aslında sana bir iç kuvvet sağlamadığını, sadece görünüşte öyle olduklarını görünce.

  3. Spoiler

     

    Yüreğimde hüznün habercisidir bazen tek sözün...

    Ben ağlarken bilirim senin de gülmez yüzün...

    Suya damlatılan bir damla mürekkep gibi geleceğim.

    İçine düştüğüm anda kaybolduğum büyük bir umman...

    Kıyısı belli olmayan bir denizdeyim şimdi.

    Attığım kulaçlar boşuna, biliyorum.

    Artık yorgunluğumla mücadele edemiyorum.

    Galiba ölüyorum.

    İşte böyle şarkılar hep ilham. ?

  4. Gintama. Aslında hiç başlamamış sayılmam, ilk iki bölümünü izledim ancak seriye ısınamadım. O kadar övülüp tavsiye edildikten sonra öyle bir başlangıç, açıkçası beni sükut-u hayale uğrattı. Gerçi ilk sezonu 201 bölüm olan, arcları bulunan, hali hazırda mangası devam eden bir seriden bahsedince biraz önyargılı bakıyor olabilirim. Yine de 6.hissim benlik bir seri olmadığını söylüyor. :bird-onion-head-emoticon:

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.