Jump to content

moekami

Üyeler
  • İçerik sayısı

    138
  • Kayıt tarihi

  • Son ziyareti

  • Kazandığı günler

    2

İtibar Etkinliği

  1. Beğen
    moekami got a reaction from chibichan33 in En Sevdiğiniz / Unutulmaz Anime Replikleri   
    Kuroshitsuji:
     
    Bu dünyada iki çeşit insan vardır. Çalanlar, ve çalınanlar. Ve bugün, sizlerin geleceklerinizi çalıyorum. Sadece bu. -Ciel P.
     
    Bir kez kaybedilen şey asla geri dönmez. -Ciel P.
     
    Nerede olursanız olun, her zaman yanınızda olacağım, genç efendi. -Sebastian M.
     
    Yes, my LORD. -Sebastian M.
     
    Eskiden çok sevdiğin bir şeyden nefret etmek acı dolu bir his. -Ciel P.
     
    Ben sadece lanet olası şeytan bir kahyayım. -Sebastian M.
  2. Beğen
    moekami reacted to ▷✖ Haru ✖◁ in Bu Animeyi İzledin mi?   
    İzledim  :D
     
    Alttaki Ookami Shoujo to Kuro Ouji izlemiştir 
  3. Beğen
    moekami reacted to Toprakezgi in Forum Kuralları (Güncellendi-11.06.2020)   
    Forum kuralları, forum adminleri tarafından 22.06.2015 tarihinde güncellenmiştir. Kurallarda değişiklik olduğunda üyelere duyurulacaktır.




    1) Forumda diğer üyeleri küçük düşürücü, hakaret, küfür içeren mesajlar kesinlikle yasaktır, herkes birbirine karşı saygılı olursa daha sağlıklı bir forum ortamı oluşacaktır. ''Lan vs gibi kaba tabirlerden de uzak duralım.'

    2) Siyasi içerikli, propaganda unsurları taşıyan, şiddete teşvik edici ve onur kırıcı mesajlar yasaktır, burası bir anime platformudur, buraya ne amaçla üye olduğumuzu unutup konuları saptırmayalım.

    3) +18 içerik, illegal ve pornografik içerikli paylaşımlar- mesajlar kesinlikle yasaktır.

    4) Forumda takas, anime satışı kesinlikle yasaktır, istiyorlarsa üyeler kendi aralarında özel mesaj yoluyla anlaşabilirler.

    5) Forumda din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı kesinlikle söz konusu olamaz.

    6) Forumda kullanılan dil Türkçe'dir, mesaj atarken imla ve Türkçe kurallarına uymaya lütfen özen gösterelim. Formumuz Japon kültürü ile alakalı olduğundan Japon dili hariç, başka herhangi bir dil kullanımında uyarı yapılmaksızın ilgili ileti, durum yazısı veya imzalar bunu kapsayan diğer şeyler silinecektir. Bu kuralda sizden kesinlikle yabancı dil kullanmamanızı beklemiyoruz. Türkçesi var olan anime replikleri, kitap alıntıları ve normal konuşma sırasında Türkçe kullanabileceğiniz cümleleri yabancı dil olarak yazmamanız gerekir. Oh My God! yerine "Aman Allahım" kullanmanız gibi... Kısacası yabancı dilde abartı olmamalı

    7) Tamamen büyük harflerden oluşan mesajlar atmak yasaktır, bu net ortamında bağırmak anlamına gelir. Tamamen büyük harf ile yazılan tüm iletiler, durum yazıları vs. uyarı verilmeden silinecektir.

    8) Başka sitelerden alıntı yapılan içerikler mutlaka "alıntıdır" ibaresiyle kaynak gösterilerek paylaşılmalıdır.

    9) Arka arkaya mesaj atmak(flood yapmak) yasaktır. Gerekiyorsa, eski mesajınız üzerinden düzenlemelerinizi yaparak forum kirliliğine neden olmazsınız.

    10) Chat ortamındaymışçasına gereksiz mesajlar atmak(Spam) örneğin; "haklısın","ahahaha","süpersin!, bayıldaaaaaaaaam! muhteşemmm!! üsteki doğru" yada sadece ifadelerden oluşan manasız (post kasmaya yönelik) mesajlar yasaktır ve silinecektir.

    11) Avatar ve imzalar forum boyutlarına uygun olmalıdır yani; avatarlar en fazla 150x150, imzalarsa en fazla 550x250 boyutlarında ve herhangi propaganda unsuru, cinsel öğeler (echi,hentai) şiddete teşvik edici, özendirici, onur kırıcı veya küfür içerikli özelikler taşımamalıdır. Ayrıca imzalarda spoiler içeren resim ve yazılar, videolar da imza boyutlarını aştığı için yasaktır..(Sayfa açılmasını yavaşlatan imza-avatar'lar uyarısız silinebilir.).
    Üyeler imzasında maksimum 1 (bir) adet spoiler butonu bulundurabilir. Fan Kulüp imzaları da dahil olmak üzere imzalarda spoiler dışında birden fazla resim, gif vb bulundurmak yasaktır. Lütfen sosyal paylaşım bağlantılarınızı ve fan kulüp imzalarınızı da spoiler içine alınız.
    İmzanızda ve konularda "Arial" yazı tipine göre puntosu 14 ün üstünde yazı bulundurmak yasaktır. Hem göze çok batmakta hem de forumun görsel güzelliğini bozmaktadır. İmzalarında açıkta resim, gif bulunduranların ayrıca yazı bulundurmasına sadece tek satır olarak izin vardır. İmzalarda bulunan metinlerin yazı ebatının da 14 puntoyu geçmemesi gerekmektedir. İmzalara konuşma, müzik vs.vs kısaca ses eklenmesi yasaktır.
    Adminlerin kural ihlali yapılan imzaları uyarısız silme hakkı vardır.

    12) Anime & manga inceleme başlığı altındaki incelemeler sadece size ait olmalıdır, başka forumlardan alıntı olmamalıdır.

    13) Bir üye birden fazla hesap açamaz. Ve Kullanıcı adı ''kjgkgf'', ''asdsa5'' gibi anlamsız harflerden oluşamaz. Böyle kullanıcılar hiç uyarılmadan forumdan uzaklaştırılacaktır.(Üye olmadan önce kuralları bilmediğinizden rastgele bir isim aldıysanız sonradan değiştirilmesini istemek için yönetici ve adminlere başvurun.)

    14) Forumdaki uyarı sistemi de; öncelikle üye sözlü olarak uyarılır. Hala devam ediyorsa, mesajı uyarılmadan silinebilir ve konuya bağlı olarak uyarı verilir. 3. uyarıyı alan üye forumdan uzaklaştırılır. Bazı durumlarda üyeye uyarı verilmeden veya 3 uyarısının dolması beklenmeden de forumdan uzaklaştırılabilir.

    15)Üst rütbenin verdiği karara itiraz veya karşı çıkmak için aşağılayıcı, gözden düşürmeye yönelik konu açılması yasaktır. Bu konudaki şikayetler üst rütbeden kişilere özel mesaj yoluyla iletilmelidir. Forumda forum düzenini sağlayan en üst rütbe “genel admin” lerden sonra “forum admini” dir. Diğer rütbelerin de düzen sağlama görevleri vardır ancak forum admininin verdiği karara karışamazlar.

    16)Tanışın Kaynaşın bölümünde açtığınız konulara cevap yazabilme süresi 3 gündür, 3 günden eski konulara cevap yazmak yasaktır. Konu açıldıktan 3 gün sonra o tanışma konusu adminler tarafından kapatılacaktır. Açılan konunun içeriği belirtilen kurallara (bkn. Tanışma Bölümü) uymuyorsa adminlerin konuyu silme, üyelere uyarı verme hakkı vardır. Tanışma konusun da anime önerisi istemek ve anime önerisinde bulunmak yasaktır.

    17) Attığınız mesajların konu başlığına uygun içerikte olması gereklidir, başlıkları saptırmayalım. Ayrıca doğru forum konusu altında açılmayan başlıklar yöneticiler tarafından doğru konuya taşınabilir. Belli konular dışında spoiler içerikli mesajlardan kaçınmaya da dikkat ediniz.

    18) 150 iletisini doldurmayan üyeler konu açamaz. Açarsa yetkililerin ihtarsız konuyu kapatma yetkisi vardır. Bu kuralın tekrarlayan ihlalinde ise üye banlanacaktır. Tanışma bölümü bu kural kapsamı dışındadır.

    19) Fansub vb. çalışmaları yapan çevirmen arkadaşlara baskı yapacak mesajlar atmak yasaktır. Çevirilmesi istenilen seriler için ayrı konu açmak yasaktır. Forumumuz da "anime çeviri istekleri" şeklinde ayrı bir başlık vardır, öneri olarak çeviri isteklerinizi oraya yazabilirsiniz.
    20) Yöneticilerin uyarılarını dikkate alalım..

    21) Üyeler Fan art, wallpaper, imza, cosplay vb çalışmalarını ilgili bölümlerde kendilerine ait tek bir başlıkta açacaklardır. Örneğin; imza çalışmalarım-1, imza çalışmalarım-2 gibi ayrı ayrı konular forum kirliliğine ve eski başlıkların unutulmasına neden olmaktadır.

    22) Amatör çeviri başlığı altında yaptığınız çevirileriniz yalnızca "TürkAnime" altında devam ediyorsa oraya açınız, her çeviri için farklı başlık açmayınız tek başlık altından güncellemelerinizi veriniz.

    23) Ayrıca forum bir anime manga forumudur. Konuşmaların, tartışmaların anime,manga, japon kültürü ağırlıklı olması forumun kalitesini gösterir. Konu dışı bölümünün anime başlıklarından çok çok daha fazla ilgi görmesi ve forumun amacını kaybetmeye başlaması durumunda bu bölümün kapatılması söz konusu olacaktır.

    24) Forum oyunları bölümüne sadece admin ve moderatörler konu açabilir. Üyelerin oyun önerileri ayrı bir başlık altında alınmaktadır.
    25) Forum yöneticileri gerektiği(uygun gördüğü) zaman forum kurallarında oynama yapma yetkisine sahiptirler.

    26) TurkAnime ile ilişkisiz altyazı, fansub, manga vb. gruplarının tanıtım başlığı açmadan ilgili grup, kişi veya kişilerden izin almaları gerekmektedir. İzin alınmayan başlıklar silinir.

    27) Bir başlıkta başlık ile alakasız bir sohbet ortamı olduğunda ya da tartışma olduğunda forum admini konu dağılmasını engellemek amacı ile alakasız iletileri silebilir. Bu ileti sayınızda bir düşmeye neden olmayacaktır.

    28) İletinizde paylaşılan resim video vb. spoiler içinde paylaşılmalıdır.

    29) Site discord sunucusunda, disqussta ban yiyen, geçici uzaklaştırma alan şahsiyetlerin "Ban yedim " gibi konu başlıkları açması yasaktır. Konu kapatılacak ve o üye forumdan da uzaklaştırılacaktır. Gerekçesi hiç bir disqord ve disquss moderatörünün forumumuz ile alakası olmamasıdır ya da az olmasıdır. Bu kişiler forumu gereksiz yere işgal etmektedir.
     
    30) Konunun açılma tarihinin veya konuya verilen son cevabın üzerinden belirli* bir zaman geçtikten sonra bahsedilen konuya cevap yazılmasına forum dilinde “konu hortlatma” denir. Forumda gereksiz konu hortlatan üyeler uyarılacaktır.
    *Bu kural konu içeriğine göre değişiklik göstermektedir. Hortlatılan konu cevaba açık olarak bırakılmışsa veya içerik olarak zamansız bir konuysa (Örneğin; Bugün Hangi Animeyi İzlediniz?, Muhabbet Mekanı vb.) konuya cevap verilmesinde sakınca yoktur. Ancak konuya cevap verilmiş veya konu adminlerin gözünden kaçıp kapatılmamışsa üyelerin bu tür konulara cevap vermesi yasaktır. (Örneğin; başlık, animenin sonunu tahmin etmek amacıyla açılmışsa ve mevcut zaman diliminde anime sonlanmışsa konuyu hortlatan üyenin uyarı alıp almaması duruma bağlı olarak adminin inisiyatifine bırakılmıştır.)
     
    31) TAÇE çevirileri adı altında bulunan fansubumuza ait çeviriler bölümüne sınırlandırma getirilmiş olup yorum atmadan konu içeriği gözükmemektedir. Yorum atarken lütfen kurallara uyalım. Gereksiz yere laf atan, anlamsız saçma salak ileti atan, Türkçe yazmaktan aciz, TAÇE 'yi veya herhangi bir fansubu, açıkca veya kapalı bir şekilde yeren, kim olursa olsun uyarı verilmeden forumdan uzaklaştırılacak, tüm iletileri silinecektir. Banlanan üyeler konusuna da üyenin bilgilerinin ve sebebin yazılmasına gerek yoktur.
     
    32) Forumda herhangi bir konu olması gerektiği bölüme açılmazsa ve kurallara uygun konular açılmazsa admin, konuyu uyarısız silme hakkına sahiptir.

    33) Bütün üyeler yukarıdaki kuralları kabul etmiş sayılır, bu kurallara uymayan üyeler, yöneticiler tarafından uyarılırlar, hala aynı davranışlara devam ederlerse siteden uzaklaştırılır ya da atılırlar.
  4. Beğen
    moekami reacted to KadirAar in Japonist (Anime Öneri ve İnceleme Bloğum) [Yazar Alımı Var]   
    Merhabalar arkadaşlar bloğu yeni açmadım ama yeni yeni yazmaya başlıyorum.
     
    Öncelikle bloğumun linki :Japonist (Daha tam olarak tema ve arkaplan oturmuş değil. Önerilere açığım :) )
     
    Bloğum tamamen animeler üzerinedir. İncelemeler, öneriler ve haberler yazmaktayım. Biraz amatör olduğum için her türlü önerinize açığım. Beğendiğiniz yazılara yorum yazarsanız sevinirim. Hazır yaz gelmişken daha aktif olmayı haftada en az 2 yazı yazmayı istiyorum. Bütün bunların yanında eğer sizde inceleme yapabilecekseniz (çok fazla bir şeyi yok zaten : :)) veya haberleri takip edebilecekseniz. Yanı kısacası anime dünyasında aktifseniz sizi de yazar olarak davet ediyorum. Bana özelden ulaşabilirsiniz.
     
    İyi forumlar...
     
  5. Beğen
  6. Beğen
    moekami reacted to Evallark in Cosplay'i Aşırı Ciddiye Alan 11 Cosplayer   
    1. Şaka Yapıyor Olmalısın

     



     

    Cinema Makeup School

     

    2. Turanga Leela - Futurama 

     



     

    Davann Srey Photography

     

    3. Groot - Guardians of The Galaxy

     



     

    Callen Hoffman

     

    4. Slenderman

     



     

    KleineKonan

     

    5. Eren'in Annesinin Korkunç Ölümü

     



     

    drabblemeister

     

    O sahneyi hatırlamak isterseniz:

    https://www.youtube.com/watch?v=4ZQ8R6kPmhM

     

    6. Jabba the Balloon

     



     

    beardedleiacosplay

     

    7. İnsan Taht

     

    https://www.youtube.com/watch?v=HGJJXFXFb5k

     

    8. Merida - Brave

     



     

    Dasha Kond

     

    "Evet, dostlarım. Bu gerçek bir ayı..."

     

    9. Assasin's Fear

     



     

    wanttoshreddit

     

    10. Red Skull

     



     

    Daily Mail

     

    Henry Damon kendini Red Skull gibi görünebilmeye fazlasıyla adamış. Üstelik yalnızca havaya girdiğinde değil veya görünen o ki 7/24 havaya giriyor. Damon, alnına ve yanaklarına cild altı implant yaptırmış, burnunu kestirmiş ve Red Skull gibi görünebilmek için dövmeler yaptırmış. (Daha fazla resim için yukaridaki linke tıklayabilirsiniz)

     

    11. Elf Kulakları

     



     

    blastr

     

    Buradak arkadaş kulaklarını ameliyat ettirip elf kulakları edinmiş. Elf kulağı olayını çok seven biri olarak daha kolay ve kullanışlı bir yolu da var. Kulağına bant yapıştırıp onu boyuyorsun, ta daa, elf kulakları. Sık sık yaparım. :P

     

    Kaynak:  movieplot

  7. Beğen
    moekami reacted to Strix. in Anime Karakteri Olsaydık ve Okulunuzda Zombi İstilası Olsa Kullanacağınız 3 Eşya?   
    2 Katana ve Siyah uzun bir pelerin 
     
    ahamda böyle; 


  8. Beğen
    moekami reacted to historianWeeb in Pokemon Oyunları Seni Öldürebilir mi?   
    Youtubeda dolanırken abone olduğum bir kanalın yeni video yüklediğini gördüm ve açıp izledim ve şaşırdım sizce böyle bir şey olmuş olabilir mi ?
     
    video 



    Bahsi geçen müzik



     
    Bana sorarsanız Epilepsii rahatsızlığı geçirmiş biri olarak söyleyebilirim ki beğin ile ilgili bir rahatsızlığı olan veya olmamasına rağmen uzun süre buna maruz kalmış birinin bir rahatsızlık geçirebileceğini düşünüyorum bu yüzden yayıncı firma dünyaya satarken edğişiklik yapmış :D (toparlayamadım mı ne :D )
     
    Sizin düşünceniz nedir ?  
  9. Beğen
    moekami reacted to Sina in Visual Novel ile ilgili   
    Visual noveller oyun sayılır, çünkü hikayeyi kendin yönlendiriyorsun. Yani olacakları kendin belirliyorsun. Romandan farkı bu.
    Türkiyede visual novel oynayan az, zaten hiç türkçe visual novel bile yok (yani benim bildigim yok.) . Hal böyle kimse dönüp bakmıyor. Aslında biraz daha üzerine düşülse bu türün popülerleşecegine eminim, ama olmuyor. Forumda bi köşeye sahip olması hoş olurdu, hiç degilse insanlar biraz daha bilgi sahibi falan olup sevebilirlerdi.
  10. Beğen
    moekami reacted to asci in Noragami Aragoto Haberleri   
    Noragami İkinci Sezon
     

    Mart ayında ikinci sezonu duyurulan Noragami'nin mangadan alıntılarla tanıtım videosu yayınlandı.
    Daha önceki haberlerde de belirtildiği gibi mangasındaki Bishamon Arc animeye adapte edilecek.Şuanda Fuji Tv'de ilk sezonu hala yayınlanmakta olan Noragami'nin ikinci sezonunun tarihi ise net olarak açıklanmadı.
     
     
     

     
    Kadroda ise bir değişiklik bulunmamakta.
    Yönetmen Kotaro Tamura Seri Düzenleme Deko Akao Karakter Tasarımı Toshihiro Kawamoto Animasyon Stüdyo BONES  
    Hiroshi Kamiya :Yato  Maaya Uchida:Hiyori Iki  Yuuki Kaji : Yukine  Miyuki Sawashiro: Bishamon  Jun Fukuyama : Kazuma  Aki Toyosaki : Kofuku  Daisuke Ono : Daikoku  Toru Ohkawa : Tenjin  Kazuhiko Inoue : Kuraha Asami Imai : Mayu  Rie Kugimiya : Nora  
    //"Noragami ile ilgili yaptığım üçüncü haber farkındayım ama güncelleme şeklinde yaparsam göremeyen olabilir diye bu şekilde yazmaya karar verdim,konu kalabalığı için özür dilerim"
     
    Gelecek olan yeni videoları yine bu konuda paylaşacağım
  11. Beğen
    moekami got a reaction from asci in Diabolik Lovers İkinci Sezon Genel Bilgiler Açıklandı   
    Resmen bu haberi gördüğümde evde fink attım.  :hell-yes-onion-head-emoticon: 
    Çok uzun zamandır Diabolik Lovers'ın 2.sezonunun gelmesini bekliyorum, daha Sonbahar'a bayağı olsa da en azından çıkmasının haberi beni mutlu etti.  :cheer2-onion-head-emoticon: 
    2. sezondaki Mukami Brothers her ne kadar Sakamaki Brothers kadar havalı olmasa da onlar da bayağı iyi yani.  :cool-onion-head-emoticon: 
    Zaten Diabolik Lovers'ın OVA'sında Mukami Brothers var görmeyenler için.  :admire-onion-head-emoticon: 
    Eylül - Ekim - Kasım ayları çabuk gelin.  :freezing-onion-head-emoticon: 
  12. Beğen
    moekami reacted to asci in Diabolik Lovers İkinci Sezon Genel Bilgiler Açıklandı   
    Çok hayranı var bak sonra taşlanırsın demedi deme :D :D
  13. Beğen
    moekami reacted to asci in Diabolik Lovers İkinci Sezon Genel Bilgiler Açıklandı   
    Diabolik Lovers İkinci Sezon Genel Bilgiler Açıklandı
     
     
    Diabolic Lovers çarşamba günü resmi twitter hesabından bu sonbaharda serinin devam edeceğini duyurdu.İkinci sezon ismi ise Diabolic Lovers:More,Blood olarak açıklandı.
     

     
    İlk sezonda yardımcı yönetmen koltuğunda oturan Risako Yoshida yeni yapım kadrosunda yer almıyor.
    Shinobu Tagashira ise yeni serinin yönetmeni olarak ekibe katılıyor.Karakter tasarımı görevini ise yine  Yuuko Yahiro (B Gata H Kei - Yamada’s First Time, Lady Jewelpet) üstleniyor.
     
    Seriden seiyuular değişmedi,bunlardan bazıları:
     
    Rie Suegara-->Yui Komori  Hikaru Midorikawa-->Ayato Sakamaki  Yuuki Kaji-->Kanato Sakamaki  Daisuke Hirakawa-->Raito Sakamaki  Kousuke Torium-->Shū Sakamaki  Katsuyuki Konishi-->Reiji Sakamaki  Takashi Kondo-->Subaru Sakamaki  Bunlara ek olarak yeni katılan bazı seiyuular:
    Takahiro Sakurai-->Ruki Mukami (resmin merkezinde),
    Ryohei Kimura--> Kou Mukami (resmin sağ kısmında),
    Tatsuhisa Suzuki -->Yūma Mukami (sol alt),
    Daisuke Kishio-->Azusa Mukami (resmin solunda).
     
    Serinin kısa açıklaması:(Türkanime'den alıntı)
    Komori Yui, gördüğü ruhlar tarafından rahatsız edilmesine ve paranormal olgular yaşamasına rağmen pozitif düşünen bir kızdır. Lisenin ikinci yılında, Yui babasının işi nedeniyle gösteri yapan ve ünlüler için olan bir gece okuluna transfer olur. Okulda öğrenciler arasında vampirlerin olduğuyla ilgili söylentiler dolaşmaktadır ve Yui altı sadist Sakamaki vampir kardeşle birlikte yaşamaya başlar.
     
    Seri,aynı isimli PSP oyunundan Stüdyo ZEXSC tarafından 2013 yılında uyarlanmıştı.Çıkacak olan yeni sezon ise çıkarılan ikinci oyun ile aynı ismi taşıyacak.
     
  14. Beğen
    moekami got a reaction from Evallark in Otome Oyunu Nedir?   
    Bu Otome oyunları bende bayağı bir bağımlılık yaptı.
    Özellikle de Diabolik Lovers, DRAMAtical Murder, 10 Days with My Devil, Kamisama Hajimemashita vs. çok sarıyor bayağı.
    Seiyuular ile çok daha sürükleyici oluyor, ama ne yazık ki orjinali İngilizce çevirisi gibi olmuyor.
    Sırf bu oyunlar için Japonca'mı daha da ilerletmeye başladım resmen. QwQ
  15. Beğen
    moekami reacted to Evallark in Otome Oyunu Nedir?   
    Gece gece oynayarak bağımlılık derecesine gelmiştim. Sonradan frenledim. Azıcık ingilizceniz olsa zaten yetiyor da artıyor. Ve bu otomelerin bambaşka konulu olanları da var ki onlar çok iyi. Ama ben sadece bizim google aps de bulunan Shall we date? serisine takmıştım. Bunların en kötü yanı, online olmasından kaynaklanan enerji, anahtar vs zımbırtıları.  :bad-atmosphere-onion-head-emoti 
  16. Beğen
    moekami reacted to celinegirls in Otome Oyunu Nedir?   
    Ahh, ahh. Öyle üzülüyorum ki bu oyunları gördükçe, oynayamıyorum diye. Sırf bu oyunları oynayabilmek için Japonca öğrenmeye niyetleniyorum.Çizimleri çok güzel oluyor, sevdiğin seiyuuları sana iltifat ederken, hoş sözler dinlemek de cabası. Özellikle Otomate adlı şirketin oyunları çok süper oluyor. Bir de Kagerou Usuba diye bir kadın var. Wand of Fortune ile henüz çıkmamış olan Reine des Fleurs adlı oyunların çizimlerini yapan. Kadının çizimleri müthiş, saatlerce otur seyret, yaptığı karakterleri. Özellikle bu iki oyunu oynamak isterdim. Şunlara bakın yaa:



  17. Beğen
    moekami reacted to Hatsune Miku in Otome Oyunu Nedir?   
    Merhaba merhaba! *-*
     
    Size bu konuda "Otome Oyunları" hakkında küçük çaplı bir açıklama yazacağım. ^^
    Üzgünüm Türkçe açıklama bulamadım da QwQ Birazını kendim yazıyorum birazını Wiki'den çevirmeye çalışıyorum. TwT
     
    Otome aslında "kız","hanımefendi" gibi anlamlara gelir. Bu yüzden otome oyunları shojo, josei veya harem olarak hikayesi yazılır.  Hepimiz animelerde görüyoruz zaten o "KAWAİİİİİİİİ" dediğimiz kızlar hep hanım hanımcıktır,sevimlidir,iyi huyludur,fiziği düzgündür ve neredeyse tüm erkek karakterler ona aşık olurlar falan. İşte otome oyunlarında biz bir kızı canladırırız ve bizim erkek haremimiz vardır.Ee,tabii yakışıklı erkek olunca bizden hoşlanmayan kızlarda, Arkadaşlarımızda ve bizi engelleyen farklı karakterler olur.
    Otome oyununun hikayesi,senaryosu temel olarak video oyunu olarak oynanır.Bu yüzden genel olarak bu tür oyunlarda aşk ölçer olur.Oyunda bahsettiğim gıcık,zorba kızlardan kurtulmaya çalışıp,erkeklerin aşk ölçerlerini yükseltmeye odaklanırız. Her erkeğin kişiliği,sevdiği,sevmediği şeyler faklıdır ve ona ayak uyduramazsak aşkölçer düşer.Yani konuşacağımız şeyleri, yapacağımız davranışları kendimiz belirleriz. Seçimlerimiz çoğu zaman hikayenin farklı sonla bitmesini sağlar.İyi son veya kötü son gibi. Anlayacağınız üzere Otome oyunları aslında simulasyon oyunudur. Aynı zamanda visuel novel denebilir.
                     (Bir otome oyunu olan Diabolik Lovers)                                (Visuel Novel.)
                                (Animesi var QwQ)
     
     
    İlk otome oyunu  Super Famicom un kadınlar/kızlar için oynanabilecek, onların ruhuna, kişiliğine  uygun bir oyun istediği için Koei tarafından 1994'te Angelique oyunu yaratılmıştır.Oyun, en çok genç kızlar için hedef alınmasına rağmen 20 yaşındaki olgun kızlarda daha popüler olduğu görülmüştür.
                                    (Angelique)     Fujoshi ( yaoi seven kız) ve Fundanshi (yaoi seven erkek) lere hitaben yapılan otome oyunları olarak BL (Boys Love) oyunlarıda bulunmaktadır. Eveeettt.... Buna verebileceğim en iyi örnekler Nessa no Rakuen ve Dramatical Murder.
     

     
                                     (Nasse no Rakuen)
     
    Fujoshi ve Fundanshi arkadaşlarım için oyunun OP ini spoilere koyuyorum. Q//////Q
     



     
                                                         (Dramatical Murder)             (Evet animesi de var kızlar.Ama yaoi değil QwQ Sadece birkaç üpçüklü sahne var TwT)                  
    Geldik +18 otome oyunlarına. Bunun hakkında pek açıklama yapmama gerek yok sanırım anladınız siz sonuçta -///- 18+ otome oyunlarına Dessert Love yi  örnek verebilirim.
     
       
                                               (Desert Love)
     
     
    Kayda değer otome oyunları;
    (birazını yazıyorum.)
     
    Alice in the Country of Hearts
    Amnesia (Animesi var)
    Brothers Conflict (Animesi var)
    Date Warp
    Diabolik Lovers (Animesi var)
    Duel Love
    Fatal Hearts
    The Flower Shop
    Full House Kiss
    Hiiro no Kakera (Animesi var)
    Magical Diary
    Stary Sky (Animesi var)
    Uta no Prince-sama (Animesi var)
    Kiniro no Corda (La Corda d'Oro) (Animesi var)
    My Candy Love.
     
     
    Şimdi buradaki kız arkadaşlarım "KEŞKE TÜRKÇE OLSADA OYNASAK YAA!" diye içten içe ağlıyordur muhtemelen.
    Ama üzülmeyin.Çünkü size bir sürprizim var.
    My Candy Love bizde Askitom adlı bir oyun. Türkçe. OTOME GAME!
    Baya bir bölümü var.Biz geriden gidiyoduk 1 yıldır çevrilmiyordu ancak şimdi 5 bölüm birden verdiler.Oynayın bakalım! Alın link spoilerde.



     
    Umarım faydalı olmuştur ya, hadi paipai o zaman. QwQ
  18. Beğen
    moekami reacted to Mileydi in Banlanan Üyeler ve Ban Sebepleri   
    Admine ve üyelere hakaret ve kışkırtmaktan sözlü ve yazılı olarak verilen uyarıları dikkate almadığı için
     
    Furkiş
     
    adlı üye banlanmıştır, yar saçların lüle lüle, hadi sana güle güle... 
  19. Beğen
    moekami reacted to Witch in [Söyleşi] Japon Kültürüne Konnichi Wa! / Muharrem Demirci (Japon Kültür ve Enfermasyon Merkezi Kurucusu)   
    Japonya Kültürüne Konnichi Wa!
             Japonya deyince sadece çekik gözlü insanlar mı geliyor aklınıza? O zaman bizi Japon kültürü ile tanıştıran Japon Kültür ve Enfermasyon Merkezi Kurucusu Muharrem Demirci ile Japon ve Türk kültürü hakkındaki söyleşimize bir göz atın.
    Şevval Yıldız: Neden Japonca?
    Muharrem Demirci: Güzel bir soru. Ben Avusturya’da okudum. 1984’te Japon diline başladığım zaman Türkiye’de daha Japon Dil ve Edebiyatı Bölümü yoktu. Almanca hazırlık sınıfında Japon arkadaşlarım çok sert olduğundan dolayı Japonlara biraz ısındım. Çok hoşuma gitti ve böylece başlamış oldum.
    Şevval Yıldız: Japon Kültür Merkezi’ni açmadaki amacınız nedir?
    Muharrem Demirci: Aşağı yukarı 30 sene oldu okula başlayalı. Benim okul yıllarında “Öğrendiklerimi nasıl öğretebilirim?” diye bir hayalim vardı. 1990lı yıllarda Türkiye’de Japonca öğreten bir yer yoktu. “Kendi öğrendiklerimi öğretebileceğim bir okul yapabilirsem herkese faydalı olur.” dedim ve oldu.
    Şevval Yıldız: Japonca dendiğinde insanlar bu dili öğrenmenin çok zor olduğunu düşünüyor, sizce bunun sebebi ne olabilir?
    Muharrem Demirci: Buradaki belki bir algıdır. O algıyı kırmak lazım. Japonca bütün dünyada genel anlamda zor bir dil olarak algılanmıştır. Sebebinin de yazı karakterlerinden yani Kanji’den (Çince karakterlerden) dolayı olduğunu tahmin ediyorum. Yoksa Türkler için Japonca gramer bakımından fevkalade kolay bir dildir ama diğer dillerle mukayese edildiği zaman zordur.
    Şevval Yıldız: Japonca öğreten Türkçe bir kitap yazdınız. Neden?
    Muharrem Demirci: Japonca öğrenmenin temel kuralı dil bilgisidir. Japonca Altay dili olduğundan dolayı ben İngilizce ve Almanca üzerinden öğrendim. Bu kulağı ters göstermek gibi bir şey. Ama dil bilgisinde Türkçe ile aynı olduğundan dolayı öğrencinin zorlanmaması için kitabın Türkçe olmasını tercih ettim. Kendi zorlandığım şeyi öğrencilere uygulamak istemedim açıkçası.
    Şevval Yıldız: Japonlar anime ve manga konusunda oldukça başarılı. Peki, bu konuda Türkler sizce ne kadar başarılı?
    Muharrem Demirci: Anime ve manga yapmak çok sabır gerektirir. Biz sabırsız bir milletiz diye düşünüyorum. Bir şeyin üzerinde çok fazla inatla, sabırla durmadığımızdan dolayı da pek çok konuda iyi değiliz. Bizde bireysel başarılar çok fazla. Japonlarda bizdeki gibi bireysellik yoktur. Grup zihniyeti olduğundan dolayı başarılılar. Aslında bizde de çok iyi manga çizenler var ama ortada hiçbir şey yok. Çünkü herkes bireysel çalışıyor. Bizdeki en büyük sıkıntı bu.
    Şevval Yıldız: Japon yemek kültürü ile Türk yemek kültürünü kıyaslasanız bize neler söylersiniz?
    Muharrem Demirci: Tamamen farklı iki kültür. Tarihsel olarak baktığımız zaman Japonlar yokluktan buraya gelmişler yani hiçbir doğal zenginliği olmayan, sebze, meyve yetiştiremediğinden her tarafı da deniz olup denizden ne çıkarsa yerim muhabbetinden dolayı yemekleri daha sadedir. Yani diğer Asya ülkelerinde olduğu gibi bizde de yemekler daha baharatlıdır ama Japonya’da baharat kullanımı hiç yoktur.
    Şevval Yıldız: Türklerde Japonca öğrenme merakı ne kadar?
    Muharrem Demirci: Zor bir soru. İstanbul’un nüfusuna baktığımızda talebin az olduğunu görüyorum. Fakat düne kadar Japonca yalnızca ticari anlamda öğrenilirken şimdi insanlar bu dili sevdiği için öğreniyor ama anime ve manga kültürü olmasaydı Japonca merakı bu derece olmazdı.
    Şevval Yıldız: Japonların Türkiye ve Türk halkına bakışı nasıl?
    Muharrem Demirci: Genel anlamda ne biz Japonları ne de Japonlar Türkleri tanıyor. Belki Japonlar bize göre çok daha fazla kitap okuduklarından dolayı Türkleri biraz daha fazla tanıyor olabilirler ama onda da tüm dünyada olduğu gibi bugünkü modern Türkiye yerine Osmanlı biliniyor.
    Şevval Yıldız: Türkiye’de futbola bu kadar çok ilgi olmasına karşın Japonya’daki ilgi neden bu kadar az?
    Muharrem Demirci: Japonya’da diğer ülkelerle mukayese edildiğinde futbol diye bir şey neredeyse yoktur. Türkiye’de bireysel futbolcular, güçler yani her birinin kendi yeteneğini ortaya koyması var. Japonlara baktığımızda tamamen grup zihniyetiyle çalışıyorlar ama bu bazen iyidir bazen de değildir.
    Şevval Yıldız: Japonların çok çalışkan, disiplinli olmalarını neye bağlıyorsunuz?
    Muharrem Demirci: Sabırlı demek belki daha iyi. Çünkü sabırlı olduklarından dolayı çok çalışıyorlar ama bu başarıyı kazanırken sosyal anlamda da kaybediyorsunuz. Japonların bir atasözü vardır; “Bir taşın üzerinde üç sene oturursan yosun bağlarsın.” Başarının sabırla elde edileceğini anlatan bir cümledir bu.
    Şevval Yıldız: Dünyada en uzun yaşayan insanların Japonlardan çıktığı doğru mu?
    Muharrem Demirci: Olabilir. Çünkü bu kadar yağsız, tuzsuz, şekersiz beslenen bir toplum görmedim ben. Yağsız, tuzsuz beni de yaşatsanız ben de yüz elli yıl yaşarım herhalde. Yemek kültüründe daha bilinçli olmalarından dolayı daha uzun yaşıyorlar.
    Şevval Yıldız: Japon kültürü ile Türk kültürüne baktığımızda ortak özellikleri sizce nelerdir?
    Muharrem Demirci: Tarihsel olarak baktığımızda Osmanlı döneminden gelen aile ilişkileri, büyüklere saygı gibi örf ve adetler neredeyse aynı diyebiliriz. Sadece Türk insanı Japonlara göre daha samimi, sıcakkanlıdır. Soğuk duruşlarının sebebi de uzun süre dışarıya kapalı olma ve adada yaşıyor olmaları.
    Şevval Yıldız: Japon sineması hakkında ne düşünüyorsunuz?
    Muharrem Demirci: Klasik Japon edebiyatında parlak kişiler olmakla birlikte bugünkü modern Japon edebiyatında çok fazla bir gelişme gözükmüyor. Örneğin tüm dünyada televizyonlarda bir drama trendi var. Japonya’da da drama var ama diğer ülkelerdeki kadar çok tutulmadı. Bana göre Japonlar sinema konusunda pek başarılı olamamışlar yani sinema anlayışlarında biraz eksiklik var ama animasyon konusunda son derece mükemmeller.
     
    Kaynak: Avaz Gençlik Dergisi, Sayı 12, Ocak 2015, Marmara Koleji
     
    Hepsini okuduysanız madalya vereceğim. B) (Birkaç kez okudu) İlginizi çekebileceğini düşündüm. Umarım Japonya hakkında biraz daha bilgi edinmişsinizdir. ^_^
  20. Beğen
    moekami got a reaction from Sabah Sisi in "Anime bir hataydı."   
    Ya, ne bileyim bence anime kafayı dağıtmak için, boş zamanları doldurmak için açılıp izlenir, veya dediğin gibi gerçek hayattan kaçmak için.
     
    Ama tabiki de bu kadar kaptırmamak lazım, anime izlerken falan eğlenirim ben çoğu zaman, aksiyon, dövüş sahnelerinde falan. Ama beni de çok etkileyen seriler var şimdi, tekrar açıp izlesem depresyona girer 1 ay çıkamam belki. (Özellikle Kuroshitsuji serisi.)
     
    İşte sınırı bilmek lazım yani. Her şeyin bir ölçüsü var sonuçta. 
     
    Ayrıca, Loli Hentai diye bir tür de var ki, en sevmediğim türlerdendir.
    Yahu çocuk 7-8 yaşında, 25 yaşında kadın vücudu yapmışlar resmen.
    Hiç hoş durmuyor, hatta tiksindiriyor beni.
    Normal ecchi varken, neden çocuklar....?  :help-onion-head-emoticon: 
     
    Ayrıca, sadece animelerden değil, yabancı diziler veya filmlerden de aynı şekilde etkilenebilirsin.
  21. Beğen
    moekami reacted to KuramaUN in ( 12 /12 ) Ketsuekigata-kun!   
    Tüm Bölümler Eklenmiştir. İyi Seyirler...
     
    Böylelikle bir serinin daha sonuna geldik. Çevirmen arkadaşımıza teşekkür eder, gelecek projelerde başarılar dilerim.
  22. Beğen
    moekami reacted to Witch in ( 12 /12 ) Ketsuekigata-kun!   
    Kolay gelsin. ^-^v Merak ettim izleyecegim. O.o
  23. Beğen
    moekami reacted to Evallark in ( 12 /12 ) Ketsuekigata-kun!   
    Geçen Aiesec programıyla okulumuza gelen Tayvan'lı arkadaş da bu kan gruplarıyla ilgili bir sunum yapmıştı. Asyalıların burçlardan çok kan grubuna dikkat ettiklerini öğrenmiştim zaten daha önceden. Böyle kısa seriler çok hoşuma gider. Şimdiden ellerine sağlık Betül.  ^_^
  24. Beğen
    moekami reacted to historianWeeb in ( 12 /12 ) Ketsuekigata-kun!   
    2-3 dklık tadımlık bir seri kokusu mu bu ? bayılırım :3
  25. Beğen
    moekami reacted to KuramaUN in ( 12 /12 ) Ketsuekigata-kun!   
    Anime Adı : Ketsuekigata-kun!
    Anime Türü : Komedi
    Bölüm Sayısı : 12 / 12
    Yapım Yılı : 2013
    Çevirmen : akinabetül
    Düzenleme : KuramaUN
    Özet; ‘Kan Grupları Üzerine Basit Bir Düşünüş’ isimli Kore çizgi romanının manga yapımından uyarlanan, dört farklı kan grubunun kimliği belirsiz ve isimsiz karakterlerini içeren anime Japonya ve Kore’deki popüler, kişileştirilmiş kan gruplarını (kan grupları hakkındaki klişeleri) ele alır.
      Klasör Linki
    This is the hidden content, please Giriş yap veya Kayıt ol TAÇE Discord Sunucusu


×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.