Jump to content

Seruhatsu

Üyeler
  • İçerik sayısı

    16
  • Kayıt tarihi

  • Son ziyareti

  • Kazandığı günler

    1

Seruhatsu kullanıcısının paylaşımları

  1. Seruhatsu

    En sevdiğiniz anime müzikleri

    Arslan Senki Ending (Eir Aoi - Lapis Lazuli)
  2. Benim Action Man'lerim vardı. Hepsi gaziydi, birinin kolunu birinin bacağını koparmıştım :D
  3. Seruhatsu

    En Çok Sevdiğiniz Anime veya Animeler?

    Sword Art Online :)
  4. Seruhatsu

    Kanji (漢字)

    Evet, hatta bazı sitelerde sıralamaları hareketsiz resim veya gif halinde bulunuyor. Örneğin:
  5. Seruhatsu

    En Son Bitirdiğiniz Anime?

    Akame ga Kill!'i bitirdim :)
  6. Seruhatsu

    Mavi Manga

    Hayırlı olsun :) Daha Türkçe'ye çevrilmemiş Sword Art Online mangasına el atarsanız sevinirim :D
  7. Seruhatsu

    Kanji (漢字)

    Evet yazmanın zor olduğu ortada ama Kyoiku Kanjileri'nin başından başlayıp öğrenmeye ve pratik yapmaya başlayınca el alışkanlığı kazanılabilineceğini düşünüyorum. İlk olarak 一 ,二,三 ,四 , 五(1, 2,3,4,5) gibi kolay Kanjiler ile başlanıyor ve pratik yaptıkça da kolay geliyor.
  8. Seruhatsu

    çalışmalarım (fan art, sketch, character design)

    Ben de en çok ilk çizimini beğendim. Sen çizdim yazmasaydın Manga sanardım. Bence yeteneğin var ve çalışmaya devam etmelisin :)
  9. Evet ben de Mars'ta insan kolonileri kurulacak diye şeyler duymuştum. Ama şimdi sayfasına baktım ve Mars'a gitmek için gereken her şeyin üretilmesi ve hazırlanması 2030'lu yılları bulacağı yazıyor.
  10. Seruhatsu

    Japon Matematik Kitabı

    Korece olduğunu aynı harflerin birbirinin altına veya üstüne eklendiğini görüp ayırt ettim -bir kere telefonumun klavyesini Korece yapıp rastgele basmıştım da :) - hem de Japonca'ya da benzemiyor.
  11. Seruhatsu

    Kanji (漢字)

    Kanji öğrenmenin zor olduğunu aklınızdan çıkarın bence. Günde 3 Kanji öğrenerek ve biraz da pratik yaparak Kyooiku Kanjileri'nin hepsini öğrenip Jooyoo Kanjileri'nin de yaklaşık yarısını öğrenmiş olursunuz. Tabi bunların öncesinde Hiragana ve Katakana harflerini ve Japonca'yı iyi bir şekilde öğrenmek bence daha yararlı. Kurs alarak hepsini öğrenebilirsiniz.
  12. Varlıklarına ben de inanıyorum da hemen doğmamış bebeğe don biçmeyelim :) . Belki onlar Dünya'yı keşfedene kadar Dünya'da insan kalmayacak.
  13. Her geçen gün heni bir şey buluyorlar. Yakında kesin bir canlı belirtisi bulacaklarına eminim :)
  14. Aramızdan çoğu kişinin ''Kanji'' terimini bildiğini düşünüyorum ama ayrıntılara değinmek istedim. Kanji(漢字), Çince yazı karakterleri olan ''Hanzi''ye Japonca'da verilen isimdir. Bu karakterler günümüz Çincesi'ndeki karakterlerle eşleşmeyebilir. Kanji günümüzde resmi olarak 3'e ayrılmıştır: 1-Kyooiku Kanji Eğitim Kanjileri'dir. Bu Kanjiler 1,2,3,4,5 ve 6. sınıflarda öğretilir. 1. sınıfta 80, 2. sınıfta 160, 3. sınıfta 200, 4. sınıfta 200, 5. sınıfta 185, 6. sınıfta 181 olmak üzere toplam 1006 tanedirler. 2-Jooyoo Kanji Günlük kullanım Kanjileri'dir. Jooyoo Kanjileri bütün Kyooiku Kanjileri'ni içerir. 2010 yılında yapılan düzenlemelere göre sayısı 2136'dır. 3-Jinmeiyoo Kanji Kişisel isimler için kullanılan Kanjiler'dir. Toplam 983 tanedirler. Ayrıca Kanjiler On-yomi ve Kun-yomi olmak üzere 2 şekilde okunurlar: On-yomi: Kanjiler'in Çince'den geçme orjinal okunuşlarıdır. Günümüzdeki Çince ile eşleşmese de benzer okunuşlar bulunmaktadır. Bu okunuş genelde Kanji bir başka Kanji ile birleşip kelime oluşturulduğunda kullanılır. Kun-yomi: Kanjiler'in Japonca okunuşlarıdır. Örneğin kadın anlamına gelen 女 Kanjisi'nin On-yomi Okunuşu jo veya nyo'dur. Kun-yomi okunuşu ise onna'dır. Ayrıca Kanji öğrenmek istiyorsanız 1006 tane Kyooiku Kanjileri'nin hepsini bu sayfada bulabirsiniz: http://en.wikipedia.org/wiki/Kyōiku_kanji
  15. Seruhatsu

    Roman Yazmayı Seviyor Muyuz?

    Birkaç kez hikaye yazmaya başladım ama her defasında sıkılıp bıraktım. Okumak daha iyi :)
  16. Seruhatsu

    Japon Matematik Kitabı

    Yalnız bu kitap Korece değil mi? İkinci sayfası Japonca da ilki Korece gibi duruyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.