Jump to content

sShoguNn

Üyeler
  • İçerik sayısı

    397
  • Kayıt tarihi

  • Son ziyareti

  • Kazandığı günler

    18

Durum güncellemeleri bölümüne sShoguNn kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. Herkese mutlu yıllar dilerim. :cheer3-onion-head-emoticon::cheer1-onion-head-emoticon: Her şey büyük ihtimalle ve her zamanki gibi 2023'e göre daha kötü olacak ama umut tek dalımızdır. :innocent-onion-head-emoticon:

     

    Bu güzelliği dinleyerek ve izleyerek musmutlu olunuz:

     

     

  2. Kasım 2014 - Kasım 2023.

    Anime izlemeye başlayışımın 9. yıl dönümü kutlu olsun! :cheer2-onion-head-emoticon::happy-birthday-crazy-rabbit-emoticon::happy-birth-day1-onion-head-emoticon::cheer3-onion-head-emoticon::cheer1-onion-head-emoticon:

    Bu süreçte brüt sayı olarak 892, net sayı olarak ise 638 tane anime bitirilmiştir.:smoking2-onion-head-emoticon::congrats-onion-head-emoticon::hehe-onion-head-emoticon:

    2021-2022 yılları arasındaki bitirilen anime sayılarına kıyasla brüt sayı +1 fazla, net sayı +4 fazla çıkmıştır. :good-job-onion-head-emoticon::sleeping-onion-head-emoticon:

  3. Mutlu yıllarrrrrrrr!!! :cheer3-onion-head-emoticon::cheer3-onion-head-emoticon::cheer2-onion-head-emoticon::cheer1-onion-head-emoticon: Bu yıldan bir beklentim yok :innocent-onion-head-emoticon:

    En sevdiğim yeni yıl şarkısını ve klibini atıyorum yine :onion_yep_by_7anime7drawer7::bled1-onion-head-emoticon:

     

     

    1. Pseudohomophylus

      Pseudohomophylus

      İyi seneler 💃

  4. Kasım 2014 - Kasım 2022.

     

    Anime izlemeye başlayışımın 8. yıl dönümü kutlu olsun. :cheer3-onion-head-emoticon::happy-birth-day1-onion-head-emoticon::happy-birthday-crazy-rabbit-emoticon::cheer1-onion-head-emoticon::cheer2-onion-head-emoticon:

     

    Bu süreçte, brüt miktar olarak 847, net miktar olarak ise 608 tane anime bitirilmiş bulunmaktadır.  :congrats-onion-head-emoticon::hehe-onion-head-emoticon::smoking2-onion-head-emoticon:

     

     

    Anime izleme sonuçlarımı analiz edince 2021-2022 arasında önceki yıllarla kıyaslandığında bir düşüş gözlemlendi. Bu durumun, ilgimi çekebilecek pek çok animeyi çoktan tüketmiş olabileceğimden ve yeni çıkanlar arasında ilk 2-3 bölümde izlemeyi bırakma oranlarımın artışından kaynaklandığını düşünüyorum. Bir yılda brüt 44, net 26 anime izlemişim :dying-onion-head-emoticon::depressed1-onion-head-emoticon::depressed2-onion-head-emoticon:

  5. BERSERK mangasının geri dönüşü hakkında bilgilendirme:

     

     

    1. sadece okan

      sadece okan

      bir bakarsın boynuz kulağı geçer :D

    2. Gallardo

      Gallardo

      Kouji Mori Griffith'in de esin kaynağı diye biliyorum.

  6. Herkese mutlu ve sağlıklı yıllar diliyorum... :cheer3-onion-head-emoticon::cheer2-onion-head-emoticon::yeah-crazy-rabbit-emoticon::thank_you__onion_by_elcerbero:

    Geçen sene bu senenin daha güzel olacağını yazmıştım. Evet bir nebze daha iyiydi 2020'ye göre 2021. Umarım bu yıl "bir nebze" tabirinden daha ilerisi olur.

  7. Kasım 2014 - Kasım 2021.

     

    Anime izlemeye başlayışımın 7. yıl dönümü kutlu olsun. :cheer3-onion-head-emoticon::happy-birth-day1-onion-head-emoticon::happy-birthday-crazy-rabbit-emoticon::cheer1-onion-head-emoticon::cheer2-onion-head-emoticon:

     

    Bu süreçte, brüt miktar olarak 803, net miktar olarak ise 582 tane anime bitirilmiş bulunmaktadır.  :congrats-onion-head-emoticon::hehe-onion-head-emoticon::smoking2-onion-head-emoticon:

    1. Freesia

      Freesia

      Hey maşallah ne diyeyim hayırlı olsun. :D :cheer2-onion-head-emoticon:

      Bi bilir kişi olarak sizden anime önerisi istiyorum efendim, var mı böyle kesin izlemelisin bu anime kaçmaz dediklerin. :embarrassed1-onion-head-emoticon:

    2. sShoguNn

      sShoguNn

      sana direkt olarak favoriler listemi öneririm :hehe-onion-head-emoticon:

       

      Elfen Lied

      Clannad: After Story

      Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin

      Steins;Gate

      Shingeki no Kyojin

      Ergo Proxy

      Monster

      Gungrave

      Death Note

      Kenpuu Denki Berserk

       

  8. Japonca ninni :muajajaja__how_funny__onion_by_elcerbero:

    bir zamanlar bi japon asmr kanalında duymuştum

    google çeviri yoluyla romajiden japon alfabesine çevirip youtubeta aratıp orjinalini bulabildim

     

     

    1. Pseudohomophylus

      Pseudohomophylus

      Ninni mi... Tamamdır mezun olunca ben bunun konserini vereyim

       :embarrassed3-onion-head-emoticon:  beni bir zahmetten kurtardın sağ olasın.

       

  9. mutlu yıllar!

    2021 %100 eminim daha güzel olacak!

    :cheer3-onion-head-emoticon::cheer1-onion-head-emoticon::happy-birthday-crazy-rabbit-emoticon::happy-birth-day1-onion-head-emoticon::good-job-onion-head-emoticon::shake-crazy-rabbit-emoticon::yesss-crazy-rabbit-emoticon::yeah-crazy-rabbit-emoticon::super-sayan-onion-head-emoticon::cheer3-onion-head-emoticon::cheer1-onion-head-emoticon:

     

     

  10. Şimdiye kadar izlediğim en iyiler arasında ve en özgün, en ilginç romantik komedi animelerinden biri oldu:

     

    https://myanimelist.net/anime/330/Midori_no_Hibi

     

    https://www.turkanime.net/anime/midori-no-hibi

     

    Anime hakkındaki görüşlerimi yorumlar kısmında Alucardo_  nickli disqus üyeliğimin yorumundan okuyabilirsiniz :ahaaah-onion-head-emoticon:

  11. michiko to hatchin izliyorum senin yorumunu da gördüm :D animedeki kadın karakter efsane olmuş ya tam aşık olunası :bled1-onion-head-emoticon: bana black lagoonu hatırlattı

    1. Amygirl

      Amygirl

      Ooo beğendiğine sevindim :thank_you__onion_by_elcerbero:

    2. Gallardo

      Gallardo

      Müzikleri efsanedir. Bu da Michiko'nun seiyuusu :)

      https://myanimelist.net/people/6370/Yoko_Maki/pictures

  12. Kasım 2014 - Kasım 2020.

    Anime izlemeye başlayışımın 6. yıldönümü kutlu olsun. :cheer3-onion-head-emoticon::cheer1-onion-head-emoticon::happy-birth-day1-onion-head-emoticon::happy-birthday-crazy-rabbit-emoticon::cheer2-onion-head-emoticon:

    Bu süreçte, brüt miktar 712 tane, net miktar ise 518 tane anime bitirilmiş bulunmaktadır. :congrats-onion-head-emoticon::hehe-onion-head-emoticon::smoking2-onion-head-emoticon:

  13. 2016 yılında Re:Zero'yu ilk izlediğimde çok büyük haksızlık yapmışım ve çok yanlış değerlendirmişim. 4 yıl sonra bugünlerde son birkaç gündür 13 bölümlük yeni versiyonu izliyordum çünkü 2. sezona geçmeden önce animeyi hatırlamak istedim ama hatırlamanın yanı sıra büyük bir hata yaptığımı da farkettim. Yıllar önce hangi kafadaymışım bilmiyorum ama bu animeyi ben nasıl olumsuz değerlendirişim aklım almıyor. Şu an izlediğimde hiç sıkılmadan ve çok keyif alarak izledim. Sanki 4 yıl önceki ben farklı biriymiş gibi orjinal animedeki yorumumu okuyunca bile şaşırdım. Mesela animedeki en önemli bölüm olan 18. bölüme "sıkıldım, çöp bölüm, ne alaka bütün bölüm diyalogla geçiyor" falan demişim. Halbuki ben animeyi hiç anlamamışım ve animenin işlenişindeki en önemli bölüm olduğunu yeniden izleyince farkediyorum. Yeni versiyonda 10. bölüme denk geliyor 18 ve 19'un birleştirilmiş hali. Yanlış değerlendirmeler yaptığım için Re:Zero'dan özür dilerim. Subaru, Emilia, Rem, Ram hepinizden özür dilerim :uhuhuh-onion-head-emoticon: Hatta ne hikmetse anime hakkında hatırladıklarım zaten %5 falandı. Çünkü tekrar izlerken sanki ilk defa izliyormuş gibi oldum. Bu da yeniden değerlendirmeme ve 7/10 puanımı 9/10 olarak yükseltmeme olanak sağladı.

    1. Önceki yorumları göster  %s tane daha
    2. Gallardo

      Gallardo

      Bana göre 18. bölüm buz dağının görünen yüzü. Görünmeyen kısmı ise:

      Spoiler

      2. sezon 4. bölüm.

       

    3. sShoguNn

      sShoguNn

        @Pseudohomophylus Ben de gerçekten büyük bir istisna oldu bu anime. Normalde bu kadar büyük bir fikir farklılığına düşmemiştim hiç :D

       

      @Gallardo 

      Spoiler

      2x4'te sıkıldım nedense :D çünkü kendi zihninde yaşıyor sonuçta o yüzden gerçekçi hissettirmedi bana o duygular yani sadece kendinle yüzleşmiş gibi oldu

       

    4. Gallardo

      Gallardo

      Spoiler

      Ama sonuçta bir sıfırdan başlamaya tanıklık ettik :)

       

  14. 500'üncü tekil animemi de bitirmiş bulunmaktayım :cheer3-onion-head-emoticon::cheer2-onion-head-emoticon::cheer1-onion-head-emoticon::happy-onion-head-emoticon:

    ikincil üçüncül sezonlar ve diğer eklentilerle beraber 700'e yakın bir sayı var ancak her animeyi tek sayarsak 500 :congrats-onion-head-emoticon:

    1. HolySpirit

      HolySpirit

      onun listesini çıkarmak çok zor ya bi ara yapayım dedim izlediklerimi bulamadım eklemek için :D aklıma gelmediler  

    2. sShoguNn

      sShoguNn

      ben ilk 100'den önce liste yapmaya başlamıştım o yüzden sıkıntı olmadı pek :D

    3. HolySpirit

      HolySpirit

      geç kaldım ben az galiba yapmak için :D ekliyorum hala denk geldikçe ama tonla var daha eklencek

  15. bi tane daha boyama yaptım ve bu sefer ışık ve gölge üzerine daha fazla uğraştım umarım güzel olmuştur :sweating-onion-head-emoticon:

    spacer.png

    1. Önceki yorumları göster  %s tane daha
    2. sShoguNn

      sShoguNn

       @pegasusejder ağız kısmından kastın çizimle alakalı diyosan bilmiyom ben çizgilere pek karışmıyom internette çizime nasıl bulduysam öyle boyuyom :D keşke çizimi de ben yapabilsem :D  teşekkür ederim evet daha fazla gölge yapmaya çalıştım önceki bu konuda çok sade kalmıştı :D

       

      @♠Kadir♠ teşekkür ederim hani şey işte ya koyu olması gerektiğini düşündüğün yerlerin koyu olması gibi :uhuhuh-onion-head-emoticon:

    3. pegasusejder

      pegasusejder

      Çizimin sana ait olmadığını biliyorum, belki ağız kısmı direkt ten rengi gibi olmasa daha iyi olabilir veya iyice batabilir bilemeyeceğim artık :D

       

      @♠Kadir♠ bu etiketleme olayıyla kendimi özel hissetmeye başladım :D

    4. Chairo

      Chairo

      Eline sağlık, gölgeleri daha az dağıtıp daha belirgin yaparsan anime tarzına daha uygun olabilir.

  16. Hayatımda ilk defa anime line art renklendirmesi yaptım photoshop üzerinden saatlerce uğraştım ne zormuş be :sweating-onion-head-emoticon:

     

    1270037387_2(1360x1146).thumb.jpg.64f4eb63799e0e41e3cb7de8c8ff0094.jpg

    1. Önceki yorumları göster  %s tane daha
    2. sShoguNn

      sShoguNn

      teşekkür ederim! 

      oo manga sayfası renklendirmesi :ahaaah-onion-head-emoticon: gayet iyi beğendim seninkini

    3. Beytize

      Beytize

      vay canınaaa baya iyi duruyor güya bend eöğrendiydim ama insan uğraşmayınca unutuyor D:: 

      mehmet hepsini mş sen yaptın vuhuu *- 

    4. HolySpirit

      HolySpirit

      @Beytize yok ya renklendirmeyi sadece oda yarım kaldı zaten bitircek vaktim olmamıştı :D tüm  bölümü yaparım diyordum 1-2 saat bunu yaptıydım sonra vakit ayıramadım :d

  17. 15 gün sonra tekrar merhaba. Uzun, yorucu, sıkıcı bir ev taşıma ve internet nakil işlemlerinden sonra anime sahalarına geri dönebildim :dead-crazy-rabbit-emoticon::super-onion-head-emoticon:

    1. Önceki yorumları göster  %s tane daha
    2. DrClover

      DrClover

      Neyse artık araştırınca söylersin :onionfacepalmplz:

    3. sShoguNn

      sShoguNn

      elbette :cool-onion-head-emoticon:

    4. sShoguNn

      sShoguNn

      azumanga daioh oldu buradaki ilk animem

      aslında listemdeki bütün ev değişikliği ilk ve son animelerini ve hangi evde kaç tane izlediğimi bile saydım istatistiğini çıkardım :lol2-onion-head-emoticon:

  18. Claymore mangasını bitirdim. Okuduğum 3. manga oldu. Animesinin finalini düşününce ne kadar kötü ve basit bir son yapmışlar diyorum. Aslında animesi bir noktaya kadar çok güzel bir şekilde mangayı birebir takip ediyor. Arada ufak tefek bazı değişiklikler olsa bile çok da önemli şeyler değil. Ancak bir yerden sonra eğip, bükerek ve değiştirerek kestirip atmaları hiç hoş olmamış. Keşke böyle yapmak yerine Shigurui'deki gibi yarım bitirselermiş. Mesela Shigurui'de anime ile manga birebir tamamen aynıydı. Hiçbir farkı yoktu. Animesi yalnızca Claymore'daki gibi saçma ve resmen hakaret gibi bir final verip kestirip atmamış. Mantıklı denebilecek bir noktadayken yarım bırakmışlar ve hadi bakalım mangaya geç demişler. Keşke Claymore da öyle yapsaymış. Çünkü mangasındaki gidişatı ve finali göz önünde bulundurunca animesinin finali harbiden saçma ve mangasına hakaret gibi olmuş. Her neyse, çok güzel bir mangaydı. 2 ayda yavaş yavaş her gün 2-3 bazen 3-5 bölüm okuyarak bitirmiş oldum. Bol savaşlı olmasına rağmen aynı zamanda duygulu yönleri de hoşuma gitti. Bu konuda özellikle finali çok beğendim. Her bir karakteri de çok sevdim. Çeşit çeşit pek çok savaşçı kadın karakter ve hepsi de çok yetenekli ve etkileyici. Manganın çizimleri de mükemmel. Özellikle yaratıklar konusunda mangaka abimizin hayal gücü çok genişmiş. Bu arada hikaye konusu. Arkaplanda çok farklı işlerin döndüğünü öğreniyoruz. Önce pek inanmamıştım da sonra bu organizasyondaki karakterler de başka bir bölümde teyit ettikleri zaman şüphe kalmadı. Zaten mangaya başlama amacım da buydu yani animede öğrenemediğimiz şeyleri, olayların iç yüzünü ve anlatılmayan gerçekleri öğrenmekti. Bu konudaki merakımı da gidermiş oldum. Manga her açıdan tatmin etti. İyi ki okumuşum. Verdim 10 puanı direkt.

    1. Perfectum

      Perfectum

      Ben sadece animesini izlemiştim ve finali konusunda - mangayı okumadım - bende tam bir finalmiş gibi hissetmemiştim. Ama Sezar' ın hakkı Sezar' a. Seslendirmeleri olsun, çizimleri olsun ben çok beğenmiştim animesini.

      Spoiler

      Galatea ile Claire' in takım olup Riful' a kafa tutmaları mı dersin, Theresa'nın Organizasyon ayrılması mı dersin, hele hele en çokta Claire ve Theresa' nın birbirlerine sarılıp ağladıkları bir bölüm vardı o bölüm benim için çok özeldir. :(

      Eğer manga okumaya devam etmek istersen, listene Monster ve Berserk' ü de eklemeni tavsiye ederim. Her ikisi de başlı başına bir şaheserdir.

    2. sShoguNn

      sShoguNn

      @Perfectum Spoilerda yazdığının çok daha etkili versiyonu mangasında var bence. Animedeki gördüğümün çok üstündeydi. Görsen varya offf :( Sen de mutlaka oku. Bu arada Berserk'i okudum günceldeyim bölüm çıkmasını bekliyorum aylardır :D

    3. Perfectum

      Perfectum

      Miura sensei' nin hasta olduğunu duymuştum bir aralar. İyidir umarım. Aylar sürüyor ama okuyunca değiyor ya beklemeye :)

  19. Bölümleri izledim'e ekleme sistemi neden bir türlü düzeltilmiyor? Günler geçti hala çalışmıyor hep bakım diyor bu kadar uzun bakım mı olur lütfen düzeltiniz şunu artık.

  20. 2 yıl dönümünü beraber kutlamak istiyorum. Belli sebeplerden dolayı kasıtlı olarak geciktirdim. Kasım ayı olarak (10 Kasım 2014-2019) anime izlemeye başlayışımın 5. yılı kutlu olsun.  :happy-birth-day1-onion-head-emoticon::cheer3-onion-head-emoticon:

    Ayrıca en sevdiğim oyun olan Skyrim'in de (11 Kasım 2011-2019) 8. yılı kutlu olsun. :cheer2-onion-head-emoticon::cheer1-onion-head-emoticon:

  21. Şehirler arası taşınmak... Uzun bir taşınma süreci ardından, internetsiz geçen 10. günün gecesinde internetime nihayet kavuştum. Çok özlemişim. En çok da anime izlemeyi özledim. Canım animelerim de beni özlemiştir hemen izlemeye başlıyorum :onion_yep_by_7anime7drawer7::loveloveplz:

    Forum ahalisine de selam olsun :hi-onion-head-emoticon:

    1. Barış D. Baryshx

      Barış D. Baryshx

      Selam olsun. :bye2-onion-head-emoticon:

  22. Türk Anime TV'nin yıllardır çözülemeyen en büyük 2 gizemi:

    1- Anasayfada veya herhangi bir animenin sayfasında, aşağıya kaydırınca reklam üzere gösterilen oyunların üzerinde yazması gereken MMORPG'nin "MMPORG" olarak yanlış yazılmış olması yıllardır hep gözüme takılmış bir gizemdir.

    2- "Touhai Densetsu Akagi: Yami ni Maiorita Tensai" 26 bölümlük bu animenin ilk 18 bölümünün yüklenip geriye kalan 8 bölümünün yıllardır yüklenmemesi ve animenin eksik kalmaya terkedilmesi.

    Başka yerden anime izlemeyi sevmiyorum sırf bu yüzden inat ettim bu siteye eklenmediği sürece izlemeyeceğim arkadaş niye yarısını burdan yarısını başka yerden izleyim? Bir gün eklenir belki ama o güne kadar bu animenin son 8 bölümünün eklenmemesi büyük bir gizem olarak kalmaya devam edecek.

    1.jpg

    2 (664 x 762).jpg

    1. Önceki yorumları göster  %s tane daha
    2. sShoguNn

      sShoguNn

      Evet yorumlarda görmüştüm torrenti varmış ama online izleme sitemiz varken neden indirerek izleme işkencesine katlanalım ki? İyi ki her fansub böyle işlere kalkışmıyor yani herkes gidipte animelerin yarısını türkanimetv'ye ekleyip diğer yarısının eklenmesine izin vermeyip kendi sitesine indirme linki olarak koysaydı vay halimize.

    3. Barış D. Baryshx

      Barış D. Baryshx

      18 bölüm izin istenmeden eklendi. Sonra iletişime geçmiş fansub kurucusu, eklemeyin diye öyle kaldı. Fansubun kurucusu Ayhan arıza bir çocuk olduğu için, online izleme sitelerinden nefret ediyor. Hâlbuki tanıtımlarını yapıyoruz, link koyuyoruz...

    4. sShoguNn

      sShoguNn

      Arıza bi kişi ise işte normal böyle bi durumun olması. Keşke babayiğit bir fansub çıkagelse ve şu animeyi yeniden bi elden geçirse diye dua etmekten başka çarem kalmadı o zaman.

  23. Ansatsu Kyoushitsu'nun 2. sezonunun özellikle 24. bölümü neymiş öyle ya ben daha önce hiçbir komedi animesinde bu kadar üzülmedim hatta hiçbir dram animesinde bile bu kadar ağlamadım bu nasıl bir bölümdür çok iyi ve yedire yedire bir son yapmışlar kesinlikle çok başarılı ya bu animenin bende böyle bir etki bırakacağını hiç düşünmezdim. Bu kadar güldürüp eğlendirdikten sonra ağlatmasını da iyi bildi bu anime helal olsun :woa-onion-head-emoticon::bled1-onion-head-emoticon::bad-atmosphere-onion-head-emoticon::crying3-onion-head-emoticon::dying-onion-head-emoticon:

    2. sezonunu daha önce izlememiştim sadece ilk sezonu izleyip bırakmıştım şimdi iyiki 2. sezonunu da izlemişim diyorum çünkü hikayesi falan aslında çok bambaşkaymış ilk sezon hikaye bakımından çok eksik ve sadece eğlence üzerine kurulu olduğu için nasıl devam edebilirki diyerek devamını izlememek çok büyük bir hataymış.

    3 yıl önce sadece ilk sezonu izlediğim zamanda da ve şimdi de en sevdiğim müzik tabiki bu oldu

     

  24. Black Cat genel olarak beğenmediğim bir anime oldu ama bu şarkısını çok beğendim

     

  25. 10 yıldır kullandığım monitörüm bozuldu :(

    Gittim güzel bi ürün almak istedim almışken iyisi olsun diye 21 inch+1080p+75 hz+1ms tepki süresi falan filan derken 700 liralık bişey aldım ama varya şuan nedense kötü hissediyorum çünkü ilk bilgisayarımın monitörüydü o 720p falandı 17 inchti küçük sayılırdı LCD idi ama yinede ne bileyim tuhaf oldum belki pahalı bişey almanın ardından gelen garip duygu da bunda etkilidir :(

    bide ekran çok büyük oldu buna karşılık her şey küçüldü. 720p'den 1080p'ye geçmek çok tuhaf bi duygu

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.