Jump to content

sShoguNn

Üyeler
  • İçerik sayısı

    397
  • Kayıt tarihi

  • Son ziyareti

  • Kazandığı günler

    18

Durum güncellemeleri bölümüne sShoguNn kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. "Made in Abyss" isimli animeyi izleyin. Aşırı şekilde öneriyorum. Tabi eğer gizemliliği seviyorsanız. Sadece 2017'de çıkan değil, son yılların en kaliteli animelerinden biri bence. Myanimelist puanı da her şeyi anlatıyor zaten. Ben çok zor 10/10 veririm ve bu animeye 10 puanı direkt yapıştırdım düşünün artık ne kadar etkilediyse beni :muajajaja__how_funny__onion_by_elcerbero:

    1. Önceki yorumları göster  %s tane daha
    2. sShoguNn

      sShoguNn

      Güzel yerde bırakmışsın evet. 4 bölüm gibi bişey kaldı çünkü 13. bölüm 2 bölüm uzunluğunda

      Benim izlediğim yerde Ozen diye çevrilmişti :D

    3. Gallardo

      Gallardo

      Myanimelistte Ouzen diye görünce öyle yazdım ikisi de olur :) Anime bitti söyleyecek pek bir şey gelmiyor aklıma ama özellikle son bölüm animeyi almış götürmüş resmen. 2. sezon ne zaman gelir onu düşünüyorum şimdi. Nanachi'ye de bayıldım bu arada :D

    4. sShoguNn

      sShoguNn

      Evet son bölümden sonra bende 2. sezonu düşündüm ve bütün umutlarımı 2. sezona bağladım. Umarım bozmaz anime ve aynı kalitede devam eder.

  2. 10 dakikalık uzatılmış versiyon yetmiyor 10 saatlik çıkarsınlar şunu yav :admire-onion-head-emoticon:

    "They don't make tombstones for stray dogs"

     

    1. Gallardo

      Gallardo

      Güzel ama en iyisi değil ;)

      Spoiler

       

       

    2. sShoguNn

      sShoguNn

      evet evet bu da en iyilerden tabiki :D

      yinede benim için en en iyi o :D

  3. 10 yıldır kullandığım monitörüm bozuldu :(

    Gittim güzel bi ürün almak istedim almışken iyisi olsun diye 21 inch+1080p+75 hz+1ms tepki süresi falan filan derken 700 liralık bişey aldım ama varya şuan nedense kötü hissediyorum çünkü ilk bilgisayarımın monitörüydü o 720p falandı 17 inchti küçük sayılırdı LCD idi ama yinede ne bileyim tuhaf oldum belki pahalı bişey almanın ardından gelen garip duygu da bunda etkilidir :(

    bide ekran çok büyük oldu buna karşılık her şey küçüldü. 720p'den 1080p'ye geçmek çok tuhaf bi duygu

  4. 15 gün sonra tekrar merhaba. Uzun, yorucu, sıkıcı bir ev taşıma ve internet nakil işlemlerinden sonra anime sahalarına geri dönebildim :dead-crazy-rabbit-emoticon::super-onion-head-emoticon:

    1. Önceki yorumları göster  %s tane daha
    2. DrClover

      DrClover

      Neyse artık araştırınca söylersin :onionfacepalmplz:

    3. sShoguNn

      sShoguNn

      elbette :cool-onion-head-emoticon:

    4. sShoguNn

      sShoguNn

      azumanga daioh oldu buradaki ilk animem

      aslında listemdeki bütün ev değişikliği ilk ve son animelerini ve hangi evde kaç tane izlediğimi bile saydım istatistiğini çıkardım :lol2-onion-head-emoticon:

  5. 2 yıl dönümünü beraber kutlamak istiyorum. Belli sebeplerden dolayı kasıtlı olarak geciktirdim. Kasım ayı olarak (10 Kasım 2014-2019) anime izlemeye başlayışımın 5. yılı kutlu olsun.  :happy-birth-day1-onion-head-emoticon::cheer3-onion-head-emoticon:

    Ayrıca en sevdiğim oyun olan Skyrim'in de (11 Kasım 2011-2019) 8. yılı kutlu olsun. :cheer2-onion-head-emoticon::cheer1-onion-head-emoticon:

  6. 2016 yılında Re:Zero'yu ilk izlediğimde çok büyük haksızlık yapmışım ve çok yanlış değerlendirmişim. 4 yıl sonra bugünlerde son birkaç gündür 13 bölümlük yeni versiyonu izliyordum çünkü 2. sezona geçmeden önce animeyi hatırlamak istedim ama hatırlamanın yanı sıra büyük bir hata yaptığımı da farkettim. Yıllar önce hangi kafadaymışım bilmiyorum ama bu animeyi ben nasıl olumsuz değerlendirişim aklım almıyor. Şu an izlediğimde hiç sıkılmadan ve çok keyif alarak izledim. Sanki 4 yıl önceki ben farklı biriymiş gibi orjinal animedeki yorumumu okuyunca bile şaşırdım. Mesela animedeki en önemli bölüm olan 18. bölüme "sıkıldım, çöp bölüm, ne alaka bütün bölüm diyalogla geçiyor" falan demişim. Halbuki ben animeyi hiç anlamamışım ve animenin işlenişindeki en önemli bölüm olduğunu yeniden izleyince farkediyorum. Yeni versiyonda 10. bölüme denk geliyor 18 ve 19'un birleştirilmiş hali. Yanlış değerlendirmeler yaptığım için Re:Zero'dan özür dilerim. Subaru, Emilia, Rem, Ram hepinizden özür dilerim :uhuhuh-onion-head-emoticon: Hatta ne hikmetse anime hakkında hatırladıklarım zaten %5 falandı. Çünkü tekrar izlerken sanki ilk defa izliyormuş gibi oldum. Bu da yeniden değerlendirmeme ve 7/10 puanımı 9/10 olarak yükseltmeme olanak sağladı.

    1. Önceki yorumları göster  %s tane daha
    2. Gallardo

      Gallardo

      Bana göre 18. bölüm buz dağının görünen yüzü. Görünmeyen kısmı ise:

      Spoiler

      2. sezon 4. bölüm.

       

    3. sShoguNn

      sShoguNn

        @Pseudohomophylus Ben de gerçekten büyük bir istisna oldu bu anime. Normalde bu kadar büyük bir fikir farklılığına düşmemiştim hiç :D

       

      @Gallardo 

      Spoiler

      2x4'te sıkıldım nedense :D çünkü kendi zihninde yaşıyor sonuçta o yüzden gerçekçi hissettirmedi bana o duygular yani sadece kendinle yüzleşmiş gibi oldu

       

    4. Gallardo

      Gallardo

      Spoiler

      Ama sonuçta bir sıfırdan başlamaya tanıklık ettik :)

       

  7. 2018 sezonunda çıkmış ve bitmiş animeleri izlemeye başladım aklımda şuana kadar bu kaldı çok güzel OST'si var çok klas bir animeymiş :rockingonionplz::good-job-onion-head-emoticon:

     

     

    1. Gallardo

      Gallardo

      Bu tarz ost'leri seviyorsan Samurai Champloo öneririm. Bu tarz konuları seviyorsan Ashita no Joe diyeceğim ama daha çevirisi tamamlanmadı:crying3-onion-head-emoticon:

  8. 500'üncü tekil animemi de bitirmiş bulunmaktayım :cheer3-onion-head-emoticon::cheer2-onion-head-emoticon::cheer1-onion-head-emoticon::happy-onion-head-emoticon:

    ikincil üçüncül sezonlar ve diğer eklentilerle beraber 700'e yakın bir sayı var ancak her animeyi tek sayarsak 500 :congrats-onion-head-emoticon:

    1. HolySpirit

      HolySpirit

      onun listesini çıkarmak çok zor ya bi ara yapayım dedim izlediklerimi bulamadım eklemek için :D aklıma gelmediler  

    2. sShoguNn

      sShoguNn

      ben ilk 100'den önce liste yapmaya başlamıştım o yüzden sıkıntı olmadı pek :D

    3. HolySpirit

      HolySpirit

      geç kaldım ben az galiba yapmak için :D ekliyorum hala denk geldikçe ama tonla var daha eklencek

  9. Aniden Dark Souls serisi ilgimi çekti ve 1. oyunu indirip bitirdim. Oldukça zor bir oyundu. Tam kafayı yemelik. Ancak atmosferi çok güzeldi. Savaş mekanikleri çok güzeldi. Müzikler özellikle muazzamdı. Şimdi 2. oyuna geçicem.

    Ölümsüz ejderhaya giderken arşivlerde çalan o müzik:

     

    Oyunun sonuna doğru ilerleyişte merdivenlerden inerken çalan müzik:

     

    1. Black Angel

      Black Angel

      O oyuna benzer demon's souls u ps3 te oynadım zorlu ve zevkliydi.Fakat Dark soulsu pc indirdiğimde oyun çok kasıyor  ve çözümünüde bulamadım.Ekran kartındanmıdır bilemedim ama sen nasıl çözdün bilmek isterim.

       

    2. sShoguNn

      sShoguNn

      Ben prepare to die edition oynadım ona dsfix diye bi düzeltme indirdim ordan ayarlardan fps düzeltiliyordu ama yinede tam olarak düzeltmedi ancak oynanabilir seviyede düzeltti

  10. Anime izleme sayım arttıkça, birbirine benzeyen, klişe, kopya olan animelere tahammülüm daha da azaldı. Artık kategorileri içersinde "komedi" "slice of life" "okul" "romantizm" olan hiçbir animeye katlanamaz oldum. O sıradanlık, o kopyacılık, o klişeler bana nefes darlığı olarak geri dönüyor. Farklılığı aramaktan da yoruldum çünkü farklı şeylerin de çoğunu izledim herhalde o yüzden bulmakta zorlanıyorum. Kafayı yemek üzereyim. :nonono-onion-head-emoticon:

    1. Önceki yorumları göster  %s tane daha
    2. Kadir-

      Kadir-

      Bunun tek çaresi manga ve novel okumak :studying-onion-head-emoticon: Şahsen ben öyle yapıyorum. Çok az anime izlemeye başladım ve en sevdiğim animeleri bile çıktığı gün değil, bölümleri biriktirdikten sonra izliyorum.

    3. sShoguNn

      sShoguNn

      Geçen ay bi tane manga okudum Berserk'i okudum günceline geldim şimdi başka manga okumaya gönlüm el vermiyor çünkü çok güzeldi Berserk :sad__sad__onion_by_elcerbero:

    4. Kadir-

      Kadir-

      Ucundan başlaman lazım ?

  11. Ansatsu Kyoushitsu'nun 2. sezonunun özellikle 24. bölümü neymiş öyle ya ben daha önce hiçbir komedi animesinde bu kadar üzülmedim hatta hiçbir dram animesinde bile bu kadar ağlamadım bu nasıl bir bölümdür çok iyi ve yedire yedire bir son yapmışlar kesinlikle çok başarılı ya bu animenin bende böyle bir etki bırakacağını hiç düşünmezdim. Bu kadar güldürüp eğlendirdikten sonra ağlatmasını da iyi bildi bu anime helal olsun :woa-onion-head-emoticon::bled1-onion-head-emoticon::bad-atmosphere-onion-head-emoticon::crying3-onion-head-emoticon::dying-onion-head-emoticon:

    2. sezonunu daha önce izlememiştim sadece ilk sezonu izleyip bırakmıştım şimdi iyiki 2. sezonunu da izlemişim diyorum çünkü hikayesi falan aslında çok bambaşkaymış ilk sezon hikaye bakımından çok eksik ve sadece eğlence üzerine kurulu olduğu için nasıl devam edebilirki diyerek devamını izlememek çok büyük bir hataymış.

    3 yıl önce sadece ilk sezonu izlediğim zamanda da ve şimdi de en sevdiğim müzik tabiki bu oldu

     

  12. Beklenen kar sonunda geldi oh be :panda-77::yeah-crazy-rabbit-emoticon:

    1. Önceki yorumları göster  %s tane daha
    2. sShoguNn

      sShoguNn

      Bizde yağdı tuttu ama şimdilerde eriyor hava ısındı :D

  13. BERSERK mangasının geri dönüşü hakkında bilgilendirme:

     

     

    1. sadece okan

      sadece okan

      bir bakarsın boynuz kulağı geçer :D

    2. Gallardo

      Gallardo

      Kouji Mori Griffith'in de esin kaynağı diye biliyorum.

  14. Berserk'in 2016 ve 2017 serilerini tekrar izlemek istedim. Çünkü mangayı okumuşum artık ve daha iyi anlayıp daha zevk alarak izleyeceğimi düşündüm. Öyle de oldu ancak biraz oldu çünkü stüdyo... Şu lanet stüdyolar: Millepensee ve GEMBA... Bunlar kim? Koskoca Berserk, KOSKOCA BERSERK'i bu 2 saçma stüdyonun eline verip rezil etmenin anlamı neydi? Sebebi neydi ki?

    Şöyle bir düşünüyorumda şimdiye kadar çizim ve animasyon olarak en iyi olduğunu düşündüğüm tek bir stüdyo oldu o da: "ufotable" Eğer bu animeyi ufotable stüdyosu yapsaydı efsane olmaz mıydı? Bence tadından yenmezdi izlemeye kıyamazdım o derece müthiş olurdu. Hadi en azından "Polygon Pictures" yapsaydı. Çünkü illa 3D animasyon tarzı olacaksa bu stüdyo Sidonia no Kishi ve Ajin gibi serilerde bana göre başarılı olmuş bir stüdyo. En azından şimdikinden kat ve kat daha güzel olurdu.

    1. Önceki yorumları göster  %s tane daha
    2. LeornKayn

      LeornKayn

      Fate/zero aptal tohsaka rin fanlarının bulunmadığı ki neden bulunmadıklarını anlamak izleyince çok rahat anlaşılıyor çünkü aptal bir kız karakter yok seride, izlediğim en güzel karakterleri barındıran bir animeydi severim Fate/zero'yu Fate/stay nightı izlemiştim ardından rezil rüsva idi ? umarım Tohsaka rin fanı ve fate fanı değilsindir ? öyleysen üstüne alınma arkadaşlarıma hakaret etmem :)

    3. sShoguNn

      sShoguNn

      Yok o animeyi düşününce aklıma gelen tek şey ufotable stüdyosu oluyor ve de güzel kurgusu oluyor kız karakter sen söylemesen adını bile hatırlamıyordum ?

    4. Gallardo

      Gallardo

      Ufotable'ın tarzının Berserk gibi ortaçağ serilerinden ziyade modern zaman animelerine daha uygun olduğunu düşünüyorum. Fate Zero'da en çok bina, motorlu araçlar, dekorasyon ve kıyafet çizimleri dikkat çekiciydi... diyecektim ki Tokiomi'nin evi ve İskender'in ordusu aklıma geldi. Ufotable bunu yapsın, isterse bir bölüm 2 gb olsun gider sırf Berserk için özel hard disk alırım. 

  15. bi tane daha boyama yaptım ve bu sefer ışık ve gölge üzerine daha fazla uğraştım umarım güzel olmuştur :sweating-onion-head-emoticon:

    spacer.png

    1. Önceki yorumları göster  %s tane daha
    2. sShoguNn

      sShoguNn

       @pegasusejder ağız kısmından kastın çizimle alakalı diyosan bilmiyom ben çizgilere pek karışmıyom internette çizime nasıl bulduysam öyle boyuyom :D keşke çizimi de ben yapabilsem :D  teşekkür ederim evet daha fazla gölge yapmaya çalıştım önceki bu konuda çok sade kalmıştı :D

       

      @♠Kadir♠ teşekkür ederim hani şey işte ya koyu olması gerektiğini düşündüğün yerlerin koyu olması gibi :uhuhuh-onion-head-emoticon:

    3. pegasusejder

      pegasusejder

      Çizimin sana ait olmadığını biliyorum, belki ağız kısmı direkt ten rengi gibi olmasa daha iyi olabilir veya iyice batabilir bilemeyeceğim artık :D

       

      @♠Kadir♠ bu etiketleme olayıyla kendimi özel hissetmeye başladım :D

    4. Chairo

      Chairo

      Eline sağlık, gölgeleri daha az dağıtıp daha belirgin yaparsan anime tarzına daha uygun olabilir.

  16. Biraz daha zaman var ama yeni yılınız şimdiden kutlu olsun. Yeni yıl diyince aklıma hep Toradora gelir ya o animenin yeni yıla girme bölümleri çok duygusaldı çok iyiydi :bled1-onion-head-emoticon:

    Bütün slice of life animeleri yeni yıl - kültür festivali - sevgililer günü gibi konular işliyor ama Toradora bu konuda yeni yıl konusunda çok dramatik ve romantik idi :sad__sad__onion_by_elcerbero:

    1. Önceki yorumları göster  %s tane daha
    2. sShoguNn

      sShoguNn

      Ben de 2 kere bitirdim. Yine de tadında bitmiş gibi ya

    3. Singularity

      Singularity

      yav spo olmasında bazı şeylerin son 1-2 bölüme sığdırılması resmen sinirimi bozdu 

    4. sShoguNn

      sShoguNn

      evet o sıkıştırma biraz kötüydü

  17. Black Cat genel olarak beğenmediğim bir anime oldu ama bu şarkısını çok beğendim

     

  18. Bölümleri izledim'e ekleme sistemi neden bir türlü düzeltilmiyor? Günler geçti hala çalışmıyor hep bakım diyor bu kadar uzun bakım mı olur lütfen düzeltiniz şunu artık.

  19. Bugün, geçen yılın Ağustos ayında aldığım ve o zamandan beri beslemekte olduğum Maviş adlı betta cinsi balığım hayatını kaybetti :sad__sad__onion_by_elcerbero::depressed1-onion-head-emoticon:

    1. Önceki yorumları göster  %s tane daha
    2. Fumi

      Fumi

      Üzücü... 

      Başın sağ olsun

    3. Rakuncuk

      Rakuncuk

      Başın sağolsun. Bizim de bugün yavru köpeklerimizden biri öldü. Değer verdiğin hayvanların birden gitmesi üzücü. Dünya işte, ne yapalım.

  20. Claymore mangasını bitirdim. Okuduğum 3. manga oldu. Animesinin finalini düşününce ne kadar kötü ve basit bir son yapmışlar diyorum. Aslında animesi bir noktaya kadar çok güzel bir şekilde mangayı birebir takip ediyor. Arada ufak tefek bazı değişiklikler olsa bile çok da önemli şeyler değil. Ancak bir yerden sonra eğip, bükerek ve değiştirerek kestirip atmaları hiç hoş olmamış. Keşke böyle yapmak yerine Shigurui'deki gibi yarım bitirselermiş. Mesela Shigurui'de anime ile manga birebir tamamen aynıydı. Hiçbir farkı yoktu. Animesi yalnızca Claymore'daki gibi saçma ve resmen hakaret gibi bir final verip kestirip atmamış. Mantıklı denebilecek bir noktadayken yarım bırakmışlar ve hadi bakalım mangaya geç demişler. Keşke Claymore da öyle yapsaymış. Çünkü mangasındaki gidişatı ve finali göz önünde bulundurunca animesinin finali harbiden saçma ve mangasına hakaret gibi olmuş. Her neyse, çok güzel bir mangaydı. 2 ayda yavaş yavaş her gün 2-3 bazen 3-5 bölüm okuyarak bitirmiş oldum. Bol savaşlı olmasına rağmen aynı zamanda duygulu yönleri de hoşuma gitti. Bu konuda özellikle finali çok beğendim. Her bir karakteri de çok sevdim. Çeşit çeşit pek çok savaşçı kadın karakter ve hepsi de çok yetenekli ve etkileyici. Manganın çizimleri de mükemmel. Özellikle yaratıklar konusunda mangaka abimizin hayal gücü çok genişmiş. Bu arada hikaye konusu. Arkaplanda çok farklı işlerin döndüğünü öğreniyoruz. Önce pek inanmamıştım da sonra bu organizasyondaki karakterler de başka bir bölümde teyit ettikleri zaman şüphe kalmadı. Zaten mangaya başlama amacım da buydu yani animede öğrenemediğimiz şeyleri, olayların iç yüzünü ve anlatılmayan gerçekleri öğrenmekti. Bu konudaki merakımı da gidermiş oldum. Manga her açıdan tatmin etti. İyi ki okumuşum. Verdim 10 puanı direkt.

    1. Perfectum

      Perfectum

      Ben sadece animesini izlemiştim ve finali konusunda - mangayı okumadım - bende tam bir finalmiş gibi hissetmemiştim. Ama Sezar' ın hakkı Sezar' a. Seslendirmeleri olsun, çizimleri olsun ben çok beğenmiştim animesini.

      Spoiler

      Galatea ile Claire' in takım olup Riful' a kafa tutmaları mı dersin, Theresa'nın Organizasyon ayrılması mı dersin, hele hele en çokta Claire ve Theresa' nın birbirlerine sarılıp ağladıkları bir bölüm vardı o bölüm benim için çok özeldir. :(

      Eğer manga okumaya devam etmek istersen, listene Monster ve Berserk' ü de eklemeni tavsiye ederim. Her ikisi de başlı başına bir şaheserdir.

    2. sShoguNn

      sShoguNn

      @Perfectum Spoilerda yazdığının çok daha etkili versiyonu mangasında var bence. Animedeki gördüğümün çok üstündeydi. Görsen varya offf :( Sen de mutlaka oku. Bu arada Berserk'i okudum günceldeyim bölüm çıkmasını bekliyorum aylardır :D

    3. Perfectum

      Perfectum

      Miura sensei' nin hasta olduğunu duymuştum bir aralar. İyidir umarım. Aylar sürüyor ama okuyunca değiyor ya beklemeye :)

  21. Çok uzun zamandır güzel bir anime bulup izleyemiyorum hep çerez ve akılda kalmayan saçma sapan şeyler izlemek zorunda kalıyorum çünkü bulamıyorum artık gerçekten bulmakta zorluk yaşıyorum ve bu durum beni boşluğa sürüklüyor üzgün hissetmeme neden oluyor :bad-atmosphere-onion-head-emoticon:

    1. Önceki yorumları göster  %s tane daha
    2. sShoguNn

      sShoguNn

      Evet buluyorum ama nadiren bulabiliyorum işte ayda yılda bir :dying-onion-head-emoticon:

    3. Barış

      Barış

      son 4-5 sezondur bende aynı durumdayım. shonen dostluğun gücü adına tarzı şeyler sarmıyor artık. seinen ancak izliyorum onlarında iyisi nadir çıkıyor. o yüzden manga romana yöneldim ya zaten 

    4. sShoguNn

      sShoguNn

      Evet şimdiye kadar izlediklerimden bende sıkıldım genelde hep benzer animeler zaten :oniontortureplz:

      Daha değişik ve enteresan animeler bulmaya çalışmak da zor :suicideoniplz:

  22. Dark Souls 3'te en sevdiğim 3 boss müziği bunlar oldu :bled1-onion-head-emoticon:

     

  23. Dün gece böyle bi kanal buldum bu nasıl bi kanal kafam allak bullak oldu :woa-onion-head-emoticon:

    https://www.youtube.com/channel/UC4YaOt1yT-ZeyB0OmxHgolA/videos

    1. Önceki yorumları göster  %s tane daha
    2. LieWish

      LieWish

      "bu nasıl kanal" diyince aklıma gelen ilk şey "yoksa... Porçay?" oldu ama A.I'miş. çok meme'i döndü bunun internette. Türkiye'de izleyen çok mu bilmiyorum :D

    3. sShoguNn

      sShoguNn

      Komedisi döndüyse bilmiyorumda ben ilk defa görmüştüm :D

    4. LieWish

      LieWish

      döndü baya. hareket çekerken fotoğrafları falan bile var :D

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.