Jump to content

sShoguNn

Üyeler
  • İçerik sayısı

    397
  • Kayıt tarihi

  • Son ziyareti

  • Kazandığı günler

    18

İletiler bölümüne sShoguNn kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. Benim de 2014'ten beri yoğun bir şekilde kullanmakta olduğum canım TürkAnimeTV sitemiz, bence şu an gayet iyi bir tasarımla ve çok az hata ile uygun bir konumda bulunuyor. Ben bu site olmadan yapamam. Çalışan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Kullanıcılarıyla ve yönetim kadrosuyla hepimizi anime severleri tek bir çatı altında toplayan aile gibi görüyorum. Geri bildirimde bulunmayı ben de isterdim ama genel olarak herhangi bir hata ile karşılaşmıyorum. Ancak karşılaşanların bildirmesi iyi bir şey. O yüzden bunda hataları bildiren kullanıcıların da rolü büyük olmalı. Ve tabi ki ilgili bir şekilde geri bildirimleri dikkate alıp sitedeki hataları düzelten ve onu çalışır kılan, işini bilen yöneticilerimizin de rolü büyük. Hepinize kolay gelsin. :loveloveplz:

  2. ben en son izleyemem uğraşamam diye düşünürken 600'lü bölümlerdeydi one piece

    şimdi ise daha da uzaklaştı

    ben şahsen izlediğim anime miktarından dolayı bu noktada artık 24 bölümlük bir animede bile aynı karakterlerden sıkılıyorum. dolayısıyla yüzlerce bölümlük bir animeyi hayatta izleyemem. narutoyu bile zor bitirmiştim zamanında. kaldı ki o yıllar önceydi ve o zamanlar hala tahammülüm vardı. artık bu noktada beğeni tahammül sınırları daha da daraldı.

  3. spike, 3 dakika önce tarihinde yazdı:

      aaa bak ben yine iyi dayanmışım :D 

      izninle bir kaç noktayı belirtmek istiyorum, ben de ilk sezonu izleyip saldım, o kırılma anımız aynı mı merak ediyorum :D

      İçeriği Gizle

    kirito'nun başlarda takıldığı bir klanın tüm üyelerini kaybetmesini hiç beklemiyordum. o bölüm beni gerçekten şaşırtmıştı ve oldukça da beğenmiştim. dedim ki iyi bir şeyler olacak ta ki sonraki bölümler de 

    -ühüü ben arkadaşlarımı öldürdüm galiba, ben çok kötüyüm ühüü, nidaları bir yerden sonra itiraf etmeliyim ki baydı..

    şu beta versiyona önceden erişen oyuncular ve diğer oyuncular çok iyi anlatılmıştı, kirito'nun kendini saklaması falan baya bana multiplayer oyundaymışım havası verdi.

    bir yerden bir yere giderken, milletin sorunlarını çözüp öyle gitmesi de açık ara witcher dünyası gibiydi ( daha doğrusu tüm rpg oyunlarının dünyası) gerçekten o kısımlarda hafif gülümsedim, seni bilemiyorum :D

    ama şu asuna bacaksızı her şeyi bozdu, bunlar en son beraber biraz dinleneceğiz diye köy tarzında bir yere gittikten sonra SAO benim için tamamen bitti :D gerisini yarı kapalı gözle izledim açıkcası. benim bu animeden ilk aldığım vibe, senin ki gibiydi çok heycanlanmıştım. ama sonradan tamamen aşk hikayesine dönmesi beni oldukça kızdırdı. şu asunanın şövalyesi mi, özel koruması mı ne, kiritoyu zehirlediğinde zaten dedim ki beni burdan alın:D

     yine coşmuşum:D durup dururken neden SAO ile alakalı içimi döktüm bilmiyorum ama istersen sende dök:D

      özetle SAO pişmanlıktır, yeni başlayan birinin anime sevincini öldürmek demektir. bu konuda hem fikiriniz bence :D

     

    kırılma anı bir değil sanırım. gerçi yazdığın kısımları hatırlamıyorum çünkü izleyeli 5 yıl oldu ancak benim kızdığım nokta şu olmuştu o animede

    Spoiler

    ilk 2-3 bölümde 1 katı zar zor geçebilmişlerdi ve bayağı bi savaşmışlardı. daha çıkılacak çok kat vardı. ben de dedim her bölüm bu tarz mücadelelerle geçecek herhalde. ama sonra bi baktım diğer bölümde sonraki katları çoktan çıkmışlar anakarakter çoktan kasılmış falan. direkt atladılar yani benim görmeyi beklediğim kısımları. bu yüzden daha en baştan beklentilerim yanlış çıktığı için ilgimi kaybettim

     

  4. spike, 3 saat önce tarihinde yazdı:

     evet ben de yazındaki çoğu şeye katılıyorum, mecha cidden herkese göre değil ( örneğin ben de hiç haz etmem:D) ama ben de code geass'ı senin gibi sevmiştim, sıkıntı şu ki ikimizde öncelerden biraz anime tükettiğimizden sevdik herhalde. yeni başlayan birisinin mevzuyu anlayabileceğini sanmıyorum ben:)

     

    sword art online.. kanayan yaram.. ancak bir noktada sana katılmıyorum maalesef... oyun-isekai anime türüne asıl ilham olan şey kesinlikle dünyayı kasıp kavuran final fantasy oyun serisi oldu. SAO bu noktada en fazla, isekai anime çeksek tutuyormuş he tarzında insanlar ilham almış olabilir. 

     

    SAO'yu sevmememin en büyük nedenlerinden biri de zaten, popüler kültüre hitap için anime akışının çok kötü bir doğrultu da gitmesi. belki ilk 15 bölümü başka animelere ilham kaynağı oluyordur ( ki ben asla öyle düşünmüyorum. final fantasy gibi dev bir ilham kaynağı varken ^zaten oynamımşsan, büyük miktarda villian benzerliği içerir, karakter gelişimleri SAO'yu anımsatır^ SAO en fazla elde edilen karın bir göstergesi olabilir kanaatindeyim) ancak bu şartlar altında, yeni birisine vasatın bir tık üstü anime önermek eminim ki onu da bayacaktır.

     

    ahh ahh nerede o ilk 15 bölüm. bir an mmorpg oynuyorum sanmıştım. hissettiklerim çok iyiydi.. sırf tuttu diye bazı şeylerin bayat olması beni çok üzdü..

     

    bazı şeylerin kökenlerini ve altyapılarını öğrenmek için, basit şeylerden başlamak ( popüler olmayan şeylerden başlamak demek istedim ) bizi daha da bağlayabilir. bir örnek verirsem eminim daha da pekişecektir.

     

    lise 1de pink floyd'la yeni yeni tanışıyoruz. en popüler şarkılarından olan Another Brick In The Wall dinliyor herkes. ilk dinlediğimde hiç beğenmedim. içimden diyorum ki millet bunu nasıl dinliyor. bir gün bilgisayarın başına oturup, syd barret'la olan ilk albümlerinden birisinin içinde olan /ki çoğu kişi bilmez/ bir şarkıyı dinledikten sonra (Pink Floyd - Matilda Mother) dedim ki, işte bu ya aradığım müzik burada :D daha sonraları baya kimsenin dinlemediği albümleri dinledikten sonra en popüler şarkıların neden popüler olduğunu ve sevildiğini anlayıp ben de sevmeye başladım:D

     

    anlatmaya çalıştığım şeyi umarım anlatabildim, müzikle anime ne alaka dersen ikisi de bir ırmağın keşfedilmeyi bekleyen diğer tarafı :D yukarıda çoğu kişi beni suçlamış kötü animeler diye ancak, dünyada eminim benim gibi olanlardan çok sayıda vardır ve bazen bir şeye başlamak için kült, popülerlere bakmak yerine alt tabakalardan bakmak olaya seni daha çok ısındırabilir

     

    tabi, zevkler ve renkler favori animelerimiz, yeni başlayanlara önerilecek animelerimiz farklı olabilir.. her düşünceye kapım sonuna kadar açık.. :pretty-onion-head-emoticon:

     

    bu arada yine kendimi kaptırıp uzun uzun yazmışım kusura bakma :D böyle konular hakkında tartışmayı çok seviyorum da kendimi durduramıyorum.. ( umarım sen de seviyorsundur:D)

     

    uzun yazman benim için sorun değil. düşüncelerini iyi bir şekilde aktarıyorsun ve bilgilendirmiş oluyorsun o yüzden teşekkür ederim ve önceki senin teşekkürlerin için de topluca rica etmek isterim teşekkür etmişken :uhuhuh-onion-head-emoticon:

     

    final fantasy materyallerini tüketmedim açıkçası. o yüzden eğer köken niteliği taşıyan o ise bişey diyemem. ben sadece en popüler olanların ondan sonraki akımları bir şekilde yönlendirdiğine değinmek istedim. SAO'nun ben ilk 2-3 bölümünü sevmişken sonraki bölümleri bune diyerek izledim. çünkü konunun özünden hızlıca uzaklaştığını ve başlangıçta bana verdiği beklentileri yokettiğini düşündüm. bu yüzden sao'nun yalnızca %5'ini beğendim diyebilirim. bu anime benim 50 küsürüncü animemdi. o zamanlar daha yeni yeni başladığım için düşük puan veremiyordum ve izlediğim her şeyi genel olarak beğenip yüksek puanlıyordum. bu ruh halime rağmen 6 puan vermişim SAO'ya. daha geç zamanlarda izlesem 2 veya 3 verirdim. :bled2-onion-head-emoticon:

    diğer sezonlarını da izlemedim zaten. ilk sezonu izleyip saldım. animeler ona sadece konu fikri olarak benzesin yeterli. çünkü SAO'nun konusunun çıkış fikri çok güzel. kafana taktığın bi cihaz ile yatarak bambaşka bir dünya geçmek ve 360 derece, 3 boyutlu ve gerçek zamanlı bir oyun deneyimi yaşamak ve orada sıkışmak, çıkmaya çalışmak beni son derece etkileyen bir ana fikir idi. animenin sonradan evrimleştiği boyut ise kalsın. oraları unutmak istiyorum...

  5. spike, 1 saat önce tarihinde yazdı:

     yok code geass'a laf yok!! 

      İçeriği Görüntüle

    all hail lelouch ulann!!!:D

     ama, animelerle 3-4 ay vakit geçiren ve death note'u çok seven bir arkadaşıma code geass önerdim ve robot savaşlarını, olayları çok abartı bulduğunu söyleyip bıraktı:(((  o yüzden dedim, şu animelerdeki  'abartı' mevzusu alışması en zor süreçlerden biri olduğundan 2'ye almadım..

      liste güzel derken sword art online gören gözlerim, kalbim bir miktar acıdı:D

     

    yorumun ve paylaştığın tavsiye için tekrardan teşekkürler:) fikirleriniz benim için önemli, belki ilerde bununla alakalı tez falan yazarım :dandyonionplz: :D

     

    beğenmeyebilir farketmez mecha herkese göre değil çünkü ben de mesela mecha kategorisini o kadar çok sevmem ama code geassı aşırı olmamakla beraber beğenmiştim. bir de sword art online çıktığı yıldan sonra oyun-isekai türü animeler için bir ilham kaynağı oldu. ben SAO'yu sevmesem bile bir köken niteliği olarak izlenmesi gerektiği kanaatimdeyim. en popüler animeler zaten genellikle ondan sonra çıkan animelere farklı açılardan ilham kaynağı oluyor ve yeni olanlar bu animelere benzer animeler oluyor. en popüler olanlar bu kökenleri ve altyapıları öğrenmek ve anime kültürüne giriş yapmak için önemli ve ben bu yüzden en popülerler listesinden başlanması gerektiğini düşünüyorum. :admire-onion-head-emoticon:

  6. spike, 5 dakika önce tarihinde yazdı:

     death note'la başladıktan sonra üzülerek söylemeliyim ki çoğu anime death note gibi olmadığından insanlar izlemeyi bırakabiliyor.  yazıda da death note izlendikten sonra diye bir kısım eklemiştim zaten :D recommendation demişsin ancak orayı açsak başta code geass gibi animeler var, sence 2.anime olarak code geass gibi bir anime uygun olur mu, sanmıyorum :) ama fikirlerin ve değerlendirmen için teşekkür ederim, dikkate alacağım :)

     

    belki 2. olmaz yakınlarda olabilir. code geass en popülerler listesinde 15. sırada. animeye başlamak için en güzel liste bence en çok insana ulaşabilmiş listeyi takip etmektir çünkü en mantıklısı bu :ahaaah-onion-head-emoticon:

    https://myanimelist.net/topanime.php?type=bypopularity

  7. tutturuuu, 3 dakika önce tarihinde yazdı:

    Ayy deme öyle ben gayet neşeli nickim var sanıyordum :bad-atmosphere-onion-head-emoticon:

      İçeriği Görüntüle

    Spoiler Ama iki hikayede de kurtarılıyordu niye üzülüyorsun ki ?

     

     

    çok kez üzücü şekilde gördüğüm için o şekilde aklımda kaldı karakter :sweating-onion-head-emoticon:

     

    Gorjek, 3 dakika önce tarihinde yazdı:

    sen kim olmak, ben seni hiç görmemek, aylardır burda olmak.

     

    yıllardır burdayımdır ama fazla aktif değilim forumda

    önceleri daha aktiftik :uhuhuh-onion-head-emoticon:

  8. yeni sezonu 2-3 yıl sonra çıkan animelerde ne olduğunu hatırlamak ve konuya hakim bir şekilde izlemek için mecburen tekrar izleme olayını yapıyoruz ama mesela anime 3-4-5 sezon olarak uzun aralıklarla devam ediyorsa rewatch yapmak sıkıntı ve büyük zaman kaybı

     

    bu yüzden animeler recap şeklinde film çıkarması lazım

     

    skingeki no kyojin 59 bölümü özetleyen bi 2 saatlik film nasıl çıkardı aynı o şekil

  9. ben 6 yıldır anime izliyorum ve halimi sen düşün.

    600-700 tane izledim, bu noktada artık ilgimi çeken ve beğendiğim bir anime bulmakta aşırı şekilde zorlanmaya başladım.

    7/10 verebileceğim bir anime bulmaya hasret kaldım.

    8 nadir 9 aşırı nadir 10/10 verebileceğim anime ise çok çok çok çok çok nadir karşıma çıkıyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.