Jump to content

sShoguNn

Üyeler
  • İçerik sayısı

    397
  • Kayıt tarihi

  • Son ziyareti

  • Kazandığı günler

    18

İtibar Etkinliği

  1. Teşekkür
    sShoguNn reacted to Taiga in Japonya'nın Eksileri   
    En onemli konulardan birisini atlamisim.
     
    11- Yemek
    Yemek konusunda 3 sesit olumsuzluk var.
    1. Her sey pahali oldugu icin lezzetli veya sebzesi bol yemek yapmak zor.
    2. Porsiyonlari en kucuk ulkelerin basinda Japonca geliyor ki, Turkiye en buyuk porsiyona sahip ulkelerden. Yani gezerken bir restoranin duvarinda ucuz bir yemek afisi gordunuz, sakin aldanmayin. Cunku karniniz doymayacak. Gerci ben asiri zayif olmama ragmen 150 kiloluk biri gibi yemek yiyorum. Bundan dolayi da kafama takilmis olabilir bu durum. Ama cok yerde japonyadaki porsiyonlarin kucuk oldugunu okumustum.
    3. Dunyada Japon mutfagi Turk mutfagina gore tabii ki daha populer. Ama Japon mutfagi lezzet olarak Turk mutfaginin kiyisina bile yaklamaz. Ben bunu duyar veya milliyetcilik kasmak icin soylemiyorum. Veya helal gida da aramiyorum zira ateistim ben. Once Turkiyedeki Turklerin kisa tarihini hatirlatmak lazim. Biz Otukendeydik, yani simdiki Moglistanda. Kendi yemeklerimiz vardi, genellikle et ve sut urunleri uzerine. Cini yagmalamak icin gide gele cinlilerin bazi yemeklerini aldik. Mesela ramen eriste, gyoza manti veya hingal oldu bizim mutfagimizda. Sonra bati Turkistana goctuk. Bati Turkistanda Iranlilarla komsu oldugumuz icin iran mutfaginin da lezetli yemeklerini aldik. Sonrasinda bir gurup kafkasyaya gitti.Kafkasya mutfagiyla da tanisti. Sonrasinda islamiyetle Arap cografyasi ve afrika mutfagiyla da tanistik. Osmanli zamanin da balkanlara da entegre olup balkan kavimleriyle de kaynastik. Kisaca yol uzerinde ve balkanlar, afrika ve arap ulkelerinden geri gelen Turklerle ayrica anadolunun da kavsak noktasi olmasi sebebiyle o kadar cok milletin mutfagindan guzel yemekleri aldik ki... Tabii ki her milletin guzel yemeklerini menumuze katacagiz. Kim lezzetsiz yemekleri yemek isterki. Ama Japonlara bakiyorsun sadece Cin ve Korelilerden yemek kulturunu almis. O yuzden Japon yemeklerine alismak cok zor. Ozellikle biz Turkler gibi yemekleri guzel bir ulkeden gelen biri icin cok daha zor. Ayrica cok fazla japondan sunu duydum ki bu kisilerin cogu sef veya mutfak calisaniydi: Turk mutfagi Dunyanin en iyi 3 mutfagindan biri. Diger 2 mutfakta Cin ve Fransiz mutfagiymis. Bir onceki postta Japonyadaki doneri anlatmistim kisaca. O doneri bile asiri lezzetli buluyor Japonlar. 
     
    Ben Japonyaya geldikten 2 ay sonra bu durumun farkina vardim. 2 Ayda 67 kilodan 58 kiloya dustum. Yemek yeme istegi gelmiyor insana. Cunku her sey lezzetsiz neredeyse. Ayrica bazi seyler sacma derece yagli. Mesela makarnalar. Bir de domuz kiymasi kullaniyorlar sosunda ki domuz kiymasi da acayip yagli ve bizim gibi domuz eti yememis bir millet icin yiyebilmek imkansiz. Mide sindirmiyor, kusuyorsun. Zamanla mideden bagirsaklara gidebiliyor ama bu kez de bagirsaklarda sikinti cikiyor. Zamanla o da geciyor ama yine de lezzet yok. Annemin sevmedigim yemeklerini Japon yemeklerine tercih ederim. Ama bir sekil de kendinize gore yiyebilecek bir seyler bulabiliyorsunuz. Ama muhtemelen su an Turkiyeye donsem ilk isim 10 lahmacunu yarim saatte gommek olur galiba.
  2. Karmaşık
    sShoguNn reacted to Taiga in Japonya'nın Eksileri   
    Ben de deneyimlerimden bir kac sey yazayim. Bilgisayarimda Turkce klavye yok, romaji ile yaziyorum. Kusura bakmayin lutfen. Oncelikle belirtmeliyim ki birazdan Japonyayi kotuleyecek olsam da Japonyada yasamayi Turkiyede yasamaya tercih ederim tabii ki. Donme gibi bir niyetimde yok. Gun gelir de vizemi yenilemezlerse baska ulkeye gecerim.
     
    1- Japonya Teknolojik bir ulke degil. 
    Evet yanlis duymadiniz. Turkiyeyle kiyaslaninca teknolojik degil. Teknoloji dedigin hayatimizi kulaylastirir. Japonyadaki siradan bir insanin hayatini kolaylastiracak teknolojik hic bir seye rastlamadim ben. Hatta Turkiye daha gelismis. Mesela Japonyada edevlete en benzer sistem My Number Card o da kuyakoshuya gitmeden konbiniden bazi belgeleri cikartmaniza yariyor. Banka konusunda cok sikinti cektim ben. Japoncaniz cok iyi degilse memurlar basindan saviyor. Ama bir sekilde banka hesabini herkes actiriyor. Ama kart eline ulastiginda bir bakiyorsun Turkiyedeki kartlarla alakasi yok. Alisveris yapamiyorsun. ATMlerin cogu aksam 7 olunca kapaniyor. Ve icin aci yani Japonlarin azimsanmayacak kadari banka kartini da kullanmiyor. Bankaya hesap cuzdaniyla gidip oyle islem yapiyorlar. Ayrica yabancilarin acabldigi yucho banka hesabi ile havale eft vb. yapamiyorsun. Bankaya her gittigimde bir A4 kagidina bilgilerimi bir a4 kagidina hesap gecmisimin filan ciktisini aliyorlar. Defalarca diger calisanlara soruyorlar, neyin nasil yapildigini anlatan rehberlere bakarak calisiyorlar. Belli sistemleri asiri kullanissiz. Ve tum bunlar Japonyada yasayanlara beklemek olarak yansiyor. Teknoloji insaninin hayatini kolaylastirmak icin yok mu? Japonyadaki teknoloji sadece gosteris. Gundelik hayati kolaylastiran farkli bir sey yok.
     
    2- Burokrasi ve sorumluluk almaktan kacinan memurlar.
    Japonlarada mi boyle davraniyorlar bilmiyorum ama memurlar basindan savabiliyor. Senin japoncan kotu git japoncasi iyi biriyle gel diyorlar. Ben sizin her gun kullandiginiz terimleri nereden bileyim. Su ne demek, bu nedemek diye sorunca da baslarindan saviyorlar. Yukarida banka icin anlattiklarim buradaki belediye ile kaymakamlik arasi bir yer olan kuyakusholar ve shiyakushoar icin de gecerli. Basit bir adres kaydi, sigorta ilgili isler vb. cok uzun suruyor. Ama yigidi oldurup hakkini yememek lazim. Her katta bir suru seni yonlendiren memur var. Ve sen onlari bulmadan onlar seni buuyor. Ne icin geldiginizi sorup once suraya gitmelisiniz diyor. Hatta sizinle gelip siz isinizi halledene kadar yardimci oluyorlar.
     
    3- Asiri icki tuketimi
    Herkes iciyor. Sokakta sizmis birisini gormek oldukca normal. En kotusu de yerde copten cok kusmuk var. 2 ay barda part time calismistim. Herseyi katip karistirip iciyorlar. Sefe diyorum sutle bira karistirilir mi? O da beni isten kartarmaya calisiyor saniyor. Kusmalari normal yani. Hatta son trenlerde hemen her istasyonda sizip kalan, dusen vb. oluyor ve zavalli istasyon gorevlileri onlarla ilgilenmek zorunda kaliyor. Ama yine yigidin hakkini vermek gerekirse baskalarina salca olan kisi sayisi yok denilebilecek duzeyde.
     
    4- Japonyanin asiri abartilmasi
    Japonya dunyada o kadar cok abartiliyor ki, Turkiyede daha da cok abartiliyor. Neymis trenler saniyesi saniyesine geliyormus. Yok oyle bir sey. Manyagin teki atliyor trenin onune sonra 1 saat trenin icerisinde beklemek zorunda kaliyorsun. Yollarda cop de var. Turkiyeye ve diger bir cok ulkeye gore soylenenler dogru olsa da insan ustu bir sekilde hersey tikirinda gitmiyor. Sonucta onlarda insan.
     
    5- Asiri pahalilik
    Burada sadece elektronik ve elektrikli urunler, tasit, bazi alkollu icecekler ucuz. Geri kalan hersey pahali. Hatta yiyecek, icecek ozellikle de sebze, meyve o kadar pahali ki sebze suyu icerek vucudun vitamin ihtiyacini karsiliyoruz. Tek kislik menemen yapmaya kalksan 5 dolardan asagi para harcamazsin. Domatesin tanesi ortalama 1 dolar. Ama sogan domatese gore ucuzdu. Ilk geldigimde Apart gibi bir yerde kalmistim ve sakinlerinin cogu avrupaliydi. Hangi ulkeden gelirse gelsin herkesin dilinde su ortak cumle vardi ; Japonya cok pahali. Mesela burada donerciler doner, lahana, sos kullaniyor sadece. Ayrica ithal urunler daha ucuz oluyor. Ve hani hep Turkler diyor ya pahali ama ona gore de alim gucu var. Japonya o kadar pahali ki alim gucu de Avrupa ulkelerine veya Amerika, Kanada vb. gore cok dusuk kaliyor. Diger ulkelerde bir sey pahaliysa, baska bir sey ucuz oluyor ve bu sayede dengeleniyor. Ama Japonyada kiralar pahali, yiyecek icecek pahali, ulasim pahali, egitim pahali, faturalar pahali. Temel ihtiyac olarak ne varsa pahali.
     
    6- Turistler
    Eger egoist pisligin teki degilsen burada bir kac ay yasayinca duzenine alisiyorsun. Yere cop atmiyorsun, her isikta araba olmasa da bekliyorsun, toplu tasimada telefonla konusmuyorsun, gurultu yapmiyorsun vb. vb. Ama turistlerin cogu kurallara uymuyor. Ve bazi yerler turistler yuzunden asiri kalabalik oluyor.
     
    7- Onunuzu kesen p*zevenkler
    Bunlar genellikle zenci oluyor. Her bro nasilsin diye konusmaya baslayip seni genel ev, pavyon, masaj salonu tarzi yerlere goturmeye calisiyorlar. Bazen cok israrci olabiliyorlar. Gerci ben hizli yurudugum icin radarlarina takilmiyorum. Belliki bunun isi gucu var diye dusunuyorlar. Ama lanet olsun ki vasifsiz elamanlar icin iyi para getiren isler hep bu p*zevenklerin yuvalandigi yerlerin yakininda.
     
    8- Asosyallik
    Japonlarla arkadaslik kurmak cok zor. Isteyken konusuyoruz, guluyoruz, egleniyoruz sonrasinda herkes kendi yoluna gidiyor. Konusmaya calisinca kacanlar bile var. Herkesin samimi oldugu sadece bir kac arkadasi var. Animelerdeki samimi arkadaslik ortamindan eser yok.
     
    9- Intahar
    Gecen ay Cuma sabahi ise gidis saatinde biri trenin onune atlayarak intahar etmis. Parcalarini raylardan toplayacaklar diye 40 dakika fazladan trenin icinde bekledim. Sonraki bir kac saatte olusan yogunluktan oturu trenler gecikti. Yani kabaca 1 milyona yakin kisi bir kisinin intahar etmesi yuzunden etkilendi. Intahar etmenin de bir raconu var. Git herkes gibi haftanin ilk gunleri is cikisi at kendini trenin onune. Bu benim basimdan gecen bir olaydi ama isin ozu su. Ben de dahil olmak uzere burada herkesin cani sikkin, kimse ortam kuramiyor. Ustune bir de Japonlarin sacma sapan is duzenleri var. O yuzden deprasyon ve intihar dusuncesi cogu kiside var.
     
    10- En cok calisip en az is yapan ulke
    Ben sadece parttime amelelik yaptim. Ofiste calisinca bu olay daha bir anlasiliyor diyorlar. Hatta yukaridaki cumleye OECDnin raporunun degerlendirildigi bir makaleyi okurken denk gelmistim. Japonya OECD ulkeleri arasinda en cok calisan ama en az cikti ureten ulkeymis. Japonlarin sacma sapan bir is yapma bicimleri var. Ise gidiyorum. Rapor yaziyorum, Cikiyorum rapor yaziyorum. Yasadigim her problemi rapor ediyorum filan. Lanet olsun benim isim bulasik yikamak. Bir de onlarin mantigina ters ama mantikli bir sey yapinca dakikalarca nutuk atiyorlar. Calisma kosullari hem fiziki hem de mental olarak agir. Yine de Turkiyede calisip evde karisiyla veya kocasiyla tartistigi icin sinirini benden cikartacak mudurlerle calismaktansa Japonyada calismak daha iyi bana gore. Tamam sana nutuk atiyorlar ama seni hic bir zaman kucuk dusurmeye yonelik bir sey yapmiyorlar. Hatta iki ay once benim maas fazla yatmis dedim mudure. Yanlislik yok seninle sozlesmeyi saatlik ucret uzerinden degil gunluk ucret uzerinden yaptik dedi. Hatta onceden ayarlanmis calisma gunleri haricinde cagirdigi icin defalarca ozur diledi. Halbuki bana ilac gibi gelmisti o gunler normal saatlik kazancimin 2 katini kazanmak. Ayrica bos zamaninda oturmak yasak, sigara molasi yasak, bir seyler yemek yasak. Senin bos oldugunu goren ustun sana hemen bir is kitliyor. Ama bana gore Japonyada calismanin kotu tarafi sadece bazi seylerin mantiksiz olmasi, yoksa calismaktan kacan biri degilim. Zaten Turkiye'de de is arkadaslarim dalga gecer gibi o is bizin isimiz degil deyip bana yardim etmeyene kadar hic bir isten kacmiyordum. Ve o benim yaptigim isler aslinda onlarin yapmasi gereken islerdi. Ise basladiklari zaman eleman eksikliginden o isleri ben yaptigim icin oyle bir dusunce olusmus kafalarinda. Ne kadar anlatmaya calissam da islerine gelmedigi icin dinlemediler. Sonucta Turkiyede ne kadar cok calisirsan sirtina o kadar cok is yuklerler. Bak Japonyada bu yok iste. En azindan ben Turkiyedeki gibi ileri duzeyine denk gelmedim. Mudur eleman olmayinca epronu giyiyor kollari siviyor bulasik yikiyor burada.
     
    Aklima simdilik gelenler bunlar. Aslinda daha fazlasi da var. Bu kotu yanlarindan cok daha fazla iyi yani var Japonyanin.
     
  3. Beğen
    sShoguNn got a reaction from pegasusejder in Doğum Günü Kutlama Bölümü   
    Çok teşekkür ederim
  4. Beğen
    sShoguNn reacted to pegasusejder in Doğum Günü Kutlama Bölümü   
    @Rectangle @sShoguNn doğum günleriniz kutlu olsun, nice sağlıklı, mutlu ve başarılı yıllara. :) 
  5. Beğen
    sShoguNn got a reaction from Aechee in ANİME OYUNLARI   
    Visual Novel olarak soruyorsun bedava oynanabilen çok az var.
    Bunlardan 2-3 tanesi Türkçe'ye çevrilmiş.
    Anime MMORPG istiyorsan Aura Kingdom
  6. Teşekkür
    sShoguNn reacted to Pseudohomophylus in Doğum Günü Kutlama Bölümü   
    Bir çoğunu farklı platformlardan kutlamıştım, yeniden rahatsızlık verdiysem... Hiç de üzgün değilim canım istedi ve yazıyorum her neyse   
     
    @lntegral Doğum gününü kutladığıma bir yandan sevindim bir yandan da üzüldüm. Gelince bir tebessüm et diye buradan da kutluyorum.
    Pizza-Balık-Man DGKO, 28.yaşın sana mutluluk, denge ve huzur getirsin inşaallah  
    Tanışalı neredeyse 1 yıl olacak, geceleri felsefik ve bir o kadar da hayatın içinden uzun uzun konuşurduk, fıstık ezmesinin kokusunu alabiliyorsam bunamamışımdır diye garip bir bilgiyi de senden öğrendim, atışmayı en çok sevdiğim 3-5 insandan birisin. Sen bize lazım ortalardan kaybolayım deme sakın 
    İyi ki varsın
     
    @MrTeddy TeddyBear küçüğüm miniğim sen şimdi liseye geçip orada da türlü türlü insanla tanışır, dünyanı bir tık daha genişletirsin. Bu yolda sana başarılar diliyorum. Umarım kadir kıymet bilen, şahsına saygı duyan en az senin kadar düşünceli insanlara rast gelirsin. 
    Her nerede ve ne zaman olursa olsun konuşmaktan ve fikirlerini beyan etmekten korkma.
    Doğum günün kutlu olsun 
    @ibodiMerhabalar w,w  sanırım sen beni henüz tanımıyorsun, TRART sitesine üye olduğumda çizimlerini beğendiğim güzel insanlardansın, senin de yeni yaşın kutlu olsun. Eski paylaşımlarını burada da görmek isterdim ama linklerin hepsi bozulmuş. Aklıma geldikçe yetenekli kalemlerin buluşma noktasına uğramaya çalışır oradan merakımı gidermeye çalışırım. İyi ki varsın, kendine cici bak
    @ElegantWave doğum günün kutlu olsun, sana da çalışmalarında başarılar dilerim minik forumdaş
    @Barış D. Baryshx @eskiçeviri Bugüne kadar forum ve çevirilere olan katkınızdan ötürü teşekkürler sizler de iyi ki varsınız, gecikmiş de olsam doğum gününüz kutlu olsun  
    @Rectangle@sShoguNn son zamanlarda seyrelsek de konuştuğumuz her dk için teşekkürler sizlerin de yeni yaşı kutlu olsun forumdaşlar 
    @chiEFE06 Efe arkadaş,  Türkçeyi kullanırken ben de hatalar yapmaya devam etmekteyim, ne kadar dikkat edersek, o kadar uzun süre koruyabiliriz diye düşünmüştüm.  Kısa da olsa sohbetin için teşekkürler sen ve seninle aynı gün doğan belki bir gün foruma katılmasını ümit ettiğim biricik -yoldaşımın- kardeşimin de doğum günü kutlu olsun
    @RacherDokas nice yeni mutlu ve huzurlu yaşlara DGKO 
    @Antika_Otaku ve @Chika-Pi nice sağlıklı ve huzur dolu yaşlara doğum günleriniz kutlu olsun
     
  7. Harika
    sShoguNn reacted to Ruby in Arkadaş olabiliriz ^.^   
    `Ruelle#8018 discord hesabım.
    selam ben zeynep 16 yaşındayım genshin impact oynuyorum anime izliyorum taliplerimi bekliyorummm
  8. Beğen
    sShoguNn got a reaction from ardhy in One Piece bu saatten sonra başlanır mı ?   
    ben en son izleyemem uğraşamam diye düşünürken 600'lü bölümlerdeydi one piece
    şimdi ise daha da uzaklaştı
    ben şahsen izlediğim anime miktarından dolayı bu noktada artık 24 bölümlük bir animede bile aynı karakterlerden sıkılıyorum. dolayısıyla yüzlerce bölümlük bir animeyi hayatta izleyemem. narutoyu bile zor bitirmiştim zamanında. kaldı ki o yıllar önceydi ve o zamanlar hala tahammülüm vardı. artık bu noktada beğeni tahammül sınırları daha da daraldı.
  9. Beğen
    sShoguNn reacted to Nones in ( 13 / 13 ) Yami Shibai 7   
    1 günde hepsini bitirirsin aslında kısa çünkü bölümler xD
  10. Teşekkür
    sShoguNn reacted to Nones in ( 13 / 13 ) Yami Shibai 7   
    Anime Adı: Yami Shibai 7
    Anime Türü: Şizofreni, Korku, Doğaüstü Güçler
    Bölüm Sayısı: 13 / 13
    Yapım Yılı: 2019
    Çevirmen: Sønju
    Düzenleme: Nones
    Özet: Paslanmış bir kapı, karanlıkla dolu eski bir apartmana açılıyor. İçeride maskeli bir hikâye anlatıcısı, herkesi daha sapkın korku hikâyelerini dinlemeye davet ediyor.
    Bir hikâyede, bir kadın geçmiş günahları tarafından işkenceye uğruyor; bir başka hikayede ise bir adam fotoğraf çekmemesi ile ilgili uyarıları görmezden geldiğinde işlerin hızla ters gittiği bir sanat sergisini ziyaret ediyor. Hepsi bu kadarıyla kalmıyor, masum bir kadın verandasından tuhaf sesler duyuyor, erkek arkadaşı araştırmaya geldiğinde ise hayatının şokunu yaşıyor; bir kadın, kız kardeşinden telaşlı bir telefon alıyor ve bir telefon kulübesine gelmesi için kardeşi yalvarıyor ancak kadın, her şeyin göründüğü gibi olmadığını fark ediyor; ve bir adam, küçük kız kardeşinin odasına eşyalarından birini aramak için giriyor ancak çok geçmeden orada kötücül bir varlığın yaşadığını fark ediyor.
    Hikâye anlatıcısı izleyiciyi korkutup şok edecek bu hikâyeleri paylaşmaya çok hevesli.
     
      Klasör Linki
    This is the hidden content, please Giriş yap veya Kayıt ol TAÇE Discord Sunucusu


     
     
  11. Beğen
    sShoguNn reacted to Amygirl in TürkAnimeTv Genel İzleyici Anket Sonuçları!   
    Merhaba arkadaşlar,
     
     Sonuçları duyurmadan önce katkı sağlayan ve destek veren herkese teşekkür ederiz. 
    İşte sizlere site izleyicilerinin genel profili:
     
     
     
    Ankete toplamda katılan sayısı: 5829
     
    En çok tercih edilen 3 tür:
     
    3) Slice of Life (%30,5)
     

     
     
    2) Seinen (%42,0)
     

     
     
    1) Shounen (%82,1)
     

     
    En çok tercih edilen 3 içerik:
     
    3) Komedi (%45,9)
     

     
     
    2) Doğaüstü (%56,0)
     

     
     
    1) Aksiyon (58,8)
     

     
     
     
     
    En çok sevilen 10 anime:
     
    10) Yakusoku no Neverland (%26,1)
     

     
     
    9) Re:Zero Kara Hajimeru Isekai Seikatsu (%28,9)
     

     
     
    8) Code Geass (%30,1)
     

     
     
    7) Haikyuu!! (%33,5)
     

     
     
    6) Full Metal Alchemist Brotherhood (%42,6)
     

     
     
    5) HunterxHunter (%44,8)
     

     
     
    4) Death Note (%48,6)
     

     
     
    3) One Punch Man (%49,2)
     

     
     
    2) Kimetsu no Yaiba (%50,3)
     

     
     
    1) Shingeki no Kyojin (%63,6)
     

     
     
     
    En çok sevilen 10 erkek karakter:
     
    10)Kaneki Ken / Tokyo Ghoul (%24,9)
     

     
     
    9) Lawliet L / Death Note (%26,1)
     

     
     
    8) Monkey D. Luffy / One Piece (%26,3)
     

     
     
    7) Zoldyck Killua / HunterxHunter (%28,0)
     

     
     
    6) Uzumaki Naruto / Naruto (%29,4)
     

     
     
    5) Hatake Kakashi / Naruto (% 31,9)
     

     
     
    4) Saitama / One Punch Man (%33,4)
     

     
     
    3) Yeager Eren / Shingeki no Kyojin (%33,8)
     

     
     
    2) Uchiha Itachi / Naruto (%37,1)
     

     
     
    1) Levi /Shingeki no Kyojin (%45,8)
     

     
     
     
    En çok sevilen 10 kadın karakter:
     
    10) Nico Robin / One Piece (%21,7)
     

     
     
    9) Evergarden Violet / Violet Evergarden (%23,8)
     

     
     
    8) Shiro / No Game No Life (%24,1)
     

     
     
    7) Gremory Rias / High School DxD (%24,5)
     

     
     
    6) Scarlet Erza / Fairy Tail (%25,4)
     

     
     
    5) Rem / Re:Zero Kara Hajimeru Isekai Seikatsu (%26,1)
     

     
     
    4) Yuuki Asuna / Sword Art Online (%30,3)
     

     
     
    3) Zero Two / Darling in The FranXX (%32,8)
     

     
     
    2) Hyuuga Hinata / Naruto (%34,4)
     

     
     
    1) Ackerman Mikasa (%55,7)
     

     
     
     
     
    Bazılarının öngördüğü bazılarının beklemediği bazılarının da beğenmediği bir liste çıkmış olabilir
    Peki ya sizce nasıl bir profil oluşmuş? Görüşlerinizi bekleriz 
     
     
    Planımız başka anketler de düzenlemek.
    Şimdilik hoşça kalın!!
     

     
  12. Beğen
    sShoguNn reacted to spike in Yeni Başlayanlar İçin Yeni Başlayan Birinden Anime Önerileri   
    evet ben de yazındaki çoğu şeye katılıyorum, mecha cidden herkese göre değil ( örneğin ben de hiç haz etmem:D) ama ben de code geass'ı senin gibi sevmiştim, sıkıntı şu ki ikimizde öncelerden biraz anime tükettiğimizden sevdik herhalde. yeni başlayan birisinin mevzuyu anlayabileceğini sanmıyorum ben:)
     
    sword art online.. kanayan yaram.. ancak bir noktada sana katılmıyorum maalesef... oyun-isekai anime türüne asıl ilham olan şey kesinlikle dünyayı kasıp kavuran final fantasy oyun serisi oldu. SAO bu noktada en fazla, isekai anime çeksek tutuyormuş he tarzında insanlar ilham almış olabilir. 
     
    SAO'yu sevmememin en büyük nedenlerinden biri de zaten, popüler kültüre hitap için anime akışının çok kötü bir doğrultu da gitmesi. belki ilk 15 bölümü başka animelere ilham kaynağı oluyordur ( ki ben asla öyle düşünmüyorum. final fantasy gibi dev bir ilham kaynağı varken ^zaten oynamımşsan, büyük miktarda villian benzerliği içerir, karakter gelişimleri SAO'yu anımsatır^ SAO en fazla elde edilen karın bir göstergesi olabilir kanaatindeyim) ancak bu şartlar altında, yeni birisine vasatın bir tık üstü anime önermek eminim ki onu da bayacaktır.
     
    ahh ahh nerede o ilk 15 bölüm. bir an mmorpg oynuyorum sanmıştım. hissettiklerim çok iyiydi.. sırf tuttu diye bazı şeylerin bayat olması beni çok üzdü..
     
    bazı şeylerin kökenlerini ve altyapılarını öğrenmek için, basit şeylerden başlamak ( popüler olmayan şeylerden başlamak demek istedim ) bizi daha da bağlayabilir. bir örnek verirsem eminim daha da pekişecektir.
     
    lise 1de pink floyd'la yeni yeni tanışıyoruz. en popüler şarkılarından olan Another Brick In The Wall dinliyor herkes. ilk dinlediğimde hiç beğenmedim. içimden diyorum ki millet bunu nasıl dinliyor. bir gün bilgisayarın başına oturup, syd barret'la olan ilk albümlerinden birisinin içinde olan /ki çoğu kişi bilmez/ bir şarkıyı dinledikten sonra (Pink Floyd - Matilda Mother) dedim ki, işte bu ya aradığım müzik burada :D daha sonraları baya kimsenin dinlemediği albümleri dinledikten sonra en popüler şarkıların neden popüler olduğunu ve sevildiğini anlayıp ben de sevmeye başladım:D
     
    anlatmaya çalıştığım şeyi umarım anlatabildim, müzikle anime ne alaka dersen ikisi de bir ırmağın keşfedilmeyi bekleyen diğer tarafı :D yukarıda çoğu kişi beni suçlamış kötü animeler diye ancak, dünyada eminim benim gibi olanlardan çok sayıda vardır ve bazen bir şeye başlamak için kült, popülerlere bakmak yerine alt tabakalardan bakmak olaya seni daha çok ısındırabilir
     
    tabi, zevkler ve renkler favori animelerimiz, yeni başlayanlara önerilecek animelerimiz farklı olabilir.. her düşünceye kapım sonuna kadar açık.. 
     
    bu arada yine kendimi kaptırıp uzun uzun yazmışım kusura bakma :D böyle konular hakkında tartışmayı çok seviyorum da kendimi durduramıyorum.. ( umarım sen de seviyorsundur:D)
  13. Beğen
    sShoguNn got a reaction from spike in Yeni Başlayanlar İçin Yeni Başlayan Birinden Anime Önerileri   
    beğenmeyebilir farketmez mecha herkese göre değil çünkü ben de mesela mecha kategorisini o kadar çok sevmem ama code geassı aşırı olmamakla beraber beğenmiştim. bir de sword art online çıktığı yıldan sonra oyun-isekai türü animeler için bir ilham kaynağı oldu. ben SAO'yu sevmesem bile bir köken niteliği olarak izlenmesi gerektiği kanaatimdeyim. en popüler animeler zaten genellikle ondan sonra çıkan animelere farklı açılardan ilham kaynağı oluyor ve yeni olanlar bu animelere benzer animeler oluyor. en popüler olanlar bu kökenleri ve altyapıları öğrenmek ve anime kültürüne giriş yapmak için önemli ve ben bu yüzden en popülerler listesinden başlanması gerektiğini düşünüyorum.
  14. Beğen
    sShoguNn got a reaction from Fukase in Yeni Başlayanlar İçin Yeni Başlayan Birinden Anime Önerileri   
    klasik olacak ama death note ile başlayıp benzerleri ile devam etmek her zaman en iyisidir bence. yani myanimelistte death note'un recommendations (önerileri-benzerler) kısmına girsen zaten tonlarca anime var.  oradan başlayıp sona kadar izlesen hemen hemen anime dünyasını kabaca dolaşmış olursun mesela.
  15. Beğen
    sShoguNn reacted to KuramaUN in TAÇE Çevirmen ve Redaktör Alımları   
    Merhabalar,
    Daha çok seriyi anime dünyasına kazandırmak için TAÇE ailesini genişletmeye karar verdik. Ailemizin bir parçası olarak bu konuda bizimle çaba sarf etmek istiyorsanız, başvurularınızı bekliyoruz.
    TAÇE hakkında daha fazla bilgi edinmek için discord sunucumuza katılabilirsiniz.
     
    TAÇE Olarak Amaçlarımız:
    1- Güncel serileri zamanında yayımlamak.
    2- Yarım kalan serileri tamamlamak.
    3- Bütün projelerimizi izleyicilere kaliteli ve hızlı bir şekilde sunmak.
     
    Çevirmenlik Başvurusu yapmak isteyen adaylarda aranan özellikler:
    - Yüksek İngilizce seviyesi
    - Türkçe dil bilgisi ve imla kurallarına hakim olmak
    - Ekip çalışmasına yatkınlık ve kolay uyum sağlayabilmek
    - Bölümleri zamanında teslim edecek sorumluluğa sahip olmak
    - Yaş/cinsiyet fark etmeksizin yeterli olgunluğa sahip olmak
     
    Redaktörlük Başvurusu yapmak isteyen adaylarda aranan özellikler:
    - Türkçe dil bilgisi ve imla kurallarına hakim olmak
    - Ekip çalışmasına yatkınlık ve kolay uyum sağlayabilmek
    - Bölümleri zamanında teslim edecek sorumluluğa sahip olmak
    - Yaş/cinsiyet fark etmeksizin yeterli olgunluğa sahip olmak
     
    Kullanılan programlara hakim olmak şart değildir. Ekibe kabul edilenlere gerekli programlar hakkında gerekli eğitim verilecektir.
     
    Bu özellikler doğrultusunda başvurmak isteyen arkadaşlar, aşağıdaki formlardan ilgili olanı doldurarak başvurularını yapabilirler. Formu doldurduktan sonra 24 saat içerisinde sizinle iletişime geçilecektir. 
     
    ÇEVİRMEN BAŞVURU FORMU
    REDAKTÖR BAŞVURU FORMU
  16. Beğen
    sShoguNn got a reaction from codespy in TürkAnimeTv Genel İzleyici Anketi   
    yaptım ama içeriklerin türlerin kategorilerin içinde bilim kurgu seçeneğinin olmayışı üzdü
  17. Beğen
    sShoguNn got a reaction from Caprihorn in Muhabbet Mekanı (Düzenli Bakılan Dutluk :) )   
    güzel şarkı güzel amv
     
  18. Harika
    sShoguNn reacted to Gorkito in Muhabbet Mekanı (Düzenli Bakılan Dutluk :) )   
    ben hatırlamak imzadan şimdi, sanırsam ben sen genellikle farklı konu yanıtlamak.
     
    yok ya bakıyorumda az önce baktım profiline 1-2 tanesinden hatırladım şimdi öbürkünlerin çoğu ya benim bakmadığım konu yada benden sonra cevap yazmış konuya
  19. Beğen
    sShoguNn got a reaction from Nones in ( 12 / 12 ) Dungeon ni Deai wo Motomeru no wa Machigatteiru Darou ka III   
    3. sezona az önce başladım. Ve tabi ki Nones farkıyla TAÇE'den izleyeceğim! Teşekkürler!
  20. Beğen
    sShoguNn reacted to Nones in ( 12 / 12 ) Dungeon ni Deai wo Motomeru no wa Machigatteiru Darou ka III   
    Anime Adı: Dungeon ni Deai wo Motomeru no wa Machigatteiru Darou ka III
    Anime Türü: Aksiyon, Macera, Komedi, Romantizm, Fantastik
    Bölüm Sayısı: 12 / 12
    Yapım Yılı: 2020
    Çevirmen: Nones
    Düzenleme: Nones
    Özet: Dungeon ni Deai wo Motomeru no wa Machigatteiru Darou ka animesinin üçüncü sezonudur.
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    Klasör Linki
    This is the hidden content, please Giriş yap veya Kayıt ol TAÇE Discord Sunucusu


     
  21. Beğen
    sShoguNn reacted to Nones in ( 12 / 12 ) Dungeon ni Deai wo Motomeru no wa Machigatteiru Darou ka III   
    Nihayetinde sezonun ilk finalini vermiş bulunmaktayım.
    Benim için çok güzel bir yolculuktu. Bell'i hiç özlemeyip Ais'i görünce yumoş yumoş olduğum bir üçüncü sezondu.
    4. sezon lütfen biraz daha geç gelebilir misin? İnan çok yoğun bir programım var. Araya daha 2. sezonunu sıkıştıracağım...
     
    12. bölüm eklenmiş, bir seriyi daha tamamlananlar hanemize yazmış bulunmaktayım.
    Ve bunu Taçe bünyesinde yapmanın haklı gururunu yaşıyorum.
    Son kez iyi seyirler. İyi arşivler.
  22. Teşekkür
    sShoguNn got a reaction from evetoemre in Rewatch yapmaktan neden nefret ediyorum   
    yeni sezonu 2-3 yıl sonra çıkan animelerde ne olduğunu hatırlamak ve konuya hakim bir şekilde izlemek için mecburen tekrar izleme olayını yapıyoruz ama mesela anime 3-4-5 sezon olarak uzun aralıklarla devam ediyorsa rewatch yapmak sıkıntı ve büyük zaman kaybı
     
    bu yüzden animeler recap şeklinde film çıkarması lazım
     
    skingeki no kyojin 59 bölümü özetleyen bi 2 saatlik film nasıl çıkardı aynı o şekil
  23. Beğen
    sShoguNn got a reaction from T-BAG in ANİMELERDEN SIKILDIM   
    ben 6 yıldır anime izliyorum ve halimi sen düşün.
    600-700 tane izledim, bu noktada artık ilgimi çeken ve beğendiğim bir anime bulmakta aşırı şekilde zorlanmaya başladım.
    7/10 verebileceğim bir anime bulmaya hasret kaldım.
    8 nadir 9 aşırı nadir 10/10 verebileceğim anime ise çok çok çok çok çok nadir karşıma çıkıyor.
  24. Üzgün
    sShoguNn got a reaction from BURUN in Doğum Günü Kutlama Bölümü   
    ohaaa teşekkür ederim
    forumda ilk defa doğum günüm kutlandı
  25. Karmaşık
    sShoguNn got a reaction from Amygirl in Doğum Günü Kutlama Bölümü   
    ohaaa teşekkür ederim
    forumda ilk defa doğum günüm kutlandı
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.