Jump to content

AndaAtsushi

Üyeler
  • İçerik sayısı

    82
  • Kayıt tarihi

  • Son ziyareti

  • Kazandığı günler

    1

İtibar Etkinliği

  1. Beğen
    AndaAtsushi got a reaction from MuhammetCls in Kavga çıkarsa hangi anime karakterini çağırırsınız ?   
    Himura Kenshin'i çağırırdım. Kan çıkardı.
    ...
    Çünkü kılıç kullanıyor, anlarsınız.
     
  2. Harika
    AndaAtsushi got a reaction from Pseudohomophylus in Türkiye'nin Güzide Topluluğuna Yeni Bir Üye Geldi!   
    Bir de bayansan ben senin ufağınım. Tıp düşünüyorum, derslerimde başarılıyım ve insan vücuduna cidden ilgim var. Çizim konusu olsun dil olsun, iki insan bu kadar benzemez yahu :D  
    (Ayakkabı kutusu deyince tabi insanın aklına başka şeyler geliyor :p )
    Sadede geliyorum, hoş geldin! 
  3. Beğen
    AndaAtsushi reacted to Gallardo in Anime klişeleri   
    İki kişi tehlikeden kaçarken birinin mutlaka ayağı takılıp düşer.
  4. Beğen
    AndaAtsushi reacted to Ezberbozan in Anime klişeleri   
    Sadece bir kaç bölüm ortaya çıkan izleyeni kendine bağlayan yan karakter final bölümünü göremeden ölür ve izleyende büyük etki bırakır.Manganın konusunun bozulması pahasına o karakterin yaşamasını ister.
  5. Beğen
    AndaAtsushi reacted to Lycaenidae in Anime klişeleri   
    Shoujolarda kız ilk hangi erkeği gördüyse onunla birlikte olacak olması, daha ilk bölümden mangaka tarafından verilen sağlam spoiler.  
     
    Nakama power ile birlikte kaybedilen herhangi bir durumda herkesin ayağa kalkması ve durumun tersine çevrilmesi, istisna olan çok ama çok az seri var. 
     
     
     
     
  6. Beğen
    AndaAtsushi reacted to ShadyRogue in Anime klişeleri   
    Harem ve Ecchi tarzı animelerde ana karakterin ne zaman ayağı takılsa tabii kiii olmazsa olmaz bir kızın üzerine düşer ve bilin bakalım sonrasında ne olur? Çok klasiktir, daima 5-10 saniye atlarım ana karakterin ayağı takılınca :D
  7. Beğen
    AndaAtsushi reacted to kawaii kereste in Anime klişeleri   
    kız veya erkek, seksi ana karakterimiz gece göğündeki yıldızlara dalar. sonra cinselliği keşfedip hayatın anlamını çözmüş ergen gibi 1-2 laf eder. arkasında duran diğer karakter bu laflardan inanılmaz etkilenir, anime boyunca unutamaz hatta o kadar çok gösterilir ki anime boyunca size de bi daha unutturmazlar.
  8. Beğen
    AndaAtsushi got a reaction from angstmon in Bahardan Sonra[FF] 1 bölüm 30.06.2020 bitti   
    Kısa ve öz, az yazıp çok hissettirmişsin. Okumayı seven birisi olduğun belli oluyor, cümlelerin, sözcükleri kullanış şeklin çok etkileyici. Seçtiğin anime de yakışmış anlatım şekline :) Okuması büyük keyifti , teşekkürler.
  9. Teşekkür
    AndaAtsushi got a reaction from pegasusejder in Aşk Uğruna [FF]   
    Çok güzeldi ellerine sağlık. Okuduğunda ilham veren, okuyana bir şeyler katan hikayeleri severim. Açıkçası anime forumunda okuyacağım bir yazıyı bu kadar beğeneceğimi düşünmemiştim. Eksikleri var elbette ama severek okudum. Teşekkürler. 
     
    Diğer FF'ları okumadım ama bu iyi puan alacakmış gibi görünüyor. :D 
  10. Beğen
    AndaAtsushi reacted to angstmon in Bahardan Sonra[FF] 1 bölüm 30.06.2020 bitti   
    Bahardan Sonra [Shigatsu wa kimi no Uso]
     
  11. Beğen
    AndaAtsushi reacted to pegasusejder in Aşk Uğruna [FF]   
    Sonunda hikayemi bitirebildim. Aslında bitireli 2-3 gün oldu herhalde ama isim bulma konusu uzun sürdü. :) Karakterlerin adları daha bugüne kadar "A, B, S, F" idi. :D Başlığı da çok düşünme fırsatım olmadı ama sanırım hikayeye uygun bir başlık oldu. Hikayemi çok daha uzun yazmayı planlıyordum, betimlemeler olsun, yan karakterler olsun, ana karakterlerin ilişkisi olsun ama çok uzun olacaktı. Bir nevi roman gibi olacağından çekindim ve bu yüzden hızlı gelişiyor olaylar. :) 
     
    Okuyacaklara şimdiden teşekkür ediyorum ve bir kaç şey söylemek istiyorum hikaye ile ilgili.
    Tırnak işareti ile yazılan şeyler konuşma metinleridir.
    Parantez içleri o anki hal ve hareketlerini anlatır.
    İkisi de kullanılmıyorsa, karakterin iç konuşması yazılıyordur.
    Olaylar ana karakter "Sevudetto" üzerinden anlatıldığı için sadece onun iç konuşmaları vardır. 
     
    Bölüm 1: Eskilerden Bir Hikaye
    Bölüm 2: Sevginin Saf Hali
    Bölüm 3: Kaderin İpliği
    Bölüm 4: Karmaşık Duygular
    Bölüm 5 (Final Bölüm): Her Şeyin Sonu Ve Hiçliğin Başlangıcı
     
  12. Harika
    AndaAtsushi reacted to Zorojuro in Forum TürkAnimeTV Fan Fiction Yarışması 2020   
    Dün gece öyle bir rüya gördüm ki. 24 bölümlük 3 sezon animesi olur. Ama yazmaya üşeniyorum :/
  13. Beğen
    AndaAtsushi reacted to Fallen Angel in Herkese Merhaba   
    İlk olarak herkese merhaba adım Ömer 20 yaşındayım. Online Anime izlemeye orta okuldayken youtube da gördüğüm naruto'nun bir videosuyla başladım. Naruto, Bleach vs derken serilerde güncele ulaştım sonra bir baktımki bunlar aslında manga denen bir şeyden uyarlamaymış!!!! Neyse ben yeni bölümü bekleyemeyince mangaları okumaya başladım bunlarda da türkçe güncele geldim. Sonra fark ettimki bunların ingilizce çevirisi daha da ilerideymiş. O zamanlarım sahip olduğum berbat ingilizce bu mangaları okumama engel olamadı o zamandır manga okumadığım gün sayısı nadirdir. Daha sonra izlediğim ama devamı gelmeyen bazı serilerin (örn:No game no life) aslında lightnovel denen birşeyden uyarlama olduğunu öğrendim ve tahmin edebileceğiniz gibi bu hafif romanları internette bulup okumaya başladım (gene ingilizce). DAHA DAHA sonra bu hafif romanların çinde daha yaygın olduğunu ve aslında birçok güzel çin romanının hem ingilizceye hemde türkçeye çevrildiğini gördüm ( The Legendary Moonlight Sculptor, Coiling Dragon ilklerimdir) o zamanlar bu romanların türkçe çevirisi oldukça gerideydi bende bunları ingilizceden okumaya çalışmaya çalıştım  zor zamanlardı. En sonunda 9. sınıftayken bazı hafif romanları türkçeye çeviren bir guruba katıldım ve Against The God serisi gibi bazı serilerin çevrilmesine yardım ettim o zamanlar Sora gibi bir nick kullanıyordum. Peki bu düştüğüm dipsiz çukur ne işime yaradı diye sorarsanız ilk olarak tüm lise hayatımı anime manga ve lightnovela adadığım için mezuna kalmayı deneyimeleme şerefine ulaştım  İkinci olarak Yds de güzel bir derece yaptım (hiç bir işime yaramadı orası ayrı)
     
    Uzun lafın kısası normalde forumlara pek giren birisi değilim bundan sonra bunu değiştirmeyi düşünüyorum bu yüzden bu eski forum hesabını yerin yedi metre dibinde kazıp çıkardım ve buradayım. Yoroshku onegai şimasu.
  14. Beğen
    AndaAtsushi reacted to BynMubo in Kızlar ne tarz erkekleri sever?   
    Madde 7 hariç hepsi yanlış :)
  15. Beğen
    AndaAtsushi reacted to matrius in Türk manga dünyasının geleceği   
    Doğru. İsteyen istediğini çeviriyor ama şu manga külttür ve de çevrelerce iyi eleştirelere sahiptir, ben bunu Türkçe'ye katayım diyen yok. Böyle bir girişimde bulunan da birkaç bölümden sonra yok oluyor. Mesela Akira resmi olarak basılmadan yıllar önce 10 chapter çevirilip bırakılmıştı. Ashita no Joe öyle, Devilman, Ranma 1/2 ve diğer Rumiko eserleri öyle, birçok shoujo öyle, Monster, Yu Yu Hakusho, Tezuka mangaları, Baki, Jojo, Fukumoto mangaları ve aklıma şimdi gelmeyen sürüyle manga ya yarım bırakıldı ya da hiç başlanmadı. Jojo'ya devam ediyorlardı gerçi zahmet oldu 20 yıllık en gözde seri.
    Sadece manga için değil anime için de durum böyle. Star Blazers, Gundam ve diğer Tomino eserleri, Ace wo neare, bubblegum crisis yok. Daha neler neler var.
    Türkçe'ye katkı yapmak isteyen çevirmen arkadaşlar bunlardan birini alsın lütfen. Yüzüklerin Efendisi'nin çevirisi olmaması veya Suç ve Ceza'nın çevirisi olmaması neyse manga için de karşılığı bu.
  16. Beğen
    AndaAtsushi reacted to Pseudohomophylus in İtiraf Köşesi   
    Ben unutmaktan çok korkuyorum
    yani amnezifobili bir insanım 
  17. Beğen
    AndaAtsushi reacted to Beytize in İtiraf Köşesi   
    uzun süredir okuduğum bölümden dolayı bunalımdayken unutmak istiyorum hiç olmamış gibi diyordum bu 3 seneyi ama aklıma gelmemişti 3 senedir lise arkadaşlarımla yaptığım eğlenceler gezmeler buluşmalar, yurtlrda kaldığımda tanıdığım insanlar, çektiğim manzara fotoğrafları, jürilerimde ki paftalarım, projelerim, stajlarımda çektiklerim, telefonda yazdığım denemeler.... hepsi sadece benim zihnimde hatırladığım görsellerden ibaret olacağı hiç aklıma gelmezdi. İstemediğim koca 3 yıl kaybetmek istemediğim  yıllardandı. En çok koyansa kaybedince anlamam oldu. Başka bir kötü tarafı ise 3 yıl boyunca ki fotoğraflarım giderken forumda tanıdığım insanlar sayesinde yazdığım yazılarımın da gitmesi... Eskisi gibi yazılar yazamıyorum diye üzülürken eskileride  hatırlamayacak olmam başlamak için bahanelerin kalmadığını gösteriyor. Hep eskiye dönmeye çalışırken şuanki beni ben yapan şeyin eskisi olduğunu unuttum ve nasıl başlıcam derken 5 yıllık telefonumun da beni yolda bırakmasıyla aydınlanma yaşadım.
    NOT: ELEKTRONİK ALETLERE GÜVENMEYİN EN AZ 2 YERE YEDEKLEME YAPIN VE HER ZAMAN DEFTERE YAZIN ÇİZİN, TELEFONLARINIZI FOTOĞRAF MAKİNASI GİBİ KULLANMAYIN 
  18. Beğen
    AndaAtsushi reacted to lntegral in İtiraf Köşesi   
    Yeni nesil ispik devrimi yaratacak
  19. Harika
    AndaAtsushi reacted to Perfectum in Favori yiyecek kombolarınız.   
    Benim pek kombom yok ama evdeyken böyle ara öğünlerde şunları gömüyorum. Bir tabak düşünün. Tabakta zeytin var, peynir var. Tabağın boş kalan kısmına böyle 3-5 kaşık bana kalmış :D zeytinyağı döküyorum. Tuzlayıp baharatlayarak. Sonra çayımı, köy ekmeğimi alıyorum. Biraz amiyane olacak Çocuklar Duymasın' daki Haluk'un demesi gibi löööp löp yiyorum :) azizim. Benimki fazlaca bilinen bir şey diye düşünüyorum böyle pazar kahvaltılarında falan hatta o zeytin böyle baharatlanır yenir. Öff :D
  20. Harika
    AndaAtsushi reacted to KomşununOğlu in Favori yiyecek kombolarınız.   
    İlgimi çeken bir başka forum konusu daha! :D
     
    Türk kahvesi + çikolata ile güne başlamışsam şayet,
     
    Muz+çikolatayla kuşluk vaktimi değerlendiririm :D ( bele iyice olmus muzun üstüne benmari usulü fıstıklı çikolata gezdirmek ayrı bir lüks tabi :P)
     
    Ondan sonra elma + limon (elmayı soyup üstüne limon sıkmak suretiyle) yemek anlam veremediğim duygularımı dizginlemek için farklı bir yöntemdir de :D
     
    Güne bu enerjiyle başlamış genç yerinde durur mu? durmazzz :P 
     
    Gider öğle yemeği için kendine patates cipsi alır çay demler biraz peynirle birlikte afiyetle yer :P
     
    Gözü dönmüş S.D (18) evde; peki, halley, gofret ve cuma çıkışı hayrına dağıtılan hobileri bulursa onlardan pramit (beynine kan gidiyorsa eyfel kulesi bile) yapar
    hobileri de üstüne rendeler rivayetlere göre kendinden geçip çikolata sosu ya da vanilyalı krem şantiyle de son rötuşlarını yapabilirmiş..
     
    Tüm bunların ardından büyük bir suçluluk duygusuyla akşam yemeğinde salata yer..
     
    NOT: Balık ayran yoğurt diyen arkadaş yalnız değilsin bunun lezzetini sadece gizli bir grup biliyor.. :D
  21. Beğen
    AndaAtsushi got a reaction from Pseudohomophylus in BÖRÜ'ye Ne Oldu?   
    Yukarıda verilen vikipedi sayfası gayet açıklayıcı, ben de şahsi fikrim olarak bahanelerle milleti keklediklerini düşünüyorum. O bir yana bu enflasyon durumuyla değil üç bölüm, ilk bölümü bile tamamlayamazlar. Ki aradan 4 yıl geçti, umut görmüyorum. Yine de eğer çıksaydı güzel bir animasyon olabilirdi. Biz de duyduğumuzda heyecanlanıp beklemeye başlamıştık, hale bak..  
  22. Beğen
    AndaAtsushi reacted to Darktower in Anime konularının kısır döngüye girmesi   
    Sword art online 1. sezonu zar zor bitirdim. Çoğu kişi linçleyecektir. Ama bence berbat bir animeydi. Bu kadar kalitesiz anlatılan bir hikaye görmedim.
    Karakteler, dünya her şey ruhsuz. Hadi japonlar modern dünyalara, yaşıyor hissiyatı veremiyor. Fantastik bir oyun da, bir sürü oyuncu kalmış insan azıcık canlılık katar. O kadar baydım ki.
    Zaten ana karakter ve yan karakter odun+odun. Romantizm ve komedi animesi izlemesem, belki beğenirim. Ama çok iyi eserler izledim.
     
    Isekai animeleri ilk izlediğim de, keyif veriyordu. Ama bu animeler 12-24 bölüm ya da 2-3 sezon yapıyım salıyım kafasındalar. Yani karakterlere ve evrene derinlik katmıyorlar.
    Ben bu katılmayan derinliklerden dolayı, sevsem bile izlediğim İsekai aniemlerini dönüp tekrar izlemiyorum. Atıyorum Naruto, HunterxHunter ya da One Piece bazı dövüş sahnesi ya da dram sahnesini açıp izleyebiliyorum.
    Ama küçük ve klişe animeleri izlemeye dayanamıyorum. Karakter, çiftlik, ülke artık buna ne dersen, bir şeylerin zamanla gelişmesini izlemeyi seviyorum. Kısacası animelerin kendine beni bağlamasını isityourm.
     
    Animelerin bu kısır döngüye girdiğini düşünenlerdenim. Arada güzelleri çıkıyor. Ya da bu kısır döngüye farklı bir tema ve çizim ile yaklaşanlar oluyor. Gene onlar çok beğeniliyor.
    Ama bu fanservis kitlenin, beğendiği şeyleri ciddiye almamayı öğrendim. Yani onlar bir şeyi çok beğeniyorsa, iki kere düşünüyorum.
     
    Bu aksiyon, fantastik sıkıldıysna, biraz modern ve kafa dinlemelik animelere göz atmanı öneririm. 2020 Kingdom, Log horizon gibi serilerin devamları geliyor. Eğer Kingdom izlemdiysen bakmanı öneririm.
    https://www.randomanime.org/
    Animelerin en büyük eksileri dram, romantizm ve iyi ya da kötü karakter öldürmekten çekinmeleri diyebilirim. Ayrıca Naruto filler olarak geçen ana ve yan karakterlerin detayına giren bölümleri sunmamaları olabilir.
    Genel de çoğu izleyici filler şikayet eder. Ama bana göre bir animeyi, derinleştiren şey fillerdir. 
     
    Çinlilerin yaptığı 3-5 dakikalık kısa seriler bile, daha fazla ilgimi çeker oldu. Tabi onların karakter çizimleri, animasyon ve seslendirme konusunda sorunları var. Çünkü animelerin çoğunu aynı firma yapıyor.
    Atıyorum A adlı anime de yaşlı bir karakter var. B adlı anime de birebir aynısı var. Adamlar çizmeye bile uğraşmıyorlar. Yani kaliteleri bu seviyler de geziyor.
     
    Anime yapanlar Global yayılama konusunda halen kötü olduklarından, Japonlara göre seri yapıyorlar. Umarım Japonlar işlenmemiş konular da baskı yapar. Ya da çok tutan klişe animeleri yerin dibine gömer.
    Tabi Global tarafta, Myanimelist gibi anime yapanların ciddiye aldığı platformlar da, klişe animelerin 3-5 arası puanlar alıp, ağır topa tutulması gerekiyor. Özellikle bu klişe animeleri sürekli yapan ve gerçekten parasal alt yapısı iyi şirketlerin cezalandırılması gerekiyor. Anime kitlesin de böyle bir topluluk anlayışının olduğunu sanmıyorum. Çoğu izliyor, my animelist puanlıyor ve 3-5 arkadşı ile Discord muhabbetini yapıp salıyor.
     
     
  23. Beğen
    AndaAtsushi reacted to Fatalem in Anime konularının kısır döngüye girmesi   
    Çünkü artık sanat yönüne odaklanmaktan çok işin piyasa yönüne odaklanmaya başladılar. Ticaret ve para kazanma kaygısı sanat üretmenin daha bir önüne geçti ve sıradanlaştı içerikler. Nasıl para kazanabiliriz? düşüncesi daha bir ön planda. Yine de kaliteli ürünler de tüketmekteyiz.
  24. Beğen
    AndaAtsushi reacted to Antreas in Anime konularının kısır döngüye girmesi   
    Arkadaşlar dikkatinizi vermeniz durumunda artık son çıkan animelerin basitleştrilip konularını hep "yüksek izlenme ve beğeni alan animelere" özenilerek yapıldığını hatta direk "copy-paste" yapıldığını fark edebilirsiniz. Bu kısır döngüyü yaratan bazı anime türlerinden bahsedecek olursak;
    1- İsekai
    2- SAO tarzı (level atlamalı mmorpg vb.)
    3- Üreticilerin sevildiği sandığı, ama büyük kısmın izlemekten pek haz etmediği spor ve rekabetçi okul animeleri.
    4- Gizem,Polisiye.
    vb...
    Artık bu konulardan sıkıldım, ve yeni sezon animelerinin "tag"laraına ve konusuna bakınca animeye karşı bir önyargı beslemek ve "hep aynı şeyler" demekten bıktım. Daha özgün konulu animelerin çıkması taraftarıyım, ve çıkana kadar da pes edip anime izlemeyi barkacak değilim. Umarım gözümüzü kara çıkartmazlar ve bu yıl yüzümüz güler.
    Siz ne düşünüyorsunuz benimle aynı fikirde misiniz yoksa "yoo benim için sıkıntı yok" diyenlerden misiniz. Uzun zamandır bu konu kafamı karıştırıyordu, ve sizlere açmak istedim. Sizin düşünceleriniz nelerdir, paylaşırsanız sevinirim.
     
  25. Beğen
    AndaAtsushi got a reaction from Gallardo in Bugün Hangi Animeyi İzlediniz?   
    Oniisama e...
     
    İzlediğim şu son bölümlerde yine bir gönül yarası yedim. Versailles no Bara'nın mangakasının eseri diye başlamıştım, bilerek. VnB'yi izleyip de ağlamaktan bitap düşmüş olmama rağmen yine de gidip bunu izlememin tek bir açıklaması olabilir: sanırım ben mazoyum. 
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.