Jump to content

smg

Üyeler
  • İçerik sayısı

    11
  • Kayıt tarihi

  • Son ziyareti

smg kullanıcısının paylaşımları

  1. smg

    One Punch Man 2. Sezon Duyuruldu!

    2. sezonun çıkacak olması bence o kadar iyi olmadı.OPM ilk çıktığında bütün düşmanları tek yumrukta yenmek çok farklı şaşırtıcı ve ilginç bir fikirdi ama artık neyin nasıl olacağını (saitamanın herkesi tekliyeceğini) biliyoruz.Bu kez o kadar büyük bir etki yaratamaz.Umarım yanılırım.
  2. smg

    Hikayesi En Derin Olan Animeler

    Tekrar yazasım geldi be :D Orda biraz yanlış anlatmışım. Dediğine katılıyorum yan karakterlere yüklenmek de derinlik göstergesidir.Benim problemim zaten yan karakterler değil.Mesela en sevdiğim animelerden biri olan baccano da öyle bir seri.Benim problemim yan karakterlerin daha kardeşlik kısmı düzgün bir şekilde yansıtılamadan bu kadar öne çıkarılmasıYani One piece'in en iyi arcı marineford ve luffy belli bir bölüme kadar rol bile almıyor ama orda önceki 400 bölümde zaten luffy ile ilgili kısım düzgünce gösterilmişti.Bilemiyorum belki de dediğin gibi ilk Fma'yı izlediğim için pek etkilenmiyorumdur. Zero'ya gelirsek orda yanlış olduğun bir kısım var.Zero'da hiçbir zaman belli bir ana karakter olmadı.Bazı karakterler bazılarından daha önemli yer tuttu ama hiçbiri tam olarak ana karakter değildi. Belkide fanboyluk yapıyorumdur.Orası benim karar verebileceğim bir sey değil. Son olarak eleştirirken olabildiğince nesnel olmak gerek evet,ama insanız asla tam olarak objektif bakamayız öyle birşey olsa zaten herkes herşeye aynı puanı verirdi.
  3. Ara sıra yanılsam da animeler genelde ilk birkaç bölümünde nasıl olacağını belli ediyor.Bu serilerden nerdeyse hiçbiri umut vadetmiyor.Umarım yanılırım.
  4. Sadece bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama bu sezon çok sönük.Berserk bile kurtarmıyor.Adam akıllı anime yok.
  5. smg

    Hikayesi En Derin Olan Animeler

    Kendisi derin ve derinlemesine işlenilmişin farkını biliyorum. Star wars ve yüzüklerin efendisi 2'sinede iyi kötü bilirim.Dediğin gibi mesela orjinal star wars pek derinliğe sahip değil.Ama pek bir derinliği olmayan star wars için yapılan kotor 1-2 insanlık tarihinin en iyi derin ve sağlam rpg'lerinden biri.Elindeki temeli alıp harika bir şekilde işlemiş derinlik katmış oyunlar.Tabi star wars'ın kendisi için bu yorumu pek yapamayız. Yüzüklerin efendisi ise derin bir seri.Temeli iyi. Listedeki animelere gelirsek o kadar harika sayılmazlar.Fikrimi belirtmem gerekirse: Boku dake'yi sallamaya bile gerek yok son dönemin popüler animesi. Madoka urobutcher sağolsun yeterince seride yeterince worldbuilding(dünya kurma diye çevirmek biraz saçma duruyor) yok.Karakterler geliyor ve hemencecik ölüyor.7 Steins Gate genel olarak klasik bir zaman yolculuğu hikayesi.Kötü demiyorum dalında oldukça başarılı ama şuana kadar buna benzer oldukça fazla hikaye gördüm.8 belki 9 Fma broterhood için konuşuyorum Fma bir kardeşlik hikayesi.Başka şeyler de mevcut ama en önemlisi 2 kardeşin ilişkisi.Ama fma özellikle finale gelirken kardeşler yerine yan karakterlerin hikayelerini gözüme sokup durdu.İşin kardeşlik (animenin adı bile kardeşlik) kısmını bana hissettiremedi.Bu açıdan fma'nın mangadan sapan ilk animesi bir derece daha iyi kardeşliği sana hissetiriyor.Bu yüzden 9-10 luk değil 8'lik bir seri benim için.Kardeşlik konseptini fma dan daha iyi işleyen bir seri olarak mesela uchuu kyoudai örnek verebilirim. Fate de kendi içinde kusurlara sahip.Özellikle ilk 2 route oldukça sorunlu.Ama bu route'ların olayı bu her biri farklı bir yaklaşım getiriyor temeline.Ve temeli çok harika değil ama dediğin kadar kötü de sayılmaz düzgün bir işlenişle sorun kalmıyor.Ayrı ayrı puanlamam gerekirse zero 9,5 fate 5 UBW 7,5 HF 10 Son olarak en kısa visual novel 20 saatten aşağı olmaz.Animeleştirilirken bu yüzden baya vn'nin bir kısım kesilir.Bu durumda animeler vn ye göre sığ kalır.Mesela örnek vermem gerekirse sadece animeyi izleyen herkese tohsaka rin basit bir tsundere gibi gözüküyor.Ama değil basit bir tsundere değil.Bunun gibi oldukça fazla örnek var. Anime olarak fate o kadar derin gelmeyebilir.Ama vn olarak ele alırsak fate bence hala kalanlardan daha iyi. Biraz uzattım ama anlatmak istediğimi iyi kötü anlattım.Neyse tahminen tartışmaya devam etmiycem biraz uzadı bu iş.
  6. smg

    Hikayesi En Derin Olan Animeler

    UBW ve Fate 2006 yı kastetmiyorum..UBW ve 2006 bence de basit eğlencelik seriler.Ama Fate i Fate yapan onlar değil ki. Zero ve Gelecek olan Heavens Feel fate i bu kadar iyi yapıyor. Eğer visual novelı okuduysan biliyorsundur HF diğer 2 route'tan oldukça farklı ve 2 sinden de daha üstün.Zaten şöyle bir şey var ki UBW ve Fate Route'ları shounen iken HF seinen bir route.Eğer vn deki karanlık atmosfer yakalanırsa HF hem karakter hem de hikaye olarak en doyurucu route. Senin benzetmenle gidersek ilk 2 route sabri ve zero da ronaldo ise Heavens Feel zlatan'dır. Hepsinin ortalaması olarak düşünürsek Fate 2006 ve UBW ortalamayı baya düşürüyor.Ama sadece Zero ve gelecek HF olarak düşünürsek burda yerini hakediyor. Ayrıca olarak fate dediğin gibi liseli bir ergenin yazdığı bir seri değil.Lisede aklına geliyor böyle bir fikir ama seriyi 30'larında çıkarıyor.Oyunları değil tek bir önemli serisi var fate stay night diye ve o tek seri zaten başlı başına çok iyi.Kendi içinde başlayıp bitiyor.Tabi tutunca birsürü spin off vesaire ekstralar çıkıyor ama ben onları saymıyorum çok önemli sayılmazlar.
  7. smg

    En İyi Aşk Hikayelerinin Yer Aldığı 10 Anime

    Sao nun ilk 10 girmesi gerçekten çok saçma.Klasik ve sıkıcı ecchi-harem animelerinden hiçbir farkı yok. Sao gerçekten baya abartılıyor.
  8. smg

    Hikayesi En Derin Olan Animeler

    Fate Stay Night olarak kısıtlama Fate zero ve gelecek olan Heavens Feel listenin kalanından çok daha iyi. Visual novel animesi olduğu için vn ye kıyasla biraz sığ kalabilir.Ama yerini hakediyor.
  9. smg

    Hikayesi En Derin Olan Animeler

    Fate yerini hakediyor. Onun haricinde liste oldukça saçma mesela evangelion listenin kalanının tamamından 10 kat daha derin bir seri.
  10. Ne kadar dandik olursa olsun mangası kadar kötü olamaz.
  11. Fate Stay Night 2006 bunların hepsinin toplamından daha kötü bir uyarlama. Çok ağır bir FSN fanboyu olarak ben bile nefret ettim.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.