Jump to content

TheHaplo

Üyeler
  • İçerik sayısı

    12
  • Kayıt tarihi

  • Son ziyareti

TheHaplo kullanıcısının paylaşımları

  1. TheHaplo

    Dragon Ball Z'mi Dragon Ball Kai'mı

    Dragon Ball seven biriysen ikisini de tavsiye ederim; Z'de izlemeye değer birçok filler var. Kişiden kişiye değişebilir ama animelerde remake de olsa, alternatif de olsa, hikayenin öncesini veya sonrasını da anlatıyor olsa, canon dışı da olsa, spin-off da olsa, çıkış tarihlerine göre izlemeyi seviyorum ben. Hatta iki sezon arasında ovası filmi falan çıktıysa önce onları izleyip sonraki sezona ardından devam ediyorum. Dragon Ball GT mesela, canon dışıdır, Toriyama ile ilgisi yoktur, seri içerisinde en sevilmemişidir, Toriyama da hoşlanmamıştır, izlenmesini tavsiye etmeyen insanlar vardır, yine de Dragon Ball'ı izledim bitirdim diyebilmek için izlenmesi gerektiği kanaatindeyim.
  2. 300 Megabyte az bile. İyi bir 720p anime x264 için en azından 2000-2500 bitrate ile encode edilmiş olmalı ki bu bile az, normalde 720p için 3000-3500, 1080p için de 5000+ tavsiye edilir. Bu da 24 dakikalık 720p bir anime için 360-450 Megabyte yapar. Senin söylediğin 120mb videolarda görüntü çok bozuluyor, ses cızır bızır yapmaya başlıyor; hele ki animede bir yağmur yağmaya görsün, bir patlama olmaya görsün, cızırtıdan ve bozuk görüntüden başka hiçbir şey duyulmaz, görülmez oluyor. Şöyle söyleyeyim. 120mb boyutunda 720p anime izlemektense, aynı boyutta 480p anime izlemek hem göze hem kulağa çok daha iyi gelecektir. Örnek olsun diye 720p iki kare resim atıyorum. Biri yüksek bitrate'e sahip düzgün bir encode iken, diğeri de düşük bitrate için örnek teşkil ediyor. Düşük bitrate'de sahne ne kadar hareketliyse, görüntü de o kadar bozulur. Meraklıları için; Youtube'da Tom Scott'dan "Why Snow and Confetti Ruin YouTube Video Quality" başlıklı videoda konuya çok daha detaylı değiniliyor.
  3. TheHaplo

    Yeni birtane sohbet programı yokmu ?

    Eklentilere gerek yok, site yavaşlatmaktan başka işe yaramıyorlar. Programı indirin, kurun ister mobile ister PC'ye. ICQ, IRC zamandından beri her türlü iletişim programını kullanmış biri olarak Discord'un bugüne dek yapılmış en iyisi olduğu kanaatindeyim.
  4. Çalışan bir Google veya VK kaynağı yoksa benim de Sibnet ile Myvi ilk tercihim. Fembed de iyiye benziyor. Diğer üçünü pek görmedim ve deneyimleme fırsatım olmadı. Ve dediğin gibi, diğer siteler aşırı reklam barındırdığı için düzgün açmıyor bile. Odnok iki-üç yıl önce falan iyiydi, 1080p bile akıcı açıyordu, ama şimdi 480p bile takılmadan oynatamıyor. Basayım doldursun gibi bir özelliği de yok; en fazla 1 dakika dolduruyor, izlemeni bekliyor; sonrasında her halükarda takılıyor. Lâkin geçen sene Rusya'da ikâmet eden bir arkadaşa takılma yapan bir Odnok kaynağı açtırıp izlettirdim, Rusya'da çatır çatır oynattı. VK kaynaklarının da %75'i falan hiç açılmıyor veya açılsa bile "Bu video mahremiyet ayarlarıyla gizlenmiştir ve seyredilemez. VK'ya git, login ol" gibi şeyler söylüyor ama video açıldığı zaman 1080p'yi bile hiç takılmadan oynatabiliyor, tabi encoder 1080p yüklediyse; zamanın encoderleri kalite açısından çok düştü, o yüzden iyi bir kaynakta kaliteli bir encode görünce teşekkür etmeden geçmiyorum.
  5. Video şikayeti değil ama şikayetimi dile getirecek başka yer bulamadım, mazur görünüz. Görseldeki ikinci specials'a tıkladığımızda birincisine yönlendiriyor. Aynı şekilde "Tam Liste"den arattığımda, listede iki adet specials linki olduğunu görüyoruz ama her ikisinin de adresi aynı olduğu için yine 2011 tarihli olan ilk specials'a yönlendiriyor.
  6. TheHaplo

    Yeni Yılda, Yeni Türk Anime

    Haftalık "Anime Takvimi" güncellenmiyor galiba? Nisan ayında çıkacak olan "One Punch Man - Season 2" ile geçen yıl bitmiş olan "Dragon Ball Super" hâla haftalık listede.
  7. Sitedeki "Türkanime" kaynaklarının belki %90'dan daha fazlası bu şekilde hata veriyor. Daha önce yetkililerle konuştuğumda, "Türkanime" kaynağına bölüm eklemenin diğer kaynaklardan bölüm eklemekten çok daha uğraşılı olduğundan ve bu uğraşıyı yapabileceklerin özel yetkilere sahip olması gerektiğinden bahsediliyordu. Yani bu kaynak genel olarak ölü durumda. Benim de bir iki şikayetim var: http://www.turkanime.tv/video/danshi-koukousei-no-nichijou-7-bolum http://www.turkanime.tv/video/danshi-koukousei-no-nichijou-8-bolum "Danshi Koukousei no Nichijou" animesinde, "Varsayılan" grubunda, 7'inci ve 8'inci bölümün "Sibnet" kaynakları 1'inci bölüme ait. Bu bölüme gelene kadar Anisekai'den izlediğim için "Varsayılan" grubundaki diğer bölümlerin Sibnet kaynakları hakkında bir fikrim yok. Lâkin şimdi, sırf kontrol amaçlı 9'uncu bölümün de Sibnet kaynağını kontrol edeyim dedim ve yine 1'inci bölüme ait olduğunu gördüm. Kabaca bir tahminde bulunmam gerekirse @Hokage_Minato'nun upload ettiği, serideki Sibnet kaynaklarının hepsi 1'inci bölüme ait gibi görünüyor.
  8. Teşekkürler. Mega linklerinin yanında Google Drive veya Yandex Drive gibi indirme sınırı koymayan kaynaklara da yüklenmesini dilerdim, biz de saatlerce beklememize gerek kalmadan rahat rahat indirdik.
  9. TheHaplo

    ( 03 / 03 ) Shingeki no Kyojin OVA

    Teşekkürler. OVA'ların izleme sırası nasıl olmalı diye araştırdım, merak edenler için bulduğum sonuç şöyle; OVA 2 - 104. Birlik Çaylakları || (OVA) episode 3.25 - "The Sudden Visitor: The Torturous Curse of Youth" [Jean's back-story / Jean/Sasha cooking contest] OVA 1 - İlse'nin defteri || (OVA) episode 3.5 - "Ilse's Notebook: Memoirs of a Recon Corps Member" [Levi and his crew go titan hunting and discover Ilse] OVA 3 - Zorluk || (OVA) episode 3.75 - "Distress" [The main cast excluding Levi and his crew go training and get ambushed] Yani bölüm 3 ile 4 arasında bu sıra ile izlememiz uygunmuş.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.