Jump to content

LieWish

Üyeler
  • İçerik sayısı

    115
  • Kayıt tarihi

  • Son ziyareti

  • Kazandığı günler

    1

LieWish kullanıcısının paylaşımları

  1. LieWish

    Anime İstek ve Önerileri

    selamlar, benim aradığım anime biraz değişik. aşırı romantizm/dram/komedi içermeyecek bir anime arıyorum. mümkün olduğunca kısa ama akıcı. spor, yemek, müzik ve mecha olmasa içinde çok daha iyi olur. çok uzun zamandır adam akıllı anime izledim denemez. çok sıkılıyorum izlerken genelde. o yüzden içimi bayacak öğeler olmasa daha iyi olur.(çok karanlık atmosfer, karakterler arasında kopukluk gibi) genelde karakterlere bağlanmayı severim. o yüzden her karakterini ayrı ayrı sevebileceğim bir anime olursa daha iyi. (joukamachi no dandelion gibi). karakterlerin tiplemelerden oluşmamasını istiyorum. (örnek: tsundere.) https://myanimelist.net/animelist/LieWish izlediğim animeler ve puanlamaları burada. şimdiden teşekkürler.
  2. LieWish

    İçimden Geçeni Söylesem Kesin Linç Edilirim!!

    ikisi için de ayrı. genel olarak ortak noktaları mantık hataları, karakterleri.
  3. LieWish

    İçimden Geçeni Söylesem Kesin Linç Edilirim!!

    kesinlikle code geass ve steins;gate
  4. LieWish

    Herkese Merhaba!

    hoş geldin
  5. ilginçmiş. teşekkürler :)
  6. LieWish

    ( 13 / 13 ) JoJo no Kimyou na Bouken

    2012 izliyordum buna da bakıcam teşekkürler :D
  7. LieWish

    Merhaba merhaba merhabaaa.

    hoş geldin foruma bana garip geliyor gerçi ama herkesin gariplikleri var tabii ben şahsen dışa vurmamayı tercih ediyorum D:
  8. LieWish

    ( 13 / 13 ) God Eater

    bir ara ilk bölümünün bir kısmını izlemiştim sanki. başlamayı düşünüyorum teşekkürler :)
  9. LieWish

    ( 12 / 12 ) Gangsta.

    Yine başlayıp bitiremediğim bir seri. Teşekkürler.
  10. LieWish

    ( 12 / 12 ) Bungou Stray Dogs 2nd Season

    İyi yerde bitmişti bakaşım bu sezon nasıl :D teşekkürler
  11. LieWish

    ( 13 / 13 ) Overlord

    bir ara başlamıştım da bitiremedim :s teşekkürler :)
  12. LieWish

    ( 12 / 12 ) Bloodivores

    konusu güzelmiş ya :D teşekkürler.
  13. LieWish

    ( 12 / 12 ) Drifters

    çok konuşuluyordu. bir bakalım bari :D teşekkürler
  14. LieWish

    ( 12 / 12 ) Bungou Stray Dogs

    merak ettim ya adını çok duymuştum. teşekkürler :)
  15. LieWish

    ( 15 / 12+ ) Flying Witch

    az ara verelim aksiyona iyi gider :D teşekkürler
  16. LieWish

    ( 12 / 12 ) Mekakucity Actors

    ilginç bir seri. teşekkürler :)
  17. LieWish

    ( 26 / 26 ) Mahouka Koukou no Rettousei

    çizimleri çok hoşuma gitmiş olsa da konusu pek ilgi çekici gelmediğinden uzun bir süre beklemeye almıştım. başlama vakti geldi. teşekkürler :)
  18. LieWish

    En son hangi kitabı okudunuz? :)

    Jim Al-Khalili - Paradoks. Hem paradokslarla(kitabın tabirince "paradoksumsular") ile uğraşırken beynini yakan ama bu sırada heyecanlandıran ve farkında olmadan fizik yasalarını öğreten bir kitap. önerir miyim? öneririm tabii :)
  19. LieWish

    Bu Animeyi İzledin mi?

    izlemedim hiç de izlemeyi düşünmedim. alttaki Neon Genesis Evangelion?
  20. LieWish

    Moshimoshi

    hoş geldin :)
  21. LieWish

    ( 12 / 12 ) Kakegurui

    konusu ilginç. çizimleri de hoş geldi :D teşekkürler.
  22. LieWish

    Son Harfinden Başlayan Bir Anime Yazın!

    nanatsu no taizai
  23. LieWish

    Bu Animeyi İzledin mi?

    hayır. düşünmüştüm aslında bir ara eskiden anime arayana önerilirdi diye hatırlıyorum :P alttaki Tengen Toppa Gurren Lagann?
  24. belki tepki çekicem ama, cidden Code Geass'ın nesi bu kadar övgü alacak kadar iyiydi de ben (daha doğrusu biz) göremedik?
    sınıftan biriyle tesadüfen eş zamanlı olarak izledik (o benden daha sonra başladı ama aynı gün bitirdik) ama ne Lelouch karakterinde ne de animenin ta kendisinde kayda değer bir şey bulamadık. peki neydi bu onca insanın görüp de bizim göremediğimiz şey? cidden biri beni bu konuda aydınlatabilir mi? :bad-atmosphere-onion-head-emoticon:

    1. Önceki yorumları göster  %s tane daha
    2. LieWish

      LieWish

      @Pryda doğaüstü olarak şahsen bir beklentim olmadı onu söyleyen arkadaş için demiştim.  sırf doğaüstü için izlenmez zaten. final olarak eğer ki savaştan bahsediyorsanız onun kötü olduğunu söyleyemem. tamam seri boyunca sürekli savaş gördüğümüz için biraz klasikleşmişti ama.. klasik söyleyeceğini tahmin edip sıkıştırma işi. son savaşta da bana kalırsa Karen çok abartılmıştı. her neyse, benim son kabul ettiğim kesinlikle o değil. ben sonu direk bitişi olarak kabul ediyorum. kesinlikle tutarsız bir sondu benim için. herhangi lelouch'a yakın olan birine karşı tutumunu bağlaçlı bir cümleyle açıklamaya çalıştığında anlarsın bunu. istersen zincirleme yapabilirsin. ben yaptığımda sonuç hep aynı. spo olsun istemiyorum demene gerek yok  yukarıda spoiler tuşu var sonuçta istemeyen bakmaz.

      ilk sezonun bi 10-15 bölümünden başlayıp ikinci sezonun 10-15 bölümüne kadarki gelişme kısmı gayet akıcıydı ve final için heyecanlandırıyordu. Lelouch kendiyle çelişmeye başlayana kadar. daha önce de biliyordum, o adamın gittiği yol doğru yol değildi. ama ona ters düşen Suzaku'nun düşündükleri de bana tam gelmedi. az çok daha doğru düşündüğünü söyleyebilirim. çizimlerine diyecek bir şey yok, göze batmıyordu.

      ilk çıktığı andan beri "Zero" kişiliğini kavradım. sondaki kendini devrimci olarak tanıtan adam "Zero" değildi.

      "son açıklama yazıları" dediğin kısmı hiç almasam daha iyi. bir insanı buna zorunlu bırakmak zaten bana kalırsa yapımcı hatasıdır. anime kendini anlatamıyor demiş oluyorsun bu şekilde. o yüzden insanlar da 3. şahıslardan bilgi almak zorunda kalıyor demek değil mi bu?

    3. Pryda

      Pryda

      Ben seni anlıyorum,savunacağım bir şey yok, saydığın şeyler doğru dikkatli izlendiğinde Code Geassta mantık hataları, göze batan şeyler var kusursuz bir anime değil,hatta ben bir fan olarak bile çok abartılan bir anime olduğu da kabul ediyorum,eksiklerini bilmemize rağmen sevdiğimiz çok şey var değil mi?İnsanların bu anime hakkında sevdiği şeyler ortada sen çoğunluktan farklı olarak sevmemişsin.Sevdiğimiz şeyleri bir başkasına zorla sevdiremeyiz,ben başka şeylerde bunu denedim başarısız oldum,bahsettiğin her probleme iyi kötü bir cevap versem senin görüşün değişmeyecek ki zaten haklı olduğun noktalar var ama seni çok rahatsız etti ben ve öven diğer kişiler rahatsız olmadık bunlardan. O Kallen olayı da basit aslında,Kallenın mechasının nerdeyse Lancelot kadar güçlü olduğu sık sık dile getirildi, anime de Suzakuyla (en güçlü knightlardan biri) sık sık başa baş dövüşebildi  daha ilk bölümlerden beri, ayrıca zaten malum Japonlar ana karakterlere power-up vermeyi çok seviyorlar sen de bilirsin bu huylarını:dread-milk-bottle-emoticon: 

      Anime çok övüldüğü için büyük beklentiler altına girip hayal kırıklığına uğramışsın gibi geldi bana, her yerin battle shounen - isekai tarzı animeler dolduğu 2-3 tane tatlı kız var diye içi bomboş animelerin 8 üstü puanlar aldığı bir piyasa var günümüzde,Code Geass`ı eleştirirken karakterlerin motivasyonlarından ya da istisnasız her animede gördüğümüz power-uplardan küçük bir esinti görmemiz büyük bir konu oluyorsa senin için Ginga Eiyuu Densetsu,Monster vs. animeler dışında başka hiç bir şey seni kesmez herhalde. :) Şaka tabi konuyla alakasız bu ama silmiyim :D

      Code Geassın sonunda anlaşılacak bir şey de yok ben senin dikkatsiz izlediğini sandım.Gördüğüm en elitist anime severler bile sonundan hoşlanırlar genelde o yüzden garip geldi :)Code Geass çok derin bir anime değil zaten.

      -Bu yazdıklarım CG için değil- Hem haklısın hem haksızsın son argümanında.Zekice yazıldığı için ve ayrıntılara dikkat edilmediği için hikayeyi anlamamak farklı, yazar iyi anlatamadığı için anlamamak farklı.Bu mantığa göre Stanley Kubrick gibi belki de tarihin en iyi yönetmenlerinden birini şu an tanıyamayacaktık bile.Kaç kişi 2001 Space Odyssey gibi bilim-kurgu türüne yeni devrim getirmiş filmi 3. bir kişiden duymadan anlayabildi ki ?Zaten o 3. kişiler uzaylı değil onlar anladıysa neden diğer izleyiciler anlamasın ? 3.kişiden duymak zorunda kalmamak için dikkatlice tekrar izleyebilirsin her ne izliyorsan ya da inceleme okursun bu filmin güzelliğini değiştirmez.Her şeyi anladğın da aldığın zevk çok daha farklı oluyor,Donnie Darko 2. izleyişimde yakaladığım küçük ayrıntılar ve hikayenin kafamda daha iyi oturması filmi daha çok sevmemi sağlamıştı.Doğru yapıldığında, üzerine düşündüren sonlar daha iyi olmuyor mu sence de ?

    4. LieWish

      LieWish

      @Pryda
      son konuya gelirsek. bu konuda ben "Don't Hug Me, I'm Scared" (DHMIS) serisini versek daha iyi bence. 3. bir kaynağa bakmadığın sürece onda pek bir şey anlayamazsın. etraftaki nesneler, anlık karelerdeki kişiler, röportajlar hepsi ayrı ayrı öneme sahip. yoksa susam sokağı gibi başlayıp kabus gibi biten saçma bölümler serisi gibi. sorun şu, dediğin gibi CG çok derin bir seri değil. bu yüzden onun böyle 3. kaynağa zorlaması saçma. daha geniş örnekler verebilirim. "Bioshock Infinity" oyunu. eğer hikaye için kasmazsan sadece vur geç oyunu. bu bakımda insanlar ikiye ayırır bu tarz yapımlar. merak eden ve umursamayan. umursamayan kitle oyunu oynar bitirir. merak eden lore  (türkçeye nasıl çevrilir bilmiyorum) denilen arkaplan hikayesini araştırır. aynı şekilde "Dark Souls" serisi -ki yapımcısı en baştan en sona bütün hikayeyi açığa çıkaran insana 15.000$ vereceğini söylemişti yanlış hatırlamıyorsam-. şimdi bir bu var. arkaplanı araştırması zevk veren derin konulu yapımlar. senin de dediğin gibi CG çok ta derin bir anime değil. bu insanlar bunu izlerken de derin olmamasına alıştılar. neden en sona anlaşılmayacak şeyler eklersin ki? en azından anlamayacaklar için bir karakter koyarsın her şeyi açıklar ki final için en çok istediğim buydu benim. çünkü koskaca animede istisnasız herkeste yalan söylemek ve gerçeği bildikleri halde asla söylememek gibi bir takıntı var. Charles bütün planlarını açıklamıştı. sakladığı her şeyi söylemişti. ama sadece onun planını bilmek -ki uygulamaya koyamadı ne yazık ki- yeterli değil.

  25. LieWish

    Ne Yapıyorsun? (ne yapmıyorum ki...)

    o kadar çok şey yaptım ki yapacak hiçbir şey bulamıyorum
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.