Jump to content

Sukirai

Üyeler
  • İçerik sayısı

    7
  • Kayıt tarihi

  • Son ziyareti

Sukirai kullanıcısının paylaşımları

  1. Sukirai

    Ben Buraya Çıktım ama Neden Çıktım?

    Hoşbuldum. Bleach konusunda size katılmıyorum ama elbette herkes kendi fikrine sahip. Zaten, genel olarak pek anlaşılamamış bir seri. Özellikle Türkiye'de.
  2. Sukirai

    Bleach

    "Üç büyükler" denen seriler içinden (böyle bir şey genel olarak ABD'de varoldu. Japonya'da hiçbir zaman olmadı), bir zamanlar çok düşük noktada gördüğüm ama zamanla beraber, ne kadar güzel şeyler işlediğini ve anlattığını farkettiğim seri. Bleach'in iki hikayesi vardır: bir önde sunulan, bir de arka planda işlenen. Arka planda işleneni fark etmeye başlamam ve deşmem, aynı zamanda bir zamanlar her yerde olan olumsuzluktan uzak kalarak kafamı dinlemem sayesinde, seri şu an favorilerimden bir tanesi haline geldi. Bleach'in lore (irfan) kısmını araştırdığım zaman aldığım zevki, hayatımda çok az şeyden aldım. Bleach, yapboz gibidir. Hikayesinin bütün parçaları ordadır ama okuyucunun bir araya getirmesini bekler. Araştırmayı seven insanları teşvik eder. Sadece, kimi zaman birisinin bunun varlığını, hafif de olsa göstermesi gerekebiliyor. Aynı sebeple, mangasını daha çok severim. Animede belli nüanslar, ister istemez kayboluyor. Kubo'nun çizimlerinde karakterlerin yüz ifadelerine verdiği önemin bir sebebi vardı.
  3. Sukirai

    İzlemem gereken filler hangisi?

    Konuyu hortlatacağım ama aynı soruyu soranlar için yararlı olacağını düşünüyorum. para-chan'ın yazdıkları güzel. Üstüne bir ekleme yapacak olursam, 147, 148 ve 149 olur. Menos Ormanı'nda geçiyor ve dolaylı olarak, daha sonra Bleach'in evreninin temelinde olan bir soruna göz kırpıyor. Bölümü yazarken bunun hedeflendiğini zannetmiyorum ama güzel bir rastlantı olmuş.
  4. Merhabalar, ahali. Bir süredir, belki uzun, belki de kısa bir süredir anime ve manga takip eden birisiyim. Bilirsiniz, bu tarz konular çok tartışmalı olabiliyor. Sayı veremesem de, en sevdiklerimden bazılarını söyleyebilirim. Manga ve türevleri olarak, Bleach ve Berserk sanırım en sevdiğim ikilidir. Çizim ve anlatım tarzları, iki farklı ucun şahsımca en güzel örneklerindendir. Aku no Hana, Sundome, NHK, Tate no Yuusha gibi serileri de ayrı bir severim.Elbette Tamen de Gushi, Tomo-chan ve Nagatoro-san gibi daha eğlenceli seriler de güzeldir. Animelere gelecek olursak, çok anime izlediğim söylenemez. Açıkçası yazmaya da üşendim. Zaten saydığım isimlerin hoşuma giden şeyleri aşağı yukarı göstermesi açısından, şimdilik yeterli olacağı fikrindeyim. Manga ve anime severler olarak kimliğimizi sonuçta sevdiğimiz seriler ve karakterler belirliyor, değil mi? Genel olarak sanatları ve sanatsızlaştırılmalarını, daha doğrusu sanatın taklidi olan başka bir sanat haline getirilmelerini oldukça severim. Sonuçta, her şey paraya dönüşüyor. Anime endüstrisinin bugün geldiği nokta bunu göstermiyor mu? Herhalde bu kadar bilgiyle, kimisine göre normal, kimisine göre anormal bir tanıtım yapmışımdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.