Jump to content

Fusion_Kanao

Üyeler
  • İçerik sayısı

    42
  • Kayıt tarihi

  • Son ziyareti

Fusion_Kanao kullanıcısının paylaşımları

  1. Fusion_Kanao

    ( 67 / ?? ) Black Clover (TV)

    Elinize sağlık.
  2. Eğer daha mantık çerçevesinde olsaydı soru Kamisama no Inai Nichiyoubi'de kesinlikle her atışını tutturan bir öğrenci vardı. Onu alırdım ama senin dediğin şey biraz fazla güç fantezisine dönmüş.
  3. Fusion_Kanao

    Manga mı anime mi

    Ben şahsen animeyi tercih ederim çünkü müzikler, sesler, animasyonlar vs. sayesinde duyguları daha iyi hissedebiliyorsun. Ama mangada hayal gücüne bırakıyor dense bile zaten sana bir kalıp verdiği için hayal gücünü de sınırlamış oluyor o yüzden manga yerine kitap okumak daha mantıklı geliyor. Hem betimlemelerle hareketleri, renkleri ve ortamı gözünde kendi hayal gücüne göre canlandırabiliyorsun. Ama tabii genel olarak pek kitap okuma alışkanlığımız yok. Eskiden her bir iki haftada bir tane fantastik roman okurdum. Ama animeye başladığımdan beri artık neredeyse hiç kitap okumuyorum. Sanırım kolaya alıştık biraz. :D
  4. Fusion_Kanao

    Monogatari serisi devam edecek mi

    Haklısın da ben de tersi bir şey söylemedim. Zaten novel sıralarını falan da bilmiyorum. Hani direkt sonraki seri olarak Shinobu'nun hikayesinin geleceğini duydum.
  5. Fusion_Kanao

    Monogatari serisi devam edecek mi

    Anime olarak demek istedim.
  6. Fusion_Kanao

    Monogatari serisi devam edecek mi

    Sonraki seri olarak Shinobumonogatari çıkacak ve Kiss Shot'un geçmişini anlatacak diye biliyorum.
  7. https://saucenao.com/ bu siteden de bakabilirler, çoğunlukla anime görselleri üzerine bir site zaten.
  8. Fusion_Kanao

    Ace Attorney 2.Sezon 1.bölüm

    Ace Attorney'in ilk sezonunu izlemediğim için tam izlemedim animeyi ama noktalama işareti kullandıktan sonra boşluk bırak ki yazılar birbirine karışmasın. Örn "Xasd, fgdf." Bir de "-kun, -san" gibi ekleri arada sırada değil de her zaman yazarsan daha hoş olur. Biraz alakasız olacak ama bir satırı çevirmeyi gözden kaçırmışsın birinci bölümde. İstersen bir kontrol et.
  9. Fusion_Kanao

    Haikyu!! Manga

    Stok bitmiş, basılınca gelir, mesela ben de var birinci cilt. Hem stokta yok yazısından nasıl çevrilmediğini çıkardın onu anlayamadım. Hem böyle şeyleri kitapçılardan değil netten al daha ucuza gelir. Diğer arkadaşları da anlamadım sen normal cilt almak istiyorsun bunlar korsan okuma sitesi veriyor.
  10. Fusion_Kanao

    Nasıl (veya nereden) bulabilirm ?

    Çünkü daha 5. cilt çevrilmedi, istersen Bang Çizgi'nin İnstagram sayfasını takip edebilirisin. Vol. 5 diye geçen şeyi ise büyük ihtimalle Gerekli Şeyler'in sitesinde görmüşsündür. O vol. 5 İngilizce olan hali.
  11. Ben gereksizce uzatılıp uzatılmadığını pek umursamıyorum. Hala eğleniyor muyum eğleniyorum. Bu da bir başarıdır. Tabii baş yapıt gibi animelerde var ama animeler sonuçta ticari eğence ürünleri ve SAO'da insanları eğlendiriyor.
  12. Fusion_Kanao

    Hunter X Hunter

    Arkadaşlar cevabını vermiş zaten ama ben de şunu ekleyeyim. Animelerle ilgili hiçbir şeye IMDB'den bakmamanı öneririm. Bunun için özel kullanıcı notu odaklı sıralama ve izlediğin animeleri listeleme siteleri var. www.myanimelist.net en ünlülerinden biri de budur.
  13. Fusion_Kanao

    Girdi Defteri Eklenmesi

    Henüz sorabildiniz mi bilmiyorum ama aynı imleci (tıklamadan)profilimin üstüne getirdiğimdeki gibi bir alt metin kutusu çıkabilir ve bu sayede sadece kısa süre önce olanları görürüz. İsteyen direkt üstüne tıklayıp daha geçmiş fansub mesajlarını da görebilir. Biraz garip oldu çizim ama umarım anlaşılıyordur. (O profilin üstündeki beyaz karalama sansür falan değil de sadece imleç çizmeye çalışıyordum. :D )
  14. Fusion_Kanao

    Girdi Defteri Eklenmesi

    Sadece uploader ve yönetici taglilere verilirse sıkıntı çıkacağını sanmıyorum yetkilendirmede. Umarım olumlu dönüş verir. Zaten küçük fansublar kendileri uploadlamadığı için yöneticiler ekleyecektir ve bu sayede herhangi bir sabote olmayacaktır.
  15. Fusion_Kanao

    Girdi Defteri Eklenmesi

    Cevabınız için teşekkür ederim. Peki entry log değilde fansubın animeyle ilişkilendirmeden sadece yazı üzerinden yazdığı fansub mesaj paneli gibi bir şey olabilir mi mesela elle " ElzFansub, Dedective Conan [520-530] eklenmiştir. " gibisinden. Kendi elleriyle yazdıkları için sizin dediğiniz durum gerçekleşmeyecektir. BD de ise " TAÇE, Zetsubou Sensei BD [1-12] eklenmiştir. " gibisinden. hem görüntü kirliliği de olmayacaktır.
  16. Daha önce böyle bir istek geldi mi bilmiyorum ama siteye bir girdi defteri(entry log) eklenirse çok güzel olur. İllah ki ana sayfada olmasına gerek yok, kenardan köşeden gidebileceğimiz bir tane olsun yeterli. Bunu istememin nedeni genel kitleyi çok ilgilendirmese de mesela biri, bir animeyi BD'si çıkınca izlerim diye bırakıyor ama BD yine aynı anime sekmesine eklendiği için ana sayfaya düşmüyor. Ya da örneğin Dedektif Conan diyelim bölümleri toplu toplu zaman aralıklarıyla atıyorlar ve ana sayfa yapısı değiştiği için sadece son atılan bölüm ana sayfaya düşüyor. Bu yüzden Türkçe çevirisinde güncelde olan bir insan zorluk yaşayabilir. Ayrıca güncel bir seri diyelim, işte fansub bir bölüm geciktirmek zorunda kaldı bu yüzden haftaya 2 bölüm attı ama izleyici fark etmeyip bir bölümü atlayabilir. Kişi bunu fark edecektir diyorsanız Concrete Revolutio gibi bölümlerde bir anda geçiş olan animeleri örnek gösterebilirim. Kısacası en azından kuytu bir köşede bile olsa entry log olması çok işe yarayacaktır. Çok nadir olsa da mesela bizim başımıza gelmişti encodelerken bir sıkıntı çıkmıştı ve o sıkıntıyla birlikte upload edildiği için insanlar izleyememişti. Ve düzeltildikten sonra bu insanların düzeltilip düzeltilmediğini öğrenmesinin tek yolu sürekli girip kontrol etmek. Şimdi söyleyeceğim biraz uçuk olsa da belki bildirim için basit bir mobil uygulama bile yapılabilir. Ve geliştirilmek istenirse forum uygulamaya eklenebilir. (Son şey biraz uçuk olmuş olsa da en azından siteye bir girdi defteri eklenirse cidden güzel olur.)
  17. Fusion_Kanao

    Romaji altyazı seçeneği

    Eğer böyle bir şey yapmak istiyorsanız istediğiniz fansubdan Türkçe alt yazılı hardsub'ı indirin ve internetten bulduğunuz srt, ass vb. uzantılı alt yazıyla videoyu açın. Bu sayede 2 alt yazı ile birlikte izleyebilirsiniz. Eğer alt yazılar çakışırsa zaten diğerini sonradan eklediğiniz için konumunu değiştirmeniz yeterli olacaktır. Ayrıca çok spesifik animeler dışında romanji alt yazı bulabileceğinizden şüpheliyim çünkü bunu yapmak ayrı bir uğraş gerektirir. En azından hiragana ve katakana öğrenirseniz üzerinde hiragana hali bulunan kanjili alt yazıları izleyebilirsiniz. Tabii onu bulmak da zor olacaktır. Bunun pek fansubların halledebileceği bir şey olduğunu düşünmüyorum.
  18. Fusion_Kanao

    Dış bağlantılar sekmesi

    Eskilere değil de yeni animelere kolaylıkla fandom da eklenebilir. Zaten TA otomatik olarak çekmiyor MAL'dan animeleri sen animeyi ekliyorsun ve MAL linkiyle ilişkilendiriyorsun diye biliyorum. Zaten yöneticiler ya da bazı fansublar kendileri sitede olmayanları böyle ekliyor. Öyle eklerken bir fandom eklmeke de çok zor olmaz diye düşünüyorum.
  19. Fusion_Kanao

    siyah modun geliştirilmesi

    Ben hafif grinin daha iyi olduğu kanısındayım. Tabii kişiden kişiye değişen bir şey bu. Eğer Chrome kullanıyorsan Dark Reader eklentisini kullanabilirsin. Düzenleme: Mesela bazı yerlerde buz mavisi rengi vardı çok hoşuma gidiyordu ama sanırım insanlar beğenmedi ve kaldırdılar. :(
  20. İmla ve noktalamaya bakılıyor mu bilmiyorum ama noktalamalardan sonra boşluk koyarsan ve birkaç imla hatasını düzeltirsen güzel olur.
  21. Benim de en sevdiğim anime direkt GoSick sonrasında sırasıyla Hyouka, xxxHolic gibi animeler geliyor. Bir bakmanızı tavsiye ederim.
  22. 1. Adam gidip de mp4'ten elini kolunu sallaya sallaya alt yazı çıkartamıyor anca yazıları okuyup yazan programlar var onlarda düzgün çalışmıyor. 2. PlanetDB gibi sitelerde çoğu animenin yine alt yazısı mevcut. 3. Animenin rawına ise herhangi bir torrent sitesinden rahatça ulaşabilirsin hatta ben sana söyleyeyim. "nyaa si" 4. Senin saatlerini ayırıp yaptığın işi başkasının ben yaptım diyip sen para kazanmadığın halde onun gidip kendi 1000 pop-uplu sitesine koyup oradan para kazanması hiç de hoş hissettirmez.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.