Jump to content

Seigi098

Üyeler
  • İçerik sayısı

    21
  • Kayıt tarihi

  • Son ziyareti

Seigi098 hakkında

  • Doğum günü 12/21/1998

Profil Bilgileri

  • Cinsiyet
    Erkek
  • Konum
    İzmir
  • İlgi Alanları
    Müzik, manga, anime(yani burda olduğuma göre :D), kitaplar, film. Kısacası alt kültürün tüm öğeleri. Ayrıca başta Japonya olmak üzere uzak doğu kültürleri.

Son profil ziyaretçileri

1155 profil görütülenme

Seigi098 üyemizin başarıları

  1. Seigi098

    Animeli Günler Haber (AnimeSeverler)?

    Yıllar önce face'te anime severler diye bi sayfa vardı 2010-2011 civarı falan diye hatılıyorum. Onun bir uzantısı mısınız yoksa aynı ismi mi kullanıyorsunuz sadece?
  2. Seigi098

    Monster (hani şu DrTenma olan)

    Kesinlikle bitirmeye değer bir anime. Nihilizmi güzel işliyor bence. Zaten Naoki Urasawa'nın yazdığı senaryolar hep iyi oluyor. 20th Century Boys diye bir mangası da var 3 tane de live action'ı çekildi onlara da bakmanı öneririm.
  3. Seigi098

    Yeni Sword Art Online Filimi

    Progressive daha önceden duyurulmuştu ancak konusunu bilmiyordum. SAO'ya son noktayı koyacak bir hikaye olacağı söylentisi vardı, umutluydum o yüzden. Artık bitirmeleri lazım bence
  4. Seigi098

    Herkese Japonya'dan Selamlar!!

    Selamlar. Oturma iznini nasıl aldın? Japonya'nın neresindensin?
  5. Seigi098

    DRAGON BALL

    Ben küçükken televizyonda izlerdim sonra Kai ve Super serisi yayınlanınca onları da internetten izledim. Senaryosu bayıktır ama klasik bir Shounen olduğundan izlemeni tavsiye ederim.
  6. Seigi098

    mugen no juunin: immortal

    Takashii Miike'ın yönettiği live action'ı var onu da izlemeni öneririm.
  7. Seigi098

    Aimer

    Eğlenceli olur. Kayıtlar alıp burada paylaşmayı düşünüyorum zaten, zaman ayırabildiğimde.
  8. Seigi098

    Aimer

    Teşekkürler :D müzisyenim bende ortaokuldan beri Japon müziklerini çalmaktan zevk alıyorum. I beg you'da olduğu gibi etnik melodileri modern tarza uyarlayan şarkıları seviyorum.
  9. Seigi098

    Aimer

    Aimer'in ses rengini aşırı beğeniyorum. Gerçekten ünik. I beg you da aşırı beğendiğim bir parçasıdır. Baya mezopotamya kokan bir parça :D Egyptian Scale gibi duyuluyor parça baya güzel ezgileri var. Son nakarattan önce ise Japon ezgilerine(büyük ihtimal hirajoshi scale)'e dönüyor.
  10. Seigi098

    Neon Genesis Evangelion

    Eva 02'in içinde kimin ruhu olduğunu soruyorsun sanırım. Önceki sayfada bahsettiğim gibi Eva 0-2'yi ilk kullanan Asuka'nın annesi Kyoko idi. Yui İkari'nin de ruhunun Eva 0-1'le bütünleşmesini sağlayan Contact Experiment sonucunda Kyoko'nun ruhunun bir kısmı Eva 0-2'nin içinde kaldı. Geriye ise mental hasta bir kadın kaldı ve Asuka annesinin bu hastalıklı boş bedenine tanık olduğundan dolayı da onun da psikolojik problemleri baş gösterdi.
  11. Seigi098

    Neon Genesis Evangelion

    Seele, Kaworu'ya orada Adem'in var olduğunu ve onu kurtarması gerektiğini söylemişti. Ancak aslında orda Lilith var. Kaworu'nun içinde Adem'in ruhu olduğundan Kaworu ve Lilith'in birleşimi Third Impact'i yaratacaktı. Kaworu Shinji'le geçirdiği zaman sırasında insanlığı anlamaya çalışmıştı. Bahsettiğin sahnede de karşısında duranın Adem değil Lilith olduğunu görünce onunla birleşmekten vaz geçti çünkü insanlığa bir şans vermek istedi. Bu yüzden Shinji'nin kendisini öldürmesine izin verdi. Hideaki Anno'nun depresyonu dinden değil nihilizmden geliyor. Bir röportajında dini motifler havalı olduğu için kullandıkları söylenmişti. Tabi senaryoyu da dini olayların üstüne inşa ettikleri bir gerçek. Toji'nin kardeşinden bahsediyorsanız onun kardeşi savaş sırasında ölmüyor. Gendo tarafından hastaneden aldırılıp öldürülüp ruhu Eva 0-3'ün içine konuluyor. Çünkü Eva'ların pilotlarla etkileşime girmesi için Eva'nın içinde olan ruhun onu kullanacak olan pilotla yakın bir bağı olması gerekiyor. Örneğin Eva 0-2'yi de ilk kullanan Asuka'nın annesi Kyoko idi Yui İkari'nin de ruhunun Eva 0-1'le bütünleşmesini sağlayan Contact Experiment sonucunda Kyoko'nun ruhunun bir kısmı Eva 0-2'nin içinde kaldı. Geriye ise mental hasta bir kadın kaldı ve Asuka annesinin bu hastalıklı boş bedenine tanık olduğundan dolayı da onun da psikolojik problemleri baş gösterdi. O mızrağın ismi Longinus Mızrağı. İsa çarmıha gerildikten sonra onu öldüren son darbeyi bu mızrak vuruyor. Anime'de de Lilith bu mızrak tarafından çarmıha gerilmiş bir durumda. Bu da fun fact olsun. Havarilerin saldırmasının nedeni bir yerde hem bilgi ağacı hem de yaşam ağacı var olmamalı. Havarilerin oraya içgüdüsel olarak saldırıyor. Denizde yapılan savaşın nedeni ise gemide o sırada olan Ryoji'nin yanında Adem'in embriyosunu taşıyor olması. Gözüme takılan açıklamamın faydalı olacağı yerleri açıkladım, eğer sorunuz olursa sorabilirsiniz Eva dahisi değilim bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalışırım :D
  12. Efendim öncelikle merhabalar. Forumu pek sık kullanan bir üye değilim o yüzden umarım konuyu doğru yere açmışımdır diye düşünüyorum. Yılda iki kez düzenlenmekte olan Tezuka Manga Yarışması bu yıl 100.'sünü gerçekleştirecek. Bu yüzden bu yıla özel yarışmayı uluslararası boyuta taşımak istemişler. Katılım 55 sayfa üstünde olan bir one shot'la yapılacak. Dünyanın her yerinden katılımcı bekliyorlar. Kazanan kişiye para ödülü ve Tokyo'da düzenlenecek olan bir parti için davetiye verilecek. Katılımın deadline'ı 1 Eylül. Ben senaryo alanında ilerleyen bir sinema öğrencisiyim. Kendime bir çizer arıyorum. Aranızda manga tarzında çizim yapan varsa mesajlarınızı bekliyorum. Grup olarak katılınabiliyor. Yani isminiz mangada geçecek ve ödül size de verilecek. Bunu yazmama gerek yoktu büyük ihtimal ama gene de yazayım dedim yanlış anlaşılma olmaması için.
  13. Seigi098

    Anime'ye Nasıl Başladınız?

    2000'lerin başında televizyonda yayınlanan animelerle başladım. O zamandan beri de ara vermeden izliyorum.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.