Jump to content

fuuki

Üyeler
  • İçerik sayısı

    43
  • Kayıt tarihi

  • Son ziyareti

  • Kazandığı günler

    1

İtibar Etkinliği

  1. Harika
    fuuki got a reaction from Pseudohomophylus in Birlikte japonca öğrenme/öğretme   
    Konuyu hortlatmış olucam ama yararlı  olabilir diye yazıyorum.
    Minna no nihongo adında bir kitap var.Yıllardır dünya çapında ücretsiz olarak pek çok kurum ve kuruluşta kullanılmaktadır. (reklam değildir :D )
    Kitabı internette .pdf şeklinde kulabilirsiniz veya satın da alabilirsiniz.
    Kitabı kullanmak için hiragana ve katakana bilmek gerekiyor. Öğrenirsiniz basit zaten . ;)
    Kitabın içnde dinleme ve metinlerin video görüntüleride bulunmaktadır(Oyunculuklar çok kötü ve baya komikler ama eğitici :D )
    Ayrıca kitabın anatımları youtube da mevcuttur anlamazsanız oradan bakabilirsiniz.
    Başlangıç için uygun olduğunu düşünüyorum.
    Şimdiden kolay gelsin. Ganbare minna ! XD 
  2. Beğen
    fuuki got a reaction from caretta_drn in Birlikte japonca öğrenme/öğretme   
    Konuyu hortlatmış olucam ama yararlı  olabilir diye yazıyorum.
    Minna no nihongo adında bir kitap var.Yıllardır dünya çapında ücretsiz olarak pek çok kurum ve kuruluşta kullanılmaktadır. (reklam değildir :D )
    Kitabı internette .pdf şeklinde kulabilirsiniz veya satın da alabilirsiniz.
    Kitabı kullanmak için hiragana ve katakana bilmek gerekiyor. Öğrenirsiniz basit zaten . ;)
    Kitabın içnde dinleme ve metinlerin video görüntüleride bulunmaktadır(Oyunculuklar çok kötü ve baya komikler ama eğitici :D )
    Ayrıca kitabın anatımları youtube da mevcuttur anlamazsanız oradan bakabilirsiniz.
    Başlangıç için uygun olduğunu düşünüyorum.
    Şimdiden kolay gelsin. Ganbare minna ! XD 
  3. Beğen
    fuuki reacted to Barış D. Baryshx in hunter x hunter ve 2011 versiyonu farkı   
    Tabii ki 2011
  4. Beğen
    fuuki reacted to BURUN in Sword Art Online animesinin japonlar tarafından sevilmesi   
    Başkan filozof olduğunu biliyoruz ama onunla ne bağlantısı var
     
  5. Beğen
    fuuki reacted to Sabah Sisi in İzlemiş Olmak İçin İzlediğiniz Animeler   
    Gintama, zaten yirmi beşinci bölümden sonra bir daha bakmadım.
  6. Beğen
    fuuki reacted to Ezberbozan in İzlemiş Olmak İçin İzlediğiniz Animeler   
    One Punch Man gördüğüm en abartı animedir, aksiyon sahneleri iyi ama o kadar, fazlası yok.
  7. Beğen
    fuuki reacted to 1456ha in Bugün Hangi Animeyi İzlediniz?   
    Shingeki no Kyojin Season 3 part 2 ^^ Yine çok iyiydi, soluksuz izledim
  8. Beğen
    fuuki reacted to Gallardo in Bugün Hangi Animeyi İzlediniz?   
    Dennou Coil 13-14 her geçen bölüm güzelleşiyor animenin tarzı ilk başlarda tuhaf gelebilir ama alışınca çok zevkli. Türkanime'nin kıyıda köşede kalan kaliteli yapımlarından.
  9. Beğen
    fuuki reacted to Singularity in Tahmindir Başlığıyla Spoiler Verenler   
    Hiç yorum okumam en rahatı bu 
  10. Beğen
    fuuki reacted to Amygirl in Disqus Banları Hakkında Bilgilendirme   
    TürkAnime.Tv Site yorumları Disqus sistemi üzerinden yürütülmekte olup bu sistemin kullanıcıları, anime ve bölüm altlarına yorumda bulunurken aşağıda belirtilen kurallara uymak zorundadır. Bu kurallara uymayan kişiler tespit edildiği an TürkAnime.Tv disqus sisteminden banlanır ve buradaki tüm iletileri silinir.
     
    1) Kullanıcılar, anime ve animenin bölümlerinin altına animelerle ilgili spoiler verirken spoiler butonu kullanmak zorundadırlar. Spoiler uyarısı vererek de olsa spoiler butonu dışında spoiler içeren ileti atmak yasaktır. Disqus iletisi yazarken spoiler butonunu şu şekilde oluşturabilirsiniz:

    2) Yorumlar içinde başka disqus kullanıcılarına, animeye, anime yapımcılarına hatta karakterlere hele hele çevirmen ya da çeviri gruplarına hakaret etmek, küfür etmek katiyen yasaktır.
    3) Bölüm altı seviyesiz tartışma yapmak, TürkAnime.Tv sitesinin kalitesini düşürücü muhabbetlere girmek yasaktır.
    4) Özellikle popüler seriler altındaki ilk yorum atan kişi olayım ya da ileti sayım artsın derdinde olup "İlk yorum zaaaaaa" "nokta" "sdjdfhdsjjs" gibi anlamsız iletiler atan kişiler bunu yapmamaya özen göstermelidirler. Aynı kişiler tespit edildiğinde siteden uzaklaştırılır.
    5) Her türlü erotik ve pornografik içerik, karakterlerle ilgili ilginç fantezileri yorumlara dökmek yasaktır.
    6) Anime ya da bölüm altlarına "Bunu izleyeceğinize gidin ... izleyin" gibi ibarelerle insanlara +18 içerikli anime önermek, insanları yanlış yönlendirmek yasaktır. Türkanime.Tv kullanıcı yaş grubu aralığını göz önünde bulundurup elimizi vicdanımıza koyalım.
     
    Not: Küfür ve spoiler sebebi ile banlanmış kişilerin banı asla açılmayacaktır.
     
    Bunun dışında:
    ***** Şikayet sistemi aktiftir. Bölüm altı yorumlarda sizi rahatsız edecek spoiler ve küfür gördüğünüzde disqus yetkililerine ulaşıp var olan kural ihlalinin olduğu bölüm linkini ve hesap adını belirterek şikayet edebilirsiniz.
    ***** Banlanmış kişiler ise banları hakkında disqus yetkililerine güzel bir uslup kullanmak şartı ile ulaşabilirler.
    ***** Disqus Yetkilileri ve Site Yöneticisi ihtiyaca yönelik kurallarda değişiklik yapabilir. Değişiklikler buradan duyurulacaktır.
    TürkAnimeTv nin discord sunucusundan Disquss Moderatörüne ulaşabilirsiniz. Discorda TürkAnimeTv nin ana sayfasında sağ alt köşedeki discord baloncuğundan ulaşabilirsiniz.
     
    Genel Uyarı: Foruma açılan kişisel "Disqus Hesabım Ban Yedi" içerikli konular yetkililerce uyarısız silinecektir.
  11. Beğen
    fuuki reacted to Gallardo in Ne Dinliyorsun? (müziksiz hayat hayat mı be, diyenlerin mekanı)   
    İyi müzikler, bir animenin izledikten sonra, izlendiği zamankinden daha iyi hatırlanmasında başrol sahibidir.
     
  12. Beğen
  13. Beğen
    fuuki reacted to mustafalrsm in AMV Yapmakla İlgili İpuçları   
    Merhaba arkadaşlar,
     
     
     Bu konuyu AMV yapan arkadaşlara yardımcı olabilmek için açtım. Belki çok haddime değil ama Türkanime yarışmasını kazandığım için belki biraz bir şeyler biliyorumdur ve küçük de olsa bir yardımım dokunabilir diye düşündüm. Çoğu AMV yapan bakmayacak bile ama bir iki kişiye bile yardımcı olsa benim için yeterli. O zaman başlayalım:
     
     1-Çok kısa bir imla bilgilendirmesi yapmam lazım. Komu açarken AMV'mem , AMV'em, AVM'em ve türevi hataları nolur artık yapmayın. Doğrusu: AMV'm. Düzgün konu açabilen çok az kişi var bazılarını da ben düzeltiyorum ondan bunu söylemeliydim.
     
     2-Öncelikle ben nasıl yaptığımı söyleyeyim:Önce anime ve müziği seçiyorum. Anime seçerken gerçekten sahnelerine az buçuk hakim olduğum animeleri ve müzik seçerken ritminin açık seçik olmasına ve o müziğe uygun olarak seçtiğim animeden sahne bulabilecek müzik seçmeye özen gösteriyorum.
     
     3-Ondan sonra yolda falan arada müziği dinleyip müziğin hangi kısmına o animeden hangi sahne gider diye düşünüyorum.
     
     4-Bir süre sonra da sony vegas pro 13'le AMV'yi yapmaya başlıyorum. Önceden düşündüğüm sahneleri ekliyorum ve müziğe sahneleri oturttukça yavaştan efektleri de eklemeye başlıyorum. En çok dikkat ettiğim şey müziğe uyum.
     
     5-Müziğe uyum denince ne anlaşılıyor bilmiyorum ama kastettiğim şu:Müziğin bir ritmi vardır. Bu ritme göre saniyede bir falan bir 'tak' gibi bir ses çıkar ve o sesle birlikte ya bir yumruk, tekme tarzı bir şey eklemelisiniz veya sahne değiştirmelisiniz. Veya bazen müzik çok gaza gelir, siz de ona uygun sağlam sahneler bulabilmelisiniz. BENCE AMV'NİN EN ÖNEMLİ KISMI BU. FORUMDA GÖRDÜĞÜM EN BÜYÜK EKSİK DE BU.
     
     6-Efektler:Öncelikle her sahneye efekt eklemek çok mantıklı değil bence çünkü o zaman cıvık durma ihtimali yüksek. Luciole amv gibi çok profesyonel değilseniz daha az efekt kullanın. Efekt olmazsa olmaz değil, hiçe yakın efektle de çok güzel AMV'ler yapabilirsiniz ama efektleri yerinde kullanırsanız gerçekten profesyonel olursunuz.
     
     7-Sahneler:Güzel sahneleri seçmek tabii ki çok önemli ama şunu unutmayın ki eğer ritme uymazsa o sahne ne kadar güzel olursa olsan değerinden çok altında görünür. Eğer ritme uygun olarak gerekli miktarda hızlandırma, yavaşlatma, kesme gibi efektler eklerseniz o sahne güzelliğinin bile üstüne değerlenir ve güzelliğinin hakkını ancak öyle verir.
     
     Ekstra:Şarkıda şarkıcının bağırma gibi şeyler yaptığı yerde siz de anime karakterinin bağırdığı sahne falan koyabilirsiniz veya karakterin konuşmasını şarkının konuşmasına uydurarak güzel bir şeyler de çıkarabilirsiniz.
     
     
     Bunlar sözlü olarak yardımcı olması içindi. Gel gelelim bazı örnek ve öğretme(tutorial) videolarına.
     
     Öncelikle örnek vermek istiyorum. Vereceğim örnek hem dediklerimi yapmış hem de bir sürü birincilik ve ikincilik almış yarışmalarda. Alın bakın 1.spoilerda aldığı ödüller ikincide videonun kendisi var.
     
     


     
     


     
     Bu AMV aslında söylediğim her şeyi çok iyi yapmış. Ben beceremiyorum ama biraz tecrübeye bakıyor sanırım :D 5 numaralı dediğime dikkat çekmek istiyorum. Her saniyede bir falan ritim değiştikçe adam da ya efekt eklemiş ya da sahne değiştirmiş. Verdiğim ekstra kısmı için de bu AMV'nin 2:27'sine bakın lütfen.
     
      Peki şimdi de yardımcı olabilecekler kısmına geçmek istiyorum. Ben Sony Vegas Pro kullandığım için size öyle bir yardımım dokunabilir. Sony Vegas Pro kaçı kullandığınız çok önemli değil. Çok az farkları var.
     
     Sony Vegas Pro kullanımı için Türkçe video anlatım yapan gördüğüm çok az kişiden ve gerçekten çok kaliteli anlatımlar yapan Alper Tunga Abi var. Kanalında Sony Vegas Pro anlatımları listesi:https://www.youtube.com/playlist?list=PLPbx2HAILJ-IdgRwI6iVAXfvFneavRHFi
     
     AMV yapmak için ise Türkçe kanal bilmiyorum ama İngilizce'de şu kanal gerçekten çok yardımcı:https://www.youtube.com/channel/UCEHjZj2ImUbfOm0FOuX0FhQ
     
     Son olarak da eğer örnek AMV'ler ararsanız size 2 kanal atabilirim:
    https://www.youtube.com/user/KillerHacking1212
    https://www.youtube.com/user/LucioleAMV
     
     Umarım yardımcı olabilmişimdir. Sorunuz falan olursa diye konuyu kilitlemiyorum, buradan sorabilirsiniz ki diğer arkadaşlara da yardımcı olabilsin.
  14. Beğen
    fuuki reacted to MorriganVEX in Çevirmen notları olmalı mı olmamalı mı?   
    Bence açıklamalar dışında da çevirmen notları olmalı. 
    Farklı bir kişinin aynı bölümü izlerken hissettikleri bizim de bakış açımızı değiştirebilir, geliştirebilir.
     
    Sonuçta sosyal canlılarız; çevirmen notu gibi küçük detaylar, evde tek başımıza gecenin kör karanlığında gerçekleştirdiğimiz bu tek yönlü aktiviteyi daha etkileşimli bir hale getirir.
    Arkadaşlarımızla birşeyler izlerken daha çok keyif alırız çünkü onların yorumları, onların duyguları ve izlediğimizin onlara düşündürdükleri, izleme etkinliğine farklı bir tat katar. 
     
    Çevirmen notları da biz yalnız başımıza anime izlerken bizim arkadaşımız olmazlar mı? Animeden aldığımız zevki paylaştığımız dostumuz olurlar.
     
    Ayrıca altyazıyı kaçırmamak için odaklandığımızda, asıl ekranda olan biteni bazen kaçırabiliyoruz, çevirmen notları ilginç detaylara da dikkatimizi çekerek daha güzel bir seyir sunuyorlar bize.
    Bir de anime değil ama Blue Mountain State izlemiş olanınız varsa çevirmen eşekherif'in girişteki yorumlarını,notlarını bilirler.Onun esprilerinin diziyi daha da güzelleştirdiğini inkar edebilir mi birisi?
  15. Beğen
    fuuki reacted to sule0114 in Kanji (漢字)   
    Yazmayı öğrenmek zorunluluk değil bence. Japonlar bile kanji yazmayı unutmaya başlamışlar sürekli telefonlarını, bilgisayarlarını kullandıklarından dolayı. Kullandınız mı bilmiyorum da, Japon klavyelerinde hiragasını yazıyorsunuz kanjisi çıkıyor. Durum böyleyken kanji yazmayı, o stroke order'ları öğrenene kadar harcayacağınız zamanda iki katı kanji öğrenirsiniz. Kanjinin hem yazmasını, hem okumasını hemde anlamını birlikte öğrenmek sizi yavaşlatmaktan başka bir şey yapmaz. Jooyoo kanjinin okunuşlarını ve anlamlarını öğrendikten ve kanjileri kolayca tanıyabilir hale geldikten sonra yazmasını dilerseniz öğrenirsiniz ama dediğim gibi gereklilik değil bence. Zaten ne zaman kalem kağıt kullanmanız gerekecek ki? Ancak Japonya'da çalışmayı düşünüyorsanız yazmasını öğrenmek faydalı.
  16. Beğen
    fuuki reacted to Seruhatsu in Kanji (漢字)   
    Evet, hatta bazı sitelerde sıralamaları hareketsiz resim veya gif halinde bulunuyor. Örneğin:

  17. Beğen
    fuuki reacted to Seruhatsu in Kanji (漢字)   
    Kanji öğrenmenin zor olduğunu aklınızdan çıkarın bence. Günde 3 Kanji öğrenerek ve biraz da pratik yaparak Kyooiku Kanjileri'nin hepsini öğrenip Jooyoo Kanjileri'nin de yaklaşık yarısını öğrenmiş olursunuz. Tabi bunların öncesinde Hiragana ve Katakana harflerini ve Japonca'yı iyi bir şekilde öğrenmek bence daha yararlı. Kurs alarak hepsini öğrenebilirsiniz.
  18. Harika
    fuuki reacted to Red-King in Anime'ye kendini fazla kaptıran Japon genç   
    Şunu şöyle bırakayım da konuya bal olsun. 
    Bu arada arkadaşın kendini bu dünyadan soyutlaması, tamamen aptallık ve korkaklıktır.
     
  19. Beğen
    fuuki reacted to Gallardo in Animeler Hakkında Bilmedikleriniz / Size İlginç Gelen Şeyler   
    Toki wo Kakeru Shoujo ve Nerawareta Gakuen filmlerinin uyarlandığı kitapların klasik diyeceğimiz çoğu animeden eski olması beni baya şaşırttı.
    -Toki wo Kakeru Shoujo anime filmi (2006) novel (1967). Anime haricinde, ilki 1983 yılında çıkan birkaç film uyarlaması da varmış.
    -Nerawareta Gakuen anime filmi (2012) novel (1973). Bunlar haricinde film (1981) 11 bölümlük dizi (1982) ve sanırım bir de 1997 yapımı film.
  20. Beğen
    fuuki got a reaction from Hak-Sama in Anime konularının kısır döngüye girmesi   
    Ben de son sezonu beğendim. 
  21. Beğen
    fuuki reacted to AraharaFox in Neden artık anime izlerken eski zevki alamıyorum?   
    Herşeyin fazlası zarar izlediğin iyi animelerden sonra kısa bi ara vermek en iyisidir. Animeleri takip etmek yerine bittiğinde topluca izlemekte o alevi canlı tutmanı özlem duymanı sağlayabilir.  Doymuş bi tüketici olduğunda ortalama üstü ürünler bile keyif zevk vermez zaten yaşadıkların gayet olağan. Eminim senden çok anime izlemişimdir, fakat uzun aralar verdiğim; 5-6 aylık aralar verdiğim bile oldu. İzlediğin sevdiğin türün ne olduğunun da farkında olman gerekiyor. Ben çok aşırı çocukça komedi ve anlamsız ecchi yada her olayın sonunda tokat yiyen salak mc olan animelerde sıkılıyorum. Kapatasım geliyor.. bitiremiyorum. Ama Slime-dattaken yada Dr.Stone gibi animelerde ise merak ediyorum ve sürükleyici oluyor. Isekai animelerini sevdiğimden o tip animeleri bekliyorum.. :) Sende türünü bul o tip animelerin en iyilerine odaklan, beğenmiyorsan beğenmiyorsun. Anime seviyorsun diye her tür animeyi izleyebilir olman gibi bi durum söz konusu değil. İnsan olgunlaştıkça istekleri ve zevkleri konusunda spesifikleşiyor.. Çocukken ne gelse oha oluyor olabilirsin ama geçti demek ki o iş :)
  22. Beğen
    fuuki got a reaction from Barış D. Baryshx in Anime konularının kısır döngüye girmesi   
    Önemli olan eğlenmek bence çok da gurme olmaya  gerek yok yani. :)
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.