Jump to content

Shinobi_Naku

Üyeler
  • İçerik sayısı

    36
  • Kayıt tarihi

  • Son ziyareti

  • Kazandığı günler

    2

Shinobi_Naku kullanıcısının son zaferi 2 Mart 2020

Shinobi_Naku en beğenilen içeriğe sahiptir

2 Takipçi

Shinobi_Naku hakkında

  • Doğum günü 03/29/2003

Profil Bilgileri

  • Cinsiyet
    Kadın

Son profil ziyaretçileri

1685 profil görütülenme

Shinobi_Naku üyemizin başarıları

  1. Selamlar. Marvel çizgi romanları okumaya başlamak istiyorum ama daha önce hiç süper kahraman filmi izlemedim. Evet, spiderman bile izlemedim. O yüzden nereden başlamam gerektiğini bilmiyorum. Yardım ederseniz sevinirim.
  2. @DarknesUnleashed gerçekten çok çok teşekkür ederim zaman ayırıp da uzun uzun yazdığın için ;)
  3. Umarım bu konunun yeri burasıdır. Selamlarr, biraz garip bir konu olacak ama gerçekten en iyi yol buraya yazmak gibi göründü gözüme. Belirli bir süredir müzikle uğraşıyorum, piyano ve elektro gitar çalıyorum ama uzun süredir nefesli bir enstrüman çalmanın hayalini kuruyorum. Fakat nefesliler konusunda gerçekten kısıtlı bilgiye sahibim. Eğer herhangi bir nefesli enstrüman çalan varsa ve benim sorularımı cevaplamak isterse mesaj atarsa çooook sevinirim.
  4. Shinobi_Naku

    çevirmenlerle ilgili merak ettiklerim

    Çevirmenlik işinde uzman olduğumu kesinlikle iddia etmiyorum ama belirli bir zamandır bu işi yapan biri olarak cevap verebilirim sanırım. Kendime göre cevaplamam gerekirse animenin İngilizce alt yazılı halini bir uygulama yardımıyla Türkçeye çeviriyorum (uygulama sadece alt yazı eklememe yarıyor, yanlış anlaşılmasın). FanSub'larda çevirmenlik işi tamamen gönüllülük esaslı yapılan bir iş olduğundan karşılığında bir şey almıyorum. Zorlandığım kısımlar genelde İngilizce'nin deyimleşmiş kalıpları oluyor çünkü onları direk çevirdiğim zaman hiçbir anlamı olmadığından dolayı ne demek istediğini biraz araştırmak gerekiyor. Onun dışında İngilizcen iyiyse zorlanacağın bir kısım olduğunu düşünmüyorum. Böyle söylesem de çok büyük emek isteyen bir iş gerçekten, dıştan görünenden daha zahmetli bir iş. Yine de benim için eğlenceli bir uğraş, o yüzden anime çevirmeyi seviyorum.
  5. Amatör bir çevirmen olarak kesinlikle katılıyorum söylediklerine. Çevirmenlik pek matah bir iş sayılmıyor maalesef ki. Bu işlerin içine girmeden önce ben de bilmezdim gerçi anime çevirmenin çok büyük bir emek istediğini. Ayrıca çevirmekle de bitmiyor iş herhangi bir fansub'da çevirmeninden, düzenleyicine, encoderına kadar birçok farklı kişi çalışıyor, hem çevirmenlerin emekleri çalınmasın diye hem de diğer arkadaşların emekleri heba olmasın diye yapılan bir şey bu. Gönüllü olarak yapıldığı ve gerçekten büyük emekler istediği için hoş karşılanması gereken bir durum olduğunu düşünüyorum çeviri dosyalarının paylaşılmamasının.
  6. Selam ;) Forum üzerinde ilk defa kendim gibi düşünen birisini gördüm galiba, çünkü ben de etrafımda anime izleyen pek kimse olmadığından birkaç anime sever arkadaş edinmek amacındaydım. Gerçi hala amacıma ulaşamadım ama neyse :'(
  7. Shinobi_Naku

    Sizin aranızda olmaktan mutluyum

    Ohayooo hoş geldin :)
  8. Shinobi_Naku

    Japonca Müzik Önerilerinizi Bekliyorum

    Jazz dinlemeyi de çalmayı da severim. Ama daha önce jazz tarzı japonca şarkı dinlememiştim sanırım. O yüzden tavsiyen benim için çok iyi oldu, teşekkürler :)
  9. Shinobi_Naku

    Japonca Müzik Önerilerinizi Bekliyorum

    Öncelikle çok teşekkür ederim. Ne tarz dinlediğimi yazmamış gerçekten sen yazana kadar fark etmemiştim :) Ama tam dinlediğim tarzdan yazmışsın, çok isabetli olmuş. Amazarashi'nin birkaç şarkısını dinliyordum ama gruba daha detaylı olarak bakacağım. Diğerlerini de dinleyeceğim umarım hepsini severim.
  10. Shinobi_Naku

    Japonca Müzik Önerilerinizi Bekliyorum

    Çok teşekkür ederim. Bir kaç grupta takılı kalmak yerine farklı farklı sesler tatmak istiyodum, ayrıca sololarda ki tavsiyen için de teşekkürler
  11. Shinobi_Naku

    The Breaker

    Koleksiyon yapma hayallerim var ama daha değil maalesef ki :( Ama ilerisi için kesinlikle düşüneceğim bir manga o zaman
  12. Shinobi_Naku

    The Breaker

    Çok teşekkür ederim tavsiyen için
  13. The Breaker mangası hakkında düşünceleriniz nelerdir? Para verip almaya değer mi yoksa başka serilere mi yönelmeliyim okuyan ya da bilen varsa cevaplarsa sevinirim.
  14. Shinobi_Naku

    Aklımdaki Animenin Devamı Gelecek Mi?

    Bu animenin 2. Sezonunu deli gibi bekleyen bir tek benim sanıyordum, bu düşüncede birini bulmak çok hoş. Ama maalesef ki gelmeyecek gibi :( Yine de beklemekten zarar gelmez.
  15. Video güzel olmuş ellerinize sağlık. Özellikle Yato'nun Allah'a -ucuza- şirk koşma detayına bittim. Ayrıca en cehennemlik anime karakterleri kendini yeni dünyanın tanrısı ilan eden Yagami Light ve insanların üzerinde manyak manyak deneyler yapıp üstüne Asuna'yı bir türlü rahat bırakmayan SAO'dan Nobuyuki Sugo'dur benim için.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.