Jump to content

Antika_Otaku

Üyeler
  • İçerik sayısı

    27
  • Kayıt tarihi

  • Son ziyareti

İtibar Etkinliği

  1. Teşekkür
    Antika_Otaku reacted to ChaneLaforet in Yakusoku no Neverland Etkinlik İncelemesi (Spoiler İçerebilir)   
    Bu etkinlikte de daha önce izlediğim ve yine oldukça sevdiğim bir anime seçilmiş. Tekrardan izlemedim ama izleyeli 1 yıldan az olduğu için az-çok hatırlıyorum.
     
    Anime en sevdiğim etiketlerin hepsini (korku, bilim-kurgu, psikoloji, gerilim, gizem) içerdiğinden dolayı direkt olumlu bir önyargıyla başlamıştım izlemeye. Baştan sona da oldukça sevdim. Olumsuz yanı diyebileceğim belirgin bir durum da olmamıştı. Sürükleyiciydi, etiketlerinin hakkını da yeterince vermişti ama korkudan ziyade gerilim-gizem kısmının baskın olduğunu söyleyebiliriz.
     
    Çizimleri sevimliydi. Korku/gerilim animelerinde böyle sevimli çizimlerin kullanılmasını seviyorum. Müzikleri de fena değildi diye hatırlıyorum.
     
     Karakterleri birbirinden güzel ve zekiydi. Şahsen kendime en yakın hissettiğim ve favorim olan karakter Ray’di ama Norman ve Emma’yı da oldukça sevdim. Üçü de birbirlerinden farklı düşünce yapılarına sahipti ve onları izlemek zevkliydi. Emma diğer ikisine göre biraz daha duygusal bir kişi portresi çizse de diğer animelerdeki gibi anlamsız duygusallığı yüzünden karakterleri zor duruma düşüren, mantıksız davranışlarda bulunan bir karakter olmadı. Bu durum da ayrıca beni memnun etti. Örneğin
    Yan karakterlerden Phil de yaşına göre oldukça zeki olduğunu özellikle son bölümlerde göstermişti ve ona da sempati duydum.
     
    2019 yapımı animeler içinde en sevdiğim anime olduğunu da ekleyerek bitiriyorum. Henüz izlememiş ve bu yorumu okumakta olan herkese de izlemesini tavsiye ederim. Puanım: 9/10
     
  2. Teşekkür
    Antika_Otaku reacted to Real-Men-Frrranky in Yakusoku no Neverland Etkinlik İncelemesi (Spoiler İçerebilir)   
    Selamlar,
     
    Öncelikle şunun için teşekkür etmek istiyorum; animede çocuk karakter dolu olmasına rağmen yapılan planlara vs. fazla etki etmedi yani çocuk olmasına rağmen hiçbir karakter saçma sapan hareketlerde bulunmadı. Hatta bu animede küçük çocuklar çok erdemli özellikle sonlarda ki konuşmalar gerçekten takdirimi aldı. Aynı şeyi Emma için de söyleyebilirim. Başka animede olsa kendini yırtar izin vermez saçma triplere girer ortalığı karıştırırdı bu kişilikte bir karakter. Fakat güzel işlemişler.
     
    Çizimler: Çizimler ne çok iyi ne de kötü yapım yılına göre kendini izleten güzel normal çizimleri var. Renk paleti de hoşuma gitti onun dışında çizimler için söyleyecek pek birşeyim yok.
     
    Karakter tasarımları: Karakter tasarımları güzel. Ana karakterlerin arasında Norman favorim. Konsept genel olarak iyi uyarlanmış anne nin ve çocukların giydiği kıyafetler sade, abartı olan herhangi birşey yok ve bu da güzel birşey.
     
    Müzikler: openingini çok sevdim ve bu benim için gerçekten önemli çünkü anime izlemek istemediğim zaman bile sırf openingini dinliyim diye bölüm açıp izlediğim oluyor arada. Sevdiğim openingler listesine girdi.
     
    Kurgu, hikaye işlenişi: 2.sezon geleceği için ilk sezon bunu çok detaylıca alamasam da şunu söyleyebilirim, animenin başından itibaren gereksiz uzatılan sahne pek fazla yoktu. Giriş güzeldi ve konsepti direkt olarak tanıttılar bu sayede akıllarda kalan tek soru işareti bu kapının ne olduğuydu. Korku açısından çok başarılı bir anime değil daha çok arka planda renk katmış diyebilirim. Gizem olarak başarılı, yer yer beni ters köşe yaptığı zamanlar oldu. 2.sezonu da gelince herşeyin yerine oturacağını düşünüyorum.
     
     
    Olumsuz yanları: Aklıma gelen olumsuzluklar genelde bazı karakterleri fazla tanıyamamamız fakat bu da ilk sezon olduğu için bu maddeyi elersem geriye çok birşey kalmıyor. Tek merak ettiğim şey yaratıklar, büyükanne hakkında bazı detaylar vs. Bunlardan not kırmak için henüz erken diğer sezonda bakacağız. 
     
    8.5/10 luk bir anime benim için. Hikaye ilerleyince bu puan değişkenlik gösterebilir.
  3. Teşekkür
    Antika_Otaku reacted to heymely in Yakusoku no Neverland Etkinlik İncelemesi (Spoiler İçerebilir)   
    Etkinlik kurası sonucunda çıkan Yakusoku no Neverland animesinin incelemesi buraya arkadaşlar.
     
    Anime hakkında ön bilgi:
     



    Anime Adı: Yakusoku no Neverland
     

    Anime Türü: Korku, Bilim Kurgu, Shounen, Psikolojik, Gerilim, Gizem
     

    Bölüm Sayısı: 12
     

    Yapım Yılı: 2016
     

    Anime Puanı: 10/8,6

    Özet:
     
    Lütuf Yetimhanesinde, hayat yetimler için daha iyi olamazdı! Ebeveynleri olmamasına rağmen, diğer çocuklar ve onları önemseyen "Anne"leriyle mutlu kocaman bir aileyi oluşturmaktadırlar. Özellikle de hepsi 12 yaşına basana kadar evlat edinildiklerinden dolayı, hiçbir çocuk göz ardı edilmez. Gündelik hayatları zorlu yazılılarla doludur fakat yazılılardan sonra dışarıda oynamalarına izin vardır. Uymaları gereken tek bir kural vardır: yetimhaneden ayrılmamak. Ama bir gün, sınav birincilerinden olan iki yetim, Emma ve Norman, yetimhanenin kapısına gitmeyi cüret edip varoluşlarının ardındaki korkunç gerçeği ortaya çıkarırlar: yetimhaneleri gizemli şeytan ırkı için yiyecek üretilen bir çiftlik, kendileriyse yenmek için yetiştirilen besi hayvanıdır. Kaçış planlarını uygulamak için sadece birkaç ayı kalan çocuklar, bir şekilde önceden karar verilmiş kaderlerini değiştirmek zorundadır.
     
     
    Kendi incelememe gelecek olursak;
     
     
    Negatif Yönleri:
     
     
    Anime hakkında negatif o kadar az şey var ki düşünmem gerekti. Çocukların bilgelikleri ve zekası konusunda herhangi bir şey söyleyemem izlemesi keyifliydi fakat çocukların 16-17 yaşlarında olması daha oturabilirdi hikayeye. Animenin konusu ağır ve her yaşa hitap etmiyor.  
     
    Isabella ve diğerlerinin hikayelerine de özen verilmesini dilerdim. Sadece animeyle değil de mangasını da katarak  konuşmak gerekirse detaylı bir manga olmasına karşın beni finali düşündüğüm kadar tatmin etmedi. Bu kadar olaydan sonra hayatlarını da yakından öğrenmek isterdim.
     
     
    Pozitif Yönleri:
     
     
    Hikaye gerçekten merak uyandırıcı. Çizimlerinin bu kadar sevimli olması konuyu daha da korkutucu yapıyor.  Her an acaba ne olacak diyerek oturup kısa sürede bitiyorsunuz. Aralarındaki aile bağını ve dostluğu izlerken büyük bir zevkle izliyorsunuz.
     
     
    Hikayedeki üç ana karakter olan Emma, Ray ve Norman birbirinden farklı üç kişi. Bu farklılıkları da düşünce tarzlarına fazlasıyla yansıyor. Animenin en düşündüren kısımlarından biri de ''Ben hangisi gibi düşünürdüm?'' oluyor. Bazen Emma gibi düşünürken bazen Ray veya Norman olabiliyorsunuz. Zeki karakterlerin olduğu gizemli animeleri seviyorsanız tam size göre. Ayrıca yan karakterlerde ana karakterler kadar sevimli ve zeki.
     
     
    Animenin her dakikası içine girdiğiniz merak duygusuyla devam ediyor. Aralarındaki planlar, ihanetler, gerçekler sizi adeta sürüklüyor. Hayata tutunma amaçlarını ve özgürlüğün ne kadar önemli olduğunu izleyiciye çok iyi geçiriyorlar. Ve acı bir gerçek olan aslında biz insanlarında o animedeki şeytanlardan bir farkı olmadığını düşündürüyor. Benim düşüncemle hayvanlara yaptığımız şiddetin animede insanlara yapıldığını bariz şekilde gösterilmiş. Bir nevi paralel evren olmuş.
     

    Mangasını okudukça daha da çok empati yaparak ilerliyorsunuz. Animeyi izlerken ne kadar iyi ve kötü ayrımı yapsanız da mangasında acabaya düşüren çok fazla konu var. 12 bölümde de gerçekten sizi şaşırtan ve ''nasıl ya'' diyeceğiniz bölümler mevcut.  Animesini 2. kez izlememe rağmen aynı tatla izledim ve mangasına başlayıp 2 günde bitirdim. Opening ve ending çok başarılıydı özellikle openingdeki görseller ve sözler animeyi anlatmaya bile yetiyor. Son bir şey söylemek gerekirse 10. bölümdeki flashback sahnesine kalbimi bıraktım.    
     
     
     
    Anime seslendirmenleri oldukça bilindik. Ana seslendirme kadrosu şöyle;
     
    - Sumire Morohoshi (Shingeki no Bahamut: Virgin's Soul - Nina , Haikyu!! - Yachi) Emma
     
    - Maaya Uchida (Shokugeki no Soma! - Yuki Yoshino ; Love, Chunibyo & Other Delusions! - Rikka) Norman
     
    - Mariya Ise (Made in Abyss - Reg , Fairy Tail - Levi) Ray
     
    Opening: 
     
    Ending:

     
    Anime hakkında birkaç görsel:
     
     
  4. Beğen
    Antika_Otaku reacted to alucard42 in Enen No Shouboutai (Fire Force) Hakkında neler düşünüyorsunuz ?   
    2 bitsin diye bekliyorum ama 1. sezonda ses efektleri olsun savaş sahneleri olsun çok iyi karakterleride iyi geldi ama sıkıntı bence duyguyu tam anlamında verememesiydi onu çözerlerse çok beklentim var
  5. Beğen
    Antika_Otaku reacted to heymely in Enen No Shouboutai (Fire Force) Hakkında neler düşünüyorsunuz ?   
    Hibana karakteriyle özdeşleştirildiğim bir anime. Gayet güzel. 
  6. Beğen
    Antika_Otaku reacted to Sp1ke in Enen No Shouboutai (Fire Force) Hakkında neler düşünüyorsunuz ?   
    Hmm farklı bir konsept , güzel karakter tasarımları ve sürükleyici bir olay örgüsü olduğunu düşünüyorum gerek dövüş sahneleri falan . Böyle kimetsu no yaiba gibi shouboutai gibi yeni nesil animeler gelmeye devam ediceği için mutluyumda.
  7. Beğen
    Antika_Otaku reacted to pegasusejder in Ecchi Yada Harem   
    Ecchi'yi sevmem ve japonların kız çizim tarzlarını (özellikle ecchi animeler için) hiç sevmiyorum. Oppai koyalım diye kızın gövdesinden büyük oppai çiziyorlar ve gerçekten görünce iğreniyorum. Bu tarz çizimlerin nesinden hoşlanıyorlar anlamıyorum.
    Ecchi bana göre animenin gidişatını bozan bir şey. Yani bir olay oluyor ana karakter düşüyor ve kız karakterin oppaisine denk geliyor, bu çok cıvıkça geliyor bana.
     
    Harem içinde ben her zaman bir erkek bir kız olsun adam akıllı birbirlerini sevsinler kafasındayım. Onun için harem gördüğüm zaman iç çekiyorum.
     
    Hiç izlemiyor değilim, senaryosu güzelse katlanayım diyorum ama bir çok animeyi ecchi veya harem tagı var diye izlemekten vazgeçmiştim
  8. Beğen
    Antika_Otaku reacted to ThePoisonOfGod in Shoujo seven erkek   
    Anime izlemeye yeni başladım ama yeni olduğuma bakmayın 2 aydır 7/24 izliyorum.Büyük seriler bitirdim hxh ,fairytail gibi daha adını sayamayacağım bir sürü seri izledim genel olarak oyun içinde sıkışma yada başka dünyaya kahraman olarak gitme serilerini seviyorum sao serisi  log horizon  yada rising shild hero tarzı animeler seyrediyorum ama Akatsuki  No Yona yı beğenerek izledim .Bence de animelerin cinsiyeti olmaz ben erkeğim ama goblin slayer'dan toradora'ya kadar çeşitli animeler izledim kısacası cinsiyetçi yaklaşımları doğru bulmuyorum
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.