Jump to content

Real-Men-Frrranky

Üyeler
  • İçerik sayısı

    312
  • Kayıt tarihi

  • Son ziyareti

İletiler bölümüne Real-Men-Frrranky kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. movie izlemene gerek yok istersen east blue arcını anlatan bir movie var onu izleyebilirsin sonra mangasına direkt grand line dan geçersin. Renkli mangası da 800 küsürlere kadar var okuyabilirsin. Animesi zaten fazla uzatılmış mangasını okumak mantıklı.

  2. ben türkiyeyi ele alınca narutonun en popüler ilk 3 e girmesini bekliyordum, şaşırdım. Ayrıca kimetsu no yaiba yı hala çözemedim, sadece burası değil benzer dünya kadar anime olmasına rağmen çok popüler. En garip olan bu sanırım. Kötü değil ama çok klasik yani çok iyi de değil. Shiro ve one punch man de şaşırttı. Baya seven varmış.

  3. LordJigen, 15 saat önce tarihinde yazdı:

    Öncelikle selam.

    16 yaşındayım ,  öyle çok bi hobim yok anime izlemek diyip geçeyim burayı en iyisi.Anime izlemeye 1 yıl önce falan başladım.

    Öyle çok da anime izlemiş değilim açıkcası , öneri verirseniz de izlerim ama şöyle bir sıkıntı var ben aşırı yavaş tempota anime izleyen birisiyim

    Örnek vermek gerekirse one piecede 3 ayda 80 bölüm anca izledim.

    yani kısacası sıkılınca anime izlemek isteyen biriyim ama üşenip izleyesim gelmiyor bazen.

    Neyse işte inş düzgün olmuştur.

    Umarım iyi zaman geçiririz.:))

    Ben de tam olarak öyleyim izlerim ama yavaş izlerim. Hoşgeldin foruma.

  4. Fearain, 27.01.2021 - 16:14 tarihinde yazdı:

    Abi şöyle söyleyeyim İngilizcem anime çevirisi yapabilecek düzeyde şu an aktif olarak çeviri yapıyorum İngilizce üzerinden. Arapçam kuran okuyacak kadar var. Bildiğim dilleri tercümanlık üzerine kullanmayı düşünüyordum hem de siyasetçilik kariyerim içinde yararlı olacağı için tercümanlıktan yürüdüm. İleride emekli olduğumda vs. Japonya'da yaşamak istediğimden Japonca çok işime yarayacak hem de tercümanlıkta ne kadar dil bilirsen o kadar çok para alıyorsun galiba. Arapçayı öğrenebileceğim çok kaynak var çevremde bilen çok insan var o yüzden Arapçayı es geçiyorum. Japonca öğrenecek kaynak olmadığından ve kültürlerine meraklı olduğumdan bu bölümü seçmek istiyorum. İngilizcem yeteri kadar var okulda alacağım eğitimle birlikte İngilizceyi tam şekilde konuşabileceğimi düşünüyorum.

     

    Olabilir tabi. Eğer ingilizcen zaten iyiyse daha rahat olabilirsin. Bende henüz öğrenci olduğum çok fazla deneyim aktaramam fakat çevrende bu bölümle alakalı birileri varsa bir danış bence. Her bölümün gözden kaçan dezavantajları vardır.

  5.  

    Fearain, 20.01.2021 - 11:40 tarihinde yazdı:

    Merhaba ben Kerem. Lise 9. sınıf öğrencisiyim. 10. sınıfta dil bölümünü seçerek Ankara Üniversitesi'nde Japon Kültürü ve Edebiyatı okuyacağım. Daha sonrasında Mütercim Tercümanlığa yüksek lisans yaparak siyasetçi olmak istiyorum. Fakat çevrem eğer bu yönde gidersem iş bulamayacağımı ve boş bir bölüm olduğunu söylüyor. 9. sınıf sayısalından pek bir şey anlamadım. Sözelim çok iyi. Bölümü önerir misiniz?

     

     

    Not: Vega adminden onay alınmıştır.

    selamlar, japonca üzerinden gitmek türkiyede biraz riskli bir olay fakat yaparsan işsiz kalırsın diye birşey yok şu an ki dışişleri bakanımız mevlüt çavuşoğlu da japonca biliyor mesela. Fakat herşeyden önce ingilizce geliştirmek lazım ve öğreneceğin dili tam olarak hayatta nerede kullanacağına karar vermen de önemli. Sayısal kısmında ben de kötüyüm. 11.sınıf eşit ağırlık okuyorum. Siyasetçi olmak istiyorsan okuman için bölüm seçeneği çok. Türkiyede arapça öğrenmek çok avantajlı çünkü yürüyebileceğin çok fazla yer var. Ayrıca dışişlerinde fransızcan iyiyse ona da bakıyorlar diye biliyorum. Aslında siyasetçi olmak istiyorsan okuduğun bölümden çok nasıl hareket edeceğin ve hangi yolları seçeceğin daha önemli olabilir. Fakat dediğin mütercim tercümanlığa yüksek lisans sonrası nasıl oluyor o konuda hiçbir fikrim yok.

  6. Mutaika, 7 saat önce tarihinde yazdı:

    Ben de iyiyim işte, hayatta kalmaya çalışıyoruz :D Bir de sana soruyım pegasus katılmadı fikrime, One Piece seinen olsa çok daha güzel olmaz mıydı? 

     

    Oldum ve geçti, evet bilgisayar fiyatları çok fazla yükseldi bozulmasınlar ya ihtiyaç çok var bu dönemde :(   (Gerçi ondan pahalandı)  Evet kasımdaydı, sağ ol :thank_you__onion_by_elcerbero:

    Evet Ankara'da kardan bol ne var? Ben kar yüzü gördüm de Bursa'da görmedim 

     

    Bir ara "Ne okuyorum" diye düşünmedim değil :D baya tuhafmış gerçi ben de çok mantıklı şeyler yapmadım.

     

    "Saçmaydı ama çok eğlenirdim" bu benim çocukluğumun özeti olabilir :')

     

    Tam olarak hatırlamıyorum ama ilkokul olma ihtimali çok daha yüksek hatta 2.sınıf falan bile olabilir, benim bir kuzenim her geldiğinde oyun oynardık beraber. O zamanlar plastik oyuncak kılıç (He-Man kılıcını yapmaya çalışmışlardı) almıştık annemle pazardan. kuzenimle bir oyun vardı böyle aklımızda imparatorluk kuruyorduk sonra biz de oranın savaşçısıydık havaya kılıç sallıyoruz ama kuzenim kılıcı yoktu o yüzden kılıcı ona verirdim ben de ince oklavayı havaya savururdum. Annemlerden saklardık. Tabii yaralanmalar kaçınılmazdı

    değişik bir bakış açısı aslında olabilir de ama karakterler üzerinde biraz oynamak gerekebilir mesela hem neşeli hem sadist bi luffy falan:D Yani animede kaldıracak karakterler var ama kaldırmayacak karakterlerde var sanki shounen daha iyi gibi ama bilemedim

  7. bende 7 tane figür var; 2 tanesini kadıköy gerekli şeylerden arkadaşım hediye aldı burası genelde baya anime eşyası satıyor fakat fiyatları pahalı buna değinicem birazdan

    1 tanesini kadıköyde köstebek isimli bir mağaza var oradan aldım fiyatları orta şekerli fakat anime eşyası çok da fazla yok

    1 tanesini 2.el figür vb. eşyalar satan kadıköyde ki küçük bir dükkandan aldım (midyeci yasinin sağ tarafında bir cami var camiden yaklaşık 30 metre uzaklığında küçük bir girişi var telefon kılıfları da satılıyor).

    kalan 2 tanesini de aliexpress den aldım ve en tatmin edici olanlar bunlar oldu. Türkiyede anime ürünleri gerçekten çok pahalı, türkiyede 270 tl olan figürü vergi dahil 65 tl ye aldım kuponla. Şu an dolar maalesef daha fazla arttı fakat yine de aliexpress daha uyguna geliyor. Akıllarda olan soru genellikle gümrük vergisi çok biner mi? veya güvenilir mi acaba oluyor. Benim tavsiyem sıralamadan en çok yorum alanları satın alman zaten yorumlarda fotoğraflarını da atıyorlar. Gelmediği oldu mu hiç diye sorarsan da oldu evet fakat bu tamamen ülkemizin güzide kargosu ptt nin suçu. Satıcıya mesaj attığınız zaman para iadesi alabiliyorsunuz ben aldım. Gümrük de en son bildiğim kadarıyla fiyatın üzerine yüzde 20 ekliyorsun yani 100 liralık ürün 120 lira oluyor fakat ufak tefek birşeyler daha oluyor 125-127 liraya falan tekabül ediyor. Ben daha önce hiç yaşamadım fakat çok fazla vergi kesildi diyen de var. Anime ürünlerinde bunu yaşayacağını pek sanmıyorum. Son olarak instagram da decarchiveteen adında bir sayfa var henüz birşey almadım fakat alanlar memnun gibi. Şahsen odam otaku odası değil kitaplığımda ufak tefek figürler var sadece umarım yardımcı olabilmişimdir. Eğer bütçe sınırın yoksa ve kargoyu beklemek istemiyorum diyorsan gerekli şeyler mağazasından alışveriş yapabilirsin orada birsürü eşya var.

     

    Not: aliexpress de satıcılar farklı farklı olduğu için ürün çeşitliliği fazla olan tek bir satıcıdan sipariş vermen kargo açısından kolaylık sağlar.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.