Jump to content

Real-Men-Frrranky

Üyeler
  • İçerik sayısı

    312
  • Kayıt tarihi

  • Son ziyareti

İtibar Etkinliği

  1. Beğen
    Real-Men-Frrranky got a reaction from Okeanos in One Piece'deki gıcıklıklar   
    bence sen biraz saçmalamışsın çünkü bu bir shounen anime sadece one piece değil çoğu shounen de ana karakter bu tarz yani bunun böyle olduğunu bilerek izleyip sinirlenmek yerine kendinize daha uygun seçenekleri izleyebilirsiniz diye düşünüyorum seinen animelere bakabilirsiniz mesela
  2. Karmaşık
  3. Beğen
    Real-Men-Frrranky got a reaction from Chunchunmaru8 in TürkAnimeTv Genel İzleyici Anket Sonuçları!   
    ben türkiyeyi ele alınca narutonun en popüler ilk 3 e girmesini bekliyordum, şaşırdım. Ayrıca kimetsu no yaiba yı hala çözemedim, sadece burası değil benzer dünya kadar anime olmasına rağmen çok popüler. En garip olan bu sanırım. Kötü değil ama çok klasik yani çok iyi de değil. Shiro ve one punch man de şaşırttı. Baya seven varmış.
  4. Beğen
    Real-Men-Frrranky reacted to pegasusejder in TürkAnimeTv Genel İzleyici Anket Sonuçları!   
    6000 kişinin katılmasını pek beklemiyordum açıkçası. :D 
     
    Kısmen tahmin ettiğim sonuçlar çıkmış ama pek benim seçtiklerim çıkmamış. :( Levi 1. olmuş o da ayrı üzdü. :D
     
    Seçilen ilk iki anime de biraz hüsrana uğrattı. SnK gene neyse ama Kimetsu no Yaiba'nın çok abartıldığını düşünüyorum. İzleyicilerin biraz daha yaş kitlesi ve zevkleri ortaya çıkmış oldu böylece. :)
     
    Bunun haricinde tekrardan ellerinize sağlık uğraşlarınız için. :) Devamını bekleriz. :)
  5. Beğen
    Real-Men-Frrranky got a reaction from Pseudohomophylus in Yeni Başlayanlar İçin Yeni Başlayan Birinden Anime Önerileri   
    insanların genelde death note ile başlamaları anime kültürünü tanımak için elverişli olması. Anime değil de animasyonlaştırılmış amerikan filmi havası verdiği için öneriliyor genelde. Yani alışması kolay oluyor. Bence önerdiğin animeler de güzel olsa da çok daha iyileri var.
  6. Beğen
    Real-Men-Frrranky got a reaction from Fukase in Yeni Başlayanlar İçin Yeni Başlayan Birinden Anime Önerileri   
    insanların genelde death note ile başlamaları anime kültürünü tanımak için elverişli olması. Anime değil de animasyonlaştırılmış amerikan filmi havası verdiği için öneriliyor genelde. Yani alışması kolay oluyor. Bence önerdiğin animeler de güzel olsa da çok daha iyileri var.
  7. Harika
    Real-Men-Frrranky got a reaction from ff_espion in Manga için Hangi Tercih?   
    iki şekil olarak genelde kore ve japon yapımı olarak ayrılırlar. Kore yapımlarında renkli mangalar da olurken japonların ki genelde renksiz oluyor. Hem çok sevilen hem de renkli olduğu için giriş için tavsiye ettiğim solo levelingi okuyabilirsin.
  8. Beğen
    Real-Men-Frrranky got a reaction from spike in Selam Arkadaşlar!   
    Hoşgeldin iyi forumlar.
  9. Beğen
    Real-Men-Frrranky got a reaction from Fearain in Japon Kültürü ve Edebiyatı bölümü   
    Olabilir tabi. Eğer ingilizcen zaten iyiyse daha rahat olabilirsin. Bende henüz öğrenci olduğum çok fazla deneyim aktaramam fakat çevrende bu bölümle alakalı birileri varsa bir danış bence. Her bölümün gözden kaçan dezavantajları vardır.
  10. Beğen
    Real-Men-Frrranky got a reaction from Fearain in Japon Kültürü ve Edebiyatı bölümü   
    selamlar, japonca üzerinden gitmek türkiyede biraz riskli bir olay fakat yaparsan işsiz kalırsın diye birşey yok şu an ki dışişleri bakanımız mevlüt çavuşoğlu da japonca biliyor mesela. Fakat herşeyden önce ingilizce geliştirmek lazım ve öğreneceğin dili tam olarak hayatta nerede kullanacağına karar vermen de önemli. Sayısal kısmında ben de kötüyüm. 11.sınıf eşit ağırlık okuyorum. Siyasetçi olmak istiyorsan okuman için bölüm seçeneği çok. Türkiyede arapça öğrenmek çok avantajlı çünkü yürüyebileceğin çok fazla yer var. Ayrıca dışişlerinde fransızcan iyiyse ona da bakıyorlar diye biliyorum. Aslında siyasetçi olmak istiyorsan okuduğun bölümden çok nasıl hareket edeceğin ve hangi yolları seçeceğin daha önemli olabilir. Fakat dediğin mütercim tercümanlığa yüksek lisans sonrası nasıl oluyor o konuda hiçbir fikrim yok.
  11. Beğen
    Real-Men-Frrranky reacted to Pseudohomophylus in Japon Kültürü ve Edebiyatı bölümü   
    @Fearain Siyaset veya bahsini ettiğin bölüm dersleri konusunda herhangi bir bilgim yok, yardımcı olur muyum bilemem 
    Bir ablan olarak fikrimi belirtmek isterim.
    Lisede Japon Kültürü ve Edebiyatı bölümünden haberdar olman hatta bunu istemen çok güzel benim zamanımda Japonca eğitimi veren herhangi bir kurumdan çevremdeki insanların haberi bile yoktu. Haliyle şaşırıyorlardı. Bana da ne işine yarayacak ki, niye vaktini boşa harcıyorsun ki... gibi olur olmaz yorumlarda bulunuyorlardı. Sen ne yapmak istiyorsan onu yap, yapamazsın demeleri seni yıldırmasın. Sen bu bölümü okumak istiyorsan kesinlikle önce Türkçe daha sonra da İngilizce dil bilgini de geliştir. Bunun ekmeğini iyi yersin temelleri sağlam atarsan.
    Hâlâ Türkçe kaynakların eksikliğini yaşıyoruz. Bir yerden sonra kaynak bulunmuyor. Uygulamalar desen yine aynı sıkıntı onlarda da mevcut. 
    Üniversite konusunda mümkünse Japonya'daki üniversitelerle anlaşması olan, öğrenci değişim programları mevcut üniversiteleri tercih etmen senin için bulunmaz bir fırsat olacaktır. Dili öğrenirken kültürünü, yaşayış biçimlerini, insanlarını, dünyaya bakış açılarını kısacası Japonya'ya dair ne varsa oraya gidip orada yaşayarak bunu deneyimleyerek en iyi şekilde öğrenirsin. Hangi kaynağı kullanırsan kullan Japonya'da yaşamak dışında Japonca'nı N1-N2 seviyelerine çıkaramazsın. Mütercim tercümanlıktan siyasete geçmek nasıl oluyor tam olarak anlamadım ama kaliteli insan kaliteli insandır.
    Sen yaptığın işi iyi yaparsan er ya da geç verdiğin emeğin karşılığını da alırsın. 
    Yanlış hatırlamıyorsam @Real-Men-Frrranky de büyükelçi olmak istiyordu, bu konuda sana benden daha fazla yardımcı olabilir... 
     
     
  12. Beğen
    Real-Men-Frrranky got a reaction from Orewaousama-EmreArs in Bir Anime Magazası Açıyorum - Orewaousama-Emre Ars   
    kumaşı kaliteli olsun bir sweat 70 lira civarı olsa süper olabilir ama yıkayınca çekmesin veya baskısı 2 yıkamada yamulmasın yeter ayrıca eklemek istediğim bir diğer konu ise vergi dahil 60 liraya temin ettiğim figürün türkiyede fiyatının en iyi ihtimalle 150 liralardan başlaması. Makul oranda kar koyarsanız güzel olur.
  13. Teşekkür
    Real-Men-Frrranky got a reaction from evetoemre in Rewatch yapmaktan neden nefret ediyorum   
    bazı animelerde hatırladığım komik sahneleri youtube dan çok fazla izlerim ama animeyi baştan izlemem. İzleyene de birşey demem çok beğenmiş izlemiştir şahsen one piece de luffy nin çocukluk bölümleri ara sıra tekrar izleri bende.
  14. Beğen
    Real-Men-Frrranky got a reaction from Mellon in Anime ve Manga eşyaları   
    bende 7 tane figür var; 2 tanesini kadıköy gerekli şeylerden arkadaşım hediye aldı burası genelde baya anime eşyası satıyor fakat fiyatları pahalı buna değinicem birazdan
    1 tanesini kadıköyde köstebek isimli bir mağaza var oradan aldım fiyatları orta şekerli fakat anime eşyası çok da fazla yok
    1 tanesini 2.el figür vb. eşyalar satan kadıköyde ki küçük bir dükkandan aldım (midyeci yasinin sağ tarafında bir cami var camiden yaklaşık 30 metre uzaklığında küçük bir girişi var telefon kılıfları da satılıyor).
    kalan 2 tanesini de aliexpress den aldım ve en tatmin edici olanlar bunlar oldu. Türkiyede anime ürünleri gerçekten çok pahalı, türkiyede 270 tl olan figürü vergi dahil 65 tl ye aldım kuponla. Şu an dolar maalesef daha fazla arttı fakat yine de aliexpress daha uyguna geliyor. Akıllarda olan soru genellikle gümrük vergisi çok biner mi? veya güvenilir mi acaba oluyor. Benim tavsiyem sıralamadan en çok yorum alanları satın alman zaten yorumlarda fotoğraflarını da atıyorlar. Gelmediği oldu mu hiç diye sorarsan da oldu evet fakat bu tamamen ülkemizin güzide kargosu ptt nin suçu. Satıcıya mesaj attığınız zaman para iadesi alabiliyorsunuz ben aldım. Gümrük de en son bildiğim kadarıyla fiyatın üzerine yüzde 20 ekliyorsun yani 100 liralık ürün 120 lira oluyor fakat ufak tefek birşeyler daha oluyor 125-127 liraya falan tekabül ediyor. Ben daha önce hiç yaşamadım fakat çok fazla vergi kesildi diyen de var. Anime ürünlerinde bunu yaşayacağını pek sanmıyorum. Son olarak instagram da decarchiveteen adında bir sayfa var henüz birşey almadım fakat alanlar memnun gibi. Şahsen odam otaku odası değil kitaplığımda ufak tefek figürler var sadece umarım yardımcı olabilmişimdir. Eğer bütçe sınırın yoksa ve kargoyu beklemek istemiyorum diyorsan gerekli şeyler mağazasından alışveriş yapabilirsin orada birsürü eşya var.
     
    Not: aliexpress de satıcılar farklı farklı olduğu için ürün çeşitliliği fazla olan tek bir satıcıdan sipariş vermen kargo açısından kolaylık sağlar.
  15. Teşekkür
    Real-Men-Frrranky got a reaction from Akame777 in Anime ve Manga eşyaları   
    bende 7 tane figür var; 2 tanesini kadıköy gerekli şeylerden arkadaşım hediye aldı burası genelde baya anime eşyası satıyor fakat fiyatları pahalı buna değinicem birazdan
    1 tanesini kadıköyde köstebek isimli bir mağaza var oradan aldım fiyatları orta şekerli fakat anime eşyası çok da fazla yok
    1 tanesini 2.el figür vb. eşyalar satan kadıköyde ki küçük bir dükkandan aldım (midyeci yasinin sağ tarafında bir cami var camiden yaklaşık 30 metre uzaklığında küçük bir girişi var telefon kılıfları da satılıyor).
    kalan 2 tanesini de aliexpress den aldım ve en tatmin edici olanlar bunlar oldu. Türkiyede anime ürünleri gerçekten çok pahalı, türkiyede 270 tl olan figürü vergi dahil 65 tl ye aldım kuponla. Şu an dolar maalesef daha fazla arttı fakat yine de aliexpress daha uyguna geliyor. Akıllarda olan soru genellikle gümrük vergisi çok biner mi? veya güvenilir mi acaba oluyor. Benim tavsiyem sıralamadan en çok yorum alanları satın alman zaten yorumlarda fotoğraflarını da atıyorlar. Gelmediği oldu mu hiç diye sorarsan da oldu evet fakat bu tamamen ülkemizin güzide kargosu ptt nin suçu. Satıcıya mesaj attığınız zaman para iadesi alabiliyorsunuz ben aldım. Gümrük de en son bildiğim kadarıyla fiyatın üzerine yüzde 20 ekliyorsun yani 100 liralık ürün 120 lira oluyor fakat ufak tefek birşeyler daha oluyor 125-127 liraya falan tekabül ediyor. Ben daha önce hiç yaşamadım fakat çok fazla vergi kesildi diyen de var. Anime ürünlerinde bunu yaşayacağını pek sanmıyorum. Son olarak instagram da decarchiveteen adında bir sayfa var henüz birşey almadım fakat alanlar memnun gibi. Şahsen odam otaku odası değil kitaplığımda ufak tefek figürler var sadece umarım yardımcı olabilmişimdir. Eğer bütçe sınırın yoksa ve kargoyu beklemek istemiyorum diyorsan gerekli şeyler mağazasından alışveriş yapabilirsin orada birsürü eşya var.
     
    Not: aliexpress de satıcılar farklı farklı olduğu için ürün çeşitliliği fazla olan tek bir satıcıdan sipariş vermen kargo açısından kolaylık sağlar.
  16. Harika
    Real-Men-Frrranky reacted to pegasusejder in Forumun Enleri   
    En cadıs-pardon- sevimlisi: @MikasaWithInTheFire
    En minnoşu: @yumulonely
    En tatlı kardeşler: @Pika-sama @ElegantWave
    En haini: @BURUN
    En vefasızı: @Mutaika
    En devi: @MrTeddy
    En sapığı(2D): @KRHerusaizu
    En müthişi: @Lycaenidae
    En çiçeği: @heymely
    En buz gibi olanı: @Beytize
    En stalker:@ChaneLaforet
    En cool: @ChYRoN
    En sıcakkanlı: @Toprakezgi 
    En kitap kurdu: @Lycaenidae
    En iyi çizeni: @Lycaenidae
    En iyi ikili: @heymely @pegasusejder
    En eliti: @heymely @pegasusejder @Mutaika
    En minnağı: @YatonunYenSisesi
    En yalandan en küçüğü: @Mutaika
    En mazoşisti: @BURUN
    En sssuppeeerrr: @Real-Men-Frrranky
    En edeplisi: @MikasaWithInTheFire
    En çalışkanı: @MikasaWithInTheFire
    En dert ortağı: @MikasaWithInTheFire
     
    Şimdilik aklıma gelenler bunlar :D 
  17. Beğen
    Real-Men-Frrranky got a reaction from T-BAG in ANİMELERDEN SIKILDIM   
    snowpiercer izleyebilirsin
     
    bencede animeye ara vermen en iyisi bir süre sonra tekrar başlarsın
  18. Beğen
    Real-Men-Frrranky reacted to Tanjiro in Bleach Hakkında   
    Cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim.Başlıyorum seriye
  19. Beğen
    Real-Men-Frrranky reacted to mavicita in Animelerde iyilerin kazanması   
    aslına bakarsan düşünme şeklindeki eksikler belli oluyor çünkü insanlar kendilerini "iyi" ya da "kötü" olarak görmezler insanların umursadığı şey "amaç" tır. örnek vermem gerekirse mikasa(attack on titan karakteri) ereni korumak için silah arkadaşlarını gözünü kırpmadan öldürebilir burada ise "bakış açısı" içeriye geliyor eğer sen katledilen taraftaysan hikaye "geçmişini bilmediğimiz bir silah dostumuz tek bir kişi uğruna hepimize saldırdı ve bizi ölüme sürükledi" olur ancak mikasanın gözünden bakarsan "ailem katledildi evlatlık verildim evlatlık alındığım aile ise gözümün önünde öldü sahip olduğum tek kişi eren onu korumalıyım" tarzında bir yazıyla karşılaşırız buraya bakarsan iki taraf da iyi gözüküyor ancak kendi bakış açılarından senin sevdiğin karakterler anladığım kadarıyla kendilerine "kötü" damgası vurmayı seven kişiler ancak böyle kişiler akıl hastalıklarına yakalanmış kişilerdir (genellikle) eğer ana karakterimiz kadınlara tecavüz eden polislerden vergi kaçıran ve çocukları öldüren biri olsaydı bunu sevmezdin çünkü gözünde yaptıklarını canlandırabilirsin ancak animeler ve mangalardaki süper güçler sayesinde bunu gerçeklikten uzakta görebilirsin eğer gerçeğe yakınsa bile kendini ana karakter olarak görürsün peki death note da bir mahkum olsaydın? yani anlayacağın kötü karakterler genelde kendinden bu kadar emin olmasından dolayı kötü oluyor kayıplara da genellikle sebep olan şey bu zaten demiyorum ki ana karakterimiz uyurken osurduğu hava rakibi öldürecek bir power up olsun bende çok sevmiyorum arkadaşlığın gücü power uplarını ancak kötü karakter demek doğru olmaz çünkü elimizde olanlar aslında idealleri farklı kişiler bu konuda da en sevdiğim örnek mha dır mangayı okursan bahsettiğimi anlarsın umarım biraz olsun yardımım dokunmuştur
  20. Beğen
    Real-Men-Frrranky reacted to Ellen in forum' un yanlış kullanımı.   
    Forumların kitleleri bir araya  getirdiğini düşünüyorum ve de Türkanime Tv Forumu çok yönlü bir forum. Anime çevirileri de paylaşılıyor, oyunlarda oynanabiliyor ve de sohbet edilebiliyor. Bu alanlar ayrı ayrı başlık altında ve de isteyen kaynaşmak için gelir isteyen de aradığı şeyi bulmak için. 
    Böyle bir talepte neden bulunduğunu anlamadım bahsettiğin şeyi desteklemiyorum ama düşüncene saygı duyuyorum. Böyle bir şeyden bahsetmek demek diģer forum alt başlıklarınında kapanmasına kadar gider, bu da genel olarak forumun kapatılmasına yönelik bir tutum oluyor.  
  21. Beğen
    Real-Men-Frrranky reacted to Pseudohomophylus in forum' un yanlış kullanımı.   
    Öncelikle selam dünyalı ben dostum
    Altını çize çize bulunduğun talep için içimden her ne kadar talebiniz reddedildi diye yanıt versem de
    Öyle bir yetkim bulunmadığından şimdilik kendi açımdan eleştireceğim. 
    1)Forumun oldukça fazla çeşitli içeriğe sahip bunu biliyorum. Herhangi bir şeyi aradın da bulamadın mı nedir bu isyan 
    Aynı şeyi Duol*ngo uygulamasının forumunda dene orada haklı olabilirsin çünkü gerçekten saçma sapan kullananlar vardı buna hak verebilirdim ama burada Anime/manga sever diğer forumdaşlarımızla saygı, sevgi ve hoşgörü çerçevesinde biz bu durumdan rahatsız değiliz. 
    2)Bu bakış açısı ile bakacak olursan durum mesajları da dahil toplam iletilerin %75 ini çöpe atmak gerekir ki  yazıktır.
    İçinde insanların anıları olan senin için belki anlamsız ancak yazan ve yazılanlar için değerli olan paha biçilemez iletiler 
    3) Yukarıdaki arkadaşlar da sana bir kaç neden saymışlar  o yüzden yukarıdakilerin hepsi ve şimdilik bu kadar.
     
  22. Beğen
    Real-Men-Frrranky reacted to Eolo-sama in forum' un yanlış kullanımı.   
    red
  23. Beğen
    Real-Men-Frrranky reacted to pegasusejder in forum' un yanlış kullanımı.   
    Burada senin bahsettiklerin dışında sohbet muhabbet edilecek alanlarda vardır ve sen insanlara burada muhabbet edemezsiniz gidin başka bir yerden edin diyemezsiniz. Burasının amacı anime izleyen kişileri bir çatı altında toplayıp istedikleri gibi konuşmalarını sağlamaktır. Dileyen site hakkında öneri/şikayet yapar, dileyen anime/manga hakkında tartışır dileyen de sohbet muhabbet eder. Tanışma kısmı ise bu tarz bir ortama girmek için yapılmış bir yerdir. Yeni üyenin kendini tanıtarak eski üyelerle bir şekilde konuşmasını ve kaynaşmasını sağlamaktır. Bu durum seni niye bu kadar rahatsız ediyor onu anlamadım, istersen tanışma kısmına hiç bakmadan anime/manga tartışma alanlarına yönelebilir veya orada yeni konu açabilirsin. Kimse seni tanışma konusuna bak veya onlarla selamlaş diye zorlamıyor. 
  24. Beğen
    Real-Men-Frrranky reacted to Gorkito in Muhabbet Mekanı (Düzenli Bakılan Dutluk :) )   
    insanları cezbetmekte 10 numarayım, istemeden cezbedebiliyorum 
  25. Teşekkür
    Real-Men-Frrranky reacted to pegasusejder in Muhabbet Mekanı (Düzenli Bakılan Dutluk :) )   
    Görüşürüz Franky :)
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.