Jump to content

matrius

Üyeler
  • İçerik sayısı

    23
  • Kayıt tarihi

  • Son ziyareti

matrius kullanıcısının paylaşımları

  1. matrius

    Çevrilmesini İstediğiniz Animeler

    Crusher Joe: Gundam'ın karakter dizaynlarını yapan Yoshikazu filmi yönetirken mekanik tasarımlarını da Macross'dan tanıdığımız Kawamori yapıyor. Bu güzel bilim kurgu filmi Türkçe'ye çevirilmeli. https://myanimelist.net/anime/2722/Crusher_Joe
  2. matrius

    Anime Dublajı

    Birçok western anime ve Çin/Kore animeleri İngilizce dublaj ile de yayımlanmalı bence.
  3. matrius

    Çevrilmesini İstediğiniz Animeler

    Anime çıktı ama ilginç bir şekilde hala çevirisi yok. Anime filmi sadece Lupin fanları için değil animasyon stilinin animelerdeki en iyi örneklerden biri olmasıyla da pek çoklar için beklenti yaratmıştı.
  4. matrius

    Top 10 Animeler Kanalım

    Aynı liste bin çeşit web sitesinde bulunabilir. Özel bir iş yapmayacaksan bunlara gerek yok.
  5. matrius

    Fansub'ların Çeviri rezaleti

    Boşuna emek veriyorlar demeyin eğer rezil bir çeviri yapıyorsa emek vermiyor demektir. Aynı anlamı veriyorsa ve aşırı gereksiz yerelleştirme yapmıyorsa benim çok bir problemim olmuyor. Ancak -da de ayıramayacak kadar yazım kurallarını bilmemeleri çileden çıkarıyor. Söylemeden geçmeyelim, çeviri notlarınız kanser ediyor. Ben senin düşünceni duymak istemiyorum.
  6. matrius

    Türk manga dünyasının geleceği

    Doğru. İsteyen istediğini çeviriyor ama şu manga külttür ve de çevrelerce iyi eleştirelere sahiptir, ben bunu Türkçe'ye katayım diyen yok. Böyle bir girişimde bulunan da birkaç bölümden sonra yok oluyor. Mesela Akira resmi olarak basılmadan yıllar önce 10 chapter çevirilip bırakılmıştı. Ashita no Joe öyle, Devilman, Ranma 1/2 ve diğer Rumiko eserleri öyle, birçok shoujo öyle, Monster, Yu Yu Hakusho, Tezuka mangaları, Baki, Jojo, Fukumoto mangaları ve aklıma şimdi gelmeyen sürüyle manga ya yarım bırakıldı ya da hiç başlanmadı. Jojo'ya devam ediyorlardı gerçi zahmet oldu 20 yıllık en gözde seri. Sadece manga için değil anime için de durum böyle. Star Blazers, Gundam ve diğer Tomino eserleri, Ace wo neare, bubblegum crisis yok. Daha neler neler var. Türkçe'ye katkı yapmak isteyen çevirmen arkadaşlar bunlardan birini alsın lütfen. Yüzüklerin Efendisi'nin çevirisi olmaması veya Suç ve Ceza'nın çevirisi olmaması neyse manga için de karşılığı bu.
  7. matrius

    Çevrilmesini İstediğiniz Animeler

    Klasik ve saygı duyulan bir shoujo/spor animesi Ace wo Nerae! https://myanimelist.net/anime/311/Ace_wo_Nerae
  8. matrius

    Spor Animesi Önerileri

    Gerçekçilik arayanlardansanız Ashita no Joe izleyin.
  9. Devilman'ın mangasını okumalısın. Eski TV animesinde yapımcılar Devilman'ın trajik hikayesini koymayıp haftanın canavarı konseptli süper kahraman animesi yaptılar. Daha sonra direkt mangadan uyarlanan 2 OVA yapıldı ama hikayeyi sonlandıracak 3. OVA'yı yapmadılar. Yarım kaldı. Günümüzde de Yuasa adlı yönetmen Craybaby adlı adaptasyonunu yaptı ancak bu da manganın tam bir karşılığı değil; Yuasa büyük oranda kendi yorumunu kattı. Devilman'ın gerçek yüzünü görmek için mangasını okumalısın kısa zaten 5 cilt. Mangası ile Crybaby arasındaki temel fark ise manga çoğunlukla Akira ile Ryo arasında geçen trajik bir süper kahraman hikayesi anlatırken savaşın kötü olduğunu vurguluyordu, anime ise mangada olmayan yeni karakterler yaratıp hep birlikte insanlar iki yüzlüdür temasını işlemesiydi.
  10. matrius

    Çevrilmesini İstediğiniz Animeler

    Animelerin gelişmesinde büyük katkısı olan Uchuu Senkan Yamato'nun çevrilmemiş olması üzücü. Remake'i çevrili ancak bu anime remake'i ile efsane olmadı ki. https://myanimelist.net/anime/1650/Uchuu_Senkan_Yamato 80'li-90'lı yılların gözde OVA'larından Bubblegum Crisis çevirilmesi gereken başka bir önemli anime. https://myanimelist.net/anime/1347/Bubblegum_Crisis?q=bubblegum Mamoru Oshii'nin yönetmenliğini yaptığı real-robot türünün en iyi örneklerinden Patlabor'un da çevirisi yok. https://myanimelist.net/anime/1288/Kidou_Keisatsu_Patlabor?q=Patlabor https://myanimelist.net/anime/1095/Kidou_Keisatsu_Patlabor_the_Movie https://myanimelist.net/anime/1096/Kidou_Keisatsu_Patlabor_2_the_Movie Tüm .hack serisinin çevirilip .hack//Liminality'i çevirmemek olmaz. https://myanimelist.net/anime/299/hack__Liminality?q=hack Sadece ilk bölümü çevirilmiş ama Big O kral animedir. https://myanimelist.net/anime/567/The_Big_O?q=big o Animasyonları, çizimleri harika olan başka çevrilmemiş bir ova, Giant Robo. https://myanimelist.net/anime/2321/Giant_Robo_the_Animation__Chikyuu_ga_Seishi_Suru_Hi TTGL'nin esinlendiği ve super robot denilince akla ilk gelen ünlü seri Getter Robo'nun bombastik OVA'sını çevirmemek olmaz. https://myanimelist.net/anime/978/Change_Getter_Robo__Sekai_Saigo_no_Hi
  11. Vatanı için savaşan acımasız bir askerin hikayesi için Gundam Thunderbolt izleyebilirsin. Kasabadaki kötü olaylara karşı etik olmayan çözümler geliştiren bir karakterin hikayesi için de Shiki tavsiye ederim. Başrolünün kötü olduğu bir anime yok.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.