Jump to content

Paprika

Üyeler
  • İçerik sayısı

    2341
  • Kayıt tarihi

  • Son ziyareti

  • Kazandığı günler

    9

İletiler bölümüne Paprika kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. On 24.05.2017 at 00:22, UnderminE yazdı:

    Açıkçası novelty gibi visual novel yapma programlarında belirli kütüphaneler oluyor oradan hazır arkaplan kullanmana izin veriyorlar diye hatırlıyorum, bir göz at istersen.

    Ben daha çok Ren'py den yapmayı düşünüyordum ama novelty'i de indirip baktım sample'lara  ormandır gökyüzüdür o tarz şeyleri kullanabilirim. Tavsiye için teşekkürler.

  2. tumblr_ojofncPumb1rt6td7o1_500.gif

    Fujoshi ablalarım Super lovers izlerken fark ettim bayağıdır yaoi manga okumuyorum, okuyacak güzel manga bulamıyorum. Şöyle trajik konulu bildiğiniz güzel mangacıklardan var mı?

    Sunağımı da koyuyorum :beg-onion-head-emoticon:

    Spoiler

    tumblr_ojp4buMOVr1vt4wswo1_500.gif

  3. On 18.05.2017 at 14:01, UnderminE yazdı:

    Epey geç gördüm kusura bakmayın >_< Çizim konusunda valla hem benim çok yeteneğim yok, hem de bunu yapmak için pek de VN bilgisine gerek yok. Normal transparan ayakta duran karakterler çizilecek, üstüne birkaç tane de farklı yüz ifadeleri olan halleri eklenecek. Çizimi iyi olan birini bulabilirsen kafi, bu şekilde rica edince insanlar ürkebilir :D Düz karakter çizecek birini arıyor arkadaş özetle. Şunlardan çizecek yani:

    3fb2803a34.png

    Edit: Ha arkaplan çizilecekse biraz daha meşakkatli olur orası ayrı :D

    İşte zaten arka plan çizimleri de olduğu için biraz sıkıntılı :D Karakter çizimini bir şekilde ben de çıkartabilirim belki ama biraz daha çok yönlü bir çizere ihtiyacım var.

  4. Şimdi, Meast yazdı:

    visual novel ne tarz çiziliyor ondan bahsediyorum oyunu tarzında mı :)

    digital çizimde az buçuk bilgim var şuradan bakabilirsiniz isterseni

    Ben de çizim deyince direkt çizimi anlattım :D Kalemle kağıda resim yapma sanatı falan diye. Visual novelda konusuna göre değişiyor belirli bir sınırlaması yok, animelerdeki gibi tıpkı. Çok realistik çizimleri olanlar da var anime çizimleri gibi olanlar da.  Ama ben biraz daha ikisinin ortası bir şey düşünüyorum ne çok gerçek ne çok kurgu :big-eye-onion-head-emoticon:

     

  5. 53 dakika önce, Barış D. Baryshx yazdı:

    Dilek (UnderminE) yardımcı olabilir belki, gerçi o da light novel üzerine yoğunlaşmış biri.

     

    İletişime geçeyim, teşekkür ederim.

    16 dakika önce, Roronoa_Zoro yazdı:

    Ben çizimin illaki grafik tabletle yapılması veya digital art olması gerekmediğini düşünüyorum. Gerçi fazla visual novel inceleme fırsatım olmadı. Bence "digital art gerekli mi?" diye biraz düşün. Başka bir alternatif de sadece renklendirmeyi dijital ortamda yapmak. Çizim konusunda Paint Tool Sai Photoshop'tan daha iyi bir programdır. Ben Paint Tool Sai ve Photoshop'u beraber kullanmanı öneririm.

    Çalışmalarında başarılar dilerim. Umarım aradığın özelliklere sahip birini bulursun.

    Aslında belki gerekmiyordur dijital ortamda olması ama öbür türlüsü hiç bilmediğim bir şey olduğu için kalkışmadım. Programlar için teşekkür ederim. :beg-onion-head-emoticon:

  6. Visual Novel için çizim partneri

    Merhaba arkadaşlar. Öncelikle böyle bir konuyu Fan Art başlığı altında açmam uygun düşüyor mu bilmiyorum onun için baştan moderatörlerden özrümü dileyerek gireyim.

    Bir kaç sene içinde bir visual novel çıkartmayı düşünüyorum ve bunun için bilgisayar üzerinden çizim çalışmaya başladım ancak tabletsiz bunun biraz zor ve zaten uzun olan bir süreci daha da uzatacak bir girişim olduğu kanaatine vardım. Bunun için graphic art konusunda kendine güvenen ve çizim konusunda beraber çalışmak isteyen arkadaşlar varsa öğrenmek isterim. Yalnız, ben çizim konusunda yardım edebilirim ancak bir projede yer almak istemiyorum diyen varsa o da kabulümdür. Sadece çizim ve photoshop üzerine program önermeniz bile çok yardımcı olur. 

  7. Sitede, haberin resmini görerek "What the f....?!" diyerekten geldim. Çok komik olurdu o ikisi gerçekten oynasaydı. Ay nedense hâlâ gülesim geliyor :D Gerçi ben animelerin live actionlarında Amerikalı oyuncuların oynaması taraftararıyım çünkü çizimlere daha çok benziyorlar. Yine de Robert Pattinson  :lol2-onion-head-emoticon: O resim..  :evil-smile-onion-head-emoticon:

  8. Ben kurguda "gereksiz bir uzunluk" ya da ağırlık olduğuna hiç katılmıyorum. Bence animesinin böyle olması çok dahiyane ve cesurca. Çünkü insanların büyük bir çoğunluğunun aksiyondan yoksun şeyleri sevmediği aşikar, geri kalan insanlar da animenin konusunu algılamada zorluk çekeceklerdir. Bu da izleyici kitlesini bayağı bir daraltıyor. 
    Öte yandan, ilk izlemeye yeltendiğim vakit, 10 dk izleyip bırakmıştım bu seriyi. Sonradan anladım sebebini; öyle dramatik öyle kasvetliydi ki içimdeki bir şeyler bu yoğunluğa dayanamamıştı sanırsam. Dünyayı görüşümle Kasuga'nın o nefret ettiği kasabanın yollarında attığı ağır adımlar özdeşleşmişti bir şekilde. Tekrardan cesaretimi toplayıp bu seriyi adamakıllı izlemeye koyulduğumda duygularım ve düşüncelerim beynimden akmaya akmak da değil, fışkırmaya başladı. Bu sadece konusu ve ana fikrinden sağlanan bir şey değildi, Kasuga'nın ve Nakamura'nın ya da hitap edilen kitlenin gözünde dünyanın dönüş hızının ekrana o ağırlık ve monotonlukla yansıtılma şeklinin de yadsınamaz bir katkısı vardı bana göre. Uzun lafın kısası, karakterlerin ruh haline izleyiciyi sokabilmek ve toplumum itiş-kakış ve hengamesinden sıyrılarak tempoyu karakterlerin temposuna uydurabilmek için yapılan son derece gerekli bir şeydi bence. 
    Bir de özellikle çevirisini yaparak alıntıladığınız yorumda sürekli bir etiketleme çabası olması hiç hoşuma gitmedi. Bu kadar kavramlara hitap eden bir şey olmamalı sanat eserleri ya da bu tip animeler. Anarşist düşünce ya da bilmem ne akımı temsili kişiler vs. vs. Böyle şeylere hiç gerek yok. Neden bu kadar delicesine anlam çıkartmaya çalışıyor insanlar anlamıyorum. Daha çok hislere hitap eden bir yapım. Bilim gibi oturup ders çalışmak niye? Bunu anlamak için şu kitapları da okuyalım aşırı entelektüel olalım gibi tutumlara nedense katlanamıyorum. Tabii ki de yardımcı olacaktır benzer kitaplar okumak ama siz topluma baktığınızda kendi kendinize bir şeyler görmeye başlamamışsanız ne okursanız okuyun sadece kelimeleri ya da mantığı kavrayabilirsiniz. Eseri anlayamazsınız. Bunun için hissetmek gerekiyor. Tabii bu benim fikrim. Amacım birilerine saldırı niteliğinde kötü eleştiri yapmak değildi. 

  9. Mikasa'ya gıcığım.(Shingeki no kyojin)

    Sonracığıma Asuna çok salak (Sword Art Online)

    Kuran Kaname ölsün, anime boyunca şöyle doğru dürüst bir şey anlatmıyor, konuşmuyor sırf kasıntı yahu.(Vampire Knight)

    Kaichou wa maid-sama'daki başrol kız -adını hatırlayamayacağım şimdi- bilmiyorum neden ama uyuz oluyorum, bir sebebi yok sanırsam, sadece gıcığım işte. 

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.